Riedewald definitief naar Crystal Palace

Jairo Riedewald verruilt Ajax voor Crystal Palace, zo melden de Engelsen via de officiële kanalen. De transfer nam enige tijd in beslag maar is dan nu definitief afgerond. Ajax ontvangt rond de negen miljoen euro voor Riedewald die bij Crystal Palace weer gaat samenwerken met trainer Frank de Boer. Al zo’n twee weken geleden werd bekend dat Riedewald op weg was naar Crystal Palace, maar de definitieve afwikkeling liet nog even op zich wachten. Dit kwam mede omdat Crystal Palace een oefentrip naar Hong Kong maakte. Aan de oefencampagne in Azië kwam gisteren een einde, waarna de overstap van Riedewald vanmiddag wereldkundig kon worden gemaakt.

Bron: Twitter

Related posts

76 Comments

 1. Indojood

  Veel succes daar Jairo en ik blijf je volgen want jij en Kenny hebben toch Indo bloed door de aderen stromen.

   1. Indojood

    Jairo: Surinaamse vader, half NL-Indo moeder
    Kenny: vader uit Mozambique (net zoals Eusebio), moeder uit Indonesië.

 2. dickst14

  Jammer. Had veel potentie. Eigen opleiding zoals Tete. En nu zoeken we verdedigers. Waar gaat het allemaal mis??

 3. Yindi

  Gun Riedewald alle succes daar bij CP. Prima club voor hem en mogelijk gaan we hem terug zien in Oranje!! Zou mooi zijn jongens dat hij daarvoor wordt geselecteerd omdat hij wekelijks schittert in Engeland.

 4. Thomas

  Vind het nog steeds heel zonde dat ze deze speler met veel potentie hebben laten vertrekken maar succes bij crystal palace Jairo.

  1. AjaxKat

   Vond ik ook. Totdat iemand hier op het forum me erop wees dat hij toch wel zn kansen heeft gehad afgelopen seizoen maar gewoonweg niet kon verzilveren. Klopte ook wel toen ik erover nadacht. Toen begon ik er ook anders tegenaan te kijken. Jongens uit de eigen opleiding worden vaak heilig verklaard terwijl 1 op de 10 of zo (mischien wel minder) maar een echte basisspeler wordt zoals Klaassen. Van Gaal en Koeman hebben het geluk gehad dat ze met goeie lichtingen werkten maar dat is echt zeldzaam. Tete vind ik een ander verhaal, die hadden ze koste wat kost moeten houden. Die straalt echt klasse uit op het veld.
   Maar nu moeten we de jongens steunen die er staan. Dus ook Dijks en Veltman.

   1. dickst14

    Beste AjaxKat, ik denk dat Ajax sinds jaren niet zo’n beste jeugd heeft gehad. De Ligt, De Jong, Kluivert, vd Beek is allemaal buitencategorie. Helaas de allergrootste (Nouri) zal nooit meer spelen. Ik denk dat de potentie van deze selectie heel groot is.

    1. AjaxKat

     De Jong en Kluivert zijn m.i. nog talenten. Kluivert heeft al iets laten zien maar is door zn leeftijd nog niet constant. Maar eens de spoeling is niet slecht en De Ligt en vd beek hebben zich wat mij betreft helemaal bewezen.
     Maar wat ik probeerde te zeggen: Koeman en Van Gaal hadden echt CL-materiaal uit eigen jeugd. Tegen Nice kunnen we zien hoever dit Ajax echt is.

     1. dickst14

      Ik ook. hoop het beste. Weet nog dat Ajax tegen Parma werd afgedroogd ook al was het maar 2-0.
      Ajax zou nooit meer aansluiting krijgen. 2 jaar later waren we de beste vd wereld met bijna dezelfde spelers.

     2. Bakkie

      Helemaal eens met AjaxKat.
      Spelers als Sneijder en VdVaart heb je er niet elk jaar tussen zitten. Tete had inderdaad wel dat niveau aan kunnen tikken als hij het volle vertrouwen had gekregen

 5. De seijs

  Veel succes daar Riedewald. Het is alleen wel heel jammer dat je op deze manier bent weggegaan. Met deze actie zet je Johan Cruijff ook voor lul. Net als je andere exteam genoten ,die de mentaliteit niet hadden en het geduld als jonge zelf opgeleide spelers door te breken in het eerste van ajax. Nogmaals bedankt en het beste.

  1. AB: Ajax wordt een koopclub a la Chelsea etc etc. Steeds verder weg van het Ajax van Johan. Wie gaat Ajax redden.

   Volgens mij zeg jij nu hele rare dingen de Seijs. Jairo en Tete kwamen niet meer voor in het plaatje van Ajax. Welk geduld moeten ze opbrengen? Beide waren basis spelers. Het is niet zo dat ze geen geduld hebben gehad, ze zijn, techt of niet terecht, opzij gezet door Ajax. Dan ga je verder kijken.

  2. De seijs

   Volgens enkele kenners hier?was bosz de man die de lijn van cruijff zou volgen. Maar zie wat er van gekomen is. Als onze eigen jonge zelf opgeleide toppers in wording kregen geen kans. En ja deze jongens hadden geen mentaliteit en kracht om zich terug te vechten in het eerste. Ja dat lag aan Bosz en de net niet jongens. Nu zijn ze zelf weggegaan. Jammer Tete wilden niet verlengen, Riedewald zag dat hij het niet redden en ging naar de onderste laag van pl. En zo gingen er nog een paar voor ze. Ajax wilden wel maar deze jongen gasten gingen weg omdat ze het opdat moment net effe niet redden. Jammer maar helaas. En met dank aan Bosz. Hij volgde het plan Cruyff. En ja of dat nou zo goed is? We raken op die manier al onze eigen jeugd kwijt. En ja dan moet ajax wel schakelen op de buitenlandse jongens die wel willen knokken voor hun plek. Ik zeg ajax als het nodig is dan moet het maar. Onze jongens zijn het net niet. Geen mentaliteit, en snel willen cashen.

   1. dickst14

    De seijs pfffff Bosz volgde de lijn Cruijff?????????,
    Hij liet Ajax weer voetbal spelen zoals Ajax hoort te doen.
    Maar de lijn Cruijff???
    Seijs je geeft jezelf constant duimpjes, je reageert op elk bericht 50 keer.
    Hopelijk sta je snel op nummer 1 en houdt dat open deur intrappen en slijmbal gedoe dan op

    1. AB: Ajax wordt een koopclub a la Chelsea etc etc. Steeds verder weg van het Ajax van Johan. Wie gaat Ajax redden.

     Dickst14, fijn dat jij het ook ziet. Je zou bijna iedereen oproepen hem een duimpje te geven bij elke reactie zodat het snel voor elkaar is.

     1. Bakkie

      Ik zie al weken geen duimpjes meer op deze site, hoe komt dat?
      (wel lekker rustig overigens)

     2. AB: Ajax wordt een koopclub a la Chelsea etc etc. Steeds verder weg van het Ajax van Johan. Wie gaat Ajax redden.

      Als je het antwoord weet hoor ik het graag. Zou ze ook liever niet zien.

    2. De seijs

     Dat bedoel ik nou ook !!! Wat nou lijn Cruyff!! Ajax voetbalt zoals ajax altijd al voetbalden. Dat wilden ik effe aanhalen! Ajax speelde al het mooie aanvallende voetbal voordat Cruyff geboren was. Dus inderdaad de lijn (voetbal) Cruyff? ?? En ik geef net als iedereen mijn mening hier. En als je het niet aanstaat , dan lees je het toch niet dikste ! !!!

     1. Indojood

      Nee, dat deden ze niet. Pas met Rinus Michels in 1965 begon de ontwikkeling van het Ajax spel waar wij allen van houden. Het hielp Michels dat hij spelers als Cruijff en Keizer in zijn selectie had.

     2. De seijs

      Dus is het de lijn Michels. Dus is dit dan duidelijk. Zijn we hier ook klaar mee! Leve ajax

    3. Indojood

     Klopt, Bosz speelde zoals Cruijff het wilde maar de visie van Johan is de verantwoordelijkheid van het TH/Directie. Helaas voeren ze het niet uit, zo heeft Johan zelf moeten constateren. Vandaar dat vlak voor zijn dood zijn handen er vanaf trok.

  3. Remco425

   Als je al een jaar in de basis hebt gestaan, in het NL elftal hebt gespeeld en vervolgens een jaar op de bank komt met het vooruitzicht van nóg een jaar op de bank, hoeveel geduld moet iemand hebben? Zijn mentaliteit is 100x beter dan die van jou…

   1. De seijs

    Want Remco? Het Nederlands elftal daar kan piet de poepert nog wel mee op het ogenblik. En nogmaals het licht dus aan Bosz dat ze niet speelde hè. Ik riep hier constant dat ze moesten spelen! En nu met een andere trainer hadden ze als ze de mentaliteit hadden van schone zeker kansen op een basisplaats. Dus

    1. AB: Ajax wordt een koopclub a la Chelsea etc etc. Steeds verder weg van het Ajax van Johan. Wie gaat Ajax redden.

     En weer een duimpje erbij.

     1. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

      Seijs onwijs zal het nooit reddden, en Becker de dakdekker ook niet. Hoewel dceerste een bijna begenadigd triangelspeler is.

  4. Ajaxslied

   Dit is gewoon een hele slimme keuze van Riedewald hij gaat voetballen bij de trainer die hem zijn debuut heeft laten maken en alle vertrouwen in hem heeft. Denk dat dit de beste stap is die Riedewald kan maken voor zijn carrière.

   1. De Nees

    Oh die Frank de Boer die hem liet debuteren in 2013 maar ook op 3-4 verschillende posities liet spelen waardoor hij nergens een vaste waarde kon worden. Naast opleiden moet je ook begeleiden! Een plan uitstippelen per speler en goed monitoren waar aan geschaafd moet worden. Dus ook waken dat ze niet te snel vaste basis zijn en al helemaal niet te snel international worden, maar in de schaduw van de ervaren concurrent klaar stomen.

 6. Iamsterdam2015

  Pffft blijf het zonde vinden. Maar goed het boek is gesloten!!! Succes bikkel, ga zo door en over twee seizoenen een topclub in engeland!!!!

 7. Charka53

  Ja Jairo helaas geen Ajacied meer maar ik wens je alle geluk bij Crystal Palace .

 8. Brokamp

  Jammer Jairo, ik hoop dat je daar de ontwikkeling door maakt die ik hier verwachte. Eel succes maar ook veel speel plezier gewenst. Krijgen ze hier spijt van, let maar op.⚽️?⚽️

 9. Brokamp

  Jammer Jairo, ik hoop dat je daar de ontwikkeling door maakt die ik hier verwachte. Veel succes maar ook veel speel plezier gewenst. Krijgen ze hier spijt van, let maar op.⚽️?⚽️

 10. -buitenkantje rechts-

  Riedewald is/wordt een topper. Net als Bazoer en Tete op voor mij onbebegrijpelijke gronden afgeschreven..

  1. Indojood

   Snap er ook niets van. Ze moeten geduld hebben, wordt er geroepen. Ze waren godverdomme international. Logisch dat ze elders gaan kijken.

   1. EugAjax

    BR Indojood, klopt ik vind het ook doodzonde. Er is alleen wel sprake hier van ironie. Ze waren international onder trainer De Boer, terwijl Bosz ze heeft afgedankt…..en als ik me niet vergis is sentiment over Bosz een stuk positiever dan sentiment rond De Boer. Dat bedoel ik met ironie. Ik geef dus niet Bosz de schuld hoor. Kan ook zijn dat hun ontwikkeling gestokt is en dat ze daarna toch ongeduldig werden.

    1. Indojood

     Was ook niet eens met een aantal keuzes van Bosz. Vaak genoeg gezegd hier. Ik had ze meer kansen gegeven in bepaalde wedstrijden i.p.v. op de tribune neerkwakken.

     1. EugAjax

      Was ook geen commentaar op je hoor Indojood meer de ironie. Wat wel zo was De Boer kreeg ze niet meer anvoetballen zoals zou moeten, maar had wel altijd veel oog voor de opleiding. Ach we zijn het eens zeer zonde er had meer ingezeten waar het ook mis is gegaan

    2. AB: Ajax wordt een koopclub a la Chelsea etc etc. Steeds verder weg van het Ajax van Johan. Wie gaat Ajax redden.

     Mindere sentiment rond de Bier heet puur te maken met de speelwijze, niet met de spelers.

  2. HURBIE

   Kan er met mijn pet niet bij dat zulke talenten zo snel bij AJAX weggegaan zonder dat ze de top bij AJAX hebben gehaald
   Zonde voor het publiek en zonde voor hun

   1. Indojood

    Tegenwoordig is Zuid-Amerika het toverwoord, Hurbie. De goegemeente komt praktisch klaar op het bericht dat we wellicht Richarlison gaan kopen terwijl Nederlandse talenten zoals Jairo, Kenny en Richedley een trap na krijgen.

  3. Remco425

   Ik vond dat Bazoer het wél snel opgaf, maar die andere 2 hebben het het hele jaar nog geprobeerd, maar hebben nu het vooruitzicht van nog zo’n jaar. Dan snap ik dat je verder gaat kijken.

 11. Jur

  Bedankt Jairo , veel succes in de PL en hoop dat je snel je draai kunt vinden ⚽️?

 12. Hoihou

  Gaan we die richarlison nog aantrekken aleenmaar verkopen en dan komt er 1 braziliaan misschien binnen

 13. EugAjax

  Succes Jairo. Ik vind dat je een weloverwogen keuze hebt gemaakt. CP is een mooie club in een mooie competitie. En De Boer ziet het helemaal in je zitten. Word hopelijk een mooi huwelijk voor je

 14. De Nees

  Jammer dat je niet een langer bij Ajax kon blijven om wat voor reden dan ook. Opleiden is 1 ding, maar spelers na het debuut goed begeleiden is net zo belangrijk.

 15. Mijn Club

  Door meerderen hierboven terecht opgemerkt hoe het uiteindelijk toch fout kan gaan, en waar? Is het de trainer/staf die het fout ziet, is het de speler die zich niet meer voor 100% inzet na een vormdipje en dus op de bank beland. Zijn de nieuwelingen uiteindelijk gewoon beter?

  1. Litmanen

   Als zoveel mensen binnen de technische staf je afschrijven dan heeft dat waarschijnlijk niet alleen met talent te maken. In tegenstelling tot Tete vond ik Riedewald altijd een groot talent. Er moeten dus meerdere redenen zijn dat ze hem laten gaan. Buiten die vorstelijke 9 miljoen voor een speler die vorig jaar nog geen tien basisplaatsen had.

   1. AB: Ajax wordt een koopclub a la Chelsea etc etc. Steeds verder weg van het Ajax van Johan. Wie gaat Ajax redden.

    Mensen binnen de technische staf komen momenteel klaar op aankopen uit Zuid-Amerika, dat heeft niets met het al of niet aanwezige talent van zriedewald te maken. Zelfs mijn moeder kan zien dat Riedewald talent heeft dat Ajax gebruiken. Had hem de kansen als linksback gegeven ipv Sinkgraven.

    1. Litmanen

     Als het aan jou lag, dan hadden we momenteel een elftal vol met mislukte Ajaxtalenten. Cruijff wilde mooi voetbal EN resultaat. Denk daar maar eens over na.
     Verder denk jij dat je Nederlandicus bent. Lees je tweede zin even terug en ga je diep schamen over het feit dat jij anderen de les leert over hun gebruik van de Nederlandse taal.

     De beste stuurlui vallen er zelf in………

     1. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

      De beste stuurlui vallen er zelf in?? Het woordje kan vergeten, oeps, dat is echt een gigantische taalfout. Ook nog eens zriedewald i.p.v. Riedewald. Ik zit nu echt als een klein jongetje in een hoekje. Verder waren wij het er volgens mij over eens dat Riedewald talent is, jij vindt hem zelfs een groot talent. Dus een elftal met mislukte talenten? Misschien goed om ook eerst eens even na te denken voordat je wat opschrijft? Daarnaast wilde Cruijff als eerste mooi en aanvallend voetbal. Dit voetbal zou automatisch tot resultaat gaan leiden. Cruijff zag liever uiteindelijk een 4-3 overwinning dan een geniepige 1-0. Dat je dan ook wel eens je neus kan stoten met een 3-4 nederlaag is all in the game. Maar ja, dat staat allemaal in de bijbel van jdg he.

 16. fjonkman

  Ik zie je met pijn in mijn Ajaxhart vertrekken Jairo, heel veel succes bij CP! En nu zijn we een hele lichting kwijt… Riedewald, Tete, Bazoer, El Ghazi… zo jammer!!!

  1. JohnDoe77

   El Ghazi kan je moeilijk jammer vinden. Speelde een paar aardige potjes en dacht dat hij Ronaldo was…en bij Lille heeft hij 12 wedstrijden gespeeld en 2 goals gemaakt en zeker niet altijd volle wedstrijden.

 17. JohnDoe77

  Jammer dat het niet gewerkt heeft, maar fijn dat het voor hem deze club geworden is! Prima met Frank die hem al heel lang kent. Succes Jairo!

 18. bs

  9 miljoen is een mooi bedrag en een erkenning voor zijn kwaliteiten. Helaas dan maar zo …

 19. Ajaxstaff

  Ik vindt dat Ajax met dit elftal niets te zoeken in de voorronde CL of CL , Nu wordt bijna alles verkocht maar kopen niets terug Jammer.

 20. Dagrump

  Blijf het jammer vinden!! Maar begrijpelijk keuze !! Is je van harte gegund !! Gefeliciteerd en laat zien wat je waard bent !!

 21. Gido

  Jammer, kind van de club, maar mist gif voor topvoetbal. Was tot mijn verbazing afgelopen seizoen duidelijk minder dan Sinkgraven en Viergever.

 22. koote207

  Succes, jammer dat je niet echt een kans hebt gehad om werkelijk te laten zien dat je bij ons hoort

 23. Jimmy1971

  Ligt bij beiden partijen een beetje !
  Met de nieuwe trainer waren er gewoon nieuwe kansen ook voor Riedewald en Tete ..
  Als Bosz was gebleven had ik ze beter begrepen ..

Comments are closed.