There are no ads, please add some


Veltman tekent officieel verlenging contract tot 2020

Ajax en Joël Veltman hebben overeenstemming bereikt over de verlenging van zijn contract dat nog liep tot en met 30 juni 2018, zo meldt de club op de officiële website. De nieuwe verbintenis gaat met terugwerkende kracht in per 1 juli 2017 en loopt tot en met 30 juni 2020.

Veltman werd op 15 januari 1992 geboren in Velsen. De verdediger doorliep de jeugdopleiding van Ajax en maakte op 19 augustus 2012 zijn debuut in het eerste elftal in de wedstrijd N.E.C. – Ajax (1-6). Met Ajax 1 werd hij tweemaal landskampioen (2013, 2014) en won hij in 2013 de Johan Cruijff Schaal. Tot nu toe speelde de international 166 officiële wedstrijden in het eerste elftal van Ajax, hij scoorde daarin acht doelpunten.


Gerelateerde posts

69 reacties

 1. rickert

  Ik vind dit een heel fijn bericht. tegen Nice stond Veltman er meteen, denk dat hij ons dit seizoen gaat laten zien wat hij kan!

   1. EugAjax

    Eens Rickert en ook Litmanen. Veltman is een hele goede rechtsback en voegt heel veel toe aan eerste. Zeker op manier hoe ajax wil spelen. Na Klaassen het volgende schoolvoorbeeld hoe je je carriere moet plannen. Een echte Ajacied die dit seizoen zijn beste ooit moet gaan voetballen, ik vermoed dat hij voort gaat borduren op vorig seizoen met als hoogtepunt EL finale, beste van ajax toen

    1. Indojood

     Een zelf-opgeleide speler van Ajax, 25 jaar oud met voldoende vlieguren. Normaal gesproken verkoop je die met twee vingers in de neus in Europa. Laten we de waarheid onder ogen zien, het buitenland zit niet op Veltman te wachten.

     1. EugAjax

      Prima Indojood dat het buitenland hem over het hoofd ziet. Persoonlijk vind ik dat raar, maar laat hem maar bij ons blijven. En laten we wel wezen eens dat het geen absolute europese top is, maar er lopen een paar rechtsbacks bij echte topclubs die kan je zo inwisselen voor Veltman. Maar goed in aandelenhandel zeggen we weleens de markt heeft altijd gelijk…dus als dat zo is dan heb je gelijk😄. Alleen nu os de voetbal wereld af en toe nog veel gekker dan de aandelen 😄

     2. sjakie1952

      Ik had wel de stille hoop dat hij zou vertrekken en wij een ander zouden kopen. Maar inderdaad niemand zit op hem te wachten

     3. Mijn Club

      Sluwe SJAKIE: Wat een hartverwarmend commentaar. Altijd fijn om te lezen dat onze Ajacieden zo populair zijn en dat ze op ieders steun kunnen rekenen. Dat motiveert de mens en speler Veltman. Sjappoo

     4. rickert

      Beste Sjakie.
      Ik ben verbijsterd jouw reactie te lezen. Joël is een zelfopgeleide jongen, met ervaring in een Europese finale. Hij bleef overeind. Net als velen. we horen vorig seizoen te zien als een beloning voor onze mooie groep.

      Iedereen heeft zn bijdrage geleverd. Als je de tijd had genomen te zien hoe Veltman de hoofdrol speelt met vroegtijdige intercepties. Had Traore het maar vaker beloond, dan zag iedereen dat ook terug in de samenvattingen. Ook de heren bij RTL 7.

      Sorry dat ik dit zeg, maar de grootste teleurstelling zit in het feit, dat we moeten blijven leren van Appie. Heb vertrouwen in elkaar, wees één en verbroeder. Laten we dit jaar achter al deze jongens proberen te staan en laat ze zien, wie de beste supporters zijn. Voor Appie?

     5. Basisspeler

      Beste Rickert. Wat Appie is overkomen is vreselijk en verbroedert zoals jij ook zegt. Maar wil wel graag mijn menung blijven geven over spelers en beleid.

     6. rickert

      Dat mag Basisspeler. maar onze jongens liever zien verdwijnen na zoveel tijd waarin ze trouw zijn aan de club. Dat ik dat niet smaakvol vind, dat is mijn mening. Daarmee veroordeel ik een andere mening niet.. Het is enkel wat ik deel, geen (on)geschreven wet.

      Blijf vooral je mening geven, dat houdt het divers!

  1. dickst14

   Dat hoop ik dan eindelijk want hij stagneert al jaren. Misschien een optie om de Ligt rechtsback te zetten een jaartje dan komt daar geen gevaar vandaan. Sanchez kan hem dan redden in het centrum. En dan misschien aan het einde van het seizoen alsnog een transfer naar het buitenland. Waregem had al een beetje interesse

   1. Litmanen

    Echt blind om zo’n conclusie te trekken. Kijk de EL finale nog even terug.
    De enige die achterin overeind bleef was Veltman.

    En nu zouden anderen hem wekelijks moeten gaan redden?
    De zwakte in de verdediging met duur puntenverlies zat niet bij Viergever en Veltman maar bij Sanchez en De Ligt, hoe spectaculair zij zich ook hebben ontwikkeld.

    Het is alleen tactisch al heel dom gedacht om De Ligt rechtsback te zetten. Als je dat wilt dan heb je echt totaal geen zicht op wat die jongen wel en wat hij niet kan.

   2. Ajax1958

    @dickst14. Eindelijk eens niet met je eens😉 Geen goed idee om De Ligt back te zetten om Veltman te redden. Het idee al dat je moet switchen om iemands beperkingen te maskeren. Nu is er iemand die met een stijf pikkie zit en zegt dat Veltman (die man met die heerlijke crosspass) als enige overeind bleef in de EL finale. Deze bewonderaar vergeet en passant even dat het centrum bestond uit een jonge nieuweling die bijna 2 seizoenen achter elkaar heeft gespeeld en een jongetje van 17 die net aan het doorbreken was. Dit in tegenstelling tot Veltman die sterkhouder is, maar helaas al 3 jaar stilstaat in zijn ontwikkeling. Ik had graag gezien dat hij was vertrokken ( we moeten nl omhoog met het niveau), maar er is jammer genoeg geen belangstelling voor hem.

  2. beni

   Ja rickert, het klinkt allemaal mooi maar alleen verbroedering op een m2 of verbroedering over de hele linie. Dus met alle supporters in de eredivisie. Dus alle!! Ik weet je antwoord al, dus laat verbroedering dan achterwegen.

   1. rickert

    zozo, jij weet mijn antwoord al. Dan zal ik bij deze je paranormale brein eens flink aan het werk zetten. Achter onze jongens staan, dat is waar het begint. Met een open visie kan je niet zeggen dat Veltman een slecht seizoen gedraaid heeft. Iedereen heeft zn mindere momenten. Viergever gaf de goal tegen Nice weg, maar omdat hij de held tegen Schalke was, heeft hij krediet. Sorry, maar als ik zie wat Joël kan, vind ik persoonlijk dat er hier erg veel gedateerde bullshit te lezen is. Verbroedering en verandering begint bij jezelf, niet bij alles en iedereen. Je kan het niet eens zijn, maar dat is mijn visie. Ik geloof in die jongens, omdat het een geheel is, ze gaan samen door het vuur, dat brengt je ver. Als wij als supporters meedoen, dan krijgen die gasten ook vleugels..

    1. Basisspeler

     Wil hier toch even op reageren. Zie ook boven. Ben nooit een meeloper geweest. Ga ook nooit een polonaise lopen of doe mee aan spreekkoren. Wil gewoon mijn mening blijven geven ongeacht het sentiment op dat ogenblik. Als je dat niet uit komt lees je er maar overheen

     1. rickert

      Het is geen sentiment, het is waar ik voor sta als mens. Dus net als dat ik jou accepteer, hoop ik dat we dat van 2 kanten kunnen. Hoe verschillend de meningen soms kunnen zijn, we blijven supporter van de mooiste club van de wereld.

  1. HURBIE

   Met ze alle dragen we ons steentje ook bij op deze site om hem keer op keer in de grond te boren toch
   Soms echt niet terecht

 2. Melvis

  Er wordt altijd veel over hem geklaagd, maar hij laat zien dat hij wel een echte jongen van de club is. Die domme kaarten die hij pakt moeten er wel uit, maar toont wel karakter door netjes bij te tekenen👍🏻

 3. KBouter

  Man man man…nog drie seizoenen bibberen en beven dat het aan de rechterkant allemaal goed gaat.

  1. Litmanen

   Minste assists en tegendoelpunten van de tegenstanders van Veltman. Ook de man waarvan van alle Ajacieden de meeste passes aankwamen.
   Meest gewonnen tackles van alle verdedigers.
   Ja, we moeten ons zorgen maken.
   En over gele kaarten gesproken: kijk de heenwedstrijd terug en kijk waarom Veltman een kaart moet pakken. júist omdat er dom balverlies geleden werd door een collega.

   Die jongen kan bij een groepje fans hier geen goed doen, al zou hij elke week een negen halen.

   1. Remco425

    Dat was de enige gele kaart waar hij niets aan kon doen Litmanen. Meestal pakt hij onnodige maar terechte gele kaarten rond de middellijn. Puur door z’n lompheid. Maar ik hoop dat z’n aanvoerderschap dit flinke minpunt van hem verbeterd. We hebben al te vaak met 10 man gestaan door hem.

    1. rickert

     Als je het over domme kaarten wilt hebben, liep Klaassen vooraan. Praten blijft de meest domme manier om kaarten te pakken, hoop dat dat geen aanvoerders-erfenis wordt.

     1. Remco425

      Dat was er 1, hoeveel domme kaarten heeft Veltman wel niet gepakt? Hoe vaak hebben we niet met 10 man moeten spelen door zijn dommigheid?

     2. Basisspeler

      Veltman is een domme speler. Denkt niet snel genoeg. Onder druk gaat hij fouten maken of domme dingwn doen. Nu moeten we allemaal juichen, omdat meneer geen buitenlandse club kon vinden en dus maar heeft bijgetekend. Eerder gaf hij aan dat dit zijn laatste seizoen bij Ajax was. Helaas geen belangstelling uit het buitenland.
      Aanvoerder maken is een ding, aanvoerder zijn een ander.

   2. Ajax1958

    Als ik dit zo lees hebben we een wereld verdediger waar geen belangstelling voor is.

 4. Jari10

  Prachtig dat hij durft bij te tekenen. En een zeer goed signaal. Ajax kan structureel alleen vooruit als spelers tot hun 24 e blijven. En wat je moet kopen is vaak van een minder niveau of staat echt nog aan het begin van hun ontwikkeling. Je vind niet ieder jaar een nieuwe Sanchez.

  1. Remco425

   Waren we dus ook vooruit gegaan als hij was vertrokken. Veltman is namelijk al 25…

  2. AjaxBelg

   een speler die men negers wilt ,die laten bijtekenen echt strek. dit is de toptransfer van Overmars

    1. Mijn Club

     Haha, ongelooflijk ja. Ff wachten op de vertaling, want ik begrijp er niks van wat AJAXBELG schreef 🙂

 5. Indojood

  Ik vind het een bruikbare speler, niet meer dan dat. We gaan door hem niet op een hoger niveau acteren. Het blijft behelpen met al die omgebouwde backs bij ons. Het buitenland is sowieso niet in hem geïnteresseerd. Niettemin wens ik hem veel succes.

  1. KBouter

   Inderdaad, niet meer niet minder. Alleen afgelopen seizoen als back vaker door de ondergrens gezakt dan uitstekend!

 6. TikkieTakkie

  Beste nieuws wat ik in tijden heb gezein, van dat nieuws over Richarlison word ik niet goed van en verder is er weinig NIEUWs. Goede beslissing Ajax en Veltman!

 7. ajaxpers

  Gefeliciteerd, Veltman. Je bent een harde werker en over het algemeen een stabiele verdediger. Marcelo van Real of Pique maken ook fouten maar hebben niet met een zeikvolk te maken.

  1. Bakkie

   Haha Marcelo is een van de meest complete backs ter wereld. Veltman is tactisch een prima speler, maar is geen back (en ook geen cv)

 8. AB: Groot fan van Cruijff en Jonk

  Misschien een scout naar Frankrijk sturen. Mee-eten bij Tete thuis, samen stappen. Misschien wil hij van de winter dan wel naar Ajax.

 9. Remco425

  Ik ben overigens wel blij dat hij blijft. Door het vertrek van Tete is hij nu onze beste rechtsback.

 10. Jimmy1971

  Toch een goed signaal naar de groep als de aanvoerder bijtekent !!
  En ook ik erger me soms aan wat domme acties maar hij kan (en dat bewijst hij steeds meer ) echt wel ballen hoor !!

 11. theomar

  Heel goed bericht. Dan gaat hij in elk geval veel meer geld opleveren. Maar ik hoop dat hij nog even blijft.

  1. Indojood

   Dat kan je wel schudden. Hij is al te oud om een toptransfer te maken. Als Veltman slim is, blijft hij zijn hele carrière hier.

  1. Remco425

   Absoluut. Ik hoop ook echt dat ik het mis heb, dat zou alleen maar goed voor Ajax zijn.

 12. Brokamp

  Mooi dat Veltman verlengd heeft. Je moet veel meer jongens al gaan verlengen of een optie op 2 jaar. Beloon ze met een goed contract dan blijft er voor de club een veel hoger transferbedrag over dan op 1 jaar. Kwestie van nadenken enn rekenen.

 13. JohnDoe77

  Leuk en slim! Hij heeft het verdiend, is een stabiele factor qua spelen/blessures, kent de club natuurlijk en dit geeft mogelijkheden voor een transfersom over een jaar of twee jaar. Van harte Joël! Nu alleen van de “veltmannetjes” af! 😁

 14. Iamsterdam2015

  Heb veel op deze jongen gemoppert vorig seizoen. Maar ok, nieuw seizoen dus nieuwe ronde en nieuwe kansen. Hoop dat hij wat beter is dit seizoen

 15. Mijn Club

  Nou ben ik al Veltman ‘fan’ vanaf zijn B jeugdjaren. Ik ben wel blij dat hij heeft bijgetekend. Na Klaassen de tweede pas die dat doet. En hij is niet AL 25, maar PAS 25! Tel de voordelen … 1 hij staat er al en er hoeft geen nieuwe speler te worden ingepast, 2 hij heeft veel ervaring 3 bijgetekend tot 2020, wat betekend dat zijn transferwaarde bij een eventuele verkoop bijv volgend seizoen weer behoorlijk wat wordt opgeschroefd. 4 hij geeft het goede voorbeeld qua leeftijd 5 prima kop zit erop mbt het aanvoerderschap et cetera

  1. KBouter

   Punt 6: Eigenlijk is dit niét het niveau waar Ajax naar toe wil, maar hij kan ook in het centrum….dus hij is wel nuttig.

  2. De Nees

   Eens Mijn Club. Hij heeft nu bijgetekent en is de aanvoerder, ik sta achter Veltman. Tuurlijk zijn er betere RB, en we hadden tot onlangs nog een betere etc. De verwijten zijn ook disproportioneel als je bedenkt dat er genoeg domme fouten worden gemaakt door anderen. RB en LB moet in mijn ogen voldoen aan minstens normale kwaliteit, dat zijn Veltman, Viergever, Dijks (ok net aan). De andere crucialere posities CV, MV en voorhoede moet superieure kwaliteit staan, die spelers beoordeel ik weer met hogere en strengere maatstaven.

 16. Basisspeler

  Onze verdediging bestaat uit 4 Centrale Verdedigers. Met als rechts Zeefuik zonder enige eredivisie ervaring als back up. Op rechts een omgebouwde en geblesseerde middenvelder en een jojo Heintje Davids Dijks. Op CV helemaal geen back up. De Ligt is 17 jaar! En we dien net alsof hij een volwaardig seizoen kan draaien.
  Wat een visie in spelersbeleid! Er was nog een Bulgaaar toch die nog aan het lijntje hing? Of is dat ook al voorbij?

Reageren is niet mogelijk.