There are no ads, please add some


Overmars over afketsen transfer Richarlison: ‘Tot hier en niet verder”

Lang leek Ajax de beste papieren te hebben om de Braziliaanse aanvaller Richarlison in te lijven. Er zou al een mondeling akkoord zijn bereikt tussen beide partijen, maar uiteindelijk liep het anders. De Braziliaan kiest nu voor een transfer naar Watford, waardoor Ajax verder op zoek moet naar versterkingen.

Dat blijft de club doen in Zuid-Amerika. “Davinson Sanchez brengt bijvoorbeeld iets anders dan in de Eredivisie is te vinden”, vertelt Overmars in gesprek met De Telegraaf. “Het is een lastige markt, omdat veel spelers in handen van grote investeerders zijn. Brazilië is het moeilijkst, omdat ze daar per dag de spelregels veranderen. Maar voor ons is het dan: tot hier en niet verder”, aldus Overmars.

Zie ook eerdere berichten:
31-07-2017: ‘Onderhandelingen gestaakt: Richarlison definitief niet naar Ajax’
30-07-2017: ‘Nog geen nieuw bod Ajax op Richarlison’
25-07-2017: Fluminense wil vijftien miljoen plus bonussen voor Richarlison
24-07-2017:
Richarlison nog gewoon in actie voor Fluminense
23-07-2017:
Ajax gaat nog steeds uit van komst Richarlison
23-07-2017: 
‘Chelsea gooit roet in het eten en wil Richarlison naar Londen halen’
22-07-2017:
Komst Richarlison na het weekend verwacht
21-07-2017:  
Ajax verwacht vandaag komst Richarlison af te ronden
20-07-2017:
 ‘Ook AC Milan en Man United azen op Richarlison’; Wie is deze speler eigenlijk?
20-07-2017: Telegraaf: ‘Overmars in vergevorderd stadium met transfer Richarlison’
31-01-2017: ‘Fluminense weigert Ajax-bod van negen miljoen op Braziliaanse spits Richarlison’


Gerelateerde posts

35 reacties

  1. sjakie1952

   Ik ken ook TD’s die minder geld te besteden hebben maar fat wel op het veld hebben

   1. AjaxKat

    @sjakie1952: td’s van welke clubs? Zet dat eens tegenover de EL-finale van afgelopen seizoen dan doet Overmars het echt niet slecht.

  2. Indojood

   Ik vind het beleid niet zo goed. Nu wordt er veel focus gelegd op Zuid-Amerika met de wetenschap dat veel spelers eigendom zijn van investeerders, en het dus blijkbaar moeilijk is. Nu, met nog één maand te gaan, is er nog steeds niets noemenswaardig gehaald, alleen maar transfervrije spelers die in principe als back-up dienen.

   Verder is Sanchez niet representatief voor een succesvol beleid op de Zuidamerikaanse markt. Een geweldige speler die je maar zelden treft. Goed gescout en goed gedaan maar het aantal mislukte Zuidamerikanen bij Ajax is groter.

  1. HURBIE

   Voor hij dat hij hier gewend aan alles in Nederland ,ben je een jaar verder
   En dan krijgt hij ook nog sneeuw te verwerken

 1. AFCA my World

  Logisch,te duur is nooit goed,misschien over jaar ophalen bij watford omdat hij daar niet voldoet ! ⚽️

  1. Charka53

   Goed plan AFCA , als hij daar niet voldoet gaan wij hem halen voor een nog hogere prijs ik denk dat Marc slimmer is dan jij .

    1. Charka53

     Het is wat cynisme AFCA als voor een speler zo veel is betaald dat hij voor minder weg mag.

 2. Marc Overdwars

  Heel stoer Overmars! Ik denk dat Fluiminese dat ook dacht. ‘Tot hier en we gaan met Ajax niet verder’
  Nu hebben we nog niks, dus ga maar snel verder Marc!

  1. paullus

   dat was ook vast de insteek van overmars niet halen anders kost het geld en die miljoenen die we net verdiend hebben lekker weer oppotten

  2. Remco425

   Fluminense dacht juist iets heel anders. Die dachten tot hier en als ze daarmee akkoord gaan, gaan we gewoon weer een stuk verder…

  3. Remco425

   Fluminense dacht juist iets heel anders. Die dachten: “Tot hier en als Ajax daarmee akkoord gaat, gaan we gewoon nog een flink stuk verder.”…

 3. De seijs

  Verstandig besluit Marc. Elke speler die ajax nu wil, daar duiken dan gelijk andere top clubs ook op. En ja dat zal alleen maar meer worden, helaas. Maar blijven zoeken Marc want we hebben echt nog wel wat nodig.

 4. Mijn Club

  Verstandig ja. Je zult toch ergens een grens moeten trekken, anders denkt elke club bij interesse van Ajax dat ze doorgaan tot ze de speler binnen hebben. Kost wat kost. Mooi niet dus … which is good.
  Uiteindelijk zal de club Fluminense de beslissing hebben gemaakt, niet de speler. Maw: handelswaar. Wat erg jammer is voor ons, al kennen we deze speler niet eens.

 5. Jimmy1971

  Goed gehandeld hoor Marc !
  Geen speelbal worden van clubs of makelaars , als iedere TD zo handelde dan zouden de prijzen veel sneller stabiliseren ..

 6. TikkieTakkie

  Als hij het te ver vond gaan vind ik het goed! Maar wel snel opzoek naar een nieuwe want heb nog geen nieuws gezien over een andere vleugelaanvaller, Larsson staat ook op het punt te vertrekken in Friesland, die lijkt mij goede versterking.

 7. Iedereen heeft een mening

  Duidelijk uitleg en goed gedaan. 👍👍 misschien blijkt over 2/3 jaar dat het wel een wereldvoetballer is, dan is het helaas jammer maar voor nu: “goed gedaan”.

 8. AB: Groot fan van Cruijff en Jonk

  Misschien je focus qua scouting verleggen en landen waarbij sprake is vnl investeerders gewoon links laten liggen? Los dat ik hooguit voor de lb positie graag een versterking/aanvulling zie (zeker niet voor middenveld en aanval) zijn we een hoop tijd kwijt met als resultaat nul komma nul. Het investeerders verhaal zal niet van de afgelopen week zijn.

  1. AB: Groot fan van Cruijff en Jonk

   Ik denk omdat Watford met een heel ruime bonus/doorverkoop regeling akkoord is gegaan of omdat ze niet 100% eigenaar zijn geworden. Denk dat je de vraag aan Watford moet stellen.

 9. EugAjax

  Verstandig besluit Overmars. We hebben ook nog eens voldoende en goede buitenspelers. Niemand van hen laten gaan nu en zeker Younes, Neres en Kluivert niet !

  1. Basisspeler

   Als dat zo is, waarom dan toch een poging doen om voor 12M hem te halen? Kennelijk ziet Ajax dat toch anders.

Reageren is niet mogelijk.