Reserves Ajax spelen besloten oefenduel met 3-3 gelijk tegen Hull City

Ajax heeft vrijdagmiddag op De Toekomst een besloten oefenduel afgewerkt tegen Hull City. Een team van reserves en spelers van Jong Ajax speelde met 3-3 gelijk tegen de Engelsen. Hull City kwamen al vroeg op voorsprong. Markus Henriksen liet doelman Benjamin van Leer kansloos. Ajax wist binnen enkele minuten langszij te komen via een eigen doelpunt van de Engelsen. Klaas-Jan Huntelaar zorgde vervolgens voor de 2-1 na een voorzet van Mitchell Dijks. Tien minuten na rust tekende Frenkie de Jong voor de 3-1. Daarmee leek de wedstrijd in de tas maar in de laatste tien minuten gaf Ajax de zeker lijkende zege alsnog weg. Dan Batty en James Weir brachten Hull City alsnog op 3-3. Met het oefenduel zorgde Ajax ervoor dat de reserves in deze voorbereiding dezelfde wedstrijdbelasting op doen als de rest van de selectie.

Related posts

89 Comments

 1. EugAjax

  Ik blijf het een revolutionair en goed idee vinden om de hele selectie veelal dezelfde speeltijd in minuten te geven in de voorbereiding. Door vaak twee wedstrijden tegelijk te laten spelen en nu dan 1 vlak na een Europese wedstrijd. Ik kan de fitheid van de spelers de laatste seizoenen en nu ook weer niet los zien van deze methode. Eigenlijk ongelofelijk dat dit geen navolging heeft bij veel andere clubs, voor zover ik weet. Dit is een schoovoorbeeld van het goede beleid en de visie die Ajax doorvoert!

  1. AB: "Ik maak eigenlijk zelden fouten, want ik heb moeite mij te vergissen"

   Dit idee is iet revolutionait. Cruijff is bijvoorbeeld altijd al voorstander het meer spelen van (oefen) wedstrijden i.p.v. trainingen. De credits komen hem toe. Hierin volgt Ajax een juist idee.

   1. AB: "Ik maak eigenlijk zelden fouten, want ik heb moeite mij te vergissen"

    -niet revolutionair- voorstander VAN het – vingers waren sneller dan de Ipad. Excuses.

 2. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

  Pracht initiatief van Ajax, hulde aan TH en de beleidsmakers. Eindelijk mensen met visie op de juiste plek. Kan niet vaak genoeg gezegd worden.

   1. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

    Vanaf morgen slaap ik in een Bergkamp-pyama onder een dekbed met de beeltenis van Overmars. Aan de muur een grote foto van Spijkerman. Ik heb al onderzettertjes van van der Sar besteld.

   2. EugAjax

    Maar wees gerust dit idee was al ten tijden van de Cruijff revolutie. Zo zie je maar niet alles is overboord gegooid! Ergo slechts 10-15% is dat veel belangrijke overeenkomsten nog nu en begin 2010. Het lijkt wel Ajax beleid ! ?

    1. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

     Zoals jij het bracht klonk het als een idee van de huidige beleidsbepalers. Verdr gaat het er om dat ze de naam Johan niet meer gebruiken. Dat ze zaken van hem jatten is logisch want het is goed.

     1. dickst14

      Johan heeft (bijna) altijd gelijk gehad. Dankzij hem is Ajax Ajax en Barcelona Barcelona.

     2. Litmanen

      AB je hebt bijzondere gaven! ,Huntelaar scoort uit een voorzet van Dijks!!!!
      Je zag het al in een droom natuurlijk.
      Knap hoor!

    2. Indojood

     Er worden elementen van de visie van Cruijff toegepast, dat was zelfs voor 2010 ook het geval maar het complete plan zoals afgesproken in 2012 na de gewonnen rechtszaak is allang verlaten, zo heeft ook Johan helaas moeten constateren.

     1. EugAjax

      Nee Indojood, het plan is niet allang verlaten. Johan kon zich er niet meer in vinden. Op heel veel punten volgt Ajax nog steeds het plan, zie eerder topic. Ik vermoed dat de punten waar Ajax nu wat ander beleid op voert zo belangrijk waren voor Cruijff dat het plan zijn naam niet meer mocht dragen. Nogmaals leg plan van toen naast beleid nu en veel is hetzelfde of beetje aangepast aan de tijd. Hoe je wend of keert veel is Ajax beleid en blijft terugkomen. De gedetailleerde invulling die is op sommige punten anders en daar kon Johan zich niet meer in vonden. Maar dat beleid van de laatste jaren heeft ons een Europese finale gebracht. Zou hij misschien op zijn minst gedacht hebben dat we weer beetje terug op juiste spoor zijn? Dat weten wij allemaal niet hoe hij nu geredemeerd zou hebben, helaas!

     2. Indojood

      Boek van Johan lezen, EugAjax. Het hoofdstuk en de bladzijde heb ik al vaak genoeg gegeven. Plus een artikelen in de media vlak na Jonk’s ontslag.

      Godskelere, wat ben jij hardleers en waar haal jij de arrogantie om de grote meester tegen te spreken.

     3. EugAjax

      Indojood ik spreek Cruijff nergens tegen hier, ergo bijv in zijn columns schreef hij meerdere malen, en ook in zijn boek dat er helemaal geen plan Cruijff is. Ze hebben vele Ajax iconen bij elkaar gebracht daar is dit plan uit voortgekomen. Hij vond dat zo een mooi iniatief, nota bene gestart door Dennis en Johan, dat hij zijn naam er aan is gaan verbinden. Plus hij nam het voortouw om te zorgen dat er exvoetballers aan bewind kwamen die het dan zelf moesten gaan doen. Letterlijk “ik dring niks op het is aan de nieuwe generatie. Mensen als Gaal en ik moeten dit niet meer willen”. Hij heeft er voornamelijk voor gezorgd dat de voetballers hun werk konden blijven doen en geen last zouden hebben van de bobos. Uiteindelijk zijn ze uit elkaar gegroeid en in zijn eigen boek neemt Johan zelfs hier de andere voetbaljongens niks kwalijk. Hij gaf aan dat drietal misschien door hun Britse ervaringen iets teveel naar de Engelse manier vn club runnen waren doorgeschoten. Een detail waarvan hij vond dat hj dat wsl onderschat had. En toen mocht Ajax zijn naan niet meer aan plan verbinden. Blijft over wat staat er tegenwoordig nog overeind van het plan. Vergelijk dat nou eens rustig, als je al van alles op de hoogte ben. Dan denk ik dat in totaliteit dat echt meevalt. Maar zoals gezegd misschien zijn de veranderde punten, die zijn er echt wel, voor Johan dermate vitaal belang geweest voor het plan dat hij er niet meer achter kon staan.
      Nogmaals nergens lees je waar precies Johan zich aanstoorde bij de andere voerbaljongens. En ik blijf vragen en helaas kan dit nooit beantwoord blijven. Waarom was Johan stuk milder over andere gang van zaken na gesprek met ze in Amsterdam? En wat bedoelde zijn beste vriend en dus indirect Johan omdat hij hem quotte.
      “Ajax vond dat Jonk teveel performance coaches inhuurde en dat ze teveel voor het zeggen kregen, iets wat wij (Johan en hij dus) begrepen. Als hij niet zo ziek was geworden, had hij op een gegeven het aangepakt”.
      Wat bedoelde hij ermee? Perf coaches aanpakken? Of de andere voetbaljongens? Niemand gaat dat weten.
      Als dit bovenstaande is niet gelogen en komt voornamelijk uit de Johan hoek of zijn quotes van hem uit zijn column. Dus nee ik weet het niet beter. Maar veel dingen in dit verhaal intrigeren mij en nee ik neem niet alles blind aan wat Johan zegt hierover. Laat ik dat beter zeggen. Johan heeft over bepaalde dingen zich ook anders uitgelaten en niet alles is zo zwart wit als jij stelt. Maar goed ooit kan je me misschien uitleggen waar de verschillen zijn met originele plan en waar nu de verschillen. Maar veruit merendeel van plan der Ajacieden word nog uitgevoerd.

     4. EugAjax

      O ja en over boek lezen Johan heb ik verschillende malen gedaan en zelfs heel verhaal gequoteerd over opbouwen via de zijkanten, iets wat absoluut niet in Johans visie zat volgens ik dacht ook jou. Nou zie dat klopt dus niet. Dus ben je ook blijkbaar niet van alles op de hoogte wat Johan vind of het niet met hem eens hier. Dat kan ook. Beetje arrogant Indojood??of gewoon een eigen mening ik zeg het laatste

     5. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

      Eug, ga lekker naar een uitgever ajb. Als je het boek nu eens goed leest dan lees je heel goed tussen de regels door, zonnpder specifiek namen te noemen, dat hij niet blij is met de huidige voetbaljongens aan de top van Ajax. Je moet het wel willen zien en dat wil jij niet.

     6. EugAjax

      Johan staat bekend om iemand die recht door zee is en niet politiek correct, en nu moet ik van jou bij hem tussen de regels door lezen? Ken jij hem zelf wel zo goed dat je zijn gedachtengoed mag en kan vertegenwoordigen, zoals je consultant vriendjes? I DO NOT THINK SO, sorry voor Engels. Dit is nou precies het probleem waar het misging, consultant die dachten IN NAAM VAN Johan beleid te mogen voeren. Jonk kon het, in jeugdopleiding, maar die andere grappenmakers niet en ik beschouw jou daar ook onder AB Sportconsultancy.

     7. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

      Ik vertegenwoordig niets, ik snap alleen wat hij bedoelde. Jij niet, dat os wel zo duidelijk. Jij snapt echt helemaal niets van hem en waar hij voor stond. Probeer het dan ook niet grappenmaker.

     8. Litmanen

      Dank je Eug maar ik denk dat het verspilde moeite is. Waarom? Nou er zijn er hier een paar die beter weten hoe Cruijff dacht dan Cruijff zelf.

      Zelfs zijn beste vrienden konden hem vaak niet volgen, maar een paar fans die een boek gelezen hebben, die kunnen met terugwerkende kracht de gedachten van Cruijff lezen. En een ieder die het niet met HUN eens is, dus niet Cruijff, maar die betreffende fans, dat zijn mensen die Cruijff haten.

      Er is geen tussenweg.
      Dus die discussie ga ik niet meer aan met die klanten.

     9. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

      Ga de discussie dan ook niet via een ander aan Litmanen. Mij een Cruijff hater noemen? Zegt wat over de geestelijke vermogens die jij hebt.

     10. Litmanen

      Zelfs fatsoenlijk lezen kun je niet sukkel! Jij bent degene die iedereen een Cruijff hater noemt die het niet met JOU eens is.
      Wat ben je toch een domme asperger/autist.

     11. Litmanen

      En trek nou die pyjama met no.14 maar snel aan want het koelt snel af vannacht.

     12. EugAjax

      Litmanen is misschien ook beter om het te laten rusten?maar dit verhaal heeft zo ongelofelijk veel kanten die mij intrigeren dat ik er niet over uit gediscussieer raak, maar misschien toch maar proberen??

     13. Prinsengracht

      In elk geval moeten we het doen met de mensen die nu de leiding hebben. Die doen het vrij goed. Je kunt ze bekritiseren tot je een ons weegt. Maar daar krijgen we helaas JC niet mee terug. En Jonk ook niet.

    3. De seijs

     Geweldig Eug dat ajax en Cruijff samen het nieuwe ajax van deze tijd vormen. Cruijff zou dit prachtig gevonden hebben. Samen wordt je sterk! Wzawzdb! !

     1. Hoeda Fak Ajoe

      Hulde Eug, vanwege je geduld en de wijze waarop je met de visie bezig bent. Altijd op inhoud en dat is goed. Dit in tegenstelling tot de pseudo Cruijff’s oo dit forum, die als ze het niet op inhoud kunnen verklaren, het er maar op gooien dat je ’tussen de regels door moet lezen’ en het aan miet voelen. Zo veel bs!
      Hun standpunt betekent echter ook dat zij geen van de successen mogen claimen; Ajax volgt Cruijff immers niet meer. Maar ook dat doen ze niet. Zodra er iets goed gaat, is dat dan opeens weer dank zij de visie van Cruijff of het goede werk van Jonk. Dat geeft aan dat het huichelaars zijn en geen realisten of echte Ajacieden.

     2. EugAjax

      Ja Hoeda ik moet eerlijk zeggen ik vind het heel mooi om over beleid en visie voor sportorganisaties en vooral voetbal na te denken en ermee bezig te zijn. Het lijkt me zooo moeilijk om een voetblclub zo groot als Ajax te runnen. Daar heb ik so wie so respect voor de mensen die dat doen. En als dat nog eens goed gebeurt dan vind ik dat extra knap. Emotiemanagement is in mijn optiek een van de moeilijke dingen en daarom vind ik dit forum ook zo leuk en verslavend. Vele verschillende meningen en af en toe lekker overhoop liggen met zijn allen, soms helaas teveel. Maar juist een forum als deze laat zien hoe moeilijk het is voor beleidsbepalers. Je kan het bijna nooit goed doen. En dat is wat me vaak bezig houd. Niet alleen van Ajax hoor maar van eigenlijk de gehele voetbalwereld, alleen Ajax is mijn clubbie en dus extra emotioneel bij betrokken zoals iedereen hier op zijn eigen manier. Mooi. Maar ik moet zeggen ik ben uiteindelijk wel met Indojood bijv eens dat als Johan zelf heeft aangegeven destijds dat zijn naam niet meer gebruikt mag worden mbt welk beleid dan ook bij Ajax dienen de heren Bergkamp cs dat te respecteren. Het intrigrerende is echter dat ik ben ervan overtuigd dat visie Johan en Dennis heel dicht bij elkaar ligt en dat daarom Dennis ook veel moeite heeft om niet zijn naam te noemen. Maar hey het is en blijft een mooie club, waar we mee kunnen juichen en ook lekker vaak op mogen mopperen ?

 3. vak411

  Prima.. het gaat om ritme.. de reserves net zo veel als de basisjongens. Uitslag niet belangrijk… goed gedaan jongens, na de appie voorbereiding staan we achter jullie!!

 4. Emilio4Ajax

  Dacht dat Dijks te geblesseerd was om te spelen…voorzetvan Dijks op Huntelaar, 2-1…en Frenkie die scoort…☀️??

 5. Melvis

  Werd erg slordig gespeeld achterin, vooral Dankerlui maakte geen sterke indruk. Maar goed initiatief om reserves ook speelminuten te geven!

  1. TikkieTakkie

   Ik ben geen fred, maar heb wel de opstelling: v Leer, Zeefuik, Dankerlui, Bergsma, Dijks (77. Sidoel), Eiting, de Jong (88. Flemming), Mazraoui (45. Cassierra), Neres, Huntelaar, Cerny.

    1. FrankiC

     Dank je TT. Ik zag dat het centrale duo nog lang niet bij Ajax I op de deur klopt.

     1. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

      Staat Dankerlui niet op vreemde plek? Meer toch linksback?

     2. FrankiC

      Volgens mij wel. Favoriete positie is inderdaad linksback, maar het is een rechtspoot.
      Gehaald (Almere) als aanvaller en nevenposities zijn rechtsback en linkshalf.
      Maar dit alles lijkt me geen excuus voor die misperen…
      Volgens mij onwikkelde Warmerdam zich ook aardig bij PEC. Komend jaar Groningen (verkocht?).

 6. -buitenkantje rechts-

  Klaas-Jan Huntelaar zorgde vervolgens voor de 2-1 na een voorzet van Mitchell Dijks……….

 7. JBajax

  Frenky de Jong! Wat een speler gaat dat worden zeg! Balvast, creatief en een prachtig goed schot. Kijk er naar uit dit seizoen om hem vaker op het veld te zien. Wat mij betreft elke wedstrijd vanaf de aftrap! Daarnaast mag Dijks van mij ook de kans krijgen!

 8. JohnDoe77

  Prima resultaat vooral omdat een hoop oude Jong spelers nu bij het eerste zijn!

 9. Marc Overdwars

  Cerny gaat ook een kans verdienen, zeker als je Younes weer ouderwets zag stuntelen tegen Nice.

 10. Basisspeler

  Gvd! 2 minuten scrollen door commentaar van mannen die allemaal exact weten wat Cruijff zei en dacht.

  1. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

   Hooguit van mensen die zaken hebben gelezen en onthouden. Hij is nl zo vriendelijk geweest zijn gedachten aan papier toe te vertrouwen, dat is echt heel erg handig. Daar is geen krachtterm voor nodig.

   1. Basisspeler

    Vind deze krachtterm wel toepasselijk. Begint beetje op de Bijbel te lijken wasr ook iedereen zijn eigen uitleg aan geeft. Bij intollerantie kan dat tot een raar soort Cruijff fundamentalisme leiden.

    1. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

     Ach, één ding scheelt. Ik heb de mazzel dat ik voetbal op dezelfde manier beleef en bekijk als oa Johan. Dan is het wel zo prettig als hij het ook nog eens opgeschreven heeft ?. Dus ik verkondig niet “zijn woord” maar ik krijg van hem bevestiging van mijn beleving van het spelletje. Wel zo handig als dat net Johan is ?

     1. Hoeda Fak Ajoe

      Het wordt steeds erger. Eerst wist je precies wat Johan bedoelde, maar nu is het andersom. De grote Johan Cruijff bevestigt de denkwijze van AB, de nieuwe paus van het Cruijffiaans geloof. Je hebt het wel erg hoog in je bol AB.

 11. Indojood

  Niks fundamentalisme, gewoon heldere tekst van de grote meester:

  Bij Ajax gaan ze verder waar ze mee bezig zijn, alleen niet meer onder mijn naam”, aldus Cruijff. “Als zoveel zaken anders worden ingevuld dan zoals ik daarover denk, dan moet je de boel gewoon loskoppelen.”

  Je moet super arrogant zijn of een enorme plaat voor je kop hebben om te beweren dat Ajax volgens Johan’s plan werkt.

  1. Prinsengracht

   De ironie is dat fundamentalisten dat ook over bijvoorbeeld de Bijbel en de Koran zeggen Indojood. Fundamentalisten weten vaak zelf niet dat ze het zijn. Ik wil niet zo ver gaan om wat jij en anderen hier doen te kwalificeren als fundamentalisme. Maar het valt me wel op dat er maar 1 weg is en dat daar geen centimeter van mag worden afgeweken. Zo begint fundamentalisme wel. Net als de Bijbel en de Koran zijn de teksten van Johan daar niet voor bedoeld.

   1. Indojood

    Vergelijk met religie gaat mank. We hebben het hier over de zienswijze van Johan op het mislukken van zijn plan, daar is hij gewoon helder over. Wat is daar moeilijk aan om te begrijpen?

    Ajax heeft een bepaalde weg gekozen en dat is niet die van Johan. Ajax beweert echter dat het nog steeds Johan’s plan uitvoert terwijl Johan zelf zegt van niet. Voor iedere simpele ziel is dit makkelijk te begrijpen en te accepteren. Voor hoogbegaafde lieden als EugAjax en Hoeda blijkbaar niet. Die weten het beter dan Johan.

    Ajax hoeft niet de weg van Johan te volgen, laat ze dat gewoon ronduit uitspreken en niet zo huichelachtig zijn naam te bezoedelen. Dat verdient hij zeker niet.

    1. EugAjax

     Indojood. Ik vind niet dat je een fundamentalist bent en zal je ook nooit zo gaan noemen. Volgens mij volgde jij Cruijff zijn zienswijze ook niet helemaal blijdelings, zie aankopen vroeger bij Ajax. En ik ben zeker ook niet hoogbegaafd haha. Verre van hoor. Er klopt alleen iets niet wat je beweert. Ik zeg hierboven ook dat Ajax beter niet meer kan zeggen plan Cruijff te volgen als Johan dat niet meer wilde. Ik stel alleen paar vragen cq dingen aan de kaak.
     – persoonlijke visie Dennis en Johan liggen niet zo ver uiteen zoals je beweert.
     – blijkt ook wel want Dennis nam iniatief in 2010 ging met Johan praten, waarna Johan de handschoen weer oppakte na eerder bij Bastem tegen een muur te zijn opgelopen
     – ajax beleid 2017 vs start 2010 is in mijn optiek op 3 punten echt aangepast en heb ik uitgebreid verteld hier
     – ik heb eigenlijk nergens gehoord op welke punten nog meer en zelfs Johan niet in detail, wel idd zoals jij nu aangeeft maar helaas vind ik dat te algemeen. Omdat ik er maar drie zie, concludeer ik dat Johan die drie mss wel te vitaal vond om zijn naam niet meer aan plan te verbinden
     – ajax had geen moeite met Jonk maar met zijn entourage. Dat was uiteindelijk niet meer haalbaar om samen te werken omdat Jonk zijn team te trouw bleef volgens Ajax. Helaas heb ik nooit Johan gehoord in detail over die situatie dus ook hier is het raden
     -ik begrijp wat je zegt dat Ajax zijn naam niet meer moet gebruiken als Johan dat niet meer wilde, ergo ik ben het daar mee eens, ook aangegeven. Maar je kan het ook omdraaien. Ajax had vorig jaar Europees succes of laten we zeggen weer indruk gemaakt en reputatie weer flink opgepoetst in Europa. Een van de beoogde doelen uit het plan. Betrekt Ajax hier dan niet Johan een beetje bij, een van de weinige die wel geloofde dat het kon? Zoals Sar ook De Boer er nog bij betrok? Sar heeft zelfs zich een beetje in die richting uitgelaten, helaas niet zo krachtig als zou moeten geef ik toe.
     Ach wij gaan het niet eens worden denk ik. Ik blijf dit wel een intrigerend verhaal vinden van begin tot eind van 2010-2017!

     1. Hoeda Fak Ajoe

      Ik beweer ook niet dat Ajax het plan Cruijff (wat dat dan ook mag zijn) op de letter volgt en volgens mij is dat ook niet wat Ajax bedoelt. Men kiest haar eigen weg, gebaseerd / geinspireerd op dat plan. Men kiest voor andere nuances, die Cruijff wellicht niet gekozen had. Er zijn echter Fundamentalisten die bij elke activiteit weer met de bijbel gaan zwaaien en roepen dat Johan een mes in zijn rug krijgt. Wees blij dat Ajax het plan als leidraad neemt en toch steeds weer en meer mooie dingen te zien zijn.

     2. EugAjax

      Hoeda zo sta ik er inderdaad dus ook in. Jij omschrijft het beter vind ik ??.

     3. Hoeda Fak Ajoe

      Dank ? Laten we in het vervolg zeggen dat we de principes van Johan volgen.

     4. EugAjax

      Doen we Hoeda, na 13.00 uur dan hahaha want ik heb net hieronder nog wat geschreven hahaha

 12. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

  Wat raar eigenlijk dat je geen “aanhanger” of “medestander” mag zijn van iemands gedachtengoed. Een gedachtengoed dat niet verboden of gevaarlijk is. Er zijn hier vele voorbeelden van. Er zijn hier mensen die zich bijna als een waanzinnige aan spelers vasthouden en blijven pushen. Dat is pas echt eng. Verder echt opvallend dat het aantal mensen met dezelfde “fundamentalistische” uitingen over Johan na zijn overlijden zo sterk is gedaald. Maar ach, ik zie de problemen zelf niet zo.

  1. Indojood

   Als we doorgaan dan worden we straks gelijkgesteld met IS of de Westboro Baptist Church. Twee beroemde sprookjesboeken uit de woestijn zijn al vermeld hierboven.

   1. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

    Er zijn mensen die heel goed zijn in anderen beschuldigen van een “eigenwijze” zienswijze omdat die mensen het verdommen ze gelijk te geven. Hetvis zoals je zegt heel simpel: laat Ajax duidelijk zijn en er niet omheen draaien. Als ze gewoon duidelijk zijn, zijn al een hoop “problemen” opgelost.

 13. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

  Ach, hoe harder het “anti” Cruijff geluid klinkt hoe harder het “pro” geluid wordt en vice versa. Beide geluiden hebben de neiging mogelijk wat te overdrijven. So what.

  1. Indojood

   Verschil is dat ik als pro-Cruijff aanhanger continu verwijst naar wat Johan er over heeft gezegd. Ik ga daar geen eigen zienswijze aan geven. Dus in zoverre kan je het pro-Cruijff geluid nooit overdrijven.

  2. Prinsengracht

   Mensen die tevreden zijn over de huidige leiding van Ajax zijn helemaal niet tegen JC. Dat is juist het te fanatieke van jou en Indojood. Jullie stellen dat iedereen die tevreden is over de leiding een mes in de rug van Johan steekt. Gaat veel te ver. En elke dag opnieuw. Beetje de SGP van Ajax. Gaat echt veel te ver. Alleen maar controverse. Niet in het belang van Ajax. Vraag me af of dat dan de bedoeling van JC was. De vraag stellen is hem beantwoorden. Jullie zijn Roomser dan de Paus.

   1. AB: "Ik maak eigenlijk zelden fouten, want ik heb moeite mij te vergissen"

    Je mist de essentie: laat Ajax ronduit zeggen gewoon een eigen visie te hebben. Er ligt een heel duidelijk verzoek van Johan op schrift: Niet meer de naam van Johan eraan verbinden. Hoe moeilijk kan dat zijn. Zolang ze dat wel doen kunnen ze aangesproken worden op hun handelswijze. Staat die haaks op wat Johan bedoelde (gewoon simpel na te lezen) dan is dat een figuurlijk mes in zijn rug. Dat is misbruik maken van iemands naam. Het is allemaal heel eenvoudig alleen Ajax maakt het zich moeilijk. Verder benaderen Indojood en ik deze problematiek ieder op onze eigen wijze. Ik denk dat ik voor beide spreek als ik vraag ons niet samen te voegen als één.

     1. AB: "Ik maak eigenlijk zelden fouten, want ik heb moeite mij te vergissen"

      Oh, bedankt. ?

 14. AB: "De waarheid is nooit precies zoals je denkt dat hij zou zijn"

  Toch nog even een citaat uit de biografie van Johan. Het gaat er om hoe Johan stond tegen het niet vergaderen van Jonk en of hij o.a. het TH zaken kwalijk neemt. Ik heb gezegd: lees tussen ccregels door en dat werd mij kwalijk genomen. Dit is het citaat: “Maar in plaats van hem als voorbeeld te stellen, wordt Jonk afgeserveerd op onderdelen die er totaal niet toe doen. Zoals vergaderen, in de wetenschap dat het nergens toe leidt. Daar heeft hij groot gelijk in gehad, omdat het niet de kern is waar het om gaat.” Ook het TH is een onderdeel geweest van het afserveren van Jonk, daarvoor hoeven namen niet expliciet genoemd te worden.

  Uittreksel van: Cruijff, Johan. ‘Johan Cruijff – Mijn verhaal. De autobiografie.’ Uitgeverij Nieuw Amsterdam, 06-10-16. iBooks.
  Er zijn mogelijk auteursrechten op dit materiaal van toepassing.

  1. AB: "De waarheid is nooit precies zoals je denkt dat hij zou zijn"

   Korte aanvulling:
   “Dan die verplichting om te vergaderen. Als je het ergens over wilt hebben en je weet van tevoren dat het drie tegen één is, waarom zou je er dan bij gaan zitten? Dat is zinloos. In plaats van inhoudelijk te praten over kwaliteiten van de een of de ander. Hoe die verbeterd kunnen worden. Over de tekortkomingen die een speler heeft en hoe die kunnen worden opgelost. In plaats van te vergaderen zou je zowel op individueel als teamniveau iets positiefs moeten creëren. Dan heeft het zin.’
   Zowel Bergkamp, als Overmars als ook van der Sar hebben er de nadruk op gelegd dat het niet meer komen naar vergaderingen een breekpunt was in de samenwerking. Zie hier wat de gedachtengang van Johan hierover was. Zie vooral de uitspraak “drie tegen één”.
   Hoezo Johan heeft nooit zijn teleurstelling uitgesproken over het driemanschap. Er zijn mensen die zeggen het boek vele malen gelezen te hebben en toch willen ze dit niet lezen c.q. snappen.
   Het betreft een citaat uit: Johan Cruijff “mijn verhaal. De autobiografie”.

   1. EugAjax

    AB ik heb vaak aangegeven dat Johan idd teleurgesteld is geweest in de andere voetbaljongens. Maar zo zwart wit als jullie doen is Johan nergens geweest over die voetbaljongens. Overigens staat daar ook dat ze met zijn VIEREN eruit hadden moeten komen, dus ook teleurgesteld in Jonk? In dat opzicht? Ach weet je we gaan het nooit meer weten. Zoals ik net schreef en Hoeda ik vind dat mooi genoeg. En of je wilt of niet Ajax = Cruijff en Cruijff = Ajax met alle botsingen die er ooit zijn geweest tusseen club en Johan. Het blijft een magische combo die in de hele wereld tot de verbeelding spreekt!

  2. EugAjax

   AB ik neem aan dat dit een losse bijdrage is en dat je niet geprobeerd hebt om mijn vragen te beantwoorden. Maar om dit citaat nu te beantwoorden. Dit is nu precies wat ik bedoel. Dit is ook een algemene tekst van Johan! Ik wil weten wat de kern is die Johan bedoelt. Maw welke kern heeft het doen stuk gaan. Maw waar houd Ajax zich niet meer aan dat voor Johan de limit was en dat hij zijn naam van plan wilde hebben. Overigens Hadoe zegt het hierboven heel mooi, althans zoals ik er in sta, hij verwoord het beter dan ikzelf?. Die inspiratie en het baseren op is wat mij betreft genoeg. Met inderdaad hier en daar een eigen invulling. Net zoals Rijkaard geinspireerd was door Johan zijn visie maar toch AC invloeden meenam tijdens Barca periode, of zoals R Koeman geinspireerd was door Johan maar duidelijk een eigen signatuur heeft met zijn elftallen (overigens in mijn optiek verder van Johan af dan wat Ajax nu doet), of bijv Pep die ook andere dingen aan zijn elftallen toevoegt. Bijv opbouwen via terug getrokken backs ipv hoogstande backs en zo kunnen we tijdje doorgaan.

   1. AB: "De waarheid is nooit precies zoals je denkt dat hij zou zijn"

    Lees hoofdstuk 21 nu eens een keertje goed. Daar staat het allemaal klip en klaar.
    Er staat geen woord Chinees bij. Er staat ook aangegeven waarom het tactisch niet werkte met het trio. Er staat ook waarom hij Jonk bleef steunen.

    1. EugAjax

     Helaas het boek ligt in Noorwegen dus ik kan niet even checken. In mijn optiek word nergens een antwoord in detail gegeven op de punten die ajax heeft veranderd sinds plan en waar precies Johan in die punten moeite mee had. Maar goed ik zal te zijner tijd nog een keer lezen en als ik daar mijn antwoorden vind zal ik het je laten weten. Hoe dan ook het blijft allemaal eeuwig zonde. Aan de andere kant groeit en bloeit Ajax als nooit tevoren in de new milennium en dat heeft tot nu toe nog niemand klaar gespeeld. Volgende uitdaging is de Europese top bestormen zoals tussen 69 en 74 en tussen 87 en 97. Pas dan ben ik echt tevreden en ja dan ook pas zijn de heren van het TH tevreden. Voor minder is Ajax dit proces niet in gegaan!

Comments are closed.