There are no ads, please add some


Veltman: ‘Na de 2-1 was er niks aan de hand’

Joël Veltman verscheen na afloop van Ajax – Nice voor de camera van Ziggo Sport en kon zijn teleurstelling om het mislopen van de Champions League niet verbergen. De verdediger vond vooral de twee tegengoals onnodig en baalt dat Ajax nu veroordeeld is tot de play-offs van de Europa League.

‘Na de 2-1 was er niks aan de hand maar zij scoren uiteindelijk uit het niets de 2-2. We speelden best goed dus ja dan is dit een domper’. Op de vraag of het eerbetoon aan Abdelhak Nouri de Ajacieden parten speelden is Veltman duidelijk. ‘Hoe hard dat ook mag klinken, dat mag geen excuus zijn. Ballen over vijf meter gingen fout en dat mag en kan gewoon niet. Ons doel was de play-offs van de Champions League en niet van de Europa League, dat wilden we niet’.

Bron: Ziggo Sport


Gerelateerde posts

111 reacties

  1. EvdB

   Tete en Riedewald werden node gemist
   Veldma en Viergever zijn heT AJAX-shirt niet waardig

   1. SPHAFCA

    Viergeven een prima CV, matige back. Gewoon een linksback halen en viergever centraal zetten. De Ligt nog een jaartje jong Ajax, kan het niet niveau nog lang niet aan

    1. FrankiC

     Er stond vaak een spits vrij tussen De Ligt en Sanchez. Zij lijken té laat gevaar in te zien of de spits op te pakken.

     1. SPHAFCA

      Zeker waar! Vind de Ligt te traag en Sanchez let vaak niet op? Of dat lijkt zo. Maar hij maakt het vaak wel zelf weer goed. Daarom zeg ik ook Viergever en Sanchez centraal, Veltman rechts back en een linksback halen

     2. Litmanen

      Eens Franki. De Mos en Blind zijn ervaren rotten en zagen precies waar het fout ging, het cv duo stapte steeds verkeerd door onervarenheid, of slechte afspraken. Elke counter werd door Ajax zelf gevaarlijk gemaakt.

      Verder werd er aam het eind van de wedstrijd niet meer vooruit verdedigd. Misschien waren die jongens op, misschien tactisch fout, maar om Riedewald en Tete schreeuwen nu is belachelijk. Vorig jaar allebei nog geen vier wedstrijden in de basis. En zo slecht ging het toen niet…….

     3. Jari10

      We hebben een goede back in de persoon van Sinkgraven. Fysiek niet de sterkste speler maar hij staat altijd goed en in balbezit houd je dan wel de druk naar voren. Sanchez is een prima verdediger maar positioneel nog leren. Qua passing is hij zwak. Met Sinkgraven is er altijd een uitstekende opbouw en speelt Zijech gewoon nog beter. De Ligt was redelijk goed. Veltman krijgt vaan onterechte kritiek maar was gister zeer zwak. De laatste goal was niet direct zijn schuld maar als hij aan de zijlijn gewoon zijn kopduel wint hou je druk naar voren. Het zou hem sieren wat kritischer op zich zelf te zijn want het lag niet aan de ballen over 5 meter. Positioneel en opbouw achterin was erg slecht.

   2. FrankiC

    Ik zie Veltman en Viergever veel liever dan Tete en Riedewald, die beide geen fatsoenlijke bal naar voren konden of durfden te spelen. Blijkbaar dacht het TH en de trainers er ook zo over…. dus die gedachte zal zo gek niet zijn.

    1. Basisspeler

     Het probleem Frank is dat we 4 CV in de vetdediging hebben waarvsn 2 back moeten spelen. Deze situatie hebben we al een aantal jaren. Uit nood geboren Veltman rechtdback gezet en Viergever linksback. Daarbij een puber die naast Sanchez die alleen Spaans spreekt de verdediging moet aansturen. En dat allemaal op CL niveau. Waanzin! Er hadden allang 2 echte backs aangetrokken moeten worden. Viergever of Veltman moeten naast Sanchez het centrum vormen. De Ligt moet in de schaduw van deze jongens langzaam gebracht worden. Ach.. Zo kan ik nog wel even foor gaan. Gepruts van de eerste orde!

     1. Bakkie

      Volledig met je eens, Basisspeler.
      Maar blijkbaar vindt men centrale verdedigers op de backs (één van de belangrijkste posities in het hedendaagse voetbal) ook wel “prima”

     2. FrankiC

      Het zat ‘m gisteren niet in de backs (die idd beter op CV zijn) maar in het centrale duo. Slecht anticiperen, slecht communiceren.

     3. Litmanen

      Met andere woorden: verkeerde keuzes van de trainer.
      Als je gisteren met Veltman, Sanchez, Viergever en Dijks had gespeeld was je niet in de problemen gekomen omdat er dan veel meer gogme achterin staat.Bovendien, Dan kunnen de backs gesteggeld aanvallend gevaarlijk zijn. Nu moesten ze constant knijpen omdat het centrum niet functioneerde.

     4. Ajaxslied

      Jij heb echt naar een andere wedstrijd zitten kijken. Misselijk figuur ben je. Het centrum was niet het probleem dat waren juist de backs en de vleugels. Buiten die paar acties van Kluivert om werd er door blind en de mos juist gezegd dat ze met 4 man minder speelde. En ze noemde ook het sneeuwbal effect doordat de backs telkens veel te laat waren en ook af en toe het middenveld kwamen de Ligt en Sanchez juist in de problemen. Je lult echt zoveel onzin alleen maar om je gelijk te halen over Veltman het begint gewoon zielig te worden.

     5. Ajax1958

      Hahaha,idd Ajaxslied jij ziet het ook, alleen die blinde met die plaat voor zijn kop snapt er niks van. Ik krijg toch steeds meer het gevoel dat het Paul Veltman (vader) is die zijn zoon loopt te verafgoden. Ik zeg het nogmaals: Veltman kan niet verdedigen, loopt overla waar hij niet moet zijn, kan geen verdediging leiden,laat zich simpel van de bal zetten en pakt domme kaarten.

   3. dickst14

    Dat wisten we al. En we wisten ook dat we voorronde.CL moesten spelen. En we wisten ook dat in de voorgaande jaren de selectie niet op orde was bij het begin. En we wisten ook dat het dit jaar weer hetzelfde was. En ondanks dat we het allemaal wisten hebben we alleen 2 keepers en een reserve spits gehaald. We weten ook, dat mochten we kampioen worden er voorronde CL gespeeld moet worden. Weer een jaar om na te denken meneer Overmars.

   4. Remco425

    Ik vond Viergever het afgelopen seizoen best Ajax-waardig EvdB. Was op de juiste momenten zeer belangrijk en 1 van de besten van het team. Zou hij er in 2 maanden tijd ineens niets meer van kunnen?

   5. Starke

    Oh wat is die veltman een drama. Van begin tot eind. Ik weet niet waar jullie ogen zitten maar de fouten beginnen vaak bij hem. Laatste goal kwam door hem. Hij komt gewoon te kort in alles. Er word hier gesproken over fatsoenlijke ballen naar voren spelen. Nou dat kan veltman in ieder geval niet. Geef mij maar een een verdediger zoals Tete. Hij is snel, sterk en verdedigend veel stabieler.

  2. beni

   Wees maar blij dat die sanchez er nog is want die ruimt een beetje puin.
   Iedereen vorig seizoen de ligt voor en de ligt na en nu alweer te licht???
   Die Veltman is de zwakke schakel, loopt van zijn tegenstander weg gaat nooit de confrontatie aan kan niet man op man verdedigen. En als hij dat doet kost het hem geel. Waar was hij met die 0-1????

   1. Litmanen

    beni, je hebt oogkleppen op. Sanchez en De Ligt speelden heel zwak en vooral samen zwak.

    1. beni

     Die Veltman was in geen velden of wegen te bekennen die sanchez liep die hele verdediging te runnen.

     1. Widi

      Sanchez en de Ligt deden heel veel dingen die ze niet moeten doen. En ook wat dingen niet die ze juist wel moeten doen. Het getuigt van een gebrek aan voetbalinzicht als je de schuld bij de backs legt.

    2. De Nees

     Beni je zit alleen op Veltman te letten waardoor je niet ziet wat die anderen doen? Ik lees zoveel onzin over fouten van de backs terwijl daar gister niet de oorzaak lag. Kijk anders op Youtube bij de 0-1 hoe alle verdedigers en MV totaal uit positie lopen, totale chaos, werkelijk kleuter niveau. Ook bij de 2-2, Veltman kon nooit dat kopduel winnen of hij had die fransman een beuk moeten geven. Je kan niet bij elke tegenaanval aan de noodrem trekken, want je moet ook kunnen vertrouwen op de rest. Nice loopt daarna met driehoekjes zo de 16m in, grote gaten en geen enkele aansluiting van het MV naar de CV.

     1. beni

      Die sanchez maakt ook zijn fouten maar ruimt veel op. Geen sanchez, geen finale vorig jaar en nu ook het had misschien wel 1-3 geweest.

 1. Ajaxfoort

  Te vaak als Ajax ver voor het einde scoort gaat het mis. Ligt wellicht aan het vasthouden van de concentratie.

 2. Kingkong

  Ajax moet leren er vanaf het begin te staan en telkens eerst achterkomen en dan pas wakker worden .

 3. AjaxKat

  Nou, volgens mij stond Ajax in de fase van de 2-2 behoorlijk tegen de muur. Die 2-2 viel dus niet uit de lucht. Jammer dat een verdediging met Sanchez en De Ligt niet in staat is de wedstrijd uit te spelen. Roei dan alles de tribune in.

  Schöne, Ziyech en Younes waren niet best. Vond De Jong ook erg slecht invallen.

 4. Reservewissel

  Niks aan de hand… pfff… je bedoelt er was van alles aan de hand maar dat had niet gehoeven tegen dit franse teampje…

  1. Remco425

   Ik denk dat je dit franse teampje nu een beetje onderschat. Heeft het Lyon waar we vorig seizoen al veel moeite mee hadden, ver achter zich gelaten. Stonden op 3/4 van het seizoen zelfs nog boven PSG en de 1e 20 wedstrijden gewoon bovenaan. Dus ook boven Monaco…

   1. FrankiC

    Erg gevaarlijk in de omschakeling. Diepgang. In 3 passes ern spits voor de keeper. Knap hoor. En dat zie je bij ons niet. Wij geven de tegenstander altijd de tijd om zich te organiseren.

    1. Basisspeler

     We benutten onze kansen niet. We hebben geen “killers” kicken op bslbezit en positiespel, maar de bal moet gewoon tegen het net.

 5. Bakkie

  Je kon het al aan zien komen, die 2-2.
  Wat ik niet snap is dat ze dan met nog 10 minuten op de klok alle ballen hoog naar de spits gaan gooien! Ze moeten gewoon over de zijkanten blijven spelen en die bal hard van de zijkant voor de goal gooien! Op die manier is het onvoorspelbaar. Lange ballen naar voren, daar bereik je niks mee.
  Conclusie: Er zit weer genoeg voetbal in deze ploeg, maar het is te onvolwassen en er is geen (goed) plan B.

 6. SPHAFCA

  We hebben een nieuwe frank de boer als trainer! Je beste speler(s) eraf halen en de spelers die zwaar te kort komen (Younes) 90 minuten laten staan.

  1. SPHAFCA

   Maar er zijn ook lichtpuntjes ; Donny en Kluivert! Wat een voetballers zijn dat, vond Ziyech ook goed (maar ben volgensmij de enige)

    1. SPHAFCA

     Vond hem vooral belangrijk met een paar goede passes, hij was natuurlijk niet op zn allerbest maar vond hem nog wel redelijk. Vooral geergerd aan Younes en Schone. En de scheids die voor alles floot en voor elke kleine overtreding geel gaf

    2. JBajax

     Natuur super jammer dat we zijn uitgeschakeld maar dit is zeker met opgeheven hoofd. Niveau was wisselvallig maar bij vlagen goed voetbal. Niveau is een stuk hoger dan vorig jaar dus ij ben hoopvol voor aankomend seizoen!

    3. JBajax

     Niet mee eens! Natuurlijk was hij soms slordig maar hij werkte hard en zonder zijn 2 beslissende passes waren wij helemaal nergens! Younes en schone waren voor mij rijp voor de wissel!

    4. Geroldkohlen

     Ziyech en younes waren de zwakste! ben als ik eerlijk ben, ben ik ook een beetje klaar met younes! maar zolang er geen versterking komt hebben we ze allemaal nodig. denk wel dat we nu moeten vrezen dat dolberg en sanchez vertrekken, nu we weer geen CL spelen dit jaar.

     1. Indojood

      Klopt, Gerold. Eigenlijk was Younes de slechtste maar Ziyech is een zgn. sterkhouder dus daar geef ik meer gewicht aan.

     2. Geroldkohlen

      Eens indo! verwacht ook meer van Ziyech en de andere ervaren jongens! ipv dat Ziyech ,veltman of schone het team bij de hand nemen, deed een jonge topper (justin) het wel.

    5. De Nees

     Precies. De as spelers moet je anders beoordelen, Ziyech werkt hard maar er gaat ook veel fout bij hem. Ik heb toch het idee dat hij aan zijn top zit van wat ie kan, echt veel meer progressie zit er niet in ben ik bang. Ik zou hem graag zien concurreren met Frenkie of beter mekaar afwisselen. D’r is momenteel te veel voetbal op het MV, Schone is geen pure controleur, ook te veel voetbal bij hem. Een echte controleur is wat Ajax daar nodig heeft, je ziet hoe moeilijk het gaat als de tegenstander gaat voetballen, Ajax zakt dan bijna altijd door z’n hoeven. Of anders moet je veel compacter spelen met MV en CV dichter bij elkaar, want nu ontstaan zoveel gaten, met 3 tikjes staan ze voor de neus van Onana. In de ED wordt dit niet snel afgestraft maar Europees echt wel.

  2. Remco425

   Hoezo beste spelers eraf halen? Schöne de beste? De Ligt? Wat overigens een tactische wissel was na de 2-2. En Kluivert zat er duidelijk doorheen, die was bijna de hele 2e helft onzichtbaar.

   1. FrankiC

    Niks tegen de wissels in te brengen. De ene is op en voor een achterhoede sprler een spits erbij! Lijkt me verantwoord.

 7. De Nees

  De Mos had een goede opmerking: ‘Ajax is vooral bezig met hoe goed het is aan de bal’. Daar is de hele tactiek en tegenstander analyse op afgestemd. Bij balverlies of tactisch is er zo vaak geen goed weerwoord, een plan B of naar ander systeem overschakelen is er niet. Dat komt door onervarenheid bij zowel de coaches als bij de spelers.

  1. Widi

   Aad de Mos is altijd alleen maar bezig om op anders verpakte wijze te zeggen dat hij de beste coach is. Over Bosz durfde hij vorig jaar nooit wat te zeggen. Maar nu durft hij wel.

  2. De Nees

   Gaat me niet eens om het poppetje. Gaat me erom dat ik vaker heb gezegd dat Ajax te veel van zijn eigen kracht uitgaat en te veel denkt dat de tegenstander maf is. Zij analyseren toch ook en zien na 2 tellen de zwaktes van Ajax. D’r wordt nooit afgeweken van 4-3-3, vol op de aanval hoe zwaar de tegenstander ook is. Die naïviteit zie ik al jaren bij Ajax en dat gaat er maar niet uit.

 8. Basisspeler

  Hebben jullie nou ook dat je commentaar van Veltman niet serieus kan nemen? Manman! Praat toch niet zo slap! Norm man en paard. Laat s zien dat je ballen hebt.

 9. Ajaciedje14

  De ligt is prima met sanchez, maar ze krijgen geen ondersteuning vanuit het middenveld. Wat ze dus echt moeten halen is een echte goede verdedigende middenvelder en de andere twee middenvelders maar het aanvallende werk laten doen. Dan kom sanchez en de ligt nooit met zn tweeën te staan

  1. FrankiC

   Met zijn tweeen tegen 1 spits, die vervolgens 3x na een steekbal op Onana af gaat… anticiperen moeten ze en niet ruimte dekken.

 10. RobbyZ

  Als de bal richting Veltman gaat dan hou ik elke x mijn hart vast! Bilspieren gaan het weer zwaar krijgen dit seizoen ben ik bang. 😩 En Keizer haalt de goede spelers er uit en laat bv Younes staan,zet een goed spelende Kluivert op links en Neres op rechts,klaar en aanvallen en Dolberg krijgt ook wat meer ballen!

 11. PvL020

  Ff een nachtje geslapen en denk dat … is het ook niet gewoon dat de uefa geen “kleine” landen wil in de CL?? Ik bedoel Donny had volgens mij een pingel moeten krijgen, was in de lucht en werd geduwd …. Barca, Real, Bayern krijgen hem dan wel. De scheids maakte er soms weer een potje van. Frankrijk is toch een grotere competitie met geld dus…… en 1 NL ploeg is dan genoeg in de CL? Nogmaals ik denk dat we beter af zijn als we het halen met de EL. Vorig seizoen erg van genoten met leuke wedstrijden en leuke tegenstanders.

  1. Remco425

   Ik vond afgelopen seizoen ook leuker dan die 5 laatste seizoenen in CL bijelkaar. In de EL gaat het tenminste gewoon over voetbal ipv geld (op ManU na dan afgelopen seizoen).

   1. sjakie1952

    Wat zeg je nu, Remco? EL spelen leuker dan CL spelen????. Denk dat de spelers het daar niet mee eens zijn. Iedereen wil zich toch meten op het hoogste niveau?

    1. De Nees

     Tuurlijk Sjakie, ik ga ook niet boksen tegen een zwaargewicht, de uitslag weet ik al van te voren. Je moet ook realistisch zijn, je kan wel van alles willen maar je moet het ook kunnen.

 12. Mijn Club

  Wat de Ligt en Sanchez betreft … ik denk dat het grootste probleem voor hen juist SCHONE is. Hij verdedigt erg matig mee en liet zijn man een aantal keer lopen. Bij die eerste goal liep hij gewoon rustig terug, terwijl er een ondertalsituatie was. Ik denk dat verdedigend juist daar de achilleshiel ligt.

  1. Mijn Club

   Verder vind ik het sowieso prima als we EL spelen, ipv CL. We zijn immers nog niet op dat niveau. Moeten we natuurlijk wel de EL halen, wat nu ook nog niet zeker is. Denk overigens dat Appie ook nog in menig hoofd van diverse spelers spookt … wat logisch is. Ik reken ze dit nauwelijks aan. De hele voorbereiding is gewoon ruw verstoord. Als ik al dagelijks aan Appie denk en me daar nog steeds superrot door voel, hoe moeten zijn vrienden (bijv Zyech, vd Beek ea) zich dan voelen?!

   1. Mijn Club

    Ik vind het mislopen van de CL (fase) ook erg, maar kan het goed relativeren. Qua namen klopte het elftal, dus ook als er een extra LB of RB was gekocht, hadden dezelfde 11 spelers gespeeld. In minuut 3 was duidelijk niet iedereen bij de les … de knop was niet om en is mijns inziens de hele wedstrijd niet omgegaan. Half half wellicht, maar niet helemaal. Dat kan ook gewoon niet, ook al proberen de spelers dat wel. Kortom, dit kun je hen echt niet kwalijk nemen, geloof me …

 13. JBajax

  Ik vind vooral de Ligt nog voor verbetering vatbaar qua snelheid en opbouwend vermogen! Doe mij maar viergever op CV

 14. JohnDoe77

  Natuurlijk is er het nodige aan te merken, maar niets nieuws toch? Sanchez is top maar spreekt wel alleen Spaans, De Ligt is talentvol maar onervaren en Viergever/Veltman geen vleugelverdedigers maar doen hun best. Daar achter zit niks dus hier moeten we het mee doen. Maar als dit voor ons geen nieuws is, waar blijven dan de versterkingen?! Kom op Marc, nu gaat het net als vorig jaar; geen Ziyech kopen tot we ons niet kwalificeerde. Had je 10mln bespaard als de nieuwe aankopen net het verschil zouden maken!

  1. Remco425

   Is het nu ineens een issue dat Sanchez alleen Spaans spreekt? Wat sprak hij vorig seizoen dan? En volgens mij spreekt hij in het veld inmiddels Engels.

   1. JohnDoe77

    Nee dat is geen issue wat mij betreft, maar wordt opeens overal geroepen… als dat wel een issue is moet je daarop reageren. En natuurlijk spreekt hij wat Engels en woordjes Nederlands, maar dat is niet een taal spreken natuurlijk!

   2. Basisspeler

    Jazeker is dat een issue Remco. Vorig jasr speelde hij naast Viergever. Nu moet hij een puber aansturen.

 15. Charka53

  Na alles nog eens een keer gelezen te hebben is mijn conclusie , we zijn niet goed genoeg en door de emotionele toestanden van de laatste tijd waren vele niet 100% dus nu maar hopen dat deze jongens fris aan de competitie kunnen beginnen omdat dit de enige manier is om in de champignons League te komen.

  1. De seijs

   Gedeeltelijk eens Charka, maar als we kampioen worden dan spelen we weer voorrondes. En dan met een (weer) nieuw elftal. Dus cl zit er voorlopig niet meer in.

   1. Charka53

    Nieuwe regels natuurlijk en Ajax manco elke keer weer opnieuw beginnen dus blijven we een nationale top club en zit er niet meer in voor ons.

 16. Valentino

  Na de 2-1 had je moeten doorpakken en niet allemaal achteruit moeten lopen. Bij de 2-2 lopen Veltman en Viergever gewoon achter de feiten aan. Veltman had de bal op de lijn moeten pakken als hij gewoon doorloopt om maar te zwijgen over Viergever die de pass er gewoon uit kan halen als hij niet eens stil gaat staan.

  1. JohnDoe77

   Kortom; we hebben twee goede verdedigers harder nodig dan een Braziliaantje op de vleugel!

 17. Charlie2011

  🙁 takkezooi. Eerder younes voor neres en jong voor schone. Weggegeven. Maar wel echt genoten vooral van sanches kluivert en van beek

  1. sjakie1952

   Alle verdedigers schuldig aan tegengoals.
   Trainer schuldig omdat hij op geen enkele manier leiding gaf.
   TH , bestuur, Overmars schuldig want niet op tijd selectie klaar

 18. Brokamp

  Als je gaat door selecteren dan moet je wel zorgen dat er voor elke vertrokken speler een nieuwe komt van een hoger nivo anders schiet je er niets mee op. Naast 2 reserve keepers is alleen Klaas Jan er bij gekomen. Laten we blij zijn want ik durf te wedden dat Dolberg nog gaat en dan mogen we blij zijn dat we een prima spits hebben. Schone was al niet snel maar wordt een dagje ouder en kan het nu nog oplossenmet zijn inzicht maar is na 1 uur wel gezien. Kon de problemen tussen de Ligt en Sanches niet belopen. Dus de verdediging eerst op orde brengen is een 1e vereiste. Ik heb wel begrip ervoor dat de situatie rondom Nouri ook een grote rol speelt. Proberen nu de EL te halen en achter onze club en trainer blijvenstaan is nu prioriteit. Succes boys.

 19. Slingertje.

  Tot dat hij zelf weer eens dom balverlies leed waardoor de 2-2 viel.
  Hij maakt al 3 jaar dezelfde stomme fouten. Of hij wil niet leren van zijn fouten of hij is er te dom voor maar dit kan zo niet langer.

 20. HDfan

  We hadden tete moeten houden , veltman aanvalkend goed maar man op man domweg veel te traag, met heel aanvallende snelle backs tete

 21. HDfan

  Dijks blijft interessante optie: snel groot aanvallend, moet alleen leren verdedigen aan de binnenkant

 22. Widi

  Heel irritant al dit geklaag. Inconsistent vooral ook. Vorige week was Kluivert veel te ligt voor Europa. En nu lees ik weer dat hij Ajax bij de hand nam. Zoveel paniek! En scorebordpaniek. Want meer dan de helft van de klachten zouden hier niet terecht zijn gekomen als het 2-1 was gebleven. Hou je hoofd koel en heb vertrouwen. En wees realistisch. De afgelopen 10 jaar zijn we 1 keer door de voorronden CL gekomen. Is ook moeilijk. De UEFA wil daar 4 Engelse, 4 Spaanse, 4 Italiaanse en 4 Duitse ploegen in. Teleurstelling en frustratie zijn vaak een gevolg van verkeerde verwachtingen. Alsof wij allemaal zulke toppers zijn in wat we doen. Of worden juist daarom hier de frustraties verwerkt?

Reageren is niet mogelijk.