De Ligt niet onder de indruk van rare fratsen Balotelli

Matthijs de Ligt was tijdens het treffen met OGC Nice totaal niet onder de indruk van de fratsen van Mario Balotelli. De spits gooide tijdens het duel een schoen naar de scheidsrechter en kegelde Donny van de Beek onderuit waarvoor hij een gele kaart kreeg.

‘Balotelli is een speler die de tegenstander uit de tent probeert te lokken maar ik ben daar totaal niet mee bezig. De kunst is om je eigen spel te spelen en ik heb er eerlijk gezegd niet op gelet of hij een schoen gooide of Donny onderuit kegelde, daar hebben we een scheidsrechter voor. Ik focus mij op de wedstrijd en dan merk je wel dat hij een ervaren spits is die het elke verdediger lastig kan maken. Samen met Sanchez hebben wij ons toch prima staande gehouden, al was het wel vervelend dat uitgerekend hij het doelpunt scoorde’.

Bron: De Telegraaf

Related posts

73 Comments

   1. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

    Op het forum wordt dat niet op prijs gesteld ??

 1. Prinsengracht

  De Ligt moet minder praten en scherper spelen. Zo goed was hij gisteren niet. Welke routinier gaat hem eens vertellen dat hij pas over spelers als Balotelli moet praten als hij zelf gevestigd is.

  1. FrankiC

   Hij zegt niets verkeerds over Balotelli en beantwoord waarschijnlijk alleen een vraag van een journalist. Om nou te zeggen dat ze het onder controle hadden gaat wat ver. Sanchez was matig (2x onder een stuitende bal door koppen, hoe kan dat nu), maar hij speelde pas zijn erste wedstrijd. En De Ligt was beter met een paar kleine foutjes. Dat kan fataal aflopen tegen jongens als Balotelli. Ik maak me wat meer zorgen om Kluivert en Dolberg. Of een blessure achterin.

   Laten we niet te vroeg juichen en het resultaat koesten.

 2. -buitenkantje rechts-

  Jij en Sanchez hebben slechts 1 tegendoelpunt gekregen.. had het daar bij gelaten. Prima staande gehouden was het echt niet. Veel verdedigende fouten die, mits afgestraft, fataal voor Ajax hadden kunnen aflopen.
  Gelukkig had Nice Cardinale in de goal met cardinale fouten.

  1. Litmanen

   Eens BR. Van de week gaf ik aan dat ik achterin liever Veltman, Sanchez, Viergever en Sinkgraven zie met De Ligt als back up dit seizoen.

   Zelfs nog met Dijks op linksback en Viergever in het centrum. Daar kreeg ik commentaar op, maar juist de jonkies Kluivert en De Ligt bewezen gisteren mijn gelijk. Breng die gasten voorzichtig en met mate.

   1. -buitenkantje rechts-

    Ben ik het mee eens Litmanen.. Sanchez presteert beter met Viergever naast zich. De Ligt is 17 jaar.. Kan nog best even in de luwte gehouden worden.

    1. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

     Sanchez is afhankelijk van Viergever? Viergever is beter gaan voetballen en gegroeid door Sanchez. Sanchez maakt een wat minder periode door (gestart einde vorig seizoen), hij is ook nog jong. DoorcSanchez kunnen we nu meer van Viergever profiteren (cv en lb) Dat spelers niet altijd bij de les waren (scherp) was te verwachten en zagen we allemaal aankomen. Als je het vergelijkt met Younes was Viergever gewoon top. Younes snapt het tactisch gewoon niet en dat staat los van scherpte door wat voor oorzaak dan ook. De Ligt moeten we gewoon laten staan. Fysiek kan hij het prima aan en iedere goede voetballer moet fouten maken om te leren. De ene keer een kostbare fout en de andere keer niet. Daar worden ze beter van, niet van op de bank zitten.

 3. Deusie

  Balotelli had die goal niet eens mogen maken als de scheids gewoon een rode kaart had gegeven…één van de weinige foutjes van de leidsman gisteren…

  1. Remco425

   Ik vond dat eerlijk gezegd geen rode kaart, wel geel. Had ook geel moeten krijgen voor het gooien van die schoen en natuurlijk die overtreding op Donny.

 4. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

  Misschien dat de Ligt antwoord geeft op vragen?

 5. Brokamp

  Wat een negatieve reacties allemaal. Naar de omstandigheden hebben ze het nog niet zo slecht gedaan. Een uit doelpunt, nu moeten die Fransen komen. Krijgen wij meer ruimte. Volgende week Neres en Frankie vanaf het begin erin en Donny op 6.

 6. AFCA my World

  Zo hoort het,je kunt balotelli iriteren dan gaat hij over de schreef ! Zou kunnen helpen ! ⚽️

  1. De Nees

   Daar dacht ik gister ook aan, die Balotelli is zo makkelijk uit de tent te lokken! Zou je meer misbruik van moeten maken, paar geniepige tikjes, op de teentjes staan, met zijn kort lontje heeft ie zo rood te pakken.?

 7. Brokamp

  Ja op links was het ook niet best, alle spitsen werden niet bereikt of kwamen er niet aan te pas. We hebben niet veel mogelijkheden. Dan toch maar beginnen met Kluivert al vind ik hem internationaal nog wel te kort komen. Zag je ook tegen Lyon en M U. Misschien thuis in Amsterdam met een volle bak. Hij moet ook nog
  iets minder babbels hebben en zich meer concentreren op zijn taak. Jammer dat het nog niet zo wil vlotten met die Braziliaan.

  1. Litmanen

   Ik vond Neres heel prima invallen. Sterker, ik vond hem beter omdat hij vanuit zijn taak speelt en Kluivert het idee heeft dat hij zonder enige opdracht het veld ingestuurd is.

   1. Bakkie

    Ik denk dat hij die Richarlison bedoelt, Litmanen. Neres viel inderdaad sterk in, naar mijn mening is die verder dan Kluivert.

 8. TikkieTakkie

  Gewoon goed van die jongen, niet met zijn rare fratsen bemoeien. Hij probeer je alleen uit je spel te halen. Erg volwassen van zon ventje, terwijl het eigenlijk ook gewoon normaal is als je als prof speelt.

 9. Marc Overdwars

  Ik was wel 2x onder de indruk van de Ligt, toen hij zomaar de bal(otelli) in de voeten van de tegenstander speelde….

  1. sjakie1952

   Wordt de Ligt niet te veel omhoog geschreven? Ik herinner me nogal wat desastreuse foutjes

   1. AB: "Ik maak eigenlijk zelden fouten, want ik heb moeite mij te vergissen" (Cruijff)

    Ik herinner me meer hele mooie ingrepen. Het is goed dat hij nu fouten mag maken, al of niet met gevolgen. Daar leert hij des te meer van. Een voetballer wordt alleen maar beter door het leren van eigen fouten. Hij moet die dan wel mogen maken. Zolang niet het hele team daarmee bezig is, is dat prima.

 10. Indojood

  Wat een vijandigheid richting onze spelers. Voor de wedstrijd waren we allemaal nog vol begrip maar daar is al snel niets meer van over.

   1. Jari10

    Zo is het. Vooraf hadden we getekent voor 1-1. Dus zo slecht kan het zijn. Dan Philips vanavond. Dat is toch weer genieten??

   2. Litmanen

    Eens Indojood, maar we moeten wel reageren op de topics, anders kunnen we de deur wel dichtgooien.
    Kan niet vaak genoeg zeggen hoe trots ik gisteren op de hele selectie was vanwege hun instelling.

    1. Indojood

     Ik reageer met enige regelmaat hier, mag ik wel stellen. Maar daar gaat het mij niet om. Ik word een beetje onpasselijk van supporters die na één speelhelft in het nieuwe seizoen hysterisch het halve elftal willen omgooien. Dat is sowieso al belachelijk richting een team wat vorig jaar prima gepresteerd heeft. Dat schijnheilige gelul over dat we alle begrip hebben n.a.v. de situatie met Appie, daar was gisteren in de rust weinig van over. Ik heb kritiek op het TH en hun amateuristisch beleid maar Keizer en de jongens hebben gewoon een prima teamprestatie geleverd en ik pas er even voor om nu al individuele spelers eruit te lichten en te gaan beoordelen. Komt later wel. Voor nu volledig steun geven en nu niet zo janken met zijn allen als dingen nog niet lopen zoals ze moeten lopen.

     1. Iedereen heeft een mening

      Indojood, je haalt de woorden uit mijn mond. Ik sluit mij volledig aan bij je opmerking. ??

     2. Mijn Club

      Geef je helemaal gelijk. Ik vind de prestatie tegen Nice meer dan prima, als je het hele gebeuren rond Appie meetelt en daarbij ook het gebrek aan trainingen etc. Ik had echt slechter verwacht. Conditioneel zelfs beter dan Nice. Ik denk dat we hierop wel verder kunnen borduren. Komt goed.

     3. Litmanen

      Nogmaals, je hebt gelijk, maar we willen alkemaal hier graag de analist uithangen. Dan ontkom je niet aan individuele analyse van spelers.
      Teamprestatie blijft geweldig en -ik blijf het zeggen- zeker gezien deomstandigheden. Ik verwacht de eerste maanden een onevenwichtig Ajax met hier en daar een uitglijder. Daar ontkom je denk ik niet aan.

      Verder een groot compliment aan Keizer. Heeft in de rust precies het goede gedaan.

     4. Indojood

      Dat is het niet, Litmanen. Analyse is prima, doe ik zelf ook maar ik ben gewoon wat milder nu richting spelers en staf na zo’n eerste officiële wedstrijd. We zaten allemaal in twijfel over hoe dit zou uitpakken. Ik kan niet beoordelen wat de situatie met andere mensen doet. Sommigen spelen er beter door, anderen hebben wat aansporing nodig. Niemand heeft ervaring met dit soort trieste gevallen. Het pakte goed uit en wat je zegt, trots op de jongens en Keizer. Als groep uitstekend gereageerd en blij verrast met de fitheid van de spelers, een voortzetting van wat Bosz in gang heeft gezet.

      Volgende week wordt het een emotionele wedstrijd, de eerste officiële thuiswedstrijd sinds de gebeurtenissen met Appie. Ik zou eigenlijk voor mijn werk het buitenland zijn maar dat project is uitgesteld. Daar ben ik wel blij om, nu kan ik gewoon naar het Johan Cruijff Stadion om Appie nogmaals te eren.

     5. Basisspeler

      @Litmanen. Die onevenwichtigheid in de eerste maanden kan je voorkomen door bv Sneijder aan te trekken. Ervaring is onbetaalbaar en broodnodig. Eens dat Keizer het tot nu toe goed doet en ook eens dat wij allemaal op dit forum zitten om onze mening te geven.

 11. Brokamp

  Ik zou het wel eens willen zien met een 4-4-2 opstelling met naast Dolberg Klaas Jan er bij in de spits. Frankie als 4e middenvelder erbij.

  1. Litmanen

   Huntelaar kan niet in een toespitsen systeem spelen. Daar heeft hij de snelheid niet voor.

   1. nick-afca95

    En dolberg is ook niet bepaald een sprintwonder. Met snelle spitsen is 4-4-2 een prima opstelling.

    1. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

     Met 4-4-2 kan je sowieso voorin te weinig directe druk zetten op de tegenstander. De keeper heeft bv altijd de flanken vrij om een bal af te geven. Erder wordt het op het middenveld te druk voor korte snelle combinaties. Het zajax spel is niet gericht op 4-4-2, dat is meer voor PSV e.d.

  1. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

   Nee het spreekwoord is: de beste stuurlui vallen er in.

 12. Jimmy1971

  Na een mindere 1ste helft , prima hersteld. Maar ook Sanchez liet gisteren een paar steekjes vallen , het is een topduo voor de toekomst , maar ze zijn er , beiden , zeker nog niet.
  Maar we mogen echt niet klagen met zo’n mooi centraal duo , en natuurlijk zullen ze nog foutjes maken , maar deze jongens verdienen daarom nog wel wat meer krediet !!

 13. Overdwars

  Hij zou wat mij betreft wel met Balotelli bezig moeten zijn. Dit soort gasten spelen een spel waarbij je alleen slimmer kunt zijn als je er rekening mee houdt. Anders krijgen we straks weer een deja vu van Balotelli met AC Milan waarbij onze grote cult vriend Mike vd Hoorn (ook niet onder de indruk) de fatale fout in ging. Was dat een overtreding van Mike? Nee! Had hij anders met de situatie om kunnen gaan? Ja! Ik denk dat met deze instelling De Ligt precies hetzelfde kan overkomen.

  1. Basisspeler

   Zie sowieso liever een centrum Viergever, Sanchez. Heb het gevoel dat Sanchez dan ook beter presteert.

 14. woody79

  zullen we ook dhr keizer eens een pluim geven. ondanks zijn onervarenheid gewoon het spel van vorig jaar continueren. ook al was het niet best, wel leuk en ik denk in een kolkend jc stadion dat we met 2-0 gaan winnen. fuck balotelli

 15. woody79

  niemand gaf een stuiver voor een goed resultaat, maar nice was rijp voor de sloop

  1. Basisspeler

   Past hem niet goed. 17 jaar, Balotelli scoort gewoon, aantoonbaar veel fouten makend. Dan passen deze teksten niet.

 16. Basisspeler

  De Ligt moet naar zichzelf kijken ipv naar Balotelli. Een speler die tevreden is over zijn eigen prestatie is niet kritisch genoeg naar zichzelf. En even voor de forumleden die anders bekken als scheermessen hebben. Er wordt gewoon gereageerd op uitspraken van de Ligt zelf. Lijkt alsof sommigen zelfs dat al in het verkeerde keelgat schiet. Ik zit op dit firum om over vietbal te praten. Als dat niet meer kan hier mag je om mij dit forum sluiten. Hypocriet gelul.

   1. Basisspeler

    Klopt wel. Waar het mij om gaat is dat hij vindt dat ze zich ptima staande hebben gehouden. Dat vind ik dus niet.

 17. Rensenbrink

  Tja. Balletjetelli scoorde wel heel makkelijk. Te makkelijk. Oprollen die handel in de JC Arena. 4-0

 18. Melvis

  Goal van balotelli tegen was fout van Schöne die dom balverlies leed….Lasse wordt te traag voor dit niveau, handelingssnelheid is te laag.

  1. Litmanen

   En degene die Schone zo onbehoorlijk aanspeelde? Zo kun je nog een kwartiertje doorgaan en uitkomen bij de speler die jij de zwarte piet wilt toespelen.

   1. Basisspeler

    Melvis heeft gelijk. Schöne komt internationaal tekort. Nog wel bruikbaar hoor. Maar zal dit seizoen steeds vaker gewisseld worden.

 19. JohnDoe77

  Schone kan op zijn ervaring en door het lagere niveau in veel competitie duels zeker mee maar was vorig jaar al duidelijk dat hij in topwedstrijden het niet meer kan belopen. Niet erg, maar benut hem in de wedstrijden die voor hem wel te doen zijn en waar hij echt van toegevoegde waarde is voor het team. Niet in deze potjes…

 20. Indojood

  Ik ben altijd een Schöne fan geweest, nog steeds, maar ik geloof in een middenveld Van de Beek, De Jong en Ziyech. Zoveel klasse aanwezig. Ik denk ook dat het gemis van Klaassen relatief kort zal zijn. Klaassen heeft het uitstekend gedaan maar een middenveld met Donny, Frenkie en Hakim is een beter middenveld voor onze manier van spelen.

 21. f-side64

  ballotelli is toch ook 1 gestoord individu en van zijn kwaliteiten als spits ben ik ookm niet echt van onder de indruk

Comments are closed.