There are no ads, please add some


Keizer wil naast verdediging ook versterking op middenveld

Marcel Keizer heeft aangegeven dat hij graag nog enkele versterkingen ziet komen bij Ajax. De oefenmeester van Ajax wil in twee linies spelers erbij hebben. “We kunnen nog wel het een en ander gebruiken voor de verdediging en het middenveld”, aldus Keizer in gesprek met FOX Sports. “We hebben goede spelers, maar als je een seizoen lang veel wedstrijden moet spelen, moet je ook jongens achter de hand hebben die er meteen in kunnen. We zijn zorgvuldig op zoek en daarom zijn er niet meteen vervangers aangetrokken.” Ajax heeft met Klaas-Jan Huntelaar, Benjamin van Leer en Kostas Lamprou deze zomer drie spelers gehaald, maar Keizer wil meer.

“De scouting is in overleg met Marc Overmars (directeur spelersbeleid, red) bezig en dan zullen er vast goede vervangers komen.” De trainer vindt dat de huidige selectie wel het seizoen kan afwerken, maar stelt dat het handig is om een spelers achter de hand te hebben die voor concurrentie zorgen en de selectie sterker en breder maken. “Dit is wel Ajax. We moeten een groep hebben waarmee we het hele jaar goed kunnen spelen.”


Gerelateerde posts

166 reacties

  1. Emilio4Ajax

   Wat als Viergever op zes gebruikt wordt als ekstra slot op de verdediging in de eindfase van een wedstrijd om de winst over de streep te trekken… Speel je met vier verdedigers, een frisse Dijks op linksachter die ook evt de achtelijn in de slotfase kan halen als het moet… Ga je terug van 4-3-3 naar 4-4-2, maar je wint wel je wedstrijden…🌥🍻😎

  1. Amoebe

   We hebben toch genoeg middenvelders?

   Nu we eruit liggen moet er opeens weer 10 man bij komen.

   Je bent met deze groep begonnen en nu ook doorpakken en niet bij de eerste hobbel op de weg met euros smijten.

   1. Amoebe

    Off topic….die Mata heeft wel een mooi statement gemaakt met het afstaan van een (erg) klein deel van zijn salaris.

    Ik hoop dat dit een hype wordt onder alle spelers!!

    1. Charka53

     Neymar zou het ook moeten doen hij krijgt +/- 60 miljoen per jaar maar hij doet het niet om het geld.

     1. rickert

      Dat is alleen mooi meegenomen natuurlijk, sportief gezien wil iedereen in Frankrijk voetballen…

     2. Mijn Club

      Denk voornaamste bij Neymar was dat hij qua status nu de duurste voetballer aller tijden is, die het meest verdiend. Hij is dus op dat vlak Pogba, Ronaldo en Messi voorbij. En natuurlijk is PSG een enorme vooruitgang qua ploeg. Zij wonnen immers met 4-0 van zijn vorige ploegje

 1. SPHAFCA

  We zijn weer uit de CL en we willen weer gaan kopen. Doe dat lekker voordat we eruit vliegen tegen een kut clubje.

    1. SPHAFCA

     Oh wacht, we werden verslagen door het grote Nice dat sinds 1959 geen kampioen is geworden. Stelt geen reet voor

     1. Remco425

      Het gaat niet om het verleden maar om het heden. Vind je PSG en Monaco ook kutclubjes? Daar zat Nice namelijk heel dichtbij en heeft ze in de competitie lange tijd onder zich gehouden. Vond je Lyon ook een kutclubje vorig seizoen? Die heeft Nice wél ruim achter zich gehouden. Als je totaal geen verstand hebt van de Franse competitie kan je soms beter even niets schrijven.

     1. Litmanen

      Enig idee wat voor salarisplafond die kut clubjes hebben? Wat een wereldvreemde eitjes lopen hier toch rond.

     2. SPHAFCA

      Jij denkt dat Rostov (dat tegen een failliesement aanzit) en Rapid Wien meer te besteden hebben dan ons? 😂 laat me niet lachen.

     3. Litmanen

      Ze gaan daar failliet omdat hun spelers miljoenen verdienen, zeker de import spelers.
      Elke top drie club in Frankrijk zou hier elk jaar kampioen worden.
      kut clubjes…..

 2. KBouter

  Dat word zoeken voor Marc. Plan A kwam al niet en plan B ging ook al niet door.

  Is ook wel moeilijk, wie wil er nu tegen dit salaris in de eredivisie spelen. Zo ben je wel gedoemd om het te gaan zoeken in relatief goedkopere jeugd en onervaren spelers.

  1. Widi

   Juist KBouter! Dat is het probleem waar Ajax mee kampt. Nota bene Watford kaapt een speler voor onze neus weg. Dan zijn er nog 200 clubs die dat ook kunnen.

  2. Basisspeler

   Welk plan A en B heb je het over KBouter?
   Ik heb geen plan kunnen ontdekken. KJH komt toch ook? Denk je dat Sneijder niet gekomen was? Dat St Juste niet haslbasr was? Of dat nij een goed bod Willems niet wilde komen?
   Bullshit!
   Twee seizoenen geleden zou Eto’O komen. Ja! Dat is niet realistisch! Grappige was dat toen gedaan wetd of dat wel realistisch was.
   Richarlison ia naar Watfort gegaan, omdat die akkoord gingen met een doorverkooppercentage van 10% Dat vond Marc een brug te ver. Hij had er op gegokt dat de Beazilianen wel een stapje terug zouden doen. Masr nee! Wat denk je? De Brazilianen hadden wèl een planB. Dan naar Watfort.
   Helemaal zat van dat Calimero commentaar! Ach gut, we doen het heus wel goed hoor , maar niemand wil komen.
   Hoe geloofwaardig denk je dat dat over komt? De supporters zijn niet gek!

   1. Ajaxslied

    Sneijder wil maar voor een half jaar komen en in de basis. Dus die valt al af. En Marc heeft het juist goed gedaan om zich niet te laten piepelen. Die Brazilianen probeerden de clubs tegen elkaar uit te spelen waar hij niet in mee ging anders had het nog hoger geworden dan waarvoor hij nu is weg gegaan. En zoals zijn zaakwaarnemer al zei in de pers watford betaalt veel meer salaris. Dus ja jij ben wel degelijk gek want Ajax heeft een beleid neergezet en daar moet Marc zich gewoon aan houden. Of je moet heel het beleid gaan omgooien en veelste veel geld uitgeven.

     1. Basisspeler

      Coalitievorming bij gebrek aan argumenten. Erg doorzichtig. Hebben jullie eigenlijk wel gevoetbald? Of iets betekend in het clubleven?
      Litmanen schijnt een nog slechtere uitvoering van Lamproe te zijn geweest met een obsessie voor revhtsback positie.

     2. Widi

      Of bij gebrek aan argumenten gaan roepen dat je hoog gevoetbald hebt. Was vast op het dak van een flat.

     3. Basisspeler

      Je begint door te draaien Widi. Valt ook niet mee om alle reacties van forumleden bij te houden en die te corrigeren hè.

     4. Widi

      Je verdraait nu ook al hier de feiten. Negen van de tien reacties van mij zijn reacties op berichten van jou. Ik ga daar wel mee stoppen, want het is zinloos. Alles bij elkaar zijn er wel 10 mensen geweest die jou vandaag op dingen gewezen hebben. Maar we typen tegen een muur. Of tegen het bord voor je kop. Blijf jij je maar lekker opwinden. Wees maar in paniek. Geef Overmars nog maar een paar laatste waarschuwingen. Er verandert niets. Topper!

     5. Basisspeler

      Word jij eigenlijk betaald dior Ajax om als een soort wijkagent hier het forum in de gaten te houden? Is dit gewoon een betaalde basn voor jou? Jij spoort toch niet man! Met je rustig blijven, alles zal goed komen. Kijk gewoon wat er gebeurt. Selectie wederom niet op orde zoals zelfs asngegeven door de trainer. Twee sterkhouders verdwenen. Onze “motor” Klaassen en Traoré. Linksback positie.. enz enz.. heb het allemaal al benoemd. Het enige wat jij kunt zeggen is kalm aan, rustig blijven.arc doet prima werk. Wij als supporters mogen blij met hem zijn. Wie is hier nu gek?

      Reality check: We staan al met 0-2 achter en we zitten in blessuretijd.

     6. Remco425

      Over Klaassen was iedereen het afgelopen seizoen over eens, Vd Beek is zijn logische opvolger. Voor Traoré hebben we Kluivert en Neres als opvolgers. We hebben dit seizoen (sinds een europacup finale) pas 2 wedstrijden gespeeld, tegen een sterke tegenstander notabene en ineens kunnen hun opvolgers er niets meer van. Terwijl Vd Beek beide wedstrijden 1 van de uitblinkers was, Neres de 1e wedstrijd heel goed inviel en Kluivert de 2e wedstrijd heel goed speelde. Maar nee, we moeten kopen kopen kopen. Cruijff is pas iets meer dan een jaar geleden van ons heengegaan en de meesten zijn hem nu al vergeten.

     7. sjakie1952

      Denk dat Basisspeler gelijk heeft. Widi staat bij Ajax op de loonlijst als wijkagent van dit forum. Gaan wij lekker agentje pesten 🙂

     8. Hoeda Fak Ajoe

      Weer zo’n intelligente reactie! Nouri ook weer vergeten, eikel? We zouden respect voor elkaar gaan tonen, weet je nog?

   2. Ajaxslied

    Ojah daarnaast waarom zou Ajax een centrum verdediger kopen???? En Willems bij een goed bod?????

    1. Basisspeler

     Jezus Ajaxlied. Wel eens moeten onderhandelen? Waarschijnlijk niet. Doorverkooppercentages zijn doodnormaal sls het gaat om transfers. Sjax heeft onlangs nog een mooi bedrag ontvangen dooe transfer Denswil bv. Dus Ajax doet daar ook gewoon aan mee. Denk jij dat bij Ajax nig steeds niemand boven 1M verdient? Je zou eens wat contracten in moeten kijken. Denk jij dat Overmars van te voren niet wist dat Richarlison een bepaald prijskaartje heeft? Anders was hij toch überhaupt niet aan de onderhandelingen begonnen! Bovendien was hij al akkoord met Richarlison zelf. Die hobbel was dus al genomen.
     Nee, Overmars heeft hier zijn hand overspeelt en gewoon slecht onderhandeld.

     1. Ajaxslied

      Nee hij heeft zijn hand niet overspeelt de clubs waren er ook al uit totdat de andere clubs zich opeens melden toen begonnen ze gelijk een stuk meer te vragen toen heeft Marc terecht gezegd je bekijkt het maar. En nee wij betalen geen 2 3 of 4 miljoen salaris aan zo’n jongen wat hij in Engeland wel krijgt. Sinds die tv gelden daar zo hoog zijn kunnen we al met heel de PL niet meer concurreren. Enigste wat wij mee hebben is de naam Ajax en reputatie voor jonge spelers.

     2. Basisspeler

      Wederom onzin KBouter. Marc was er misschien uit met de club, maar Braziliaanse spelers hebben altijd meerdere eigenaren zoals jij ongetwijfeld weet. Dus die moeten ook akkoord zijn. Dat weet Overmars ook. En ja! Hij zou 2/3 M per jaar gasn verdienen. Wake up dromer!

     3. Widi

      Hoe langer je typt, hoe meer je overkomt als een wisselspeler. Je bent duidelijk geen basisspeler. Althans niet in een team dat op niveau speelt.

     4. Basisspeler

      Nee, jij bent lekker bezig Widi. Linkt wel of jij achteroverleunend iedereen de maat wil nemen. Zeg s wat zinnigs en draag s wat bij!

     5. Widi

      Ik probeer iets bij te dragen door te pleiten voor het bewaren van de rust. En het steunen van de spelers die ons vorig jaar in de finale van de EL brachten. En door er op te wijzen dat het voor Ajax in NL niet makkelijk is om goede ervaren spelers aan te trekken. En misschien reageer ik wat fel op paniekzaaiers en ophitsers. Meer kan ik helaas niet bijdragen. Wat draag jij bij?

   3. KBouter

    Met Richarlison had ook al het halve stadion problemen mee, nog niets laten zien en rond de 15 miljoen euro.

    Als ik hier de mensen zo hoor, is iedereen hier gek op geld uitgeven. Waarschijnlijk niét hun eigen geld!

    1. Basisspeler

     Ook weer zo’n standaard commentaar. Nee, het is niet ons eigen geld. We praten hier over Ajax. Supporyers houden Narc gewoon aan zijn eigen beloften. Je weet dat je voor een Ajaxwaardige speler tussen de 5M – 15M moet uitgeven. Marc was ook bereid dat te doen. Alleen waten de Brazilianen wat slimmer.

     1. Widi

      Slimmer? Wat meer geld over de rug van een jongen die naar Ajax wou en naar Watford moet. Niet goed voor zijn carriere. En Overmars heeft er juist goed gedaan een duidelijke streep te trekken. Als je dat niet doet, ben je iedere keer aan de beurt. Maar jij impliceerde dat je vaak onderhandelt. Dus dat zul je dan toch ook wel weten.

     2. Basisspeler

      Jij hebt zeker niet vaak onderhandeld. Een duidelijke streep is er niet bij dit soort onderhsndelingen. Alleen winnaars en verliezers. Ajax heeft niet gekregen wat het wilde en is dus verliezer. Oorzaak heb ik boven beschreven.

     1. Prinsengracht

      Remco, Litmanen, Widi en KBouter, laat die borderliner met zijn twee accounts (basisspeler en Sjakie) lekker doen. Geen eer aan te behalen. Borderliners leven van strijd. Genegeerd worden vinden ze veel vervelender.

   4. Remco425

    Komt hij weer met Willems. Jezus basisspeler, hoe wil je dat we je commentaar weer serieus gaan nemen?

    1. Basisspeler

     Had ook Haps of Kongolo kunnen zeggen Of probeer Blind terug te krijgen. Zo beter?
     Gaat er om dat tot nu toe niemand aangetrokken is en oa jij daar mee instemt of in ieder geval verdedigt. Dat terwijl supporters een duidelijk signaal naar Overmars moeten geven.

  1. Valentino

   Voor mij ook niet, voor die 4 maanden hebben we er niks aan. Al helemaal niet voor dat salaris

   1. De seijs

    Er is wel een voordeel als hij toch zou komen Valentino, zijn mooi vrouw zit dan wel op de tribune 😉

 3. Widi

  Ik ben het overigens niet met Keizer eens. Er zijn genoeg goede middenvelders. Als je nu teveel koopt, lopen er binnen een jaar weer een paar teleurgesteld de deur uit.

  1. Basisspeler

   Hij heeft het over een ervaren kracht. Hij heeft gezien dat je met jochies niks te zoeken hebt in CL, masr ook EL.
   Denk aan bv een Sneijder

  2. KBouter

   Widi…helemaal mee eens, leg de focus maar op een goede linksbenige CV en een goede linksback. Waarschijnlijk gast Sinkgraven zich ook weer melden voor een middenveld positie als Keizer niet met hem doorgaat als back.

  3. AjaxKat

   Denk (en hoop) dat Keizer types als Poulsen (en vroeger Wouters) bedoelt op het middenveld. Zou ik heel logisch vinden. Jongens die een stand van 2-1 gewoon uit kunnen spelen. Ijzervreters naast de ideale schoonzonen. Werd tegen Nice ook pijnlijk duidelijk rond Schöne. Opbouw is goed bij hem maar verdedigen is geen EL- of CL-niveau. Maar ik snap ook wel waarom hij wordt opgesteld.
   Denk dat de basisverdediging van Ajax best goed is maar als je hun kunt helpen door de tegenstander een linie daarvoor al te stoppen of af te remmen is dat nog beter. Schöne werd overlopen en de verdediging kwam dan veel te vaak onder druk.

   Het loopt ook nog niet met Ziyech. Te geforceerd kwam hij over. Automatismen van vorig seizoen lijken weg. Gemis Klaassen of situatie Nouri? Hopelijk is iedereen nu wakker binnen Ajax en wordt er gericht gekocht.

   1. Litmanen

    Ik vind defensief Ziyech een groter gevaar dan Schone. Hij levert de ballen in en Lasse loopt zich het lazarus.
    Ziyech moet echt leren pas op veertig meter van het doel risico’s te nemen.

   2. Widi

    Zulke spelers zijn zeldzaam. Ik heb in maart voor de komst van Nigel de Jong gepleit. Volgens mij is het nu zo dat hij naar Amerika gaat.

 4. dennis78

  welke “goede” speler wil er nu komen en akkoord gaan met Europa league voetbal. voor de bovenste categorie hadden we champions league moeten spelen. nu is de kans groot dat we weer een net niey speler aantrekken..

  sneijder kan bij nice tekenen…die speelt nu cl. zou je denken dat hij nu voor minder komt?. trek nog een goede verdediger aan. en laat deze jongens het gewoon doen. kwaliteit genoeg.

  of……overmars investeert in kwaliteit en geeft wat meer uit.

  1. Basisspeler

   Ze willen niet komen Dennis. Je kan 50 namen noemen, maar ze of te duur, niet goed genoeg of niet reslistisch.
   Gek genoeg kunnen clubs om ons heen en de B of C garnituur van buitenlandse clubs ze wel halen.

   1. Widi

    Toverwoord: salaris. Andere belastingregels. Veel meer tv geld. Hoeveel mensen moeten dit nog tegen jou zeggen voordat je het snapt?

    1. Basisspeler

     @ Widi, jij snapt er echt niks van. Jij bent een papagaai die Overmars klakkeloos natjilpt. Of je bent Overmars zelf. Ajax heeft in beleidsplan staan dat voor uitonderlijke talenten of gearriveerde spelers uitzonderingen gemaakt kunnen worden. Dus hou aub op met belastingregels en weet ik niet meer. Lees bv het contract van Veltman of Schöne eens door. Moet met jouw connecties geen probleem zijn.

 5. Valentino

  Keizer had Tete en Riedewald gewoon moeten houden. Had ie alleen nog een aanvaller nodig gehad. Riedewald kan centraal, linksback en op 6 en Tete was de perfecte rechtsback.
  Maar ja, zo gaat het elke keer weer.

 6. TikkieTakkie

  Ik zie ook nog graag wat in onze aanval verschijnen. Dus eignelijk moeten we wel wat op elke linie! Vond thuis tegen Nice Schöne erg tegenvallen en niet alleen die wedstrijd dus graag wat nieuws daar. Verder is de aanval ook niet super. De basisspelers zijn goed maar niet altijd en als er wissels komen vallen ze vaak erg tegen met Neres en Cerny, en in de verdediging is geen ene goeie wissel te vinden als je het aan mij vraagt! Snel versterking voor we aan het echte werk beginnen zoals compititie en Europa League (Ze zijn eigenlijk al telaat ivm CL Nice)

  1. Remco425

   Neres valt vaak tegen. Jezus TikkieTakkie. 2 wedstrijden gespeeld, 1x voel hij heel goed in, 1x viel hij minder goed in. Maar meteen valt hij vaak tegen. Sommigen hier hebben het geheugen van een pepernoot. Alleen de laatste wedstrijd wordt onthouden…

 7. KBouter

  Gasten die vinden dat Sneijder en Mevrouw hier voor 4 maanden moeten komen voor een buitengewoon proportioneel salaris zijn totaal het zicht kwijt. Dat is niet te verkopen aan de andere spelers. Daarbij zal Sneijder zich sparen…hij wil over 4 maand topfit en niét geblesseerd aan de Amerikaanse competitie willen beginnen, dus bewust zal hij op 80% gaan in het duel.

   1. Litmanen

    Als Keizer daar anders over denkt dan heeft hij pech. Marc gaat geen miljoen voor vier maanden betalen. Aan niemand.

    1. Basisspeler

     Hoe de fak ajoe om te zeggen dat Keizer dan pech heeft onvoorstelbare nitwit.
     Hou je aub met Veltman bezig.

     1. Litmanen

      Niet te geloven, wat een doorgesnoven figuur is dat. Kan iemand op zoek naar zijn neusschotje.

     2. De Nees

      Sorry AB (je leest vast mee). Nee doelde op dat gescheld op Litmanen, KBouter. 😉AB heeft 100x meer voetbalverstand dan Basisspeler da’s wel duidelijk.

 8. Indojood

  Marcel Keizer zegt dat de selectie niet op orde is en er dus nog werk aan de winkel is.

     1. Indojood

      Heb wel een paar wodka’s achterover geslagen. Heeft afcadeluxe voor me meegenomen uit Luxemburg… 😋😋😋

 9. ajacied078

  linksback prio 1. vd beek op 6 ipv schone. pik larson op bij Heerenveen ipv younes. geef eiting of de jong een kans. haal een goede snelle aanjager op het midden veld als concurentie. en maak dolberg wakker. kies een andere aanvoerder en rechtsback of koop er 1. en in ieder geval haal nooit die flapdrol van PSV. het is geen Bayern dus ik ben niet gemotiveerd….

 10. JohnDoe77

  Eens maar wel jammer dat het zo laat komt! Net als vorig seizoen; Ziyech kwam pas na uitschakeling. Volgend jaar sneller schakelen, vertrek van Tete, Riedewald en Davey zag iedereen aankomen!

 11. Wenen 1995

  Las dat Ajax bezig is met Ricardo van Rijn…. Lijkt mij niet echt de gewenste versterking…

 12. EugAjax

  Dit is nou precies wat ik laatst bedoel met emotie management……er is een nadelige wedstrijd resultaat en iedereen raakt in paniek…..nu zelfs de trainer? Kom op Marcel, je hebt getekent voor deze selectie met deze selectie. Een selectie die ons blij maakte vorig jaar. Een selectie waar WEL vroegtijdig gereageerd is op gaten die vallen in BASIS team. Veruit merendeel van dit forum bijv vond vorig jaar Donny al beter dan Davy. Huntelaar versterkt spitspositie, Neres was al aangetrokken om leegte rechtsbuiten op te vullen. Tete word vervangen door Zeefuik, eigen jeugd hoe mooi is dat? Alleen een vervanger van Riedewald hebben we niet en blessure Sinky speelt ons parten. En dan ja we missen de CL, maar waarom ? Ik heb het al uitgelegd wat de meest waarschijnlijke redenen zijn. Donny heeft meer tijd nodig om niet alleen voetballend maar ook leidend te worden in veld. Of iemand anders. Bewuste keuze en geheel in lijn met jawel revolutie plan. Aankoop Richarlison gaat niet door en terecht te duur en niet nodig. Alleen een LCV of een LV nodig maar ook meer voor de breedte maar natuurlijk mag ook veel sterker dan we nu hebben, maar wie? Ik ken geen betere dan nu in basis staat en haalbaar is. En nee Ajax is niet te weinig ambitieus omdat revolutie is opgestart om ooit weer eens de CL te winnen. De stip aan de horizon. Dat betekent zal nog even duren. Toen Cruijff begon te bouwen in 85 en Michels in 65 was ajax ook niet meteen europese top en we hebben nu al Europese finale gespeeld in een veel complexere voetbal wereld en markt. Ajax laveert daarin op meer dan uitstekende wijze. Echter hoe kan je een ongeval a la Nouri managen. Daar is geen beleid of wat dan ook op af te stemmen. Ajax, de club, de spelers, de staf, de beleidsmakers iedereen werkelijk iedereen is van slag……..of zijn we alles weer vergeten. Hoe moeilijk is het om weer aan te haken in dagelijkse leven. Hoe moeilijk is het als je als ajax als warme club gedachtenis Nouri moet laten samenvallen met de ‘belangrijkste’ wedstrijd van het jaar. Want dan moet Sar cs beslissen zijn we menselijk of gaan we alle focus op voetbal leggen. Nou dat is geen discussie. Menselijk zijn moet je. Met alle sportieve risico van dien. En ja ze hadden het gvd, sorry voor vloeken, nog bijna voor elkaar…..alleen toen ze dachten de streep te halen toen wisten ze het even niet meer. Moeten we doorjagen op 3-1 of 2-1 verdedigen. Elftal raakt uit elkaar en daar gaat het mis. Dan pats boem 2-2 potverdrie wat nu? We hebben creativiteit nodig, maar heren supporters hebben we daar op dramatische wijze juist niet heel veel op dat terrein ingeboet. Nouri de jongen, de Ajacied, het voorbeeld voor een ieder bij ajax betrokken maar nog wijder dan dat. Ze gaan het allemaal alsnog proberen voor deze jongen. Want Nouri waarom nam je eigenlijk nummer 34 al rugnummer? Antwoord is bekend en nu met zijn allen daarvoor gaan geen concessies. Die jongen heeft het verdiend!

  1. Basisspeler

   Los van emotie is er een zichzelf herhalend patroon. Selectie niet op orde-uitschakeling-last minute transfers

   1. Widi

    Het is 1 keer gelukt in 10 jaar tijd. Van Nice hadden we ook kunnen winnen. Van een behoorlijk goed team. En ik begrijp dat we dan tegen Napoli hadden gemoeten. Ga er maar aan staan. Alleen spelers die bij Barcelona, Real of Bayern spelen zouden dan voor ons in hun eentje het verschil kunnen maken. Maar die komen niet. Wees toch eens redelijk.

   2. EugAjax

    Basisspeler, misschien komt die herhaling door transferwindow tot 1 sep. Vier voorrondes in Europese toernooien die veelal in juni beginnen net nadat alle competitie seizoen ervoor geeindigd zijn. Dan heb je te maken met clubs, spelers, zaakwaarnemers etc. In mijn optiek is ACHTERAF vooral Ziyech te laat aangetrokken. Maar verder.en daar kwam nu ook nog ongeval Nouri bij.

  2. KBouter

   Eug…GVD sorry voor het vloeken, maar kun je in die lappen tekst Ajax in de regel wel met een Hoofdletter typen?

   1. EugAjax

    Hahaha Kbouter potverdrie je hebt gelijk man….😄😄😄hoewel ik “ajax” wel mooi op de meer vond staan.

  3. Litmanen

   Prachtig verwoord Eug. Niet reageren op die schreeuwers. Met miljoenen smijten om maar wat te kopen omdat er geld is, te belachelijk voor woorden en tegen alles waar Ajax voor staat.

  4. De Nees

   Een ding mis ik toch eug: tactisch vernuft van de trainers. Daar gaat te vaak zaken fout, let daar maar ’s meer op dan ga je ook veel duidelijk worden waarom spelers niet optimaal functioneren.

   1. EugAjax

    De Nees helaas ben ik geen tactisch wonder en kan ik dat niet goed beoordelen op detail. Van de laatste drie trainers zie ik wel dat De Boer het over algemeen wel had. Hij kon met wissels evt spel weer naar zijn hand zetten. Plus hij had volgens mij oog voor sterke en zwakke punten van tegenstander. Bosz staat bekend om zijn eigengereidheid. Dat heeft Ajax ver gebracht vorig jaar, alleen denk ik wel dat we flink zijn afgetroefd door onze Mourinho ‘vriend’. En flink ook. Dat heeft ons de finale gekost denk ik. Over Keizer kan ik daar nog niet over oordelen. Beslissingen in wedstrijd Nice kwamen ongelukkig over. Maar nogmaals. Het begin dat kwam echt door de overweldigende emoties, dat kan echt niet anders. Zo verdufd stonden ze en vooral CV waren te laat met instappen of moesten het niet doen. Toen vanaf minuut 20 en 65 was het gewoon goed vond ik. Daarna zag je twijfel erin komen en ja ik vind dan een wissel voorhoede speler voor een middenvelder geen gelukkige keuze en baart zorgen. Maar ik zie dit als eenmalig. Zie bij Bosz met 5 verdedigers tegen PAOK. de twijfel werd denk ik daardoor vergroot en nog omgelukkiger toen viel ook de goal. En had Ajax de energie niet meer. Ik blijf erbij effect Nouri is hoewel niet te meten echt de grootste oorzaak. En ik zou zeggen a la Kieft in Telegraaf: “schrijf Ajax niet af na uitschakeling”. Als ik naar de 45 minuten kijk tussen 20 en 65e minuut en tweede helft Nice uit dan hebben we gewoon een heel goed elftal. En ja ook voor Europese standaarden. Niet de echte top maar wel vlak eronder.

  5. De Nees

   Eug je hoeft geen tactisch wonder te zijn om maar enigszins te kunnen snappen wat er op het veld gebeurt, slap excuus. Dat ben ik ook bij lange na niet, maar je kan na de wedstrijd heus genoeg lezen/ zien hoe met dit aspect is omgegaan. Je haalt de slechtste voorbeeld aan van iemand die in jouw ogen geweldig was daarin: Frank de Boer. Hij de grootste malloot tactisch en zo naïef als de pest hoe hij europees zware tegenstanders te lijf ging, maar als je fan bent van iemand dan vervaagt de realiteit wel vaker. Probeer me maar niet te overtuigen over FdB want ik heb me niet voor niets 4 jaar mateloos aan hem geërgerd. Wat ik vooral wil zeggen, als Ajax van haven tot gort geanalyseerd wordt dan is het toch vreemd dat er in verhouding amper aangehaald wordt hoe de ploeg is voorbereid, wissels, spelsystemen e.d. Gaat ook niet alleen om recente wedstrijden, maar over een langere periode, kijk maar ’s hoe vaak er tactisch is gefaald. Ga dat hier niet uitweiden anders wordt dit een boekwerk, maar ik hoop dat je meer oog hebt voor de som, resultaat = spelers + tactiek vernuft.

   1. EugAjax

    De Nees wel even goed lezen, bij mij staat nergens dat FdB geweldig was in tactisch vernuft. En het is ook geen slap excuus. Ik geef alleen graag mijn mening als ik over iets mee kan praten. Jij kan het dus ook bij lange na niet zeg je, maar vervolgens maak je voetbaltrainers uit voor tactisch onbenullen hahahaha. Ja dat gaat er bij mij dus niet in. Beetje roepen om roepen ? Je noemt Frank naief in grote Europese wedstrijden…..waarom had hij dan succes tegen de grotere tegenstanders van naam als je naar ind uitslagen kijkt en minder succes tegen kleinere ploegen? Het klopt dus niet. Beste 45 min onder De Boer is eerste helft thuis tegen FC Barcelona. Strijdplan werd verstoord door een rode kaart en toen was het alle hens aan dek. Man City aan banden gelegd. Uit bij United bijna 0-2 recht gezet. Ach het is hoe je dingen wilt zien. Ik ga jou niet proberen te overtuigen, jij mag je eigen mening hebben natuurlijk. Voorlopig is De Boer de meest succesvolle Ajax trainer op nationaal gebied geweest in historie. Internationaal vele ups en vele downs, enorm fluctuatie in prestatiecurves. Fantastische wedstrijden tegen toppers als Barca, City, Dortmund, United en AC Milan. En een keer verneukt door een knipoog Kroaat met zijn vriendjes. Maar ik zie die instabiele prestatie curve als het begin van een periode waarin Ajax uiteindelijk naar de cup met grote oren wil. Dat gaat met horten en stoten.

    1. KBouter

     Eug…tip, typ niet zulke mega grote verslagen..dit is een forum om te reageren en als er een verslag van 4 kantjes langskomt, is mijn concentratie al met 4 regels weg.

     1. EugAjax

      Kbouter tip lees die van mij dan niet of eerste vier regels😄😄👍ok omdat je me paar keer terecht bij me wat recht heb gezet ga ik het proberen haha. Let wel vanaf 19.01 word echt een uitdaging

  6. De Nees

   Dus met je ontelbare betogen over speler en beleidsplannen en wat al niet kom je in je eerste 6 regels met deze conclusie? Ik dacht die Eug heeft zulke lange betogen over alles wat naar Ajax ruikt, zelfs intern lijk je aan de vergadertafel te zitten, ’s kijken wat ie vindt hoe trainers hun werk doen en dat bedoelde ik zelfs serieus en zonder enig cynisme. Maar ik snap nu dat je van dat technische gedeelte geen zak weet en daarom wat quasi-lacherig afdoet. En ik vroeg het aan jouw omdat ik je wijs vond met al die verhalen van je. Maar de wind is nu wel gedraaid. Kreeg je beetje de bibbers omdat je als wijsneus door de mand valt? Dat was niet mijn opzet hoor Eug. Maar met zo’n kut reactie zit je bij mij verkeerd want ik sla net zo hard terug. ‘Bij lange na niet’ is een ruim begrip btw, zeker als je het afzet tegen de beroeps coaches, dat zei ik omdat ik mij niet met hun wil vergelijken. Maar dat wil niet zeggen dat je als normaal volger geen benul kan hebben van tactiek? Fouten van trainers betekent niet automatisch dat ik hun tactisch onbenullen vind. Als je zo’n grote waffel hebt over spelers waarom dan nooit iets over hoe tactisch een elftal staat? En ik roep duidelijk niet om te roepen want voetbal bestaat daar voor de helft uit tactiek. Dat je daar niet genoeg vanaf weet zegt eigenlijk dat je voor de helft uit de nek hebt zitten lullen? NB probeer je me eigenwijs toch te overtuigen over FdB, ik kan ook een hele lijst opnoemen waar hij als een kneus handelde dus nogmaals probeer het niet weer.

   1. EugAjax

    De Nees, ik zei ik ben niet tactisch onderlegd tot in detail. Ik kan wel wat vinden van bijv EL finale. Want daar zag je duidelijk dat Ajax taktisch afgetroefd is door Mourinho. Verder ja ik vind het leuk voetbal te volgen en ja misschien zelfs wel meer op beleidsnivo. Lees ik heel veel boeken over en dat vind ik leuk. Ik heb hier nooit beweerd veel van voetbal te weten dus gefeliciteerd met je ‘ontmaskering’ maar dat is voor mij geen nieuws. En ik lees veel biografieen van mensen uit voetballerij. Op basis daarvan wil ik graag woordje mee sparren op dit forum, en ja jammer dat ik niet meest voetbal technisch onderlegd ben van jullie en mss wel minst geen probleem. Wel nog een laatste leken opmerking. Persoonlijk vind ik dat veel trainers voetbal een te moeilijk spel maken. En in mijn optiek komt dat door dat vele ‘tactische’ denken. Puur gevoelsmatig en nergens op gebaseerd want Mourinho bewees mij het tegendeel in de finale.

   2. De Nees

    Goed Eug. Ik was mss iets te scherp op je, dat hoefde niet maar als iemand onbenullig antwoord terwijl ik inhoudelijk ben dan kan ik wel ‘s zo reageren. Ik vind je bijdrages zeker wat toevoegen, ben niet altijd even eens, geregeld ook wel maar dat maakt niet uit verder. OT: mij ging niet om diepe tactieken met pressing op pietje zodat ergens anders dit ontstaat of jantje ruimte induikt waardoor zus of zo ontstaat. Dat bedoelde ik niet, ik vind kijkend naar wat er al jaren ook aan hoog voetbal zit bij Ajax we europees toch vaak onnodig het onderspit hebben gedolven, dat is geen toeval meer en kan niet alleen bij de spelers liggen. Terwijl er zoveel wordt gekankerd over de spelers zelf, wordt er te veel voorbij gegaan aan de trainer zelf. D’r is kritiek maar niet proportioneel voor het belang van zijn inbreng, teveel zie je de focus op de speler. Ik denk dan aan de juiste analyse van de tegenstander, waarom we niet meerdere systemen kunnen spelen, Ajax spel zo snel ontregeld wordt, geen plan B of C als het anders loopt, ongeacht de tegenstander altijd zelfde spelopvatting, mooi voetbal is belangrijker dan resultaat etc. Niet dat je hierop antwoord moet geven maar ging mij om verder kijken dan de speler uitvoering en vooral wie verantwoordelijk is voor wat er op de mat wordt neergelegd. Het is weer begonnen dus we gaan beleven hoe dit weer gaat uitpakken.

    1. EugAjax

     Geen probleem De Nees. Was ook niet mijn bedoeling om obenullig te antwoorden. Dingen komen geschreven weleens verkeerd over. Wat mij betreft ben je inderdaad altijd goed van stof en leg je heleboel uit. Niet altijd eens inderdaad maar dat is juist lekker discussieren. Ik begrijp hem nu beter en ja ik ben het zeker eens dat Ajax te vaak naief of idealistisch speelt of blijft spelen. Zo werden we vaak te kijk gezet door Real bijv. Er zit dus zeker in kern van waarheid in je verhaal. En gewoon authentiek blijven antwoorden hoor, ook als je me even op me plaats moet zetten 😄geen probleem zeker niet op de manier zoals jij het verwoord 👍

     1. De Nees

      Sportief Eug. Je verdient een betere benadering besefte ik later achteraf. Je hebt idd een dikkere huid dan ik heb. 😆

 13. Sem_020_ajax

  Ajax moet gewoon meer spelers toevoegen en niet weer van die nerez vieguuren want als je zoveel geld uit geeft kan je net zo goed een bekent iemand halen zoals emre mor van borrusia dortmund

    1. Widi

     En ik kijk inderdaad zelden naar Dortmund. Ajax is zat. Ik heb mijn handen daar vol aan. Ik sta liever langs de lijn bij de jeugd dan dat ik op de tv naar Duitsers kijk. Misschien heb je het wel over een topspeler. Maar ik ken hem niet.

     1. sjakie1952

      Widi, jij moet je beter inlezen voor je de wijsneus hier gaat uithangen. Iedereen die voetbal beetje volgt heeft wel gehoord van Emre Mor

     2. Widi

      Nou ik niet. Mis ik iets? Komt hij naar Ajax? Nee. Ik ben jou en basisspeler zat. Tegen onwetendheid is niets te beginnen. Ik geef het op. Schreeuwen jullie nog maar lekker een maand moord en brand.

     3. Basisspeler

      Exact wat ik bedoel. Sjakie. Meneer agent komt weer even corrigeren. En als je de speler niet kent, reageer dan niet ipv weer af te kammen.

     4. KBouter

      Sjakie..zolang gasten zoals jij roepen om Mor, Sneijder, en weet niet wie meer welke Internationale gevestigde..mag Widi jullie erop wijzen dat jullie op een rose wolkje leven….

  1. EugAjax

   Sem leuke suggestie. Emre Mor gehaald voor 10 mln door Dortmund en een contract tot jun 2012…. ik schat zo in dat er hier twee problemen gaan opspelen bij een belletje van Marc. Transferprijs zal boven 20mln liggen in huidige markt en Emre Mor zal jaar na overgang Denemarken Bundesliga niet naar Ajax willen komen. Plus Ajax heeft al genoeg rechtsbuitens. Neres en Kluivert.

  2. Remco425

   En waarom zou in een speler die in een topcompetitie voor een topclub speelt miljoenen salaris inleveren om in de Eredivisie te mogen spelen?

  3. Remco425

   Juist als je achter dit soort spelers aan gaat, staan we op 1 september met lege handen.

 14. Jari10

  Gelul van een trainer die nu al druk voelt. Sinds jaren heeft Ajax een elftal wat nog redelijk compleet is. Alleen Klaasen em Traore zijn weg. Presteren vriend en niet se teleurstelling afwenten op het elftal.

 15. Slingertje.

  Dat is ook hard nodig met types als Veltman en Ziyecht die vaak stom balverlies leiden.
  Wel graag wat ervaren spelers van 26 of 27 jaar zodat die jonge gasten wat gestuurd kunnen worden.

 16. Rob1963

  Neymar volgt zijn hart zegt ie, laat me niet lachen…………… voor 222 mio. en als de transactie geheel is afgerond ca. 500 mio. volgt hij gewoon zijn creditcard

Reageren is niet mogelijk.