‘FC Twente toont interesse in Cerny’

FC Twente wil zich nog graag versterken met een buitenspeler en zou volgens TC Tubantia zijn uitgekomen bij Vaclav Cerny. De Tsjech heeft bij Ajax enorm veel concurrentie en moest het vorig seizoen vooral doen met invalbeurten. Cerny is aankomend seizoen gebaat bij veel speelminuten en die zou hij bij FC Twente kunnen vinden. ‘We hebben spelers in beeld waaronder Cerny maar het is de vraag of ze mogen vertrekken bij hun club. Met name op ‘de zijkanten’ is de spoeling dun en daarom is Cerny zeker interessant voor ons’, aldus trainer Hake. De negentienjarige Cerny heeft bij Ajax nog een contract tot medio 2020.

Bron: TC Tubantia

Related posts

47 Comments

 1. Reservewissel

  Is tijdens zijn invalbeurten te licht gebleken op dit moment. Lijkt me een geode stap voor hem om dan vervolgens sterker terug te komen.

 2. KBouter

  Toch schrijf ik hem niet af, heeft een langdurige blessure gehad. Misschien een optie om het een jaar te verhuren aan Twente?

  1. Rickie

   helemaal mee eens want die jonge heeft sws grote potentie. Ajax moet eens grote contracten uitdelen aan de wereld talenten zoals vd beek,vd ligt,dolberg, etc zodat ze niet weg willen ajax moet bouwen met deze spelers. laat de grote spelers nou eens netzoals klaasen. zolang spelen. of nog langer. wat zou het mooi zijn vd ligt pas verkopen als hij 25 jaar is. moet je kijken wat hij dan heeft gepresteerd. misschien dan togg ooit weer de cl.

   1. Rickie

    CL winnen en zoon grote naam krijgen als barsa in de voettbalerij. allemaal dankzij eigen jeugd.

  2. TikkieTakkie

   Helemaal mee eens, KBouter. Ze moeten hem gewoon verhuren, hij heeft nu nog niet veel laten zien maar ze moeten hem gewoon wat speelttijd geven in de Eredivisie en dan ontwikkeld hij zich ook beter en kan hij zo mee in Ajax 1

 3. Iedereen heeft een mening

  Verhuren en in december/januari kijken hoe hij er dan voor staat. Beter ervaring op doen in de eredivisie dan nog een jaar jupilerleague.

  1. HURBIE

   Lijkt mij een goeie optie in zijn situatie
   Kan alleen maar in zijn voordeel uitpakkenIHEM

  1. Litmanen

   In aanleg wel eens. Maar hij laat het steeds niet zien in het eerste. Kracht op doen in Twente, prima.

 4. Indojood

  Niet verhuren. Gewoon een kans geven met Younes, Neres en Kluivert. Vier buitenspelers voor twee posities, dubbele bezetting. Geen van de vier zal alle wedstrijden spelen dus dit is een prima situatie.

 5. JohnDoe77

  Vrees dat hij te licht is en blessuregevoelig.
  Jaar verhuren aan Twente lijkt prima mits zijn contract dan tot 2020’doorloopt!

  1. AB: Directie, TH en veel supporters laten Johan keihard vallen. Tijdperk van ruim 50 jaar lijkt voorbij.

   En wie als vervanger?

    1. Bakkie

     Wow, ik lees nu pas al die shit van jou bij eerdere artikels… Het gaat niet zo goed met je, of wel?

     1. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

      ?het gaat met mij heel goed dank je ? met Ajax gaat het echter een stuk minder naar mijn zeer bescheiden mening.

 6. Litmanen

  Pfff, die nickname, man ga nou eens normaal doen.
  Ja, Ajax wordt geen Europese top meer, althans niet elk jaar. Accepteer nou eens dat we niet kunnen wedijveren met clubs die honderd keer meer kunnen investeren.
  Nederlandse top, elk jaar voor het kampioenschap en hopen op een gunstige loting in Europa. Meer zit er niet in. Jammer maar helaas. Daar kunnen trainers en directie echt niks aan doen. Ze doen hun stinkende best en hebben van Ajax de meest financieel gezonde club van Nederland gemaakt.

  In de tijd van de Van Praagjes en de Harmsenjes was het voetbalniveau Europees top, maar de leiding niveau 5de klas onderafdeling.
  Kijk wat vanPraag er nu van bakt bij de Uefa. Helemaal niks. Gebakken lucht in een duur pak

   1. AB: Directie, TH en veel supporters laten Johan keihard vallen. Tijdperk van ruim 50 jaar lijkt voorbij.

    Leuk stukje Litmanen. Blijkt dat je er echt geen klote van snapt wat de bedoeling is. Maar ja, jij verdomd het ook om het boek van “Jaap de Groot” te lezen he. Je bent steeds dommer dan ik al dacht. Is houtbewerking niks voor je?

    1. Litmanen

     Zo jammer, alleen maar grof doen en denken er mee weg te komen. Zo reageer je op iedereen die commentaar op je gedrag heeft.
     Elke keer weer blijk je een ordinaire schreeuwerd te zijn. Leef maar verder in een lang vervlogen verleden. En keep dreaming.

 7. Jimmy1971

  Als die braziliaan nog komt verhuren en dan is Twente een prima club !!
  Als hij niet komt houden want dan gaat hij wel minuten maken ..

 8. Slingertje.

  Ronald de Boer kwam toen ook sterker terug van fc Twente dus dat kan met Gerny ook.

 9. De seijs

  Cerny was niks is niks en wordt ook niks. Gewoon voor uit durven komen mensen. Hij heeft nog niks laten zien. Hij wordt hier geprezen door een enkeling. Maar nogmaals hij heeft het niet in zich. Gewoon laten gaan.

  1. TikkieTakkie

   Hij doet het anders wel aardig bij Jong, dus gewoon blijven wachten tot hij zich ontwikkeld en dan komt het van zelf wel.

 10. TikkieTakkie

  Zou hem niet verkopen nu, Cerny heeft wel goede potentie om een basisplek te krijgen maar nu is hij er nog niet klaar voor. Verhuren lijkt mij een beter optie, zo doet hij ervaring op in de Eredivisie wat hij bij Ajax niet al te veel zal krijgen en blijft hij alsnog groeien op voetballend gebied en komt hij terug bij Ajax als hij er helemaal klaar voor!

  1. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

   Op dit moment is hij als backup nodig voor het eerste. Als alle spitsen fit zijn kan hij met jong meespelen en anders paraat houden.

 11. AFCA my World

  Verhuren zou prima zijn,krijgt bij Ajax helaas niet de kans zich te bewijzen ! ⚽️

  1. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

   Zoals ook al door andderren is aangegeven: met Cerny hebben we keus uit 4 buitenspelers, dubbele bezetting dus en die is nodig. Hij komt dan voldoende aan spelen toe.

 12. Vakje129

  Of hij weg mag …?? Contract tot 2020 , zijn die boeren nu dom of niet , enkel verhuur is mogelijk en anders niets ?

Comments are closed.