Ajax na 2-2 tegen Nice uitgeschakeld in Champions League

Ajax is er vanavond niet in geslaagd om de play-offs van de Champions League te bereiken. Na de 1-1 in Frankrijk speelde beide ploegen in de Johan Cruijff Arena met 2-2 gelijk en dat was voor Ajax niet voldoende, en gaat Nice op basis van uitdoelpunten een ronde verder. 

De start in de Johan Cruijff Arena, waar vooraf uitgebreid stil werd gestaan bij de situatie rondom Abdelhak Nouri, begon voor Ajax zeer slecht en binnen drie minuten stond de 0-1 op het scorebord. Bij een aanval kreeg Pierre Lees Melou de kans maar zijn inzet werd nog gekeerd door Onana en uit de rebound scoorde Sourquet de 0-1. In het verloop van de wedstrijd kwam Ajax er nauwelijks aan te pas en wist het zich geen raad met de speelwijze van de Fransen. Na een half uur was het uiteindelijk Justin Kluivert die met wat fraaie hoogstandjes Hakim Ziyech wist te bereiken die op zijn beurt Donny van de Beek aanspeelde,waarna de middenvelder wegdraaide en van dichtbij raak schoot: 1-1. In de 34ste minuut stond de Arena nogmaals stil bij ‘Appie’ Nouri. Een minuut lang klonk er een daverend applaus in het stadion en lag het spel – met goedkeuring van de Engelse scheidsrechter André Marriner – stil.

In de tweede helft gaf Ajax wel thuis en drukte het Nice met de rug tegen de muur wat uiteindelijk de inleiding was voor de 2-1. Ziyech gaf de bal op Viergever die zich niet bedacht en de bal in een keer gaf op Sanchez die klaar stond om de 2-1 binnen te tikken. Nice bleef echter gevaarlijk en na een fout van Veltman kwamen de Fransen opnieuw voor het doel van Onana en scoorden uiteindelijk de gevreesde 2-2 via Marcel. Trainer Keizer bracht in de slotfase nog Klaas Jan Huntelaar en David Neres in de ploeg maar dat mocht niet meer baten en doet Ajax vrijdag mee aan de loting voor de play-offs van de Europa League.

Ajax – Nice 2-2  (1-1)

‘3 Souquet 0-1
’26 Van de Beek 1-1
’56 Sanchez 2-1
’79 Marcel 2-2

Scheidsrechter: Marriner (Eng)
Toeschouwers: 51.845
Gele kaarten: Sanchez, Ziyech (Ajax), Sarr, Koziello, Eysseric (Nice)

Opstelling Ajax: Andre Onana, Joël Veltman, Davinson Sanchez, Matthijs de Ligt, (/86 David Neres), Nick Viergever, Donny van de Beek, Lasse Schöne, (/82 Klaas Jan Huntelaar), Hakim Ziyech, Justin Kluivert, (/78 Frenkie de Jong), Kasper Dolberg, Amin Younes.

Opstelling Nice: Cardinale, Souquet, Dante, Le Marchand, Sarr, (/69 Marcel), Lees-Melou, Koziello, Seri, Eysseric, Srarfi, (/46 Dalbert), Pléa

Related posts

163 Comments

 1. KBouter

  Had na 5 minuten al gedaan kunnen zijn.

  Younes de volle 90 minuten gespeeld als een draak…ongeloofwaardig!!

     1. Litmanen

      Gezien de omstandigheden en de sterke tegenstander alle lof voor die gasten.
      Klote vwb het resultaat, maar het is even niet anders.

     2. KBouter

      Dat is waar Litmanen, we worden wel uitgeschakeld door de nummer 3 van Frankrijk.

      Maar hoe….is onnodig!

  1. KBouter

   Ben verder niet verbitterd of negatief, heb me ook niet geërgerd tijdens de wedstrijd,…ja soms op Younes, maar wel heel vaak op die lul van verslaggever..die de Vos!!

   1. sjakie1952

    Gaan we nou de schuld leggen bij de boodschapper van het slechte nieuws? Sierd de Vos kan er toch niks aan doen dat ze zijn uitgeschakeld? Verantwoordelijkheid ligt bij TH, directie, staf en spelers

     1. KBouter

      Ook dit is weer een post van niets…na 1 wedstrijd lijkt alles van Bosz als een kaartenhuis in te storten?

      Man man..wat een supporter.

    1. KBouter

     Sjakie…begrijpend lezen heb jij waarschijnlijk ook gemist vroeger of gaven ze dat niet op de zondagsschool?

     Waar staat dat ik de boodschapper de schuld geef aan de uitschakeling? Waar?

  2. Marc Overdwars

   Dat is het handelsmerk van Younes: 90 minuten spelen als een draak….
   Ik dach alleen onder Bo$z maar ook onder Keizer dus.

 2. Toppertje

  Erg jammer. En nou ophouden over Younes. Die hoort gewoon niet in Ajax. Verder erg jammer dit.

 3. KBouter

  Gauw een sterke linker CV erbij…Ligt en Sanches gaat hem internationaal nóg lang niet worden.

  1. Starke

   Ik weet hoe jij naar voetbal kijkt. Veltman veroorzaakt veel onrust achterin. Verlies komt door hem

   1. Charka53

    Niet alleen door hem Starke er werd erg slecht verdedigd er vielen veel te vaak gaten . ik weet dat Ajax wil aanvallen maar verdedigen hoort er ook bij.

     1. Bakkie

      Daar gaat het niet om, Litmanen. De Ligt en Sanchez weten wat ze aan het doen zijn. Viergever en (vooral) Veltman niet. Niks ten nadele van die jongen, maar Ajax heeft gewoon backs nodig. En dan bedoel ik ECHTE backs

     2. KBouter

      Bakkie…..ons talent Ligt wist zelfs heel vaak niét wat hij aan het doen was, hij deed maar wat.

      Dat is ook helemaal niet erg, die jongen is nog jong en zit nog in het leerproces.

      Maar het kan je wel de wedstrijd kosten.

     3. Ajax1958

      Nee idd, Veltman liep weer als een beer te verdedigen en die crosspasses, een lust voor het oog.

     4. Geroldkohlen

      nou litmanen bij de 2-2 ging veltman zeer slap het duel aan, maar dat had gerepareerd kunnen worden. Maar het begon daar. en verder moet er nu eens een keer erin komen dat we leren die trekker over te halen. wat een kansen hadden we, onnodig en jammer dit.

    1. beni

     Inderdaad teuntje, waar was Veltman met de 0-1??
     Was helemaal weg bij zijn tegenstander gewoon bloedslecht. En omdat een speler is die zijn levenlang bij Ajax dan zit het wel goed. Het is bagger.

  1. Litmanen

   Verhuis dan naar Franrijk. Kun je elke week de mislukte spelers van Ajax zien. Meestal op de bank, maar toch. Schei eens uit met dat afsoachten van je eigen spelers. Ik heb alleen Veltman gisteren al twee wereldpasses zien geven en bij de goal van Sanchez was het Veltman die vooruitverdedigde en de bal bij Ziyech neerlegde.

   Het centrum van Ajax is te onervaren. Fantastische talenten, maar niet in staat de juiste keuzes te maken. Ik blijf zeggen, De Ligt nog even op de bank en Viergever in het centrum. Als je ziet ( De Mos en Blind zagen dat heel goed) hoe er in gestapt wordt dan hou je bij elke tegenstoot je hart vast. Geen slimheid en te weinig ervaring.

   Blijft dat ik trots ben op alle spelers. Heb zitten janken bij de opkomst met dat spandoek. Wat moet er het eerste kwartier niet door die jongens heengegaan zijn.

   1. Jeroen2305

    Wow veltman heeft een pass gegeven op Ziyech waarna er een doelpunt ontstond knap hoor. Veltman heeft gisteren een zeer matige wedstrijd gespeeld samen met Viergever, Younes en Ziyech en Schöne in mindere maten. Veltman zag je te vaak te ver van zijn man staan waardoor er ruimtes ontstonden.

    1. Litmanen

     Ga jij maar lekker weer een heel seizoen tegen Veltman aanzoeken.
     Blind en De Mos gaven aan wat ik zag: een uiterst onzeker, zwak en onervaren centrum.

     1. Ajaxslied

      Blind en de mos liepen juist te zeiken over de backs dat ze telkens te laat waren waardoor het centrum steeds uit moest stappen. Niet de verhalen omdraaien Litmanen.

   2. Jeroen2305

    En trouwens ik heb nog even de samenvatting gekeken en ik heb geen idee waar jij vandaan haalt dat veltman de pass gaf op Ziyech dat was Kluivert

    1. Litmanen

     Goed. Jij hebt naar een andere wedstrijd gekeken. Geeft niks, gewoon weer 40 wedstrijden zeiken over Veltman.
     Je kunt ook verder gaan met leven.

   3. De Nees

    Het lijkt wel een running gag om standaard Veltman aan te pakken, of voel je je dan veilig omdat je dan bij de meerderheid hoort? Veltman is ook niet mijn favoriete speler maar ik kijk wel eerlijk wie wat doet, ongeacht of ie populair is of niet. Maar met 2 maten meten, door bij de ene speler fouten te bagatelliseren en van de ander uit zijn verband te rukken ben je eigenlijk een grote slapjanus. Bij de 1-0 van Nice staat Sanchez op de middellijn en de Ligt nog ‘s 15m (!) daarvoor, geen enkele rugdekking, Sanchez stapt in en alles staat wagenwijd open. Werkelijk iedereen loopt uit positie, gehele MV en alle verdedigers. Kijk zelf eerst goed voordat je de onpopulaire gast er uit haalt om tof proberen te doen.

 4. Charka53

  Helaas we komen te kort en we kunnen er iedereen er de schuld van geven het loopt nog niet . Ruggen recht en ons klaar maken voor de competitie en kampioen worden.

  1. koote207

   Eens Charka, maar je zal met me eens zijn dat er wel een enorme bak ervaring tekort is, zo hebben we de finale verloren en nu raken we de CL ook kwijt op de zelfde kinderlijk eenvoudige manier

  1. KBouter

   Klopt..maar je moet ook reëel zijn…dit is niet de eerste wedstrijd dat het binnen 5 minuten al 0-3 had kunnen zijn.

   Tel daarbij op dat ook dit Younes niét zijn eerste slechte wedstrijd is.

 5. ajaxpers

  Ajax was niet slecht en de intentie/inzet/spel was ook goed.
  Ook veel pech gehad met een 100% penalty die we niet kregen!
  Jammer dat Tete en Riedewald weg zijn.
  Younes had eerder gewisseld moeten worden.
  Ziyad, Dolberg en Sanchez hadden de kans om de avond te redden en hadden pech.
  En tenslotte, wat is Aad de Mos een enorme zeikerd.

  1. Yindi

   Eens over de Mos maar in 1ding had ie gelijk: de organisatie achter moet/kan beter. Bij 2-1 rustig de wedstrijd uitspelen dus. De achterhoede is zeker het zwakke punt en dat moet toch (wil je in Europa meespelen) het fundament zijn. Dus Overmars, ik zou maar eens goed rondkijken. Misschien toch te laks geweest de afgelopen periode? Je kunt niet Tete en Riedewald laten gaan en vervolgens achterover gaan zitten. Dat blijkt.

   1. De Nees

    Zullen we Tete boek maar afsluiten. Las laatst een verhaal over de gang van zaken met Tete. Onder FdBoer al weigerde hij te verlengen, heeft toen nog wel gespeeld, maar daarna kwam Bosz en weigerde Tete nog steeds. Ondanks de slechte wedstrijden van Veltman vorig jaar kwam hij daardoor toch niet in de basis. Tuurlijk zal Raiola zijn rol hebben gespeeld, maar je kan Tete kwalijk nemen dat hij zijn kop heeft laten gek maken. Op dit punt TH bashen heeft geen zin want verleng je niet dan moet je gaan, meer smaken zijn er niet.

    1. Ajaxslied

     Hoe zit het dan met viergever??? beetje dom gelul over niet verlengen is vertrekken. Die jongen krijgt geen verlenging maar mag ook niet gaan. Raar beleid van Ajax.

     1. De Nees

      Tete en Viergever zijn 2 totaal verschillende zaken. Viergever weigert niet te verlengen maar gesprek is tot na aug ingepland. Kom niet met je achterlijke analyses bij me lullen als je geen zak weet wat er speelt.

   2. Remco425

    Je kan wel rustig de wedstrijd proberen uit te spelen, maar zoals we zagen is 1 moment van Nice voldoende. Dan is het alle hens aan dek tot de laatste seconde. Ik snap wel dat ze die veilige 3-1 wilden maken.

   3. Remco425

    En dat Overmars niks aan het doen is en rustig achterover leunt, denk je dat nou echt? Zit jij aan het bureau naast Overmars of ben je echt zo simpel?

     1. Basisspeler

      Hij levert een wanprestatie en zou ontslagen moeten worden uit zijn functie. Misschien kan hij vleugeltrainer worden en Younes nog wat bijbrengen.
      Hij komt al jaren zijn beloften aan trainers en supporters niet na. Geen enkele aansprekende aankoop tot nu toe. Dppr zijn niet functioneren ontloopt Ajax CL met bijbehorende status en geld. Als ik Marc was zou ik de eer aan mezelf houden, maar het pluche zit blijkbaar goed.

 6. AFCA my World

  Zeer zeer teleurstellend,heb er geen andere woorden voor,op inzet verdienden wij te winnen !!! ⚽️

  1. Remco425

   Wat betreft kansen is een gelijkspel een terechte uitslag denk ik, net als vorige week. Alleen had het toen 2-2 moeten zijn en nu 1-1.

 7. Ajaxslied

  Jammer. Heb slecht en goed voetbal gezien. Elftal speelt als los zand. Ze missen leiding in het veld. Achja dan maar weer schitteren in de EL.

 8. Basisspeler

  Misschien toch eens beginnen met KJH. Klasbak die op de bank zit. Vond Kluivert lekker om naar te kijken. Ziyech en Donnie ook prima. We hebben de bekende zwakke plekken die ik nu niet ga benoemen.
  Jammer, maar niet onverwacht voor mij. Had vooraf de kans op doorgaan 50-50 geschat. Klopt aardig.

  1. Bakkie

   Voor wie moet KlaasJan spelen dan? Dolberg speelde weer ontzettend knap als je kijkt hoe hij steeds dubbel gedekt wordt.

 9. Teuntje

  Hetzelfde commentaar als de Peter Bosz periode. Toen kwam dit soort opmerkingen wekelijks voorbij

    1. Basisspeler

     Remco, het is geen afschrijven. Vorige wedstrijd was hij slecht. Mag ook gewoon gezegd worden. Deze wedstrijd vind ik het lekker naar hem te kijken.

     1. Toppertje

      En dat is precies wat je bij een jonge speler als Kluivert en ook Neres kan verwachten. Pieken en dalen. Nooit anders geweest. Maar waarom Younes mag blijven staan is mij een raadsel. Daar moet Ajax zich echt versterken. Plus een goede LV. En dan komen we dus eigenlijk op de zwakste man uit en dat is Overmars. Al weken roepen dat er gekeken wordt naar een aanvaller en verdediger maar de eerste prijs van het seizoen, kwalificatie CL inclusief bijbehorende miljoenen, is al uit zicht en de selectie is nog niet op orde. Ervaring van vorig jaar heeft niet geholpen.

     2. Indojood

      Zoals ik al eerder zei, een repeterend verhaal met die kneus. Overmars krijgt hier credits omdat hij zegt: Tot hier en niet verder. Echter, hij laat de soap met Richarlison doormodderen tot eind juli. Hij had godverdomme in mei/juni de beslissing moeten nemen, kopen of doorgaan met plan B of C. En plan B en C moeten parallel lopen met A.

     3. Toppertje

      Precies wat je zegt. Het is doomodderen en uiteindelijk ben je te laat met welke keuze dan ook. Ik vrees dat de zwaktes van dit team ons ook komend seizoen gaan opbreken.

     4. Geroldkohlen

      juist indo eerder beslissen, en sneller doorschakelen naar plan b en c! ik las ook gisteren op voetbal primeur dat het alleen nog ging om de doorverkoop percentage en 5 ton. Watford heeft hem gekocht voor 12,5 mil ,met een doorverkoop percentage van 10%.

     5. Remco425

      Tuurlijk was hij slecht Basisspeler, maar volgens sommigen kon hij er na 1 wedstrijd ineens niks meer van en moest Overmars meteen een nieuwe speler voor zijn positie halen. Daar doel ik op.

  1. PvL020

   Wat wil je nou!!?? Denk je nu echt dat super dure spelers naar ajax of de nl competitie komen. Wordt toch wakker aub. Overigens, Neres voor €12M gekocht, geen kleine aankoop toch? Maar dan is het weer zonde want het houdt eigen jeugd tegen……

 10. Jari10

  Eerste kwartier was onverklaarbaar slecht. Tot de 70e minuut was het prima. De realiteit is dat voor jonge spelers wedstrijden op topniveau 20 minuten te lang duren. Donny en Justin vielen na een goede wedstrijd enorm terug. Dat heeft niets met Younes te maken. Kracht en conditie is een belangrijk onderdeel geworden in het top voetbal en daar is de wedstrijd op verloren. Qua voetbal waren we een uur beter maar je koopt er niets voor.

  1. Remco425

   Vorige week nog ging Ajax er vol op tot de 90e minuut en was het Nice die al vanaf de 70e minuut naar adem hapten. Zouden ze conditioneel zoveel achteruit zijn gegaan in 1 week tijd?

   1. Charka53

    Nou Remco volgens mij zijn er enkele er emotioneel helemaal doorheen dus laten we in het vervolg het zo massaal eren van Appie maar achterwege laten en hem voor ieder op zijn eigen manier herinneren het gaat ten koste van het voetbal.

    1. Remco425

     Natuurlijk, maar dat heeft dus niets met conditie te maken. Het is de waan van de dag waar ik tegen ageer. Het slaat namelijk nergens op. Mensen denken niet na of iets klopt voordat ze het schrijven. Vwb het massaal eren, dit was de 1e thuiswedstrijd sinds het gebeurde, dus logisch. Maar het zat daardoor misschien wel teveel in de koppies inderdaad, gezien het 1e kwartier. Maar ook dat gegeven mag best meegewogen worden voordat iemand hier een ongezouten reactie plaatst. Werd vooraf wel gedaan, maar achteraf zijn de meesten dat ineens vergeten.

     1. Charka53

      We moeten Appie niet vergeten dat is waar maar als je die koppies van die jongens zag toen het doek van Appie werd uitgerold , ze spraken boekdelen en een klein voorbeeld Donny kon de laatste 20 min. niet meer vooruit komen die zat er doorheen . Dus in 34 e min even aandacht voor Appie en daarna alle aandacht voor het voetbal.

  2. De Nees

   Trainersstaf zag er niet best uit hoor! Zoveel voetbal tussen de linies door bij Ajax, kan gewoon niet op dit niveau. Vooral 1e helft, constant te vroeg instappen van de CV waardoor met 1 pas een fransman vrij stond op weg naar de keeper, geen aansluiting ook van MV met de CV. Betekent dat je je ploeg tactisch niet goed hebt voorbereid. Tegen voetballende ploegen komt Ajax altijd in de problemen, dat is al jaren zo. Daarom zijn de uitwedstrijden voor Ajax ook zo veel billenknijpen omdat de thuisploeg vol aanvalt.

   1. Litmanen

    Ene Jeroen zal zeggen dat alle goals de schuld waren van Veltman.
    Ik ben het met jou en de analisten eens: een uiterst zwak opererend cv duo.

   2. De Nees

    Zo is het Charka. We richten onze pijlen al jaren alleen op de spelers. Maar alles begint bij de trainers. Het is een teamsport, dus alle spelers moeten op elkaar afgestemd zijn in sterktes en zwaktes. En zelf een goede analyse doen van de tegenstander en niet alleen kijken hoe goed je zelf bent maar ook wat je niet kan. Als we daar scherper naar kijken dan krijg je hier heel andere discussies Charka.

 11. Ajaciedje14

  Het lijkt me toch dat er een vervanger moet komen voor schöne of dat keizer moet leren wisselen. Schöne is gewoon op in de zestigste minuut, hij werd nu pas gewisseld in de tachtigste. Het is ook werkelijk waar ongelofelijk dat hij younes er niet uit haalde die speelde de hele wedstrijd als een pakje boter. Viergever ook niet goed genoeg meer of er moet iemand komen die de verdediging en het middenveld instrueert samen te werken. Raar dat ook kluivert er nog in de 75ste minuut in stond. Die was vanaf de 60ste minuut ook al rijp voor een wissel. Als het aan mij had gelegen was huntelaar dr in de zeventigste minuut ingekomen en waren schone en kluivert/younes er in de zestigste minuut uitgegaan voor Neres. De ligt eruit voor neres was ook vreemd want neres gaat echt niet meer de wedstrijd beslissen in de 85ste minuut als iedereen van nice achter de bal staat. Onana zag er ook niet uit bij de 2-2. Oftewel Onana een lesje uitkomen volgen bij van der sar. Een nieuwe linksback en een centrale verdediger halen die kan rouleren met de ligt. Een goede verdedigende middenvelder die een stuk sneller is dan schone en kan voetballen. Bijvoorbeeld Dendoncker van anderlecht. (Goede jonge speler die goed kan verdedigen en kan voetballen op het middenveld en zich vorig jaar ook in europa heeft bewezen). Overmars moet hem kopen voor 20 mil en de engelse ploegen te vroeg af zijn. Nog een buitenspeler er bij die bij voorkeur goed kan voorgeven, bijvoorbeeld een linkspoot op links die ook een keer buiten om kan i.p.v. Meneer libanese baard die altijd naar binnenkomt en waarbij het nooit lukt. Schiet op Marc, want anders halen we niet eens de europa league!!

  1. Remco425

   Goh, Schöne en Viergever die beide ineens niet meer kunnen voetballen. Hoe heet dat ook alweer? Iets met een waan en een dag?

   1. Ajaciedje14

    Schöne kon het vorig seizoen ook al niet meer belopen naar mate de wedstrijden vorderden. Die moet er gewoon in de 60ste minuut uit.

    1. Remco425

     Naarmate het seizoen vorderde. Daarom ben ik er ook voorsrander van om hem minder wedstrijden te laten spelen en hem dus tegen de makkelijkere tegenstanders te sparen. Maar om meteen te zeggen dat hij niet kan voetballen…

   2. Litmanen

    Ach ik lees hier van alles. Behalve dan dat Ziyech 50% balverlies leef vanavond.
    Waanzinnig knappe dingen, afgewisseld met waanzinnig dom inleveren.
    Daar verliezen we wedstrijden.
    Kijk de beelden er maar op na.

    1. Toppertje

     Vond Ziyech over de gehele wedstrijd genomen te zwak. Dat kan echt niet op dit niveau. Achter Ziyech zou je eigenlijk een type Nigel de Jong moeten hebben. Die kan corrigeren en brengt het gif wat we nu op het middenveld missen. Maar ja vind maar zo’n type.

 12. Emilio4Ajax

  Erg jammer en zo onnodig… Worden te veel fouten gemaakt achterin en op het middenveld…onnodig balverlies en te veel risiko op de verkeerde momenten… Goed leermoment en nu vlammen kn de EL…❌❌❌❤️??

 13. Emilio4Ajax

  Erg jammer en zo onnodig… Worden te veel fouten gemaakt achterin en op het middenveld…onnodig balverlies en te veel risiko op de verkeerde momenten… Goed leermoment en nu vlammen in de EL…❌❌❌❤️??

   1. De Nees

    We zijn al sinds 2011 onder Fdb bezig met leermomenten. Was in 2012 al schijtziek van die leermomenten.

 14. fpvk

  Ajax heeft een groot deel van de wedstrijd Nice z’n wil opgelegd maar je ziet dat ze nog steeds veel moeite hebben om een voorsprong over de streep te trekken. Jammer.

 15. Brokamp

  Zonde, doodzonde. We waren over 2 wedstrijden misschien wel de beste maar Nice is een geslepen ploeg en maakt de kansjes die ze krijgen af. De les hieruit is dat er zeker 2 goede vleugel verdedigers moeten komen. Eerst die zaak achterin dicht timmeren en van daaruit gaan voetballen. Je kunt het vanuit het middenveld en voorin nog zo leuk doen maar dan kom je niet verder als je ze zo gemakkelijk om de oren krijgt. Dus technisch hart aan het werk.

  1. Remco425

   Ik denk dat we als je naar het aantal goede kansen kijkt gelijkwaardig waren over 2 wedstrijden. Beide gelijke spelen geven de verhouding daarom denk ik ook goed weer. Alleen balen dat de uitdoelpunten in hun voordeel zijn.

 16. Slingertje.

  Het wordt tijd dat Veltman eens de hand in eigen boezem steekt en toegeeft dat hij constant dezelfde stomme fouten maakt maar daar heeft hij de ballen niet voor.

 17. Remco425

  Voor de wedstrijden waren er weer veel reacties over Appie en of ze zich wel kunnen concentreren. Na de wedstrijd weer helemaal niets daarover maar kunnen veel spelers er ineens niks meer van, moet iedereen gewisseld worden en moeten we tientallen miljoenen uit gaan geven voor vele nieuwe aankopen. Inclusief nieuwe trainer. Echt, als de mensen hier het toch voor het zeggen zouden hebben zou het de grootste puinhoop ooit worden, hebben we iedere 3 maanden een nieuwe trainer en zijn we binnen 6 maanden failliet…

  1. Ajaciedje14

   Deels eens maar ook oneens, dr zijn op dit forum een aantal zeikneuzen, maar dit komt vooral door frustratie. Iedereen is teleirgesteld na zo’n wedstrijd en dan laten mensen dat even gaan. Maar ik geef de mensen hier echt wel gelijk dat er aankopen moeten worden gedaan. Want waar je vorig jaar Traoré, riedewald, ziyech en bij nood Westermann nog op de bank had zit daar nu niemand die op de posities van de spelers die weg zijn een goeie invalbeurt kan maken of waar goed mee kan worden gerouleerd. Want stel je voor viergever pakt rood en de ligt raakt geblesseerd. Wie gaan er dan centraal en op links spelen. Zeefuik is namelijk nog echt niet goed genoeg.

   1. Remco425

    Jawel Ajaciedje, maar veel mensen hier veranderen in 90 minuten compleet van eigen mening. Van begrijpelijk als het nog niet helemaal loopt naar de hele selectie compleet afbranden.

  2. Toppertje

   Feit is wel dat Ajax zelf al een tijdje aangeeft dat ze een verdediger en een aanvaller willen. We zijn begonnen maar ze zijn er nog steeds niet. Ik vond het bij vlagen goed maar het is net als vorig seizoen op een aantal posities te fragiel. Helaas dus nog niets geleerd van vorig seizoen.

  3. De Nees

   Heel verbazend is dit ook weer niet, dit Ajax is EL en geen Cl materiaal. Niet door gebrek aan voetbalvermogen maar door gebrek aan ervaring. Zelfs de slechte spelers van vandaag vervangen door nieuwe aankopen (ook geheid jong) verandert op termijn weinig. Al had het nml wel goed afgelopen, geheid in de volgende ronde of anders in de CL groep word je compleet weggetikt door nog beter voetballende ploegen. Je moet ook een antwoord hebben als je de bal niet hebt. Jeugd is nog naief en gaat alles voetballend oplossen. Ervaren speler temporiseert, herorganiseert, geeft op juiste moment een beuk, noem maar op. We zien weer dat europees andere wetten gelden. CL is alleen financieel interessant, sportief hebben we daar toch niks te zoeken. Op naar de EL!

 18. AjaxKat

  Vind het echt zo tegenstrijdig allemaal. Werd er op tv nog gesproken over gaten in de verdediging, dacht ik: met Sanchez en De Ligt (en in mindere mate de backs) hebben we toch best een aardige verdediging? Met andere woorden: die 2-1 had toch best verdedigd kunnen worden? Was uiteindelijk niet echt onder de indruk van Nice, maar zij kunnen de uitslag wél verdedigen.
  Volgens mij wordt er op het middenveld ook teveel verloren op dit moment. Hoop dat Overmars een middenvelder a la Poulsen gaat halen.

  1. Ajaciedje14

   Precies Ajaxkat die dendoncker van Anderlecht bijvoorbeeld als je als ajax per se een jong iemand wil hebben. Zo’n speler gaat wat kosten maar past goed bij Ajax en wint al zijn duels

 19. JohnDoe77

  Er heerst gewoon een vloek op voor Ajax… klote, deze emotionele wedstrijd had een beter einde verdiend!

 20. Indojood

  Pff, wat duurde het lang bij Zuid H.

  Lastig om te bepalen wat de staat van deze selectie is. Denk dat de impact van Appie’s toestand wel een rol speelt.

  Als ik twee spelers eruit mag lichten, Younes kan echt niet maar Donny moet denk ik naar de nr. 6 positie.

  Erg jammer en doodzonde maar ik heb geen gevoel van boosheid of frustratie.

  Welterusten iedereen.

  1. Remco425

   Precies Indo, ik ook niet. Natuurlijk speelt het gebeuren rond Appie mee. Is niet meer dan logisch. De enige boosheid die ik heb is naar ‘supporters’ hier op het forum.

   1. Indojood

    Nou, ik ben wel al een tijd gefrustreerd door het handelen van het TH/directie. Ik kan geen enkele visie ontdekken dus is er ook geen duidelijk beleid. Ze doen maar wat. Ik hoor nu Keizer zeggen dat er achterin wat bij moet. Niet zijn schuld maar hoe is dit in godsnaam mogelijk? We wisten al sinds de winterstop dat Tete en Riedewald niet gelukkig waren. Gewoon niet op geanticipeerd. En Overmars neemt eind juli (!) een besluit over Richarlison. Dat had in mei/juni al moeten gebeuren.

    1. sjakie1952

     Weer eens met Indojood! Hier raak je toch ook gefrustreerd van? Snel handelen nu voor het echt te laat is

   2. sjakie1952

    Ik ben vooral boos op supporters die hun hoofd als een struisvogel in het zand steken en nu hun schouders ophalen over mislopen CL. Dit is niet de eerste keer. Wij roepen toch altijd: wij zijn Ajax, wij zijn de besten! Laat dat dan ook zien!

    1. Hoeda Fak Ajoe

     En ik ben boos op supporters die alleen maar roepen die ongenuanceerd roepen dat alles fout is en er van alles gekocht moet worden.

     1. Basisspeler

      Als je het ambitieniveau van Ajax hebt en je legt beloftes en hiaten in de selectie die bv Indojood ook aangeeft bekijkt. Dan gaat het kut!
      En de mensen die aantoonbaar verantwoordelijk zijn geven geen krimp.
      Weet je wat ik triest vind?
      Supporters die al zeggen: “Ajax hoort niet in CLthuis”, “wees blij dat we EL spelen”, “supporters moeten blij zijn met Overmars”.
      En niet alleen supporters roepen dat er gekocht moet worden. De trainer ZELF geeft het aan tijdens perspraatje.

     2. De Nees

      Weet je wat nog triester is? Afgedroogd worden met grote cijfers, naar een trainingspartijtje kijken met ajax als sparringspartner, afgaan met je grote status in het voetbal. Alleen omdat je mee wilt spelen met het grote mannenvoetbal terwijl je nog in de puberfase zit. Je moet eerst aan paar fucking basis voorwaarden voldoen voordat je in de Cl wilt meedoen, zo niet dan je gedeisd houden met alle die praatjes en ambities en de EL in.

 21. knudde32

  voor Europa is er meer nodig dan jongetjes van 17 18 of 19 onnodige uitschakeling jmmr voor de competitie kan dat wel Europees kom je net tekort

 22. Ajaxfoort

  Er moet echt getraind gaan worden op pases geven. Dat lijkt weer nergens op. Zonde van het balverlies.

 23. ajacied078

  veltmannetje kan geen leiding geven aan zn team/defensie als hij te druk is met zichzelf. gauw onana of schone aanvoerder maken. hoop toch dat we ons we voor Europa league plaatsen. maar er mag van mij wel een links en recht back bij heer Overmars. en zorg dat vd beek onverkoopbaar blijft eerst komende 5 seizoenen.

 24. Iamsterdam2015

  Pfffft wanneer houden mensen eens op over als als als…….als Riedewald er was en als Tete er stond dan dit of dat…..pfffffft. Als Marco van Basten Of Dennis
  Bergkamp 25 jonger waren dan hadden zei misschien wel in de selectie gezeten en als De Arena niet was gebouwd dan.. als als. Pffft dodelij vermoeiend.
  Verder ben ok trots op Ajax in deze omstandigheid. Het komt goed mannen…don’t worry, about a thing…. etc etc etc

 25. Ajax belg

  fier op deze jonge,onervaren groep. En versterking moet je niet verwachten van dit bestuur. kliene tip voor Marc, had die Braziliaan nu gekocht voor 15 milj.,op de plaats vandie arme Younes, met 1doelpunt was de transfer som terugbetaald. nu blijfje met zon koekebak zitten ,altijd het zefde gepingel,waar je nooit vanaf geraakt.heb de commentaren van De Mos gehoord ,daar zat veel waarheid in, na de 2-1 moet je de boel op slot kunnen gooien,maar dat zal en onervaren trainer nogwel leren zeker. Nu met opgeheven hoofd naar de EL. SUCCES JONGENS

  1. sjakie1952

   Ben het met jou en Aad de Mos eens: grote twijfels of er niet meer ervaring op de bank zou moeten zitten om het tij te keren. Zo gaan we misschien ook Euroleague missen

 26. EugAjax

  Balen natuurlijk weer geen CL! Op gevaar af dat ik Eugelen ben wil ik vooral mijn trots op deze jongens naar voren brengen. Vanaf het moment dat Nouri neerviel wist je toen de erge berichten doorkwamen dit verstoord de voorbereiding op de CL wedstrijden maar wsl zelfs op zeker eerste seizoenshelft. Berichten over Nouri blijven komen dus het word echt heel moeilijk om onder deze omstandigheden te blijven presteren. Deze wedstrijd was wsl mentaal het zwaarst hierdoor. Eerste thuiswedstrijd sinds… begin ik even met het eerbetoon wat een prachtige steun voor familie Nouri. En Ajax mijn complimenten voor het nauw betrekken van de familie bij de wedstrijd, heel warm. Ajax supporters wat zijn jullie toch een kanjers in dir soort tijden! Mooi om te zien. Diep onder de indruk, en laat dat nu net ook het logische probleem zijn voor het dramatische begin. Ga er maar aan staan. Ik kan begin dus niet hier los van zien en dat is ook niet erg. Echter je wedstrijd is wel meteen een totaal andere. Na ca 20 min hervond Ajax zich en man toen heb ik mooie dingen gezien. Met als hoogtepunt de 2-1. Toen had ik het idee dat elftal op twee gedachten is gaan hinken en dus kwam er veel te veel ruimte voor Nice om te voetballen en helaas de 2-2. Wissels vond ik zelf wel beetje raar. Ik hou niet zo van om aanvaller te wisselen voor middenvelder. Ongelukkig viel toen ook de gelijkmaker. En moest je van vooraf aan beginnen. Maar toen zat ajax er al doorheen en werd het pompen of verzuipen. Helaas het laatste. Toch heb ik veel dingen gezien waarom Ajax toch een goed seizoen kan gaan draaien ondanks Nouri of misschien wel dankzij uiteindelijk. Omdat eensgezindheid groot is, mentaliteit is groots en ik vermoed in verloop van tijd zal dat steeds sterker worden en hopelijk kunnen we dan gooi doen naar de 34e!

   1. EugAjax

    Dank je Afcadeluxe. Ja dit is gewoon een heel grote grauwsluier over dit seizoen en ik vrees dat je dat nietvgaat oplossen door een aankoop meer of minder.

    1. afcadeluxe

     beleef het ook zo,gisteren wel teleurgesteld maar meer ook niet,als dat met appie een beetje verwerkt is gaat het wel weer beter denk ik,zoals 2e helft in nice bv.,dat zag er gewoon goed uit,neemt niet weg dat de spoeling achterin erg dun is,wat andere forumleden ook al zeiden,en met jongens als de ligt kun je verwachten dat ze soms nog rare momenten hebben(verkeerd instappen etc)

     1. EugAjax

      Eens ook hier afcadeluxe. Achterin moet er in mijn optiek iemand bij lieft een LCV of LV of die op beide kan. Dan heb je Veltman/Zeefuik. Sanchez/De Ligt en evt Veltman in nood. Viergever/nieuwe man. Sinkgraven/Dijks/nieuwe man
      Neemt niet weg natuurlijk ben ik ook teleurgesteld. Dat is logisch maar we zijn het eens in dit geval relatief en verklaarbaar

  1. Basisspeler

   Wat wil je nou eigenlijk zeggen? Je doet net of jij bij de jongens in de kleedkamer zit wn in hun hoofden kunt kijken. Beetje meewarig gezwam met een vage hoop op beter. Zo maar samenvatten?

   1. EugAjax

    Basisspeler ik wil ermee zeggen dat ik volledig begrip heb voor de situatie en de oorzaak van missen CL is niet door te weinig kwaliteit. Dat komt door twee dingen waarvan ik er 1 hierboven heb benoemd.
    a) situatie Nouri en het fantastische eerbetoon gister. Je hoeft geen geleerde te zijn om te begrijpen dat dit zeer maar dan ook zeer grote impact heeft gehad op voorbereiding en op de wedstrijden zelf. Ik heb het niemand van de spelers en staf als excuus horen gebruiken. Dat spreekt enorm voor ze. Maar dit is ontegenzeggelijk de grootste oorzaak
    b) missen van Klaassen. Davy word vervangen door Beek. En voetballend worden we daar niet minder van, integendeel de klasse druipt ervan af bij Donny. Maar het grote verschil zit hem in leiderschap. Daar is Donny nog te jong voor. Davy was de man in mijn optiek die het verlengstuk van de trainer was en die bepaalde waar en wanneer er druk gezet moet worden. Niet alleen in woord en gebaar maar ook in het spel was hij vaak eerste aanjager. De gaten die gister vielen zie ik daar niet los van. Het slechte begin zie ik niet los van alles rond Appie.

    Dit seizoen word een heel moeilijke op psychish vlak. Elke dag en week gaan er berichten komen over Appie, een echte maat van ze en een echte Ajacied en god of wie dan mag weten hoe het die jongen dzal vergaan in de toekomst, maar dit is allemaal nog lang niet over. Daarom dit seizoen minder afzeiken en wat meer steun zou ons heel goed sieren! Dat is wat ik bedoel

    1. Basisspeler

     Klaassen ben ik met je eens. Zeer belangrijke schakel en leider. Nouri zal alrijd in de hoofden meespelen. Moeilijk te bepalen is of het gewoon falen van een speler is of dat Nouri meespeelt. Hoe moeilijk ook. De knop moet wel om. Ajax kan geen half jaar rouwperiode inlassen. De belangen zijn enorm! Ik ben er voor om spelers gewoon te beoordelen. Je zal wel moeten als Ajax zijnde.

     1. EugAjax

      Basispeler maar daar ben ik ook voor hoor. En ik zal ongetwijfeld ook wel gaan oordelen en veroordelen. Er zal altijd druk zijn en de boel scherp houden mag en moet ook gewoon. Zo vind ik ‘gewoon’ dat Ajax de 34e titel moet pakken met dit materiaal. We gaan het zien. Knop moet ook om, en wat dat betreft ben ik dus wel optimistisch. Ze zijn wsl weerbaarder dan ik van te voren inschat. Ik vond ze namelijk al veel beter voor de dag komen als ik op voorhand dacht. En ik vond bij tijd en wijle echt genieten, zowel uit als thuis. Hou ze scherp, ik sluit wsl wat dat betreft beetje later aan??

 27. Iedereen heeft een mening

  Vond het, gezien de omstandigheden, een goede wedstrijd die helaas niet het gewenste resultaat had. Maar Nice is geen lullig clubje. We kunnen iedereen wel de schuld geven bij de tegendoelpunten maar het waren goed uitgespeelde counters. Verder was het een groot voordeel dat Balotelli niet mee deed (dus niet). Die Plea is velen malen beter. Trouwens wat een verschrikkelijke commentator, met zijn humorloze grapjes.
  Volgende keer beter, dan maar weer goed presteren in de EL.

 28. Kingkong

  Ondanks het slechte resultaat ben ik blij dat ik er bij. Was het tribute voor Nouri was hart verwarmend .
  Kop op zoals zo vaak uithuilen en op nieuw beginnen !

  1. sjakie1952

   Zo jammer dat je weer opnieuw begint met een nieuwe trainer. En dan ook nog een met 0 ervaring in de top. En dat zag je gisteren al terug. Niet ingrijpen als het team op twee gedachten hinkt. Dan moet HIJ toch de boel aansturen. Dat kun je van die jochies zelf niet verwachten

 29. fjonkman

  Godzijdank spelen we nu weer onze wedstrijden bij RTL7, met enigzins normale commentatoren, en ik ben van mening dat wij ook niks in de CL te zoeken hebben. Wij hebben nog lang niet het niveau om tegen de echt grote ploegen een deuk in het bekende pakje boter te schieten. Gewoon weer keihard knokken om de groepsfase van de EL te halen en dan hopen op gunstige lotingen om zo ver mogelijk in dat toernooi te komen. We moeten gewoon realistisch zijn, we zijn niet in staat gebleken om de wedstrijd dood te maken, en dan loop je tegen elke tegenstander van niveau keihard tegen de lamp. Dus svp laat al die belachelijk hoge verwachtingen lekker achterwege en laten we hopen dat de dreun die we hebben gehad door wat er met Appie is gebeurd snel een plekje kunnen geven om zodoende nog iets van dit seizoen te maken….

  1. Widi

   Niet tevreden met Sierd???? Ik vind hem soms wel grappig. Maar had veel moeite met hem toen hij Nouri zonder respect een “spelertje” noemde.

Comments are closed.