‘Viergever in belangstelling Werder Bremen’

Nick Viergever stond onlangs in de belangstelling van Bayer Leverkusen maar kreeg van Ajax te horen dat hij niet mag vertrekken uit Amsterdam, ondanks dat de verdediger nog niks hoorde van het verlengen van zijn aflopende contract. Volgens Weser Kurier heeft echter opnieuw een Duitse ploeg een oogje op Viergever en ziet Werder Bremen in Viergever de potentiële vervanger van oud-Ajacied Niklas Moisander die enkele maanden uit de roulatie is met een zware hamstringblessure. Naast Viergever staan ook Holger Badstuber (Bayern Munchen), Neven Subotic (Borussia Dortmund) en Marcel Tisserand (Ingolstadt) op het lijstje van de club uit Bremen.

Bron: Weser Kurier

Related posts

87 Comments

   1. HURBIE

    Je wordt toch helemaal gek van die achterlijke transferperiode
    En duurt ook nog zolang helaas

  1. KBouter

   Wat mooi om te lezen hoe de meningen omgedraaid zijn tov een jaar geleden.

   Een jaar geleden kon hij er geen zak van en nu is hij ineens de meest ervaren man achterin die volgens velen niet weg mag!

   1. Toppertje

    Nou KBouter mij mening is zeker niet omgedraaid. Ondanks dat hij het zeker goed gedaan heeft denk ik nog steeds dat Ajax een hoger niveau moet nastreven. Alleen lijkt dat op de een of andere manier niet te lukken op de transfermarkt. Gezien de bezetting moet Ajax hem nu gewoon houden en wel een contract aanbieden.

  2. Mijn Club

   FRANkic: da hasst du völlig recht. Viergeber soll bestimmt bleiben. Wir lassen ihm nicht gehen, für keinen Pfennig auf diese Erde. Zo … da’s dan ook weer duidelijk voor onze Oosterburen.

 1. Jari10

  Wel een beetje hopeloos dat deze waardevolle speler zijn contract nog steeds niet verlengd is. Verdedigers liggen niet echt voor het oprapen. Maar hij heeft het vooral verdiend. Na een wat moeizame start vorig jaar een prima seizoen gedraaid. Bestuur zou wat scheutiger kunnen zijn in een meer uitgesproken waardering voor dit soort jongens. Gewoon blijven Nick!

  1. FrankiC

   Contract tot zomer 2018. Voorheen was het óf bijteken óf vertrekken. Viergever zou eillen blijven maar dat is voor Ajax (nog) niet aan de orde. En dat terwijl we 5 (op Europees niveau) inzetbare spelers voor 4 posities hebben. Dit hadden er 8 moeten zijn. Vandaag werd pijnlijk duidelijk dat jongens als Dankerlui en Bergsma hier nog héél ver van verwijderd zijn.

   Waarom wordt er niet verlengd? Wat speelt hier wat wij niet weten?

   1. HURBIE

    Een van de weinige met ervaring achterin
    Zo iemand laat je toch niet weggaan Marcie Wake up

   2. De Nees

    Vermoed dan toch dat Ajax meer heil ziet in een aankoop? Onnodig om meerdere redenen.

  2. Charka53

   Jij bent gelukkig toch positiever over Viergever en terecht ook hij heeft vorig seizoen laten zien dat hij met Ajax mee kan en wordt steeds beter en ja hij maakt ook wel eens een fout net als iedereen.

 2. Overdwars

  Wegwezen, viergevertje heeft lef en daar hou ik wel van. Mede dankzij een paar bepalende momenten van hem stonden we in de finale. Geen begaafde techniek maar je hebt ook karakter jongens nodig!

  1. De Nees

   Precies. Hij speelt niet altijd even foutloos maar wie wel. Daarbij ervaring en karakter maakt ook veel goed.

 3. Brokamp

  Ben het helemaal met Jari10 eens. Verleng en verbeter zijn contract met een jaar en een optie voor een jaar. Als we dan zelf de selectie op orde hebben gun je deze jongen zijn transfer . Worden er 2 beter van.

  1. FrankiC

   En woensdag stond ie diep in de 2e helft weer ineens oog in oog met de keeper. Huh, Viergever hoe kom jij daar? Dan gun je hem een doelpunt. Fantastisch moment.

   1. Litmanen

    Volgens mij heeft Overmars onlangs in een interview gezegd dat ze snel met Viergever om de tafel zouden gaan zitten.
    Maar ik heb zo het idee dat ze ons daar niet bij uitnodigen….

    1. FrankiC

     Dat zal het zijn Litmanen. Eenrichtings verkeer: wij praten hen het hele seizoen bij, maar zij ons niet, is mijn indruk. Ik zeial, wij weten niet alles en ik ben benieuwd naar de verklaring achteraf. Ze kunnen hem onmogelijk laten gaan.

    2. EugAjax

     Klopt Litmanen dat gaat ook gebeuren. Ajax wil volgens mij Viergever langer aan zich binden ze geven alleen prioriteit aan andere zaken. Mijn vereachting is zodra het 1 sep is dan hebben ze tijd om eens rustig met Nick te praten over de voorwaarden

 4. De seijs

  Ja terecht wie wil Viergever niet in zijn verdediging. Vindt wel dat ajax deze kanjer een nieuw verbetert contract voor 2 jaar moet geven.

  1. FrankiC

   Omdat veel mensen het niet weten. Het is: Ajax verbeterT contract 4G en dan heeft 4G een verbeterD contract.

    1. AB: "Ik maak eigenlijk zelden fouten, want ik heb moeite mij te vergissen" (Cruijff)

     Je steekt hier altijd wel iets op ?

 5. Iedereen heeft een mening

  Het blijft toch raar. Bijna het gehele vorige seizoen afgezeken (was AJAX onwaardig), afgelopen woensdag weer de nodige kritiek bij het tot stand komen van de 1-0 (liet zich makkelijk uitspelen) en als hij een transfer kan maken dan moet hij blijven en is dan ” opeens” een van de sterkhouders en handelt AJAX niet netjes. ????

  1. Mijn Club

   Niet met je eens, IHEM. Was alleen in zijn eerste twee maanden (zoiets) nog niet op Ajax niveau, maar al snel zag je verbetering bij hem. Bijna alle aankopen moeten wennen aan het spel van Ajax, dus eigenlijk is het bij hem juist best snel gegaan.

 6. JohnDoe77

  Al na de wedstrijd van Nice gezegd; we hebben hem nodig en nog minimaal een andere verdediger. Eerst goede vervangers, dan wellicht iets doen.

 7. TikkieTakkie

  Niet laten gaan, ze hebben al gezegd dat Viergever sowieso niet naar de Bundesliga zou vertrekken en daarnaast zijn ze ook op zoek naar een andere linksback dus waarom zou je er dan eentje weg doen?! Bijtekenen…!

 8. Jimmy1971

  Ja , Ajax mag Viergever nu wel eens de waardering geven die hij na afgelopen seizoen verdient !!
  Anders kan je hem zo’n stap niet eens kwalijk nemen ..

 9. Valentino

  Contract zo snel mogelijk verlengen. Dat vertouwen verdient Viergever gewoon. Hoe staat het trouwens met de transfer van onze nieuwe Braziliaanse linksbuiten? Het is angstvallig stil.

  1. AFCA my World

   Veel te duur geworden,15 miljoen + bonussen en doorverkooppercentage van 15% !

 10. AFCA my World

  Laten ze maar 1 van die anderen nemen,hij heeft nog wat recht te zetten na afgelopen woensdag ! ⚽️

 11. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

  Afgelopen seizoen naast Sanchez mooie groei doorgemaakt, verlengen dus. Op meerdere plekken bruikbaar in het elftal, dus waardevol.

  1. Remco425

   Klopt AB. En een 3-jarig contract kost max. 3M. Wéér een nieuwe verdediger halen kost veel meer én heb je niet de garantie dat het een aanwinst is. De basis behouden en van daaruit doorgroeien is belangrijker dan veel nieuwe en dure aankopen doen.

  1. Marc Overdwars

   Ja hij belde me gister nog. Hij heeft het warm en is aan Europa toe. Hij vind Ajax een mooie optie maar hij heeft het helaas niet in de hand. Hij vroeg zich ook af of men in Nederland zijn vader Richarli kende. Ik zei dat ik hem in ieder geval niet kende. Hij sloot af door te zeggen dat hij zijn zaakwaarnemer zou appen dat Ajax echt zijn voorkeur had.

   1. Remco425

    Denk het niet paullus. Ik denk dat ze echt wel met hem bezig zijn/waren. Maar als een club dicht bij een akkoord zijnde de prijs ineens flink omhoog gooit, wordt het een heel ander verhaal.

 12. Bakkie

  @Redactie: Sinds een aantal weken zie ik geen duimpjes meer bij de berichten staan. Ik dacht eerst dat dit bewust was gedaan, maar begrijp dat anderen dit wel zien? Enig idee hoe dit komt?

    1. Mijn Club

     Haps, welnee. Aardige voetballer, maar veel te klein. Viergever is toch echt beter.

 13. Gido

  Stond volledig geparkeerd bij de goal van Nice. Ajax heeft dringend verdedigende versterking nodig. Hij moet helaas blijven, maar moet asap een goede linksback bij.

 14. Mijn Club

  GIDO: ‘hij moet helaas blijven’? Hoezo helaas? Viergever is een zeer waardevolle kracht binnen het team. Een keer op het verkeerde been gezet worden, kan gewoon gebeuren. Youness zet zo vaak iemand op het verkeerde been. Nou ben ik altijd al wel erg positief over hem geweest, maar ben blij om te zien dat inmiddels bijna iedereen dat is. (Da’s overigens gelukkig al een behoorlijke tijd zo). En Ajax zal beslist met hem verder willen en gaan. Intern zal er ook zeker al contact met hem zijn geweest over contractverlenging. In mijn ogen is het onmogelijk dat ze niet met hem door willen. Komt goed!

 15. -buitenkantje rechts-

  Lijkt me duidelijk dat Viergever nog gaat vertrekken.. Geen verlenging van het contract.. Dijks bij de selectie gehaald. Die zal zijn speeltijd krijgen tot Sinkgraven weer hersteld is..
  Wen er maar aan.. Dijks is de nieuwe ( naja, nieuwe) voorlopige linksback van Ajax.

  1. EugAjax

   Oneens BR, Overmars heeft aangegeven met Viergever te gaan praten over langer contract, maar dat komt wsl na de transfer periode. Is even geen prioriteit aangezien hij nog een contract heeft tot volgend jaar zomer. Eerst de belangrijke zaken neem ik aan. We gaan het zien

   1. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

    Viergever is volgens mij hard nodig. Hij kan zowel CV (plek van de Ligt) als lb. Zo’n vervanger hebben we voorlopig nog niet in huis. Als er een extra lb wordt aangetrokken is hij in mijn ogen altijd nog nodig om samen met de Ligt d cv plek te bezetten. Als Ajax echter niet snel om de tafel gaat zitten (voor de helft van deze maand) zou ik Viergever groot gelijk geven als hij vertrek gaat afdwingen. Het is geen aanbiedingskoopje op het schap wat misschien blijft staan.

    1. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

     Was als aparte bijdrage bedoeld en niet als reactie.

    2. EugAjax

     Ik zeg nergens dat ik Viergever of dat Ajax Viergever de deur uit wilt doen. Ik vind hem ook goed genoeg voor Ajax. Hij staat nog een jaar onder contract dus Nick heeft niets om af te dwingen, los van de vraag of dat in zijn karakter zou zitten. Ajax gaat straks met hem om tafel zitten. Dan kan het nog steeds dat ze er niet uitkomen natuurlijk maar voorlopig is hij eerste elftal speler Ajax en terecht en niemand hoeft hier in paniek van te raken?

     1. EugAjax

      Of sorry ik heb alweer gereageerd hahaha mooi aparte bijdrage dan en eens alleen komt het gesprek vanzelf wel

   2. De Nees

    Maar wachten tot na de transferperiode heeft ook z’n risico’s. Goedkoper, goed salarisbod van de koper, Viergever moet nog afwachten waar Ajax mee komt en daarom op een bod ingaat.. Vind het ergens vreemde strategie van Overmars wanneer je toch intentie hebt te verlengen.

  2. FrankiC

   Ik kan het me echt niet voorstellen dat ze hem laten vertrekken. Lijkt me met de huidige selectie onverantwoord.

  3. Basisspeler

   Zou me niks verbazen BR. Verdenk Overmars er zelfs van de voorronde CL wedstrijden af te wachten, zodat diverse spelers zich nog in de kijker kunnen spelen.

 16. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

  Het enige wat Overmars heeft gezegd over gesprekken met Viergever is: “Dat komt later” en “nu mag hij niet weg”. Dit is puur en alleen omdat Ajax nog op zoek is naar een lb. Kortom Viergever wordt gewoon aan het lijntje gehouden. Elke voetballer met nog maar een jaar contract resterend waarvan Ajax zeker is dat ze verder willen hadden al een gesprek en voorstel gehad. Viergever niet. De kans bestaat dus dat Ajax tegen sluitingstijd van de transfermarkt een lb aantrekt en dat Viergever geen aner club heeft en op de bank cq tribune terecht komt. De onduidelijkheid spreekt gewoon boekdelen maar je gaat het pas zien als je het door hebt.

  1. EugAjax

   AB jij ziet het dus niet dat Viergever door Ajax voornamelijk als CV word gezien en minder als LB. Daar staat hij alleen omdat Sinky geblesseerd is geraakt en idd Ajax daar een vervanger had moeten aantrekken. Viergever moet het dus uitvechten met Ligt en ja dan kan hij weleens gedurende het seizoen op bank belanden maar dat is topsport hey. Twee volwaardige spelers vechten om 1 positie beste speelt. Althans beste volgens trainer of degene die trainer best in team vind passen

   1. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

    Waarom heeft hij dan nog geen verlenging zoals elke andere speler die Ajax wil houden? Het is bij Ajax niet de gewoonte te spelen met spelers met een aflopend contract. Wie willen ze anders afwisselen met de Ligt? Riedewald? Die is vertrokken hoor. Ze spelen een vervelend spelletje met een voetballer die zich gedurende afgelopen seizoen goed heeft opgewerkt. Ze moeten eens O dapper nee zeggen als ze voor Sanchez of Dolberg komen maar dan lees je gelijk de transfersommen. Maar goed, je weet hoe ik over de clan denk en dat zal echt niet veranderen, ze bewijzen mijn gelijk keer op keer.

   2. Litmanen

    Zou kunnen, maar Sanchez is ook niet elke wedstrijd heel sterk. Met Veltman samen vier man voor het centrum als het echt nodig is en Viergever is daarbij de enige linkspoot.
    Ik zie hem niet vertrekken.
    Bovendien weet niemand hier wat Overmars eventueel met Viergever afgesproken heeft.

    1. AB: "Ik maak eigenlijk zelden fouten, want ik heb moeite mij te vergissen"

     Daar is Overmars duidelijk in geweest. Dat is hier eerder aangegeven.

 17. sjakie1952

  Je gaat het inderdaad pas zien als je het door hebt. Overmars heeft het dus niet door. Had al lang Haps moeten halen. Die speelt nu de sterren van de hemel bij de concurrent

  1. AB: "Ik maak eigenlijk zelden fouten, want ik heb moeite mij te vergissen"

   Haps is verleden tijd.

   1. JohnDoe77

    Haps speelde de tweede seizoenshelft zeer matig. Ik moet nog zien of hij een stap kan maken…

 18. Bigboss

  Als er iemand niet wegmoet
  En op en top prof is ook als het wat minder gaat is hij het wel. Altijd 100% procent inzet en alles geven.

 19. Bigboss

  Als er iemand niet wegmoet
  En op en top prof is ook als het wat minder gaat is hij het wel. Altijd 100% procent inzet en alles geven. Nooit klagen of zeuren. Respect een echt voorbeeld

Comments are closed.