There are no ads, please add some


Selectie voor duel met Nice, Dijks en Sinkgraven vallen af met blessure

Trainer Marcel Keizer heeft zijn selectie bekendgemaakt voor het eerste duel in de voorronde van de Champions League tegen OGC Nice. Mitchell Dijks en Daley Sinkgraven kampen met een blessure en reizen dus niet mee naar Frankrijk. Keizer heeft voor de eerste ontmoeting met Nice negentien spelers geselecteerd.

Selectie:

Andre Onana
Benjamin van Leer
Stan van Bladeren
Joël Veltman
Matthijs de Ligt
Davinson Sanchez
Nick Viergever
Deyovaisio Zeefuik
Damil Dankerlui
Donny van de Beek
Hakim Ziyech
Carel Eiting
Lasse Schöne
Frenkie de Jong
David Neres
Klaas Jan Huntelaar
Amin Younes
Kasper Dolberg
Justin Kluivert

Bron: Ajax.nl


Gerelateerde posts

57 reacties

  1. HURBIE

   Nu maar kijken wie er opgesteld worden
   Hoop dat ze goed voor de aanval gaan

   1. Bakkie

    Die opstelling kun je wel raden…
    —————————————-
    Younes Dolberg Kluivert
    Ziyech Schone
    vd Beek
    Viergever De Ligt Sanchez Veltman
    Onana

    1. Bakkie

     Ik had toch graag een versterking gezien, vind deze selectie nog vrij jeugdig en licht.

     1. Bakkie

      Toen had je nog wel Klaassen, Traore en jongens als Tete, Bazoer en Riedewald op de bank.
      Maar talent hebben we genoeg, dat ben ik met je eens

    2. nick-afca95

     Ik denk toch dat Schone op 6 staat inplaats van Donny. Maar verder denk ik dat dit de beste opstelling is en ik denk ook dat keizer hier voor zal kiezen.

    3. Reservewissel

     Er zou maar zo een plek voor Neres kunnen zijn. Ik ben benieuwd wie er dan afvalt, Younes of Kluivert.

    4. Mijn Club

     BAKKIE: lijkt me de juiste opstelling ja. Neres eventueel voor Kluivert (of als invaller)

     1. Bakkie

      Reservewissel en Mijn Club, zou inderdaad kunnen en ik ben benieuwd of Neres dit seizoen door gaat breken. Ik heb er wel vertrouwen in

  2. Prinsengracht

   Charka, ik vraag me af hoe je daar bij komt. Zie jij een heel ander Nice dan ik? En een ander Ajax? Bovendien is Ajax door de omstandigheden nog helemaal niet toe aan zulke wedstrijden.

   1. Litmanen

    Eens. Wordt een mentale worsteling om die gasten fris in hun kop te krijgen.
    Denk dat dat het grootste probleem is.

   2. Charka53

    Natuurlijk niet , maar ik ga er vanuit dat de technische staf ze goed heeft voor bereid en als ze eenmaal voetballen ze niet met andere zakken bezig zijn . Ik wilde er alleen een positieve draai aan geven .

    1. vak411

     Eens Charka, alle ellende zou weleens de ultieme bindende factor kunnen zijn dit jaar. Samen…. zeer sterk!

 1. Mooi

  We moeten voor vol gaan is goed voor het zelfvertouwen .door pakken op waar we zijn geeindigd.

   1. Prinsengracht

    Ik vind Dijks een speler die ruimschoots tekort komt. Ik was onaangenaam verrast toen ik las dat hij toch weer bij de selectie komt. En dus blij dat hij nu niet mee gaat. Hij zal dus niet zo snel spelen. Daar slaat dat op. Maar jij bent misschien wel blij met Dijks. Kan ook.

    1. EugAjax

     Prinsengracht de speler is geblesseerd, geen reden om daar blij over te zijn lijkt me.

 2. Iedereen heeft een mening

  Dit zijn de mannen die het moeten doen. Ik heb er vertrouwen in. Mocht het niet lukken, geef dan in ieder geval 200% inzet.

 3. AB: Ajax wordt een koopclub a la Chelsea etc etc. Steeds verder weg van het Ajax van Johan. Wie gaat Ajax redden.

  Dijks denkt nu: wat was dat voor gesprek?

  1. AB: Ajax wordt een koopclub a la Chelsea etc etc. Steeds verder weg van het Ajax van Johan. Wie gaat Ajax redden.

   Dankerlui staat dus al hoger in de pikorde. Wat wil Ajax nu toch met Dijks?

    1. AB: Ajax wordt een koopclub a la Chelsea etc etc. Steeds verder weg van het Ajax van Johan. Wie gaat Ajax redden.

     Oke, een oeps. Sorry 😉

     1. AB: Ajax wordt een koopclub a la Chelsea etc etc. Steeds verder weg van het Ajax van Johan. Wie gaat Ajax redden.

      Bij AS wordt alleen de blessure van Sinkgraven genoemd. Vervolgens hier er overheen gelezen

     2. AB: Ajax wordt een koopclub a la Chelsea etc etc. Steeds verder weg van het Ajax van Johan. Wie gaat Ajax redden.

      😂

     3. AB: Ajax wordt een koopclub a la Chelsea etc etc. Steeds verder weg van het Ajax van Johan. Wie gaat Ajax redden.

      Hij sprong een gat in de lucht en kwam verkeerd terug op aarde.

 4. Emilio4Ajax

  Één voor alle, alle voor één…⚽️❤️❌❌❌👍☀️🍻😎

 5. PvL020

  Ik snap de wil voor CL halen wel, maar eerlijk gezegd denk ik dat we de komende jaren weer sterk moeten worden in Europa en dan denk ik dat de EL een prima platform is. Dus ja CL halen graag! Maar dan is de 3e plaats in de groep denk ik het beste want daarna zijn het weer de eeuwige zelfde die de eindstreep halen en heb je na de poulefase niks. Dus liever EL en als dat kan met groepsfase CL super!! En anders geen schande om op herhaling te gaan in de EL. Come Ajax ik ga er voor!!!

  1. Prinsengracht

   Heel veel mensen op dit forum zijn alweer overgegaan op de orde van de dag. De spelersgroep volgens mij nog niet. Ik verwacht weinig de komende weken. En ik heb er alle begrip voor.

   1. fjonkman

    Mee eens, je kunt echt zien dat het spelplezier volledig verdwenen is. Nogal wiedes, na wat er met Appie gebeurd is. De enige manier waarop de spelersgroep dit een goeie plek kunnen geven, is als ze als één man zeggen:”we doen dit voor Nouri” de CL, de EL, de 34e titel, de beker… iedereen weet waarom Appie nr. 34 op zijn shirt had… en iedereen weer dat bij Appie het plezier altijd bovenaan stond/staat. Ik hoop dat de jongens die knop om kunnen zetten! Maar ook als dat niet lukt, dan ga ik er ook niet over zeiken. Succes mannen!! Met alles!

   2. Litmanen

    Eens Prinsengracht, laten we asjeblieft de ploeg niet afbranden als het mis gaat. Het is allemaal heel breekbaar met verhaal van Nouri op hun netvlies. Dat verschrikkelijke drama blijft voorlopig een grote rol spelen. En dat is meer dan begrijpelijk.

 6. EugAjax

  Eerste wedstrijd van een op voorhand onmogelijk seizoen. De gebeurtenis van Nouri en de gevolgen daarvan zullen als rode draad door het seizoen heen gaan lopen. En dat is niet meer dan logisch. De mannen zullen ongetwijfeld alles op alles willen zetten om er toch nog wat van te maken. Alle spelers, staf, TH, alle supporters, Nouri en zijn familie zullen een sterke band vormen en blijven houden. Die steun, die band dat zal onze ‘prijs’ moeten zijn dit seizoen. Wat er ook gaat gebeuren mannen heel veel succes. De supporters zullen er ziin voor jullie!

 7. JohnDoe77

  Spannend! Jonge gasten weer erbij hoor! Dolberg zal starten, KJ in de 65e minuut erin?

 8. -buitenkantje rechts-

  Moet eerlijk zeggen datik geen idee heb hoe Keizer wil spelen. Zie wel dat hij meer jeugd bij de selectie haalt. Wat dat betreft is woensdag direct de vuurproef. Verwacht dat hij de selectie van vorig seizoen in eerste instantie grotendeels gelijk laat. Verwacht:

  Onana
  Veltman. de Ligt. Sanchez. Viergever
  Schöne
  Vd Beek. Ziyech

  Neres. Dolberg. Younes

  Wat dat betreft is er slechts 1 wijziging tov vorig seizoen, waarbij Schöne denk ik het meest moet vrezen voor zijn basisplek. Achterin is het mager betreft de dubbele bezetting.. RB wellicht Zeefuik.. Maar centraal? Wie staat er achter Sanchez en de Ligt? Wat dat betreft had Ajax bv St Juste, Kashia of Botteghin moeten halen.. Wellicht zelfs Vertonghen en de Ligt nog een seizoen wat in de luwte.. Ook LB is erg dun.. Sinkgraven en Dijks.. Beiden nu geblesseerd en op z’n zachts gezegd omstreden. Ook vreemd dat Viergever gegeven deze situatie geen contractverlenging krijgt. Gaat Viergever nog vertrekken?? Waarom voor de LB niet Haps of Willems aangetrokken? En hoe is het met het bod van 40 miljoen van Real voor Sanchez?? Middenveld is het best bezet. Ook voorin voldoende alternatieven, waarbij ik me afvraag of ze voldoende kwaliteiten hebben. Dolberg voor KJH?? Komt er nog een bod op Dolberg? Het geflirt van zijn zaakwaarnemer met oa Roma was duidelijk genoeg..
  Verwacht dat voor eind augustus er nog behoorlijk wat gebeurt op transfergebied. Er is misschien op het eerste gezicht niet verl aan de hand. Als je verder kijkt zijn er nog veel “open eindjes”..

  1. AFCA my World

   Er zal zeker nog wat gebeuren op transfergebied ,maar Ajax laat niet iedereen zomaar vertrekken! De rebellen zijn al weg ! ⚽️

  2. EugAjax

   BR, mooi betoog en zeker aantal terechte vragen voor de open eindjes. Mijn verwachting is juist dat er niet al teveel meer gaat gebeuren. Overigens twee veranderingen tov vorig seizoen. Klaassen en Traore zijn er niet meer. Ik denk wel dat er in verdediging nog 1 speler bij moet tov nu.

   1. -buitenkantje rechts-

    Je hebt gelijk betreft Traoré, maar aangezien vorig seizoen ook Kluivert en Neres al af en toe speelden is dat gemis minder groot vind ik. Klaassen als aanvoerder, aanjager en goaltjesdief gaan we zeker missen.
    Trouwens goed weer van je te horen. 🙂

     1. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

      Goh, was me nog niet opgevallen. Joepie 🤥

  3. Gido

   Jij speelt teveel Football Manager of Monopoly. Wat heeft het in godsnaam voor zin middelmaat (Haps, Juste, Willems, Kashia, Botteghin) te kopen? Het plan van Ajax is helder, alleen kopen als er een directe versterking nodig is. Anders opvullen met jeugd. De spelers die jij noemt blokkeren alleen maar de ontwikkeling van jeugdspelers. Zoals door Litmanen aangehaald, wij moeten niet teveel verwachten na het drama met Nouri. Het zou een ongelooflijke topprestatie zijn als ze ten koste van Nice (hoger geeindigd dan Lyon) door zouden gaan.

   1. -buitenkantje rechts-

    Hoi Gido, zowel Haps als Willems zijn (veel) beter dan Dijks of Sinkgraven. Kashia of Botteghin zijn prima CV die direct ingezet kunnen. Nu hebben we een probleem als Sanchez en de Ligt geschorst of geblesseerd zijn.
    Jouw verhaal over jeugd gaat nu niet op. Voor deze posities is geen goede jeugd beschikbaar. Jeugd moet geen doel op zich zijn. Kwaliteit is het doel. Als dat met eigen jeugd kan is dat prima en lovenswaardig. Anders MOET je als Ajax zijnde verder kijken..

    1. FrankiC

     Ik neem aan dat Veltman/Viergever stand-in zullen zijn als CV. Je vergeet Dumic die afgelopen seizoen écht goed speelde. Als RB had ik ook graag Tod Kane gezien. Stak er ver bovenuit bij NEC in 15/16. Wordt nu door Groningen gehuurd (van Chelsea). Gemiste kans, alweer.

 9. AFCA my World

  Moeten we het echt alleen met kleuters doen? Waar zijn de mannen? O nee die moeten nog gekocht worden ! ⚽️

 10. AB: Directie, TH en veel supporters laten Johan keihard vallen. Tijdperk van ruim 50 jaar lijkt voorbij.

  Vwb de CV plekken is er niet direct een probleem. Zowel de Ligt als Veltman kunnen op de plek van Sanchez spelen en Viergever kan op de plek van de Ligt uit de voeten. Vraag is of Zeefuik en Dankerlui klaar zijn voor achtervang back posities. Zeefuik schat ik hoger in dan Dankerlui. Hier zou Widi uitsluitsel over kunnen geven maar die is ondergedoken geloof ik.

Reageren is niet mogelijk.