Situatie Nouri maakt indruk op Van der Laan

Burgemeester Eberhard van der Laan was zondagavond aanwezig in het tv-programma Zomergasten van de VPRO en daarin sprak men over de situatie van Abdelhak Nouri. De situatie van Ajax-middenvelder en de bijbehorende emotie maakt indruk op Eberhard van der Laan, die het dan ook niet droog hield.

‘Dat iemand met zo’n mooi perspectief zo veel pech heeft en afgesneden wordt van het perspectief is zo enorm triest. Abdelhak heeft een boel kwaliteiten en is een jongen die nog echt door moest breken, wie dit overkomt en waar dan zo goed mee omgegaan wordt door iedereen maakt veel indruk op mij. Tijdens de wedstrijd tegen Willem II zag je hem aan Lasse Schone vragen of hij de vrije trap mocht nemen. Grote helden van Ajax maken altijd in hun debuut een doelpunt. Dat is voor ons als supporters een soort wet geworden. Dank aan Lasse want hij gaf hem die kans en Abdelhak greep het met beide handen aan’, aldus een geëmotioneerde Van der Laan.

Bron; VPRO

 

 

 

Related posts

29 Comments

  1. koote207

    Eberhard van der Laan…wat een topkerel !!Duurde 3 uur en meneer wordt pas emotioneel als het over Nouri gaat… ?

  2. nick-afca95

    En dat intervieuw gisteravond maakte indruk op mij. Wat een prachtig persoon is Van der Laan zeg. Ik hoop heel dat hij nog lang onze burgermeester kan zijn.

    1. Litmanen

      Zeker, die man verdient straks boven een troon in de hemel. Hoop dat ze die klote ziekte nog even tegen kunnen houden.
      Al is het maar voor zijn vrouw en kinderen.

  3. Indojood

    De Amsterdamse burgemeester en de Amsterdamse Nouri. Ik moest ook weer wat traantjes laten gisteren. Geweldige man. Het zegt genoeg dat er in de stad op schermen kon worden gekeken.

    1. rickert

      Dat zegt inderdaad genoeg. Ik vind deze man een held. Zijn passie, liefde en empathie naar de medemens is ongelofelijk. Ik zag in de karaktertrekken veel overeenkomsten met Appie. Misschien maakte dat het ook wel zo emotioneel. Nouri die zei tegen Touzani: als ik ooit een mooie transfer maak, stel ik je voor aan alle goede spelers.

      Dit zijn mensen die altijd aan de medemens denken. Die mensen mee willen nemen in de beste versie van zichzelf. Dat soort mensen zijn zeldzaam.. wat een gemis als we ook straks hem gaan missen, door die vreselijke ziekte.

  4. ritchy

    jaren lang is hij uitgefloten door de meeste Ajacieden bij de huldigingen van Ajax ik hoop dat al die supporters en hele diepe buiging maken voor deze man ik heb hem ooit mogen ontmoeten wat een aardige man is hij nam ook de tijd voor andere mensen ❌❌❌?

  5. FrankiC

    Wat een prachtig eerbetoon aan Nouri, aan Ajax, aan Amsterdam en gelukkig aan zichzelf; een kroon op zijn niet altijd even gemakkelijk verlopen carrière en…. verdiend.

  6. paulvos

    Wat ’n burgervader he, alle respect voor deze man, heeft hij zeker verdiend.

  7. Marc Overdwars

    Van der Laan, een geweldig persoon en een echte Ajacied. Elke thuiswedstrijd is in de Johan Cruijff ArenA. Dat het stadion die prachtnaam heeft is te puur te danken aan Eberhard zelf. Echt geweldig hoe hij heeft gestreden voor het tot stand komen van de Johan Cruijff ArenA
    De ArenA krijgt buiten dat ie veel mooier wordt ook steeds en steeds meer waarde.
    Bedankt van der Laan!

  8. Mijn Club

    Hulde voor hem. Met longkanker toch nog zoveel doen voor de stad. Net als dat ik het heel erg vind voor Appie, heb ik ook hem in mijn hart gesloten. Ik denk de meeste Amsterdammers. (Ik kom trouwens uit Nijmegen, maar dat terzijde).

    1. Marc Overdwars

      Amsterdam is van heel Nederland zoals hij zo mooi zei. Dus ook voor Nijmegenaren

    2. FrankiC

      @Mijn Club en off topic: hé dorpsgenoot, ik heb mijn seizoenskaart toch maar niet verlengd bij NEC en jij? Of ben je er nooit aan begonnen?

      1. Mijn Club

        He FRANKIC: jij woont ook in de oudste stad van NL. Wist ik niet! Leuk.
        Ik heb niet zoveel met NEC. Ben import Nijmegenaar … al woon ik hier al zo’n 25 jaar. Geen wonder dat ik zo goed met jou kon praten alhier :))

        1. FrankiC

          Ik heb ook niet zoveel met NEC hoor, maar onder druk van andere papa’s en de afterparty in maxim. Ik ging niet als Ajax op TV te kwam. Ik ben wel genoeg geweest om te zien dat ze Dumic hadden moeten halen.

        2. FrankiC

          ImportBrabo, sinds 35 jaar. Na studie blijven hangen en in 2000 Waalsprongetje gemaakt.

  9. JohnDoe77

    Tsja, mooi dat Appie iedereen zo weet aan te spreken. Sport verbindt dus echt!

  10. AFCA my World

    Geweldige man die van der Laan,echte Amsterdammer echte Ajacied, topkerel met zo’n reactie ??! ⚽️

  11. AB: "Ik maak eigenlijk zelden fouten, want ik heb moeite mij te vergissen" (Cruijff)

    Eberhard …….. bedankt. ?

  12. Amoebe

    Die vd laan is toch echt voor alles uitgemaakt wat lelijk is!

    De hypocriete onder de mensen steekt mij toch!

    Als hij volgende week weer iets verbiedt dan is hij weer de grootste klootzak die er bestaat.

    Weet nog goed dat hij een keertje met een huldiging werd uitgefloten en hij de mensen terecht wees met het feit dat hij al langer supporter was als de meeste mensen die aanwezig waren (iets in die trant)….vond ik een mooi stukje humor toen.

    1. Mijn Club

      AMOEBE: weet zeker dat Eberhard een speciaal plekje inneemt voor eenieder hier, of hij nu nog iets gaat verbieden of niet! En is het hypocriet als mensen hun meningen bijstellen? Denk ik niet. Persoonlijk heb ik mijn mening overigens niet hoeven bij te stellen, maar dat terzijde … ik had er geen reden toe.

  13. De Nees

    Kreeg ook een brok in de keel toen vd Laan het niet meer droog hield bij Nouri. Wat een mooie hartelijke persoonlijkheid deze man, dit zijn nu in mijn optiek de hogere zielen op deze aardkloot. Goed gedaan burgemeester, ik heb met veel bewondering gekeken gister!

Comments are closed.