There are no ads, please add some


OGC Nice kondigt eerbetoon aan voor Abdelhak Nouri

De selectie van OGC Nice zal vanavond voorafgaand aan de wedstrijd tegen Ajax een eerbetoon houden voor Abdelhak Nouri, zo laat de club weten via de officiële clubsite. De spelers van Nice zullen tijdens de warming-up een shirt dragen met een speciale boodschap voor Nouri. Om welke tekst het gaat is niet bekend gemaakt. Nice en Ajax treffen elkaar om 20.45 uur in Frankrijk in de strijd om kwalificatie voor de play-offs van de Champions League.

Bron: OGC Nice

Gerelateerde posts

45 reacties

  1. Amoebe

   Nu nog de uitvoering.

   Ik heb ook wel eens een goed bedoeld eerbetoon aan cruijff gezien bij real madrid.

  1. paulvos

   Geweldig, wat ’n respect man, dat verdiend hij zeker. en GROOT Applaus in de 34ste minuut.

 1. HURBIE

  Geweldig en zeer gewaardeerd initiatief van Nice tegenover AJAX en de familie van Nouri

 2. Charka53

  Een heel mooi gebaar nu maar hopen dat het niet de verkeerde uitwerking heeft op onze jongens.
  En ja ik zie dit gebaar als tweezijdig.

  1. Remco425

   Ik begrijp wat je bedoelt, dit kan effect hebben op de spelers van Ajax, dat ze er weer aan herinnerd worden. Maar ik denk dat er in dit geval alleen maar goede bedoelingen achter zitten bij Nice. Ik kan me niet voorstellen dat dit persoonlijke leed misbruikt wordt voor psychologische oorlogsvoering. Daarom groot respect voor Nice, een prachtig gebaar. Ik vind het sowieso mooi om te zien hoeveel sporters, clubs en fans over de hele wereld hun respect voor Appie tonen. Zelfs als Ajax niks met ze te maken hebben zoals de fans van Valletta vorige week.

  2. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

   Charka, dat zou betekenen dat wij als supporters bij de thuiswedstrijd geen aandacht eraan moeten geven? Bijvoorbeeld geen applaus in de 34e minuut? Het team wordt er dagelijks aan herinnerd en zal deze vorm van repect als steun ervaren.

   1. Charka53

    AB ik hoop natuurlijk dat ik het helemaal mis heb maar dit vlaggen vertoon voor de wedstrijd kan nogal heftig overkomen en in de Johan Cruijff Arena is de wedstrijd al een halfuurtje bezig en zijn ze volop aan het spelen ik denk dat dat positief werkt dus gewoon doen.

    1. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

     Ik denk dat er in het stadion een groot spandoek van Appie zal zijn wat de spelers al zien bij het inspelen. Geloof me, ze krijgen hier steun van.

 3. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

  Ik hoop dat deze hele ellendige situatie supporters overal meer tot elkaar kan brengen. Laten we zelf het goede voorbeeld geven en elke tegenstander, binnen- en buitenland, te respecteren zodat we over 5 jaar kunnen zeggen: allemaal voor en door Appie.

  1. Basisspeler

   AB.. kijk eens in de spiegel en begin eens op dit forum anderen te respecteren.

 4. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

  Ik hoop dat deze hele ellendige situatie supporters overal meer tot elkaar kan brengen. Laten we zelf het goede voorbeeld geven en elke tegenstander, binnen- en buitenland, te respecteren zodat we over 5 jaar kunnen zeggen: allemaal voor en door Appie. Nice ……. uit de grond van mijn hart: Bedankt!!

 5. Slingertje.

  Fantastisch.

  Volgende week ons eigen grote eerbetoon in een bomvolle Johan Cruijff Arena.
  Stay Strong Dapp”re Strijder.

 6. Yindi

  Kreeg ff kippevel! Dit is een geweldig initiatief. Mooi ook dat dit eerst wordt aangekondigd. Als dat onverwacht zou gebeuren zo vlak voor de wedstrijd dan werkt dat misschien wel verlammend voor die jongens. Nu weten ze wat er komen gaat!! Kan alle kanten op maar “chapeau” van Nice.

 7. -buitenkantje rechts-

  Rachtig eerbetoon!.. op het eerste gezicht. Mij bekroop ook meteen het gevoel of dit niet een onderdeel is van de psychologische oorlogsvoering… “Natuurlijk niet”! Was mijn volgende gedachte.. Dat zou wel heel doortrapt zijn. Toch door er zoveel nadruk op te leggen weet je als tegenstander zeker dat het mee gaat soelen in de koppies van de spelers.. Wat ik ook in het vorige topic al zei.. Voor een topprestatie moet je niet alleen fysiek, maar ook mentaal 100% gefocust zijn.
  Maar laat ik uitgaan van het goede. Het is een prachtig eerbetoon waaruit veel respect blijkt voor Nouri.

  1. Litmanen

   Ben het met je eens BR. Kreeg er ook even een naar gevoel bij.
   Aan de andere kant: De klap is zo hard aangekomen bij de selectie dat ik sowieso de eerste maanden geen topprestaties verwacht en dat de spelvreugde voor een deel zal ontbreken. Ik schrijf dit seizoen al af omdat je er eigenlijk vanaf dag 1 in de voorbereiding moet staan. Dat is dus niet mogelijk meer.

   Natuurlijk zal ook ik het elftal en de spelers dit jaar beoordelen op hun spel, maar altijd in het achterhoofd dat het eigenlijk voorlopig geen 100% kan zijn.

  2. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

   Van over de hele wereld komen steunbetuigingen en zijn er gebaren op het veld voor Appie. Laten we dit soort gebaren nooit negatief bekijken, ik weet zeker dat Appie dat ook niet zou willen en ook zijn familie niet. De wereld is nog niet zo verrot. Het alleen al denken dat het een andere bedoeling heeft maakt het gebaar minder en dat is niet de bedoeling. Dus nogmaals Nice: bedankt, we hopen dat we het nooit voor een speler van jullie hoeven te doen of van welke andere club dan ook.

   1. FrankiC

    Eens AB, laten we het als positief waarderen. Dat moeten we ook. Hoop dat het feitelijk ook zo uitpakt bij de spelers.

    1. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

     Het is onmogelijk dat Nice bestaat uit 18 asociale idioten. Het heeft een impact op beide selecties. Elke ploeg die tegen Ajax speelt wordt er ook extra mee geconfronteerd. Het kan zomaar bij jezelf of een ploeggenoot gebeuren. Het hakt er bij iedere sporter in zoiets. Iets in die trant is al eens voorgesteld maar van mij mag Ajax vanaf nu altijd nr. 34 plaatsen direct onder het embleem van Ajax op de shirts. Waar nr. 14 nooit meer gebruikt wordt moet nummer 34 voor altijd zichtbaar zijn. Ik denk dat ik nog deze week contact ga opnemen met Ajax hierover.

     1. Hoeda Fak Ajoe

      Lijkt me een mooi gebaar AB, al is het bijvoorbeeld alleen al voor dit seizoen. Tot we titel 34 binnen hebben.

     2. EugAjax

      Mooie woorden AB, helemaal eens dit gebaar is super en verdient respect. NR 34 forever !!

  3. Remco425

   Zulk menselijk leed misbruiken voor psychologische oorlogsvoering zou wel heel ziekelijk zijn. Ik geloof daar niet in. Er bestaat toch ook veel respect tussen clubs onderling, zeker bij dit soort gebeurtenissen of bij overlijden. Hebben we met Cruijff meegemaakt of dat team in Zuid Amerika recentelijk. Er was overigens ook een fan van Nice met wen Marokaanse vlag met 34 erop. Kreeg applaus van het Ajax vak. Prachtig!

 8. Jimmy1971

  Toch wel heel mooi die verbondenheid die Nouri nu in de voetbalwereld op de been krijgt , temeer omdat Nouri hier juist extreem voor stond !
  Hij maakte met iedereen verbinding omdat hij een heel groot ( en ook nog Ajax ) hart heeft !!
  Hij laat echt een vacuum achter ..

 9. vak411

  En wij volgende week!!!!!!! En daar komt bij.. Ajax gaat over 2 wedstrijden door tegen Nice. Het gebeuren rondom Appie geeft een band die niet te stoppen is!

 10. JohnDoe77

  Je kunt veel zeggen van de voetballerij hoe gek soms dingen gaan, maar Appie zorgt ervoor dat er veel saamhorigheid en respect is! Hele grote klasse ook weer van Nice!

 11. Overdwars

  Heel mooi gebaar, goed om te zien dat de hele wereld respect toont. Op welke manier dan ook.

 12. Dagrump

  Het heeft bij mij een dubbel gevoel ! Prachtig en respect ! Maar ook zoiets van onze spelers al een klap in het gezicht geven voordat de wedstrijd is begonnen.

 13. Hoeda Fak Ajoe

  Het is inderdaad een heel mooi gebaar en ik kreeg wel een brok in mijn keel. We moeten echter ook oppassen dat we een effect gaan krijgen wat Appie zelf nooit zou willen, namelijk dat het in de koppies en benen gaat zitten. Ik hoop en verwacht dat ze hier extra motivatie uit halen, zodat het leed van Appie niet voor niets is en Appie toch bij kan dragen aan het succes van zijn Ajax!

 14. ajacied078

  mooiste eerbetoon zijn die 3 punten mee naar Amsterdam. hoop dat de jongens er klaar voor zijn ondanks alles.

 15. Forever nr14

  Kan het nog steeds niet geloven, onwerkelijk en hoop iedere dag op positief nieuws, of misschien wel op een wonder ❌❌❌ #STAY STRONG APPIE

Reageren is niet mogelijk.