There are no ads, please add some


Keizer hoopt nog op versterking in verdediging

Marcel Keizer was woensdagavond uiteraard niet te spreken over het feit dat Ajax zich ten koste van Nice niet heeft weten te plaatsen voor de play-offs van de Champions League. Toch denkt de trainer niet dat bepaalde spelers nu nog een transfer gaan maken en hoopt Keizer nog op versterking en dan vooral voor de verdediging. ‘Nee ik denk niet dat er nu nog spelers weggaan, zij willen zich blijven ontwikkelen bij Ajax. Aan de andere kant hebben we een smalle groep en mag er wel wat versterking bij, vooral verdedigend’. Ajax versterkte zich tot dusver alleen met de transfervrije Klaas-Jan Huntelaar en twee doelmannen, Benjamin van Leer en Kostas Lamprou.

Bron: De Telegraaf


Gerelateerde posts

118 reacties

  1. vak411

   Thomas vermaelen zou ik graag zien komen. Ok, best weleens geblesseerd maar de rest kan dat prim opvangen. Het wordt tijd dat Jantje… (het zijn maar kuuuuuuuut kakkerlakken) terug komt..

   1. Indojood

    Zou mooi zijn, verwacht het niet. Bij onze joodse broeders is iets moois aan het ontstaan. Volgend jaar nieuw White Hart Lane.

   2. Mijn Club

    VAK411: zou een slechte zet zijn. Die jongen is (helaas) bijna altijd geblesseerd. Was vroeger al zo en is nog steeds zo. Een tweede Afelai, gemaakt van glas.

  2. koote207

   Zijn wij nou de enige die zien dat er snel iets moet gebeuren, natuurlijk niet..! Maar waarom
   Is er dan in de gehele club niemand die Overmars een schop onder zn reet geeft en zegt MARK WE HEBBEN VERSTERKING NODIG.!! vorig jaar hebben we in de eerste wedstrijden het kampioenschap weggegooit dat mag niet weer gebeuren, dit is al vervelend genoeg,( ik wilde erg zeggen, maar naar Nouri……)

   1. Basisspeler

    Zie onder. Dat komt door de onduidelijke structuur met onduidelijke bevoegdheden. Maw niemand roept iemand ter verantwoording. Dus blijfend falen betekent dat je gewoon kunt blijven zitten.

  1. Bakkie

   Een goeie complete linksback van een jaar of 26. Die moet toch wel ergens te vinden zijn bij kleine clubs uit de EL-kwalificatieronde bijvoorbeeld. Als dat lukt, kun je Viergever naast Sanchez zetten en De Ligt krijgt zijn kansen wel.

 1. Ajaxstaff

  Ajax mag op elke linie wel versterking laten ze maar 30 miljoen er tegen aan gooien liefst wat ervaring .

 2. Indojood

  Hier heeft het TH i.c. Overmars gefaald. Zeker sinds de winterstop wisten we dat Tete en Riedewald niet gelukkig waren bij Ajax en van Westermann was al vrij snel duidelijk dat hij hier niet ging blijven. Men had hierop veel eerder moeten anticiperen. In plaats hiervan is er tot eind juli op een Braziliaans paardje gewed en kwam men met een mislukte verdediger aanzetten.

  1. Toppertje

   Juist. Tijd genoeg gehad om versterkingen te halen. Nu lees ik weer vd Wiel maar dat is een versterking voor de bank terwijl de basis al versterkt moet worden.

   1. sjakie1952

    Klopt! En nu je uitgeschakeld bent wordt het bijna onmogelijk goede spelers te halen. Iedereen wil CL spelen

    1. PvL020

     CL is door de UEFA helaas weg gelegd voor de top landen (FR, ES, IT, DE en GB) verder wat verdwaalde ploegen uit andere landen die niet ver komen. Dit gaat niet meer veranderen en gat wordt alleen maar groter. NL is veroordeeld tot opleiden en spelers verkopen die dan CL kunnen spelen bij een grote club

  2. Yindi

   Het is nu eenmaal lastig om een ervaren verdediger te halen op CL niveau. Dat is wel wat je echt nodig hebt zo’n soort “rots in de branding” die ook in staat is de defensie sturing te geven. Sanchez is een prima verdediger maar ook geen echte leider, mag je ook (nog) niet van hem verwachten.

   1. Indojood

    Daar gaat het nog niet eens om. Er wordt gewoon niet geanticipeerd op ontwikkelingen in de selectie. In Rotterdam-Zuid doen ze dat beter. Karsdorp en Kongolo weg, St. Juste en Haps halen. Elia weg, Amrabat halen. Het gaat hier er niet om deze spelers bij ons zouden passen (ik hoef geen Amrabat of St. Juste), het gaat mij om het handelen. Overmars was één keer op tijd met Sanchez vorig jaar, toen dacht ik, he he, hij gaat het snappen. Helaas was het eenmalig.

     1. Ronald96

      Met Sanchez ging het dan wel goed, maar Ziyech bijvoorbeeld werd pas gehaald na het debacle in Rostov. Ben benieuwd wie de paniek aankoop is dit jaar.

    1. PvL020

     Ander beleid ….. wij zien alleen wat er gebeurt en niet wat er achter de schermen gebeurt. Als Ajax handelt naar wat iedereen hier zegt………. dan is het echt over

    2. Widi

     Dus toch kopen om het kopen? En niet alleen echte versterkingen die het elftal meteen beter maken? Nu snap ik je niet meer.

  3. Geroldkohlen

   juist indo weer eens! en dat roep ik ook al een maand! maar Marc ging eerst nog even op vakantie! als je weet dat je dit soort belangrijke wedstrijden moet spelen, moet je in mei/ juni klaar zijn met de selectie en rond zijn met spelers die komen.

  4. Iamsterdam2015

   Precies Indojood. Het lijkt wel des Ajax om zo “laat” nog je selectie te gaan versterken. Komt bij dat Ajax geen cl speelt dus toch eat minder interesse van een speler. Ongeacht wat wij van Haps vinden maar die heeft niet voor niets voor Feyenooit gekozen. Hij wil CL spelen en dat is begrijpelijk.

    1. Hoeda Fak Ajoe

     Het weggaan van Tete en Riedewald heeft hier niets mee te maken; zij zaten immers op de bank. De situatie bij Feyenoord is heel anders omdat daar basisspelers weggegaan zijn. Kennelijk dacht het TH dat het huidige basisteam voldoende sterk was en dat snap ik wel omdat dit team ons vorig seizoen tot de finale EL gebracht heeft. Dus conform de visie van Cruijff niet iets kopen als dat de ontwikkeling van de jeugd in de weg zou staan. Zo klopt op rechts Zeefuik nadrukkelijk oo de deur.
     In praktijk blijkt dat de druk van CL niveau op dit moment wat te hoog is voor het jonge team. Je kan dan kiezen om oudere toppers te kopen in de verdediging om succes te hebben, maar dan zitten ze de onervaren jonkies in de weg. Andere optie is de jonkies voor de leeuwen te gooien, met als risico het resultaat van gisteren. Nu kan je alsnog die toppers proberen te halen (als je ze al vindt en als ze al te betalen zijn) of het vertrouwen uitspreken in de huidige selectie en ze in de EL (wat toch iets minder niveau is, zeker in het begin) ervaring op te laten doen. Wat mij betreft doen ze het laatste. Laat de Ligt en Sanchez lekker staan, Viergever (die volgens velen al een nieuw contract had moeten hebben) op links of als backup voor centraal links, en Sinkgraven / Dijks ook op links.
     Middenveld Schöne en waar mogelijk Frenkie speeltijd geven. De aanval kan wel wat ervaring gebruiken, zodat niet alles op de schouders van Kluivert / Neres komt. Youness mag dan wat mij betreft gaan banken.

     1. EugAjax

      Veelal eens Hoeda. Ik voorspelde het al. Bij negatief resultaat komen ze hoor, met Overmars te laat etc. Echt een lachertje. Er zijn twee grote redenen waarom we het niet hebben gered. Ook al geschreven op ander topic.
      – nouri situatie met alles erom heen
      – vertrek Klaassen. Hij is vervangen door Beek. Volledig in lijn met visie Cruijff en iedereen ook eens dacht ik. Alleen hij is veel te jong om nu al team op sleeptouw te nemen. Voetballend heel goed en later nauwelijks een verslapping denk ik maar een leider? Dat kan nog niet en Klaassen gaf aan wanneer en waar er gejaagd moest worden en bijna alles 1 keer raken (tempo), en veel van balverlies Ziyech camoufleren. Gister kwam dat dus nu aan de oppervlakte.
      Dan Overmars te laat? Met wat ja evt een LCV of LV erbij verder STAAT het elftal alllang. Huntelaar vroegtijdig gehaald en Neres ook. Het eerste probleem hierboven gaat nog heel lang meespelen en Klaassen daar moet de natuur zijn werk doen en een nieuwe hierarchie moet ontstaan. Komt wel.

     2. Basisspeler

      Lees mijn andere reacties en je weet waarom. Geen zin om 3 A4 tjes te tikken zoals jij wn EugAjax het liefst dien om al die onzin te weerleggen.

     3. EugAjax

      Basisspeler begint jouw voornaam met een A? A.B(asisspeler)? 😂😂😂je hebt beetje zelfde schrijftaal als mijn goede vriend AB!

     4. EugAjax

      Widi ja echt hoor ik schrik ervan dat we het vaak eens zijn de laatste tijd😂😂. Leuk grapje van je!!! Moet kunnen even tussendoor! 👍😄

     5. Basisspeler

      Eug, ben jij Hoeda? Dezelfde lengte van reacties en schrijfstijl. De reden dat Widi het met jou erns is komt, omdat jij slaafs volger bent van TH. Dat ziet Widi graag.

     6. EugAjax

      Basisspeler, klopt wel dat ik voetbal en ajax veelal op dezelfde manier beleef als Hoeda. Niet altijd met hem eens natuurlijk maar ik vind wel dat hij altijd alles goed verwoord en uitlegt hoe hij aan bepaalde visies komt. Dat heb ik inderdaad liever dan supporters die lukraak wat roepen om het roepen. En Widi is volgens mij geen slaafs volger van wie dan ook, dus ook niet van TH. Widi en ik hebben in verleden behoorlijk overhoop gelegen van tijd tot tijd dus ik kon zijn grap wel waarderen nu.

     7. Widi

      Widi volgt ook het TH kritisch. Maar Widi keurt niet elke beslissing af als hij zelf niet weet hoe het beter had gemoeten.

   1. Widi

    Ja. Haps tekent voor jaren omdat hij 6 CL wedstrijden kan spelen. Meer worden het er niet tijdens zijn contractsperiode. Denken jullie nu echt dat Overmars stil zit? Iedereen roept dat we alleen maar echte versterkingen moeten halen. Vind ik ook. Maar die zijn moeilijk te vinden en zeker voor een redelijke prijs. Op dit hele forum noemt ook niemand een naam van een speler die en een directe versterking is en in de eredivisie wil spelen. Het is makkelijk om te zeggen dat het niet goed is. Maar voor miskopen krijgt Overmars ook weer op zijn donder hier. Hij kan het gewoon niet goed doen. Omdat hier de realiteitszin veelal ontbreekt. Gelukkkig kan het hem geen zak schelen. Maar ik erger me er wel aan.

    1. Toppertje

     Ben het enigzins met je eens Widi maar wij hoeven geen namen te roepen. Ajax heeft toch een scoutingsapparaat? Je mag van Ajax verwachten dat ze lijstjes hebben met spelers die in beeld komen als dat nodig is. Dan kan het welleens mis gaan maar dan schakel je door naar het alternatief en dat kan in dat geval ook intern zijn. De slagvaardigheid is echter ver te zoeken en veel keuzes getuigen eerder van oppertunisme dan van beleid.

     1. Widi

      Toppertje, velen van ons volgen het voetbal behoorlijk goed. En ook wij kunnen de spelers niet noemen. De scouts kennen spelers die wij niet kennen. Meestal erg jonge spelers. Maar onze scouts staan bij ieder potje in ieder land tussen nog 50 andere scouts, meestal van clubs uit de grote (tv geld) competities van Europa. Zolang er geen regels zijn om de omvang selecties, salarissen etc. aan banden te leggen, blijft het voor Ajax heel moeilijk. Zeker ook omdat de spelers die wij wel zelf opleiden ook dat grote geld (desnoods in de Engelse 2e divisie) willen gaan ophalen. We zitten gewoon in een rotpositie. En ik vind dat met name Overmars daar goed mee omgaat. De enige vraag is of er meer en beter opgeleide jeugspelers zouden zijn doorgebroken de komende jaren als Jonk was gebleven. Maar verder kunnen we de leiding niet veel kwalijk nemen vind ik.

     2. Basisspeler

      Iedere speler die genoemd wordt wordt door jou afgezaagd. Alsof jij het monopolie hebt op beoordelingen. Alleen maar vragen om namen om ze vervolgens af te zagen. Hoe makkelijk is dat?

     3. Widi

      Ik zaag niemand af. Ik geef aan dat spelers ongeschikt zijn. Ik ga uit van onze eigen spelers. En wie niet beter is, kan beter niet komen. Ik vraag om namen omdat ik zelf geen spelers weet die goed genoeg zijn en willen komen. Niks makkelijks aan. Bovendien vraag jij mij al een paar keer te reageren op een naam. Heb ik gedaan. Of moet ik je vragen negeren?

    2. Indojood

     Ik erger me aan het feit dat men niet leert van hun fouten. Overmars gaf het nota bene zelf toe dat ze vorig jaar Bosz met hun fouten opzadelden. Nu zien we hetzelfde gebeuren. Prima dat Keizer zich zo uitspreekt, leg de druk er maar goed op bij het TH. Tot nu toe doet men maar wat en hoopt erop dat het goed uitpakt, en de goegemeente klapt haar handjes stuk want Overmars heeft niet toegegeven aan Fluminense.

     1. Widi

      Hij doelde toen op het te laat contracteren van Ziyech, die gewoon beschikbaar was, graag wou en die goed genoeg leek. Van een dergelijke fout is nu geen sprake vind ik. Want welke speler die voldoet aan de bovenstaande criteria is nu ten onrechte nog niet gecontracteerd?

    3. Basisspeler

     Widi ik heb in een andet topic 3 namen genoemd die jij idioot, te duur en ongeschikt noemde. Kort van geheugen? Als Overmars net als jou denkt begrijp ik dat er geen toegevoegde waarde komt.

     1. Widi

      Niet kort van geheugen. Ik neem die namen niet serieus. Ik zou pas kritiek hebben als Ajax echte versterkingen zo kan halen omdat ze willen en omdat ze beschikbaar en betaalbaar zijn toch niet haalt. Maar dat is niet aan de orde.

    4. Basisspeler

     Dit riedeltje bedoel ik dus. Widi, ben jjij Overmars? Je praat net als hem. Als jij Overmars bent is het geen wonder dat er geen versterkingen komen.

   2. De Nees

    De volledige schuld kan niet bij Marc liggen, hij is de uitvoerder en haalt alleen spelers die TH wilt. Hij krijgt een maximum hoeveel hij aan een specifieke speler mag uitgeven, RvC bepaalt tot hoever hij mag gaan in de onderhandelingen, als het onverantwoord is volgens RvC krijgt TH geen groen licht voor een aankoop. Het anticiperen waar Indojood op doelt is de gezamelijke verantwoordelijkheid van TH en Marc en daarin schieten ze idd tekort. Niet alleen nu maar al vele jaren reageren ze te laat terwijl je in de winterperiode al een blauwdruk moet hebben voor elke positie voor eventuele vervanging met meerdere opties als A niet lukt. Ik snap dat het voor Marc heel moeilijk opereren is in deze idiote markt, daarom wil ik hem niet hard veroordelen, maar iets beter anticiperen mag je wel verwachten. Maar niet alleen het spelersbeleid en de uitvoering van de spelers op het veld is veel op aan te merken, het tactisch falen van de trainersstaf daar wordt bijna geheel aan voorbij gegaan. Niet alleen bij Keizer, maar ook bij Bosz en FdBoer. Mss moet je daar ook ’s kritisch naar kijken.

    1. Indojood

     Klopt, wie beoordeelt stille Dennis bijvoorbeeld, de cultuurbewaker die geen verantwoording hoeft af te leggen?

     1. EugAjax

      Indojood volgens mij beoordeel jij hem vaak genoeg en nee hij hoeft jou geen verantwoording af te leggen😄. Maar even serieus Bergkamp heeft in laatste 1.5 jaar vier zeer uitgebreide interviews gegeven waar hij eea uitleg en in zijn laatste interview geeft hij precies aan waar hij verantwoordelijk voor is en wie hem beoordeelt. Het zal wel een kwestie zijn voor je dat je hem niet gelooft maar dat maakt nog niet dat hij vrijwilligerswerk doet voor ajax. Als hij binnen ajax voldoende zich laat horen. Gezien het verleden kan je daar van op aan dat dat gebeurt. En dan twee keer per jaar groot interview voor de fans. Volgens mij heb je kans genoeg om ‘stille’ Dennis te horen

     2. Basisspeler

      Wat een weteldverbeteraar due Dennis. Dat hij zijn kostbare tijd opoffert voor Ajax! Geweldige kerel! Wasrhrid is dat deze jongens geen afscheid kunnen nemen van voetbal. Niks anders kunnen en zich anders geen eaad weten. Nu mag hij bepalend zijn bij Ajax als ciltuurbewaker! Cultuurbewaker. Is dat een functie? Met zeggenschap en bedlisdingsbevoegdheid tegenwoordig?? Lachwekkend! Bedtuurlijk ondoorzichtig. En zials Indojood ook al aangeeft. Niemand hoeft zich te verantwoorden.

   3. witbrood

    die indojood zeikt iedereen af die geen lijn van cruijff volgt en hij denkt dat hij het allemaal weet. vervolgens wil hij twee reservespelers die niet meer bij willen tekenen en weggaan inwisselen voor gekochte spelers. dat is juist geen beleid van onze meester…reservespelers vul je aan met jeugd en dan roepen over 010 die het zongoed doet om haps en juste te kopen. precies die wouden ook wel naar ajax toe maar hebben het nivo niet. kom eens met namen dan indojood als je het zo goed weet namen die beter zijn dan juste en haps en die ook graag in onze nederlandse eredivisie willen spelen.

 3. Teuntje

  Zoals ieder jaar weer is Ajax een meester in het verkopen van spelers, maar anticipeert zeer slecht in aankopen.
  Deze selectie is goed voor de Eredivisie maar zou in de CL overlopen worden. De selectie is ook echt te kwetsbaar. We hebben bikkelaars nodig, mannen met body en ervaring.
  Succes Overmars!

  1. Yindi

   Niet eens Teuntje. Er zijn wel degelijk goede aankopen gedaan. Niet de hele selectie is kwetsbaar, onzin. De achterhoede is kwetsbaar daar zou een ervaren leider moeten staan maar waar haal je die vandaan?
   En wat bedoel je met “bikkelaars”.? 010 selectie zijn bikkelaars maar willen wij zo spelen? En denk jij dan dat 010, met die bikkelaars, het wel ver zal schoppen in de CL? Nee toch?

   1. sjakie1952

    Ik dacht dat Sánchez die leider zou moeten zijn, maar met al dat onvermogen om hem heen, raakt hij ook de weg kwijt

     1. Hoeda Fak Ajoe

      En je kan ook niet alleen voor CL/EL spelers kopen; die moet je dan ook in de Eredivisie laten spelen. En wat doen we dan met onze jeugd? De Ligt dan maar op de bank zetten? Lijkt me niet. Jonge jongens moeten ervaring opdoen en dan loop je soms tegen een zeperd aan. Helaas, maar het is even niet anders. Ik geef mijn vertrouwen aan de jonkies, maar dan moeten ze ze wel langer dan dit seizoen vasthouden!

     2. Hoeda Fak Ajoe

      Maar noem dan eens een goede ervaren speler, die alleen in CL wil spelen met Ajax, maar in de eredivisie de talenten wil laten spelen? Of moeten de talenten (De Ligt, Sanchez, De Jong, …) naar het tweede plan geschoven worden? Daar geeft niemand antwoord op. Sneijder? Nigel de Jong? Dat is in andere topics voorgesteld maar in meerderheid door de reageerders afgewezen. En nu doet Marc het toch weer verkeerd. Hij heeft wel Huntelaar met zijn Ajax hart zo ver gekregen dat die op het tweede plan wil spelen, maar dat is echt een uitzondering hoor. Ik vind dat Marc het in het algemeen goed doet.

  2. De Nees

   Je kan de spelers een voor een er uitlichten, maar ligt het ieder jaar alleen aan de spelers of wordt er mss niet goed omgesprongen met wat je hebt? Je zag toch goed de onervarenheid van Keizer gister. Hoe een elftal speelt begint wel bij de trainer met zijn tactiek en analyses. Je hebt al een vast gegeven hoe sterk/ zwak je eigen spelers zijn. De bal ligt ook wel ’s bij de tegenstander, wat doe je dan? Daar moet je toch met een organisatie op reageren en niet ad hoc de spelers laten reageren. Geen rugdekking, MV en CV te ver uitelkaar, met zeeën van ruimtes tussen de linies, als dit niet de verantwoordelijkheid van de trainer is dan weet ik het niet. Europees moet je niet vol in de aanval spelen, daarom temporiseren op momenten, hier mis je nu echt de ervaren speler om dit te lezen. Jeugd wil alles voetballend oplossen omdat zij dit nog niet kunnen aanvoelen. Dit verschil ziet het TH al jaren niet, in de as moet deze ervaring zitten, dat kan al met 1 of 2 veteranen, daarom heen kunnen de jonkies rond dartelen. Ook na de 2-1 was er geen organisatie meer en Nice denderde er gewoon overheen, Keizer deed 20 min lang na de goal ook niets. Speel anders 4-4-2, linies dichter bij elkaar, breng wissels, maar doe wat.

 4. knudde32

  younes mag wat mij betreft nog wel zijn koffers pakken niet te geloven hoe slecht die was

 5. ajaxpers

  Het is een feit dat Ajax in essentie een handelshuis is in het voetbal dus opleiden en verkopen of slim scouten en verkopen en tussendoor mazzel hebben met de prestaties. Dus in NL blijven we meedoen en Europees moeten we geluk hebben. Ajax is een bedrijf geworden.

 6. RonJ64

  Waarom zeg je dat nu , na eerst geroepen te hebben, met deze selectie zie ik kwaliteit genoeg ?! Daar gaan we het mee doen, Hebben zeker na gisteren versterking nodig, maar dat weet Marc toch allang, wetende wie er gaangaan, willen en moeten, had je daar op in moeten grijpen, vOOR een europese wedstrijd en competitie voorbereiding, Younes en Veltman ondermaats, nu op naar Heracles en begin scherp.

 7. Charka53

  Dat zou niet voor zijn tijd zijn ,we komen toch wat te kort eigenschuld dikke bult ( Tete en Riedewald laten gaan )

 8. Jimmy1971

  Wederom te laat geanticipeerd op vertrekkende spelers !
  Natuurlijk worden spelers tegen het einde van de transferwindow goedkoper , maar dit kost ook geld en ook nog prestige !!
  Zonder het bijkopen van ervaring op Europees niveau zijn we voorlopif simpelweg gewoon tot de Europa leage veroordeeld

 9. rickert

  Het echte probleem zat hem in Schöne. Vanaf minuut 1 zette ze druk om hem, omdat ze weten dat zn handelingssnelheid lager is dan bij de rest. Je ziet later in de wedstrijd als er meer ruimte komt, dat het dan wel weer meevalt. maar een duidelijk signaal van Nice dat ze wisten op wie ze druk moesten zetten na het eerste treffen was er wel. Al met al kan je zeggen, dat we niet verloren hebben op kwaliteit, maar intelligentie. Ze kwamen met een plan en het is gelukt, ondanks dat je beter bent over 2 wedstrijden. Je hebt een controleur nodig die bij 2-1 body en rust kan geven, zodat je de verdediging wat ontlast, denk ik.

 10. beni

  Dolberg laten gaan voor een bloed bedrag en dan twee topbacks halen desnoods Veltman ook lozen. Die sanchez is een topper die staat alles in zijn eentje te doen.

 11. TikkieTakkie

  Niet alleen hij hoopt dit😒 na gister avond wil ik echt dringend versterking, en in de aanval mag ook snel wat bij. Middenveld begon ook niet lekker te voetballen in het begin (uitzondering vd Beek) dus daar zou een extra speler ook niet erg zijn!

 12. Mijn Club

  Vermaelen nogmaals, niet doen. Altijd geblesseerd!!!!
  Verders stond er gisteren een elftal dat ook vorig seizoen op het einde speelde t/m de finale, exclusief Klaassen, maar die wordt goed opgevangen door vd Beek. Het probleem is niet zozeer een personeel probleem, dat was gisteren een logisch te verklaren psychisch probleem! Een aantal schreeuwen hier moord en brand, maar denken totaal niet aan de enorme impact die Nouri heeft op de spelers en staf. Het is onmogelijk om als speler en vriend van Appie om je hier 100% van af te sluiten. Ajax en de spelers valt echt NIETS te verwijten. De basiself was op papier idem aan vorig jaar, die het toen zo goed deden.

  1. EugAjax

   Helemaal eens Mijn Club ik heb alleen wel een toevoeging. Het grote verschil tussen Klaassen en Beek is dat Davy een leidersrol aan kon en Donny nog niet. Voetballend benadert Donny het nivo maar het leiden van een team mbt wanneer en waar druk zetten dat kan je niet van Donny (nog) verwachten. En dat kan ik niet los zien van de vele gaten gisteren op het veld. Het was veelal onsamenhanged met laatste 30 min als grootste ‘bewijs’ want toen ontstond er verdeeldheid hoe de wedstrijd uit te spelen (voor 3-1 gaan of voorkomen van 2-2) Met Davy in de ploeg was dat niet gebeurd denk ik

 13. Slingertje.

  Dat is zeker hard nodig.
  En oak meteen die Ziyech eens aan met zijn vele en domme balverlies op eigen helft waardoor de rest in de problemen komt. Hij werkt hard maar mag ook wat meer zijn hersentjes gaan gebruiken.

 14. De seijs

  Als iedereen, de spelers dus. Eens goed naar de wedstrijd van gisteravond kijkt wat er nu fout is gegaan, en dat ze daar nu eens van leren, dan hoeven we ons geen zorgen temaken over de rest van het seizoen. Heel simpel.😉

  1. beni

   Hoelang draaien Veltman en younes nu al mee in het eerste. En hoeveel van deze wedstrijden spelen ze al zo??? Technische staf had het lang moeten zien en moeten concluderen dat het niks is en nooit wat word.

 15. Basisspeler

  Hopen doe je op de wc. Er moeten keiharde toezeggingen gedaan worden en Marc moet nodig geëvalueerd worden. Maar ja, door wie? Door de vage en onduidelijke en verwarrende structuur kan ieder gewoon blijvend falen en toch blijven zitten. Begin steeds meer te neigen om ex voetballers als leuk uithangbordje te gebruiken maar niet om een NV te besturen. Laat dat aan professionals over. Uithangbord en op het trainingsveld.
  Marc hesft nu meerdere seizoenen aantoonbaar gefaald. Tijd voor een ander. Marc mag dan buitenspelers gaan trainen. Te beginnen bij Younes.

     1. Hoeda Fak Ajoe

      Ja hoor. Waar komen dan al die door jou verfoeide oud voetballers vandaan? Waar zijn al die door jou gewenste ‘professionals’ gebleven (Ten Have c.s.)? Heeft Cruijff geen rechtzaak gewonnen? Ik wil me best inlezen, maar je bedoelt waarschijnlijk heel andere documenten dan de inmiddels genoegzaam bekende literatuur op dit onderwerp. Ik ben benieuwd.

     2. Basisspeler

      Bestuurlijl is het een onovetzichtelijke chaos. Het enige fluweel had men pluche moeten noemen. Oudspelers moeten een bedrijf runnen terwijl ze alleen gevoetbald hebben. Dat kan niet goed gaan. Ling heeft dat goed uitgelegd, maar werd door TH weggestuurd. En men kon dat ook doen, omdat er geen enkele verantwoording afgelegd hoeft te worden. Men evalueert zichzelf namelijk. Belachelijke situatie. Dit even als voorzetje. Om hierover uit te wijden heb ik inderdaad meer regels nodig dan dit topic toestaat. Tip aan jou: leer zelf denken. Denk aan waar Ajax voor MOET staan en houd alles tegen die meetlat.

     3. Hoeda Fak Ajoe

      Je hoeft me geen tips te geven hoor, het denken gaat me goed genoeg af. Je typt een behoorlijk aantal regels, maar geeft geen antwoord op de vraag. Bottom line is dat de voetballers die er nu zitten er zitten als gevolg van de fluwelen revolutie, afgezien van onze mening of dat nou succesvol is of niet. En dat die ‘professionals’ waar je om vraagt er vóór de revolutie in ruime mate gezeten hebben en er als gevolg van de revolutie uitgegooid zijn, zowel op bestuurlijk als op uitvoerend niveau. Je zegt nu dat je de voetballers er weer uit wil gooien en terug wil naar een bestuur met professionals (wat dat ook mogen zijn). Mijn conclusie is dat jij vindt dat de fluwelen revolutie mislukt is; sterker nog: dat het idee achter de revolutie (oud voetballers op de belangrijke plekken) slecht is. Of mogen het alleen die voetballers zijn die door Ling goedgekeurd worden? En is de chaos nu opeens weer de schuld van mensen die het pluche willen voelen? Dat zijn dezelfde teksten als vóór die fluwelen revolutie!
      Oh ja, om de chaos nog even te beschrijven: er staan weer een heleboel (veelal eigen) talenten in Ajax 1 en Ajax heeft vorig seizoen tegen alle verwachtingen in weer naam gemaakt in Europa. En nu het even wat minder gaat, is het opeens een chaos? Moeten we weer van alles gaan kopen? Ik houd Ajax tegen de meetlat en ik ben niet ontevreden. Kan het beter? Zeker! Maar ik heb een hekel aan mensen die revolutie prediken en vervolgens weigeren de consequentie van die revolutie onder ogen te zien en om een volgende revolutie roepen.
      En even voor jouw informatie: dit heb ik allemaal zelf bedacht!

     4. Basisspeler

      V Rhijn is gekocht. Hou dat eens tegen je meetlat. Ook de reactie van v Bladeren gelezen over de komt van Lamprou? Hou dat ook eens tegen je meetlat.

 16. AFCA my World

  Nou ga er eens voor,geen nee accepteren gewoon geld uitgeven ! Kom op doe eens wat ! ⚽️

 17. Yor2002

  Eerst nieuwe flanken dolberg zijn schoten zijn dodelijk in 16m dus je moet spelers hebben die de bal naar hem toe kunnen brengen zoals larsson en niet egoïsten zoals traore en younes die alleen maar zelf gaan

 18. Emilio4Ajax

  Begrijp het allemaal niet zo, maar jullie weten zeker beter wat er bij Ajax achter de schermen speelt dan ik. Persoonlijk had ik het eerbetoon voor Nouri, overigens een ontzettend mooi initiatief en heel mooi in elkaar gezet, nooit gisteren gedaan vanwege de impact die het zou kunnen hebben op het elftal, maar op de eerste competitiewedstrijd thuis… Iedereen heeft gezien hoe ze startte en wat daar de oorzaak van is, is en blijft een groot ?… Begrijp me niet verkeerd, maar ik vond dat er gisteren gewoon te veel op het spel stond… Gedaan is gedaan en het is gegaan zoals het gegaan is, maar om nu de zwarte piet uit te gaan delen gaat mij een beetje te ver…niet doen, het zij zo… Wat ik daarentegen ook niet begrijp is zoals een aantal al meerdere malen hebben geuit het beleid en de handelingssnelheid… Ik werk momenteel in de transportsector en daar moeten we LINE denken… Één tot twee, drie stappen vooruit denken zodat we de evt. problemen voor zijn en op die manier iedereen happy houden… De nieuwe de Ligt en de nieuwe Sanchez moeten nu al gescout zijn of worden als ze niet in de jeugd aanwezig zijn… Zo geldt dat ook voor de overige posities en dan moeten we gewoon onze meerdere erkennen in 010 en PSV die dat veel beter op orde schijnen te hebben…Zuid Amerika is groot en dr zijn andere landen die mischien de nieuwe Sanchez, Suarez en wat nog meer in huis hebben… Hebben we niets in de jeugd rondlopen dan voorbereiden en toeslaan indien nodig… Al et al moet het een mooie mix blijven van eigen jeugd, later ingestroomde jeugd, en aankopen die iets toevoegen… Voor mijn gevoel is iedereen het daar wel overeens om alleen denk ik dat vergeten wordt dat men met het aankopen van de jeugd ook het verlies van het niet halen van een CL kan kompenseren. Denk ook dat men daar om de laatste tijd veel jeugd heeft binnen gehengeld… Een winst voor de langere termijn…🌦🍻😎

 19. Hazez

  Te jong allemaal . Hier leren ze van gewoon de groep bij elkaar houden een paar jaar dan komt het goed (veltman mag van mij wel geloost worden) nu hebben ze niks te zoeken in de cl jammer maar helaas .

Reageren is niet mogelijk.