There are no ads, please add some


‘Ajax onderhandelt met Cape Town over komst Solomons’

Ajax is nog op zoek naar defensieve versterkingen. Het Zuid-Afrikaanse Kick-Off meldt vrijdag dat Ajax in gesprek zijn met Ajax Cape Town over de overstap van Dean Solomons. De zeventienjarige verdediger zou de scouts van Ajax zijn opgevallen toen hij twee maanden geleden met een jeugdteam van de Urban Warriors op het ICGT toernooi in Uitgeest met 2-0 won van Real Madrid. Ajax zou de onderhandelingen inmiddels al hebben geopend over een overstap van het talent.

Volgens Kick-Off was Cape Town-directeur Ari Efstathiou niet bereikbaar voor commentaar. Hoofd jeugdopleiding Hans Vonk, tevens voormalig doelman van Ajax, weigerde op vragen in te gaan: “Daar moet je Ari voor spreken”, ontweek hij de pogingen van het Zuid-Afrikaanse magazine.

 


Gerelateerde posts

77 reacties

  1. TikkieTakkie

   Sjakie? En Sanchez dan? Die oo de bank laten zitten? Want dat is dan ook wel erg zonde!

 1. Marc Overdwars

  Solomons van 17, de Zuid Afrikaanse de Ligt, onze nieuwe redder in de verdediging.
  Hoop niet dat hij zijn naam eer aan doet en dat hij wel een echte teamspeler is.

  1. Widi

   Ik hoop dat hij zijn naam wel eer aan doet. Dan gaat hij verstandige beslissingen nemen.

    1. Widi

     In het Engels is dat Solomon. Probeer niet bijdehand te zijn. Jouw IQ had ik al toen ik 4 was.

     1. Basisspeler

      @Widi: jij hebt het IQ van een Duitse Herder.. woef
      🐺
      Is dat nou leuk werk? Werken in de beveiging?

     2. Geckoo

      Sorry Widi maar namen veranderen niet in een andere taal. Zou wel heel raar worden als je Cor Sleutel heet en je jezelf moet voor in Engeland..

     3. Widi

      Joh het is goed. Ik accepteer gewoon dat niet iedereen zich in dezelfde mate en dezelfde richting heeft ontwikkeld. We hebben het hier over een Zuid-Afrikaan, waar Engels de belangrijkste taal is. De Bijbel is geen Nederlands geschrift. Salomon is een bijbelse figuur. In het Engels Solomon. Deze jongen is daar naar vernoemd. Als het om dit soort kennis gaat, speel jij niet in dezelfde competitie als ik. En die twee sufferds ook niet. Jij laat met je (misschien goedbedoelde) reactie alleen maar zien dat je kennis beperkt is. En nu zal ik wel weer een betweter genoemd worden.

     4. Basisspeler

      @ Bromsnor
      Hahaha! De arrogantie! Hoe durf jij je zo laatdunkend over anderen uit te laten die je niet kent. Misselijk ventje ben je met hoogmoedswaanzin bovendien. Als we toch asn het vlooien zijn.
      De naam is Solomons. Niet Solomon. Die s stadt voor son oftewel zoon. En wie was ook al weer de zoon van Salomon? Nou?Dus naar wie is hij vernoemd?
      Sukkeltje…
      Terug naar af Widi! In je hok jij. Voor straf maak ik de ketting wat korter.

     5. Peter en zijn Rockets

      Als jij nou weer eens gewoon op tijd je medicijnen in gaat nemen. Ik zie al dagen dat je alleen maar loopt te zieken hier. Of donder op naar Lyon, de loting bekijken. Je hebt zelf gewoon niet door hoe dom en vervelend je bent. Irritante mafkees.

     6. Marc Overdwars

      Helemaal gelijk afcabran.
      Elkaar een beetje afkatten. Waarom.
      En dan ook nog om mijn flauwe grap omdat hij SOLOmons heet dat ik daarom hoopte dat het een teamspeler was. En niet alles solo doet…
      Ach ja.

     7. witbrood

      Nee afzeiken komt omdat sommigen zoals basisspeler niet het iq heeft wat de meesten hier wel hebben. Dan worden ze vervelend.

     1. sjakie1952

      Widi denkt dat hij iedereen hier een lesje moet leren maar hij slaat keer op keer de plank volkomen mis dat misselijke mannetje

     2. Peter en zijn Rockets

      Ja. En Remco is een wijsneus. En Litmanen is niet goed. Mensen die serieus schrijven en met argumenten komen liggen jou niet. Als je nu eens gewoon je medicijnen inneemt, wordt alles misschien een beetje helder. Want tot nu toe zet je vooral jezelf voor lul.

     3. Basisspeler

      Je vervalt in herhaling Petra. Jij komt nu toevallig onder je steen gekropen als Bromsnor ff wordt geschoren. Toeval??
      Kruip maar snel weer terug in je hol.

     4. Peter en zijn Rockets

      Je noemt anderen politieman. Intussen corrigeer je of maak je iedereen af die iets anders vindt dan jij. Ben jij soms door 010 ingehuurd om hier paniek te zaaien. Jullie kakkerlakken zijn jaloers op ons eigen vermogen. Dat moet worden uitgegeven aan onzinaankopen. Gaat je niet lukken kakkerlak.

     5. Prinsengracht

      Peter ook aan jou het advies: laat ze lekker. Ze kicken op aandacht. Er is al bijna niemand meer die er nog op reageert.

 2. sjakie1952

  Na uitschakeling CL wil Marc Netto toch een prijs pakken: jongste team van de eredivisie. Dat gaat wel lukken zo!

  1. Ajaxslied

   Stelletje zeikerds zeg. Laten we maar helemaal geen spelers voor de toekomst meer halen. We schaffen de jeugd opleiding ook af en behouden alleen het 1ste elftal.

   1. Marc Overdwars

    Tja Ajaxlied, we hebben weer geen CL, en weer te laat anticiperen op de transfermarkt. Dan is het eerste transfernieuws na de uitschakeling (en na de roep van Keizer om een verdediger) dat Ajax een 17 jarige wil hebben, dan is het logisch dat er even lekker gezeikt mag worden!
    (En dus zeker niet jeugd afschaffen want bij goede eigen jeugd hoef je geen jeugd te kopen)

    1. Ajaxslied

     Keizer kan zo veel roepen maar als het een vent was geweest had hij het voor de uitschakeling gedaan. Daarnaast hebben we dezelfde verdedigers die vorig jaar de EL finale heeft gehaald dus je zou zeggen dat ze nu ook nog steeds goed genoeg moeten zijn. De reden dat we het niet gehaald hebben is een hele slechte voorbereiding dit jaar waardoor de ploeg nog niet in vorm is zoals het zou moeten zijn. En daar kon niemand wat aan doen dus kan ik er ook niet boos om worden. Stay strong Appie.

     1. EugAjax

      Ajaxslied, echt helemaal waar. Ik ben het eens met je. Vele mensen vergeten dat alweer. En ondanks die verstoorde voorbereiding toch ook goed spel hebben laten zien beetje 50/50. En mbt topic. Dit is nu geheel in lijn met visie Cruijff. Jonge spelers ook opleiden in buitenland via samenwerkingsverbanden. Was zelfs een belangrijk beleidsstuk waarop veel kritiek van de Jonk clan was dat Ajax daar te weinig mee deed.

     2. Indojood

      Ajax CT bestaat al sinds 1999 en Pienaar was de eerste die naar A’dam kwam in 2002. M.a.w. deze relatie is er, ongeacht welke koers in Amsterdam wordt gevaren. Het heeft niets met Cruijff’s aanzet tot veranderingen in 2008 en 2012 te maken. Zielige poging om de huidige leiding iets van Cruijff geloofwaardigheid toe te kennen.

     3. EugAjax

      Indojood totaal geen poging laat staan zielige poging. Op zijn minst heeft Ajax iets van Cruijff zijn geloofwaardigheid. Als je zelfs dat al ontkend dan ja dan houd het op. Daar hoef ik echt geen poging toe te doen haha. Dat is gewoon vaststaand feit.

     4. EugAjax

      En ja ik ben het met je eens zelfs voor revolutie gingen sommige dingen al zoals Cruijff over voetbal en leiden van club dacht.

 3. Mijn Club

  Wel een mooie naam voor achter op het shirt. Tot dusver waren onze Zuid-Afrikaanse vrienden klein van stuk. Als deze Solomon 2 m lang is, stevig en gespierd en de fluwelen techniek van Jesper Olsen heeft, is hij wat mij betreft welkom. We moeten het toch van dit soort ‘buitenkansjes’ hebben. De volgende generatie zal wss uit China komen. 🙁

  1. KBouter

   Gedeelte waar Mijn Club, vroege scouting daar zal Ajax het van moeten hebben en hopen dat er talent tussen zit wat later internationaal mee kan.

   Bieden tegen middelmatige clubs uit bv Engeland of Spanje is allang verleden tijd. Gevestigde namen komen niét méér naar Nederland toe, alleen voetballers op hun retour.

 4. De seijs

  Als men het er over eens is dat het een kanjer zou kunnen worden, altijd halen zo’n jongen. Over 2 jaar zijn dit soort jongens niet meer te betalen.

  1. Joodst

   De knip trekken voor wie? Ze zijn nu gewoon te laat! Ik ben er mee eens dat er eigenlijk mensen bij moeten komen maar de spelers die je nu nog haalt zijn echt niet beter. Of je moet ergens een ervaren speler kunnen huren die op een dood spoor zit. Tijd om realistisch te worden of anders supp. van pisvee die wel vaak spelers kopen!

 5. Jimmy1971

  Op zich vast een goede deal , maar de teleurstelling bij velen op dit forum zit hem in het feit dat we nu op directe versterking zitten te wachten ..

 6. Basisspeler

  Prima, die konge talenten. Niks mis mee, maar niet waar we nu behoefte aan hebben.

  1. sjakie1952

   En Basisspeler Heeft het ook door!Helaas zijn er hier ook een paar die het niet zien. Maar ja, je gaat het pas zien als je het doorhebt

   1. Peter en zijn Rockets

    En voor jou geldt hetzelfde als voor die andere mafkees. Gewoon op tijd je medicijnen nemen. Trol!

 7. Amoebe

  Verkoop die club toch!

  Ik snap de theorie er achter maar focus je nu maar op je eigen club….er is maar 1 ajax.

   1. Amoebe

    Het slaat gewoon nergens op…nu zijn ze evengoed aan het onderhandelen, dus ze moeten hem gewoon van dat ajax kopen.

    Het is dus niet zo dat je die speler gewoon naar jouw club kunt halen….dat zou je toch denken als je een dependanche hebt.

 8. Slingertje.

  Weer een kleuter.
  Hij moet eens achter meer ervaren spelers aangaan die Overmars want alleen met kleuters win je de oorlog niet.

 9. TikkieTakkie

  Iedereen zit hier te zeuren terwijl ze een week geleden nog zaten te zeiken over te weinig verdedigers! En dan komt er een en dan is het nog steeds niet goed! Dan hoor ik ook nog mensen zeggen dat hij naast De Ligt kan spelen😂 en Sanchez dan? Speelt een keer niet goed en moet meteen op de bank! Terwijl hij vorig jaar nog de man was van Ajax die ons naar de europa league finale heeft gebracht want zonder hem waren we nooit zo ver gekomen! Niet zeuren dus… gewoon kopen deze gast en kijken wat hij kan!

 10. Iedereen heeft een mening

  De meeste Afrikanen zijn meestal een jaar of 5 ouder dus………. 😎😎😂😂

 11. Basisspeler

  Misschien is vd Hoorn wat voor in de verdediging? Is (hoe is het mogelijk) bankzitter bij Swansea.

  1. KBouter

   Ook vd Hoorn is een aardige jongen, maar niet van het niveau waar we beter mee worden.

 12. Widi

  Weer off topic: bij wk altletiek voortdurend de hoofdsponsor in beeld: TDK. Word er sentimenteel van. De goede ouwe tijd. Wat zouden ze tegenwoordig maken? Niet veel casettebandjes meer denk ik.

  1. Indojood

   Ja mooi hè. Ik heb nog een TDK shirt thuis, zo’n lichtblauwe of wat er ooit voor mocht doorgaan. TDK maakt elektronische componenten met magnetische technologie. Dit soort componenten zitten in computers, smartphones, tablets, etc. Zij hebben het WK Atletiek altijd gesponsord. I.i.g. zijn ze nog groot genoeg om een dergelijk event te kunnen/willen sponsoren.

   1. Widi

    Ik wist dat jij zou reageren. Top dat je dat shirt nog hebt. Ik heb het niet meer. Fijne avond!

Reageren is niet mogelijk.