There are no ads, please add some


Ajax schrijft Dijks in zodat hij speelgerechtigd is voor return tegen Nice

Ajax heeft volgende week in de return tegen OGC Nice in de derde voorronde van de Champions League de beschikking over Mitchell Dijks. De linkervleugelverdediger is door Ajax alsnog ingeschreven bij de UEFA voor het Europese seizoen, nadat hij in eerste instantie nog ontbrak op de lijst. Overigens is het de vraag of Dijks donderdag überhaupt fit genoeg zal zijn om zijn opwachting te maken; hij traint pas sinds deze week weer volledig mee met de selectie van Marcel Keizer.

Gerelateerde posts

83 reacties

  1. Litmanen

   Vraag me af waar hij zich dan voorbereid heeft op het nieuwe seizoen. Staat toch gewoon onder contract? Weet iemand dit?

   1. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

    Speelt in ieder geval vandaag zijn eerste wedstrijd. Met een assist op Huntelaar 😉

     1. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

      Hij schijnt springveren onder zijn schoenen te hebben en hij kan heel goed naar beneden koppen 😂

     2. Prinsengracht

      Die Huntelaar moet inderdaad hoog kunnen springen. Of Dijks trapte half in de grond….

     3. Litmanen

      Goed opletten bij het wedstrijd verslag.

      Ben je toch een echte kenner…..

     4. Marc Overdwars

      Doe nou niet zo negatief over die Dijks. Hij is nu selectiespeler en dus 2de linksback. En geeft hij ook nog eens een assist. Prima toch.
      Hup Dijks!

     5. Marc Overdwars

      Tja Ab, die reactie stond er nog niet toen ik op FrankiC reageerde. Vandaar. Geen reactie op jou dus

     6. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

      Blijft lastig die app 😉 maar til niet te zwaar aan de opmerking van FrankiC. Is gewoon humor en heeft echt geen negatieve bedoeling.

     7. FrankiC

      Dit forum is er ook voor een kritische noot en die is niet per defenitie positief. Daar moet je maar aan wennen.
      En ja, ik vind Dijks geen Ajaxspeler. Dat idee is al jare vervlogen. Ik vind het vooral jammer (of beter: erg) dat er potentiële ajax linksbacks, met drang naar voren, techniek en gogme naar Frankfurt of Feijenoord gaan en wij met Dijks zitten opgescheept.

      Nu hij toch een rugnummer heeft ga ik achter hem staan!

    1. Litmanen

     Fijn weer, zo’n intelligent antwoord.
     Als je het niet weet hou dan je mond. Heeft de juf dat vroeger nooit tegen je gezegd?

     1. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

      Mijn antwoord geeft aan dat er ongetwijfeld sprake is geweest van een voorbereiding bij Ajax. Denk jij dat Keizer een speler laat spelen zonder enkele voorbereiding bij Ajax? Kijk dus nog even terug of jouw opmerking de intelligentie test kan doorstaan.

     2. Litmanen

      Nee AB, je geeft geen antwoord maar je wilt weer eens ten koste van iemand anders de leukste thuis te zijn.
      Maar ja, als je zo eenzaam bent als jij is dat niet moeilijk natuurlijk.

      Als je goed leest verderop, dan kun je begrijpen dat hij de hele voorbereiding gemist heeft, vandaar mijn vraag. Maar vermoei je niet langer om nog leuker te zijn dan je al was. Dan moet ik namelijk echt bij gaan komen van het lachen.

     3. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

      Ik zit even naar de tijdlijnen te kijken van de reacties. Wat is er zo raar aan het feit dat ik de assist noem. Dat had ik net gelezen op AS. Niks mis mee toch? De opmerking van de springveren was als antwoord op FrankiC en na jou idiote opmerking. Ga eens een beetje voor jezelf zorgen Litmanen want je raakt het spoor steeds verder bijster. Je ziet steed meer spoken hier, dat is overigens behandelbaar hoor.

     4. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

      Verder heeft hij de voorbereiding van de selectie gemist. Een prof gaat niet met zijn benen over elkaar thuis zitten dus hij heeft de voorbereiding op een andre manier bij Ajax gedaan. Je moet wel heel veel uitgelegd krijgen hoor maar ik doe dat graag voor de zwakkere in onze samenleving.

 1. TikkieTakkie

  Tis meer dat we nu tenminsten iemand erbij hebben tegen Nice op die plek, niet dat ik hem zie spelen volgende week tegen de Fransen met zijn kwaliteit en fitheid. Maar toch mooi dat we een back-up hebben.

 2. TikkieTakkie

  Alsnog niet het nieuws waar ik op hoopte, wel gewoon mooi dat hij zou kunnen spelen als het echt moet maar heb liever wat transfer nieuws!

  1. FrankiC

   Maar volgens mij blijft er nog steeds een inschrijving vacant omdat Dijks een zelf opgeleide speler is.

   1. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

    Volgens mij ook te maken met een totaal aantal. Anders kan je 100 zelf opgeleide spelers opvoeren 😉. In het totaal moet een minimum zitten aan zelf opgeleide spelers.

 3. Indojood

  Natuurlijk moet je hem inschrijven. Gesol met Dijks blijft een schoolvoorbeeld van gebrek aan visie en beleid.

  1. EugAjax

   Indojood oneens gesol met Dijks, als je daar al van kan spreken, is niet structureel bij Ajax. Dit is een incident zoals het nu gegaan is volgens mij. Komt bij dat Dijks a) vorig jaar heeft aangegeven niet de speelstijl te kunnen ondersteunen die Ajax vanaf dan voor ogen had, en dus wegging naar Norwich, b) hij in deze zomer naar Birmingham City kon en niet financieel eruit kwam, en c) volgens mij is Keizer met hem gaan praten, heeft gezegd dat hij wat hem betreft volwaardig lid is en of hij dat ook zo zag. Zelfs evt als reserve of tweede reserve. De dag erna kwam Dijks zelf melden dat hij dat zag zitten en voor zijn kansen wil gaan. Ik weet dus even niet wat Ajax beter had kunnen doen hier. Gezien blessures en onderbezetting nu voorvAjax en voor nu geen interessante club voor Dijks hebben beide kanten besloten elkaar uit te helpen. Ik vind je opmerking dus onterecht !

   1. Indojood

    Opgeleid, te licht bevonden, verkocht, weer teruggekocht, weer te licht bevonden, verhuurd, teruggekomen, geprobeerd te verkopen en nu weer goed genoeg. Wanbeleid!

    1. EugAjax

     Indojood, ja als je het zo achter elkaar zet dan is het op zijn minst noet handig gegaan. Maar ik ga er alleen ,aar tegenin omdat Dijks zijn loopbaan tot nu toe een op zichzelf uitzondering is. En beleid is iets anders. Als bovenstaande nu structureel zou gebeuren dan ben ik het met je eens, dat zou wanbeleid zijn maar nu even nichtere analyse.
     Opgeleid, te licht bevonden dat hoort bij voetbal en opleiden, als je een speler te licht vind word hij verkocht. Dus eerste twee acties is normaal beleid lijkt me. Dan opeens ontwikkelt Dijks zich tegen alle verwachting in, plus en dit laatste is heel belangrijk en toegegeven door Dijks zelf, hij begint te begrijpen waarom De Boer cs hem te licht bevonden in eerste instantie. Dus terughalen hoeft nog geen wanbeleid te zijn. Terugkomen op een beslissing kan zelfs van grote kracht getuigen. Dan is Dijks een tijd onder De Boer de beste linksback van de Eredivisie volgens vele analaisten maar belangrijkst ook De Boer vond dat toen (en ja misschien wel door het zuinige spel).tot nu nog steeds geen hele rare keuzes vind ik. Maar dan komt Bosz en hij gaat veel aanvallender spelen en daar voelt Dijks zich niet prettig bij. Zelf aangegeven. Wat doe je nu als club? Bosz had het principe “je gaat met me mee anders schop ik je eruit” (quote uit een interview). Nu moet Ajax beslissen en verkopen is beste optie lijkt me. Dus gaat hij naar Norwich. Verhuurd dat wel (dit kan wel een verkeerde beslissing zijn, maar wanbeleid? Dat gaat me te ver). Dan seizoen over kan hoj naar Birmingham. Ajax is al akkoord, weer in lijn met eerdere gedachten over Dijks ( dus geen wanbeleid) maar Dijks wil niet. Zijn goed recht maar ja nu os hij nog steeds speler van Ajax. Wat doe je nu? Zet je hem a la Adriaanse in kleedkamer 2? Of ga je met hem praten hoe hij erin staat als Ajax een beroep op he, wilt doen. Nu is dit in kwalitatief opzicht een slechte keuze vind ik, maar nog steeds geen wanbeleid. Want is dit ook niet gewoon een menselijke beslissing. De speler kan nu tussen wal en schip raken, maar dat laat Ajax niet gebeuren en wird hij betrokken bij eerste. Gaat menselijkheid boven kwaliteit? Ja lastig. Maar beide kunnen nu profiteren van elkaar. Wie weet krijgt hij in 1 keer net so een seizoen als Viergever vorig jaar of als van Halst eerder. Anyway. Door omstandigheden is dit een inconsistent verhaal en zeker bij je opsomming klinkt het niet logisch wat Ajx doet, maar in detail zijn dingen Ajax ook overkomen in dit proces zoals nu omschreven door mij. Nu wil ik graag weten hoe had jij gereageerd op sommige beslissingsmomenten. Want dat blijft het lastigst. Beslissen over iets of iemand als dingen je overkomen. Zoals bijv blessure Sinky en niet akkoord gaan van Dijks bij contract aanbieding Birmingham

     1. FrankiC

      Onzin in boekvorm.

      Ze hadden in juni gewoon een goeie linksback moeten presenteren die het moet uitvechten met Sinkgraven.

     2. EugAjax

      Ja eens maar mijn punt is wat ga je nu beslissen in de ontstane situatie. Ik geef toe in juni had er al een tweede linksback moeten zijn. Fout maar stelling is dat Dijks laten blijven symptoom staat voor falen Ajax beleid geroepen door Indojood dus ik geef situatie Dijks aan en de beslissingsmomenten mbt Dijks zijn carriere. Wat en wanneer had jij anders beslsit dan Ajax mbt Dijks en waar is dit een parallel met volledig falend Ajax beleid. Dat is meer mijn gedachte achter het volgens jou onzin verhaal in boekvorm 😄

     3. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

      Tip Eug (herhaalde tip) minder tekst. Zoveel tekst wordt of niet gelezen of je bent de draad en logica gewoon na regel 12 kwijt. Persoonlijk begin ik er niet eens meer aan maar dat zal niet van belang zijn voor je 😉

     4. Litmanen

      Ik kan het volgen. Staat niks geks. Als je die onzin van Jaap de Groot aankan, dan moet dit een peulenschil zijn.

     5. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

      Je zegt dus gewoon dat Johan onzin uitkraamt. Weten we dat ook weer.

     6. Prinsengracht

      Gewoon? Frankic? Want die kun je op iedere straathoek oppikken? En ze wisten al dat Sinkgraven nu niet zou kunnen spelen? Als je wilt, kun je van ieder voorval iets maken om de huidige leiding af te maken. Dat is wat Indojood doet. En we weten ook waarom hij dat doet. Ik begrijp zijn grieven, maar ik vind het onterecht. Ben bang dat hij het nog steeds doet als Shane Kluivert in Ajax 1 speelt 🙂

     7. -buitenkantje rechts-

      Het is niet zo moeilijk en ben het volledig met je eens FrankiC.. Dijks is een noodgreep. Men ging er al vanuit dat hij weg zou zijn.. Sinkgraven ziet men ook geen heil in en is geblesseerd. Vanuit de jeugd involdoende niveau.
      Dit zie je allemaal aankomen.. Willems of Haps had nu bv al op het veld moeten staan bij Ajax.

      Wat we nu hebben zijn eigenlijk 4 CV in de verdediging.. idd.. slecht spelersbeleid.

     8. EugAjax

      BR, Dijks hoef ik ook niet gaat me meer om beslissingsmomenten waar je als leiding mee te maken hebt. Nu zeg je dat het niet moeilijk is en Ajax slecht spelersbeleid voert. Verdediging is nog onderbezet.
      Maar
      Veltman. Sanchez. Viergever/De Ligt. Sinkgraven/Viergever
      Met deze achterhoede hebben we een Europese finale gehaald…………
      Dus oneens slecht spelersbeleid. In de breedte had er wel iemand bij gemogen. Jij noemt Willems en Haps. Die twee zijn beide niet beter als je hebt lopen nu. Volgens mij is het meer dat jij het niet met de keuzes eens bent (vnl Sinky en Veltman schat ik in), dat kan maar dat wil niet zeggen dat Ajax slecht spelersbeleid voert. Volgens mij doen ze het zelfs heel goed. Voorbeelden Neres 6 maanden gehaald voordat zijn voorganger wegging. Huntelaar vroegtijdig weg. Middenveld ruim bezet met veel goede spelers. Twee goede doelmannen. Alleen in breedte versterking nodig in verdediging. Maar dat moeten dan wel echte versterkingen zijn.

     9. De seijs

      Juist Eug dit is de juiste beslissing voor allemaal. Vindt dat onze nieuwe trainer Keizer zijn naam eer aan doet. Hij beslist immers. En nu van het beste uitgaan. Er zijn er die elk klein dingetje het bestuur erop aanwijst. Om ze maar in het verdom hoekje te duwen. Enkelt omdat ze onrust willen stoken. En dat dan weer in de naam van Cruyff. Jammer.

 4. Charka53

  Verstandig we zullen echt wel een keer nodig hebben met al die gele kaarten op zak.

  1. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

   Dat blijkt wel mee te vallen. Alleen als iedereen met een huidige gele kaart in de komende twee wedstrijden ook geel pakt volgt er een schorsing. Hierna komen ze te vervallen. Is reeds uitgezocht dood iemand van het forum.

   1. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

    Voor dood kan je beter door lezen.

   2. FrankiC

    Ai, je was me net voor. En ja dat was dooR mij. Jij vroeg nog: ‘weet jij dat wel zeker’.

  2. FrankiC

   Zoals ik al aangaf spelen die gele kaarten waarschijnlijk geen rol. Je mag er 3 hebben in 4 wedstrijden. Dus als iemand de eerste 3 wedstrijden geel pakt dan mag die de 4e niet meespelen. De kaarten gaan ook niet mee naar de volgende ronde.

   1. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

    Ik wist dat de eer een ander toekwam 😉

  1. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

   Hoop het wel, stilstaan op de training is geen optie denk ik.

 5. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

  Off topic: Ik las gisteren dat van der Vaart mogelijk in de zomer van 2018 naar Ajax komt als jeugd trainer.

  1. Prinsengracht

   Kan hij mooi onze jeugdspelers waarschuwen voor golddiggers en (frikan)dellen.

 6. JohnDoe77

  Slecht dat Ajax dit nog niet heeft kunnen invullen met een transfer. Dan is dit wel de meest logische oplossing!

 7. De seijs

  In de margriet (vrouwen blad) schijnt te staan dat v d Vaart volgend seizoen jeugdtrainer van ajax wordt zegt men. Sommige lezen ook alles 😂😂

  1. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

   Beste domme lul, beste triangelspeler: het artikel staat op AS waarin verwezen wordt naar een artikel in de Prive. De redaktie van AS leest dus de prive. Nergens staat als bron de Margriet, dus als jij weet dat het daar ook in staat …….. veel leesplezier sulletje.

  2. De seijs

   En er zijn ook mensen?? 😐 Die zich aangesproken voelen in deze. Ja zou kunnen 😂😂

 8. paullus

  nu nog ff een 1 of 2 knappe vleugelspelers dan doet dolberg ook weer mee
  denk trouwens dat als de hunter speelt het zelfde zal zijn geen aanvoer dus de gunter zal net als dolberg onzichtbaar zijn

  1. Indojood

   Eens, paullus, Huntelaar is nog meer afhankelijk van aanvoer dan Dolberg.

  2. -buitenkantje rechts-

   Er wordt vask gezegd over Dolberg dat hij geen aanvoer krijgt en er dus niks aan kan doen dat het spel voor 90% aan hem voorbij gaat.. Een spits heeft daar zelf ook invloed op.. Ik zie Dolberg nooit sleurend van links naar rechts..zich terug laten vallen op het middenveld om vervolgens diep te sprinten. Hij beweegt zich nauwelijks buiten de 16 en biedt zich veel te weinig aan. Die spaarzame keren balbezit zijn vaak niet aan hem besteed. Ik vind hem onder de maat presteren en naar mijn mening mag meneer dat wel eens voelen. Bosz schrok ook van de prestaties van Dolberg. Hij zei toen: “Of je gaat je inzetten of je gast terug naar Jong Ajax”
   Is een jongen die af en toe een schop onder zijn kont nodig heeft. Dat heeft KJH zeker niet!
   Ik xie liever KJH in de basis me invalbeurten voor Dolberg. Misschien dat hij daar gretiger van wordt.

   1. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

    Hij komt juist te ver terug. Hij moet scherp blijven staan. Hij heeft een wereld technietk en beweging waardoor hij zich direct vrij naar het doel kan spelen. Hij komt echter uit de spits en dat moet hij net niet doen, hij moet sneller en directer worden aangespeeld. Kieft gaf dat ook perfect aan met beelden.

    1. Indojood

     Eens, Kieft verwoordde het prima. En Huntelaar kan nou geen indrukwekkende cijfers overleggen. In 7 jaar Schalke slechts één keer boven de 20 doelpunten per seizoen.

     Dolberg in de basis. Zijn stiffie tegen Lyon heeft ons uiteindelijk in de finale gebracht. Zelf opgezet en afgemaakt.

     1. -buitenkantje rechts-

      KJH heeft de afgelopen 7 jaren bij Ajax, Real, AC Milan en Schalke in de basis gestaan… Wat heeft Dolberg gepresteerd?
      Je hebt een brok internationale ervaring in huis die je niet laat spelen.. wanbeleid!

    2. -buitenkantje rechts-

     Hij komt helemaal niet te ver terug.. deed hij dat maar eens.. Bovendien gaat het niet om terugvallen an sich. Het gaat om deelnemen aan het spel. Dat doet hij zwaar onvoldoende. Het gaat om aanbieden.. diepgaan.. gaten trekken voor anderen. Dat doe je oa door je een keer op het middenveld te laten zien, zodat bv Kluivert eens in het ontstane gat kan duiken..
     Heb Kieft niet gevolgd. Vond het commentaar van hem pijnlk om te horen. Stamelend..onsamenhangens gewauwel.

     1. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

      Dolberg stond verschillende malen klaar op de goede plek om de pass van Younes te krijgen, maar onze Duitse vriend maakt liever eerst nog twee/drie acties en dan is het rendement weg.

   2. EugAjax

    BR ik ben het eens met je. Er word van een Ajax spits veel meer verwacht dan alleen wachten op aanvoer vanaf de flank. Hij moet daar actiever in worden. Ik vind je voorgestelde ruil nog wat te vroeg, maar als deze trend zich doorzet dan zal KJH op een gegeven moment de eerste spits worden. We gaan het zien. Is mega interessant om te volgen het komende gevecht om spits nummer 1

   3. Prinsengracht

    Klieft vond juist dat hij teveel uit de spits loopt…..en met alle respect voor BR….Kieft kan het weten.

    1. -buitenkantje rechts-

     Heb je Kieft gehoord.. leek wel of hij net een snuifje teveel gehad had.. Geen samenhangende zin kon hij uitbrengen.. Van Gelder die steeds zijn zinnen voor hem moest afmaken..
     Als je daar je voetbalwijsheid vandaan wilt halen.. Mij best.

     1. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

      Ik heb niet alles van Kieft gehoord maar het verhaal m.b.t. Dolberg en hoe hij beter kan staan kwam er soepel en helder en logisch uit. Wat hij in de rust of als nabeschouwing heeft gezegd weet ik niet. Het hoeft geen voetbalwijsheid te zijn om logisch te zijn.

     2. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

      Verder hoort van Gelder zichzelf zo graag dat hij bij iedereen zinnen gaat aanvullen. Snuiven al zijn gasten aan de tafel?

 9. Melvis

  Dijks = selectievulling…..gaan we het niet mee redden, snel zorgen voor versterking

  1. -buitenkantje rechts-

   Krijgt denk ik veel speeltijd dit seizoen.. Vermoed dat Keizer het met hem gaat proberen, omdat hij te horen heeft gekregen dat er geen andere linksback komt. Anders kan ik niet verklaren waarom Keizer hem heeft ingeschreven en weer bij de selectie heeft gehaald.

   1. Prinsengracht

    Dat kun jij je wel voorstellen. Maar je wit het niet. Want ook jij kunt je best voorstellen dat een fitte Sinkgraven weer back gaat spelen. Alleen wil jij dat niet. Gaat wel gebeuren. Dijks is nu een noodverband. En we weten ook meteen hoe er over de verdedigers van jong Ajax wordt gedacht.

 10. Basisspeler

  Grappig die reacties over de voorzet van Dijks. Laat nu uitgerekend hij een assist aan Huntelaar geven.

  Voetbalwijsheid.

Reageren is niet mogelijk.