Fluminense wil vijftien miljoen plus bonussen voor Richarlison

De overgang van Richarlison naar Ajax is nog allerminst rond en waar Marc Overmars dacht met twaalf miljoen de speler naar Amsterdam te halen heeft Fluminense nu laten weten dat hij vijftien miljoen verlangt plus contractueel vastgelegde bonussen. Richarlison en Fluminense zijn voorlopig in afwachting van nieuw contact uit Amsterdam.

Richarlison zal aankomende woensdag gewoon spelen tegen Universidad Catolica, een wedstrijd om de Copa Sudamericana, maar Fluminense verwacht wel dat het zijn laatste wedstrijd is in het shirt van Fluminense. Men ziet het vertrek als onvermijdelijk waarbij Ajax de beste papieren heeft. Ook Chelsea zou geïnteresseerd zijn maar concreet zou die belangstelling niet zijn en zelfs mensen in Brazilië die verbonden zijn aan Chelsea, geloven niet in de transfer. Echter zal Marc Overmars flink over de brug moeten komen want naast de vijftien miljoen wil Fluminense contractueel vastgelegde bonussen opnemen in het contract.  Volgens de Braziliaanse sportkrant Lance ziet Fluminense het nieuwe bod van Ajax graag voor komend weekend tegemoet.

Bron: Lance

Zie ook eerdere berichten:
24-07-2017:
Richarlison nog gewoon in actie voor Fluminense
23-07-2017:
Ajax gaat nog steeds uit van komst Richarlison
23-07-2017: 
‘Chelsea gooit roet in het eten en wil Richarlison naar Londen halen’
22-07-2017:
Komst Richarlison na het weekend verwacht
21-07-2017:  
Ajax verwacht vandaag komst Richarlison af te ronden
20-07-2017:
 ‘Ook AC Milan en Man United azen op Richarlison’; Wie is deze speler eigenlijk?
20-07-2017: Telegraaf: ‘Overmars in vergevorderd stadium met transfer Richarlison’
31-01-2017: ‘Fluminense weigert Ajax-bod van negen miljoen op Braziliaanse spits Richarlison’

Related posts

91 Comments

  1. KBouter

   Doorbijten?

   We moeten ons niet laten piepelen en dit gewoon laten gaan!

   Geen nieuw bod meer doe Ajax!

    1. Toppertje

     Helemaal eens Kbouter. Er zijn grenzen. Er leek een ovk te zijn voor 12 miljoen en wordt er nu 15 gevraagd met bonussen. En dan heb je misschien nog niet eens 100% van de transferrechten. Ik was een voorstander maar voor deze prijzen met een garantie nul moeten we dit niet willen.

    2. HURBIE

     Kunnen wel zoveel willen
     Blijft leuk die handelsspelletjes
     Maar hij moet eerst nog wennen hier aan alles
     Voor hij volop gaat draaien ben je minimaal een half jaar of een jaar verder
     Lekker daar laten

    3. De Nees

     Afblazen die handel jongens. Marc moet geen bend over spelen en laten nemen door die gasten. Een vervanger is toch wel nodig, daarom maar verder zoeken want Younes willen we niet weer een heel seizoen aan ergeren.

  2. nick-afca95

   Ik vind 15 miljoen wat overdreven. Feit blijft wel dat we niet heel breed zitten in buitenspelers die nu het verschil kunnen maken. Als die jongen het niet goed doet verkoop je hem door voor 10 miljoen, als hij toch heel goed blijkt kan hij zomaar eens een hoop geld opleveren. Het is een gok maar wanneer er niet genoeg uit de jeugd doodstroomt moet je die soms nemen.

   1. Litmanen

    Gokken is leuk, maar is hier een winstkans? Vraag het me af. Als Chelsea wil, dan halen ze hem. Voor hun is 15 miljoen helemaal niks, dus die jongen wordt bij Vitesse geparkeerd of zoiets.

    Ik zou nog ff verder zoeken. Misschien moeten we weer eens meer inScandinavie kijken?

 1. koote207

  Dan niet jongens laten we gewoon even normaal blijven doen is het dat echt waard…?

   1. Indojood

    Was sarcastisch bedoeld, Litmanen. Dat ik dit nog moet uitleggen gezien mijn mening over het beleid bij Ajax.

 2. Reservewissel

  15M is in het huidige voetbal helemaal niet gek. Moet je kijken wat we zelf constant vangen. Als ze echt potentie zien, moet dat een keer kunnen. Deze jongen schijnt verder te zijn dan Neres en lijkt ook een stuk volwassener aan de bal op de beelden die ik heb gezien.

  1. RickyAmsterdam

   Wat we zelf constant vangen is voor spelers die hier 1 of meerdere goede seizoenen in de basis hebben gestaan. Bovendien hebben wij eem sterkere competitie. Ik denk dat dit een net zo grote gok als bij Neres gaat worden. We kunnen de speler goed gebruiken, en het zou ook goed werken als Neres een landgenoot er bij krijgt. Maar 15mil is wel een erg wilde gok. Eigenlijk is 12mil. een mooi bedrag.

 3. Reservewissel

  Ik heb soms de indruk dat sommige supporters die bankrekening van Ajax belangrijk vinden. Ik wil gewoon goed voetbal zien en daarnaast is t belangrijk dat de financien gezond zijn. Maar 100M of 150M op de bank… dat maakt mij op de tribune niet gelukkiger en mijn seizoenkaart wordt er ook niet goedkoper van. Dus af en toe wat uitgeven, is prima.

 4. Slingertje.

  Maak het rond Marc!!!

  Zie net dat OGC Nice-Ajax morgen ook live op Eurosport 1 komt.

 5. Charka53

  Dit is niet gratis en voor niets ze proberen er zo veel mogelijk uit te halen , alleen als hij het echt waard is moet er een deal gesloten worden anders helaas.

 6. swa

  Laat lekker lopen. Snap sowieso niet, waarom wij een spits nodig hebben. We hebben tenslotte Dolberh, Huntelaar en Cassierra. Op de vleugels Kluivert, Younes en Neres en Noa Lang.
  Zou eerder geld pompen in de verdediging.

  En laten we vooral ook kijken naar de jeugd!!. We beginnen langzamerenhand weer behoorlijk af te wijken van de plannen van Cruijff.

 7. AB: Ajax wordt een koopclub a la Chelsea etc etc. Steeds verder weg van het Ajax van Johan. Wie gaat Ajax redden.

  Inderdaad direct 15 miljoen bieden en 25% van het doorverkoop percentage aanbieden. Die jongen is straks minimaal 50 miljoen waard.

  1. FrankiC

   Fijn te lezen dat je weer met humor relativeert AB, dat past je beter (en ons ook ??)

    1. FrankiC

     Nee, geen zorgen. Ik bedoel dat AB het tegenovergstelde schrijft van wat hij vindt….

 8. Iedereen heeft een mening

  €15 miljoen + bonussen? Ik zou zeggen ” laat maar zitten”. Dit is wel erg veel geld.

 9. -buitenkantje rechts-

  Wat ik al dacht.. Gewoon onderhandelingstactiek. Ajax biedt 12 miljoen, Fluminense wil graag 15 miljoen.. Dus vertragen en schermen met alternatieven als Chelsea. Doorzichtig.
  Mensen op het forum roepen om aankopen terwijl ze of de speler helemaal niet kennen of alleen van Youtube. Ik kan een fantastisch filmpje maken over Cerny, Kluivert en Neres.. Zou ik er dan bij zeggem datvhij voor 25 miljoen te koop is roepen we met z’n allen.. Doen!!
  Feit blijft dat ook dit weer een erg dure gok is. Betaal wat voor Sneijder bv.. spelers met een direct toegvoegde waarde die zich internationaal bewezen hebben. Probeer Vertonghen of Vermaelen naar Ajax te halen..
  Deze jongens aangevuld met jeugd moeten Ajax verder helpen.

  1. Toppertje

   Eens BR. Als je een filmpje van mijn hoogtepunten zou maken (zwart wit beelden?) dan kom je ook op een waanzinnig bedrag. Zet je daarentegen mijn bloopers op een rij dan is de huidige serverruimte van Youtube nog niet genoeg. Het is zo doorzichtig allemaal.

   1. Indojood

    Ik heb vele hoogtepunten beleefd in mijn leven maar deze zijn nooit vastgelegd en dat is maar goed ook want het gebeurde niet op een voetbalveld….

    1. AB: Directie, TH en veel supporters laten Johan keihard vallen. Tijdperk van ruim 50 jaar lijkt voorbij.

     Niet? Saai hoor.

     1. AB: Directie, TH en veel supporters laten Johan keihard vallen. Tijdperk van ruim 50 jaar lijkt voorbij.

      Oke, blijft er weinig anonimiteit over voor hier op het forum ?

  2. Litmanen

   BR Sneijder. is geen optie. Zelfs als ze hem de helft van Utrecht bieden wil hij nog geen half jaar komen voetballen.
   Wes denkt dat hij 25 is….

 10. FrankiC

  Het wordt een repeterend verhaal, maar we hebben andere prioriteiten dan een dure spits. Ervaring met Sneijder en meerdere achterhoedespelers. Het lijkt wel of MO en het TH in mei en juni op vakantie geweest zijn en één week voor Nice wakker worden….

  1. KBouter

   Sneijder met een jaarsalaris van 4 mio?

   Kom op zeg, dat is voor die paar maand al helemaal niet te verkopen naar je achterban toe!

   1. FrankiC

    Desnoods, als daarmee CL veiliggesteld wordt en de kans op het kampioenschap groter wordt. Lijkt me een prima verantwoording naar de achterban. Hoe verantwoord je 15 mio als we Dolberg, Huntelaar en Sierhuis hebben? Ze zoeken versterking op de verkeerde posities, zelfs als Dolberg zou vertrekken. Namen voor potentië versterkingen zijn er ondertussen voldoende genoemd!

    1. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

     Nooit met het salaris zo uit de pas gaan lopen voor een speler. Hij ontvangt het ook bij blessure en als hij niet brengt wat verwacht werd. Daarnaast krijg je onrust. Helemaal bij zo’n multi miljonair als de Seijs.

     1. EugAjax

      Ik zou zeggen laat maar lopen. Wilde ik al met bestaande vleugelspelers, maar nu helemaal. Laat ze maar in eigen sop gaar koken de Brazilianen…en mbt rest van alle geruchten etc. Bij Ajax gaat niemand meer weg! Met deze selectie gaan we het doen. Plus ik vermoed nog 1 verdediger (centraal). Als ik dan alle posities bekijk zijn we er alleen zwakker op geworden op plek Klaassen. Nu gaan we zien hoeveel Davy voor het elftal betekende. Hoewel het zal geen eerlijke vergelijking zijn nu door situatie Nouri. Ik ben eens met Litmanen dit gaat maanden of misschien wel heel seizoen duren voordat dit beetje gedaald is. Een en ander hangt natuurlijk ook af van Appie zijn ontwikkeling. Er zit maar 1 ding op met zijn alle achter onze club staan!!!

     2. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

      Het is dat jij er aandacht aan geeft. Ik had het niet gemerkt. Ik krijg geen signalen bij reacties. Die staan standaard uit. Ik scroll gewoon.

 11. Iamsterdam2015

  Ja denkt het ook. Daaaag. !!!!
  15 miljoen plus bonussen!?!?!?! Toedeloe

 12. FrankiC

  Vooralsnog is de selectie zwakker en smaller dan vorig seizoen. Dat kan niet de bedoeling zijn. En de resultaten van de komende weken bepalen (mede) het al dan niet slagen van het seizoen. Ik ben niet blij met het ‘beleid’.

  1. Indojood

   Het is ook een repeterend verhaal. Vooral ook vervelend voor Keizer. Overmars gaf laatst toe dat het TH Bosz opzadelde met hun fouten maar we zien nu hetzelfde gebeuren.

   1. dickst14

    Elk jaar gebeurt hetzelfde. Verleden jaar de CL gemist omdat de selectie niet op orde was en nu is de selectie wederom niet op orde en hebben we helemaal niets geleerd van alle verloren miljoenen door verkeerde zuinigheid.

    1. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

     Ajax moet gewoon eens goed naar de juridische mogelijkheden kijken bij het afsluiten van contracten. Als het goed is, is de volgende constructie mogelijk: op basis van prestatie etc heeft een speler een transfersom. Je kan afspreken dat deze transfersom verdubbeld per 01-07 (start voorbereiding nieuwe seizoen) en verdrievoudigd voor d maand augustus. Voor 1 juli kan de speler dus verkassen voor de regulier transfersom. Hierna moet de andere partij flink in de buidel tasten. Neem Ziyech. Die zou weg mogen voor 28 miljoen. Per 1 juli zou dit 56 miljoen zijn en per 1 augustus 84 miljoen. Als je als speler en zaakwaarnemer hier met je volle verstand je handtekening voor zet kan de club dit doen. Het hoeft niet toegepast te worden natuurlijk voor spelers die in de etalage staan. Uiteraard moeten deze spelers niet onderin de slarisschaal hangen en hiervoor magerust ook wat meer uitgegeven worden. Op deze manier breng je wat meer rust in de tent bij de voorbereiding en kan je zelf adequater de boer op voor vervanging als er geen opvang uit eigen gelederen is. Het is een methode die nog niet wordt toegepast maar die juridisch, voor zover nu duidelijk, wel ingevoerd kan worden.

     1. Litmanen

      Ja ik denk ook dat alle zaakwaarnemers direct akkoord gaan.

      Voor de goede orde: dit was sarcastisch bedoeld op je niet zo heel slimme plan.

     2. Hoeda Fak Ajoe

      verdubbeld? verdrievoudigd? ?
      Wie kaatst kan de bal verwachten AB …

     3. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

      Wat is het verschil als een club roept “niet te koop” wat volgens vele supporters Ajax moet doen bij o.a. Sanchez of en een belachelijk hoge transfersom vraagt.

     4. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

      Hier wordt als feit aangegeven dat een Nederlandse club de transersom verdubbeld als Ajax op de stoep staat t.o.v. Elke andere club in Nederland. Daar gaan zaakwaarnemers toch ook mee akkoord. Dus waar zit het vreemde in mijn stelling?

   2. De Nees

    De paniek slaat toe volgende week als we dan toch uitliggen in de CL. Voor volgend jaar alle verloven intrekken voor mei-juni-juli om selectie op tijd klaar te hebben.

    1. Litmanen

     Gezien de omstandigeden reken ik dit jaar niet op prijzen. Voordat de groep over die ramp heen is zijn we maanden verder.
     Alles wat we winnen is meegenomen.

 13. TikkieTakkie

  Wel veel geld maar Ajax zou het wel gewoon kunnen betalen en als hij dan echt zo goed is en ze weten zeker dat het geen Neres koopje word, doen!

  1. Yindi

   Hoor of lees niks meer over Zeca. Was logischer geweest dan weer een spits er bij.

  1. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

   Gerucht is dat Ziyech op plek twee staat van gevraagde spelers bij Roma en dat de vraagprijs van Ajax 28 miljoen is.

  2. TikkieTakkie

   Meteen nee zeggen, wat je ook krijgt. Ziyech is enorm belangerijk voor Ajax net als Sanchez, gewoon nee zeggen en volgend jaar er meer voor vragen!

 14. -buitenkantje rechts-

  Gerucht 3: Als deal Richarlison afketst gaat Ajax voor Ryan Babel van Besiktas..

 15. Litmanen

  Gerucht: Chelsea heeft 250 miljoen geboden op de hele selectie. Ze gaan ze daarna verhuren aan Vitesse.
  Wat een gelul allemaal.

  1. -buitenkantje rechts-

   Volg het nieuws.. zeg niet dat het waar is, masr deze geruchten worden via diverse media naar buiten gebracht. Op welke gronden vind jij het onzin?

   1. Litmanen

    Omdat er op dit moment elk uur een nieuw gerucht de wereld ingejaagd wordt. Sommige spelers laat Ajax niet gaan. Lees Dolberg en hij weet dat hij niet wegkomt en wil dat ook helemaal niet. Dus wat andere clubs zigenaamd bieden is niet interessant.
    Zelfde geldt voor Ziyech. Denk je dat Overmars hem verkoopt na hetgeen Nouri is overkomen? Bovendien hebben ze het geld niet nodig momenteel.
    Ze hebben al weer een vermogen binnengehaald, ik denk meer dan voldoende.

 16. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

  Hopenlijk waar gerucht: Jari wil een verbod op het gebruik van zijn naam als nickname op fora.

  1. Litmanen

   Het moet zijn: een waar gerucht. Nu lijkt het er op dat ze het gerucht kwijt zijn……

   1. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

    Zo zo heb je het internet ondekt jochie? Gefeliciteerd. Nu nog zorgen dat je het altijd goed gaat gebruiken he. Het kan je vast wel een klein beetje slimmer maken. Ik ben dan wel erg optimistisch maar ach, het zonnetje schijnt en dan ziet alles er rooskleuriger uit dan het in werkelijkheid is. Overigens blijf ik hopen op het verbod.

 17. Wembley71

  Hee Indo ,ben ik weer, (smaustich,smaus/ smouse schijnt niet te mogen) pfffffff……..het is bijna schande dat jij niet in het bestuur zit……

  1. Indojood

   Ja, is bijna schande… ?

   Mijn excuses voor de opmerking laatst. Het is duidelijk dat jij dronken bent wanneer je reacties plaatst. Daarmee had ik rekening moeten houden. Ik wens je veel sterkte bij de AA….

 18. Mijn Club

  Tis vrij veel geld, maar in het hedendaagse voetbal is het weer niet zo heel erg veel. Ik denk dat wanneer deze speler kan wat Ajax van hem verwacht wat ie kan, dat hij zijn geld sowieso weer gaat opleveren. Over een paar jaar liggen de aan- en verkoopbedragen wellicht weer zo’n 20-40% over dan nu al het geval is. Tenzij hij geen pepernoot raakt denk ik dat het het risico waard is. De vraag is altijd: hoe goed zijn die Brazilianen in hun eigen land nog, omdat de gemiddelde goede voetballer aldaar allang is weggekocht of zijn heil in Portugal heeft gezocht!?!?
  Net als bij ons, lijkt het me dat die competitie vele malen slechter is dan pakweg 20 jaar geleden. Net als bij ons een uitgeholde competitie. Maar goed, Brazilie herbergt wel het eea aan nieuwe talenten

  1. EugAjax

   Mijn Club moeten we niet eerst kijken naar de selectie en dan afvragen of we hem uberhaupt nodig hebben. We hebben links al Younes, Cerny en Cassiera. Rechts Kluivert Neres en centrum Dolberg Huntelaar. Dan zeg ik het is uberhaupt niet nodig. Laat staan dat we zoveel moeten betalen, als dat al noet over de top is. “Nooit meer Sulejmani achtige bedragen” is vaak terugkerend verhaal/visie binnen Ajax. Ik ben wel eens puur financieel is het risico niet groot maar ik zou het nooit van zijn leven doen zeker niet met hudige selectie

   1. Mijn Club

    EUGAJAX: begrijp jou wel EUG, maar de bedragen liggen momenteel sowieso al stukken hoger dan in het tijdperk Sulimani. Gelukkig geldt dat ook voor de verkoopprijzen. Zolang we meer binnenharken dan uitgeven, lijkt me dat er weinig aan de hand kan zijn. Soms moet je ook een risico durven te nemen. Zoals mijn dochter zegt: soms moet je buiten de lijntjes durven te kleuren :))

    1. EugAjax

     Mijn Club ik ben het met je eens qua af en toe risico nemen, dat hebben ze ook al gedaan met Neres en dat vond ik toen nog logisch omdat hij vroeg gehaald werd als vervanger voor Traore maar nu met Richarlison is het wat mij betreft overbodig vanwege al bestaande bezetting inderdaad. Tenzij Overmars al meer weet ?. Overigens heb ke een verstandige dochter!??

     1. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

      Tot ze “buiten de lijntjes kleuren” wel heel erg ruim bedoeld. ?

     2. paullus

      een extra buitenspeler is bij het huidig elftal geen overbodige luxe wat ik zag met kluiver en die hopeloze duitse kabouter
      ajax kan net zo goed zonder spits spelen want er komt geen bal van de vleugels

 19. a.p.

  Geld.. Geld…geld we willen aantrekkelijk, aanvallend voetbal zien. Succes mannen jullie moeten het morgen waar maken

 20. AFCA my World

  Meer meer meer,dat is het enige waar ze in Brazilie aan denken,maar toch denk ik dat dit weleens een voltreffer kan zijn ! ⚽️

 21. Remco072

  Gewoon niet doen, wederom te veel geld voor een speler waarvan je niet weet of ie hier kan aarden in Nederland. Tevens voetbaltechnisch is het ook maar een gok of ie mee kan in de Eredivisie. Als Ajax zijnde voortaan niet zolang meer wachten met aankopen van Nederlandse spelers…. deze zijn relatief nog betaalbaar maar kiezen dan toch voor een andere top 5 club in Nederland omdat Ajax niet snel genoeg slagvaardig is.

 22. Geenemotie

  Lekker laten lopen. Ze zouden wel gek zijn hier in mee te gaan. Dikke doeiiii

 23. Janneman16

  niet doen. 12 ging nog denk ik maar wat ze nu eisen….. te hoog gegrepen voor ze.

Comments are closed.