Richarlison nog gewoon in actie voor Fluminense

Steeds meer bronnen bevestigen, ondanks de vermeende inmenging van Chelsea, dat Ajax nog steeds verwacht dat de Braziliaan Richarlison naar Ajax komt. De aanvaller zelf kwam gisteren gewoon nog in actie voor zijn huidige club Fluminense. De wedstrijd tegen Corinthians ging wel met 1-0 verloren.

Zie ook eerdere berichten:
23-07-2017:
Ajax gaat nog steeds uit van komst Richarlison
23-07-2017: 
‘Chelsea gooit roet in het eten en wil Richarlison naar Londen halen’
22-07-2017:
Komst Richarlison na het weekend verwacht
21-07-2017:  
Ajax verwacht vandaag komst Richarlison af te ronden
20-07-2017:
 ‘Ook AC Milan en Man United azen op Richarlison’; Wie is deze speler eigenlijk?
20-07-2017: Telegraaf: ‘Overmars in vergevorderd stadium met transfer Richarlison’
31-01-2017: ‘Fluminense weigert Ajax-bod van negen miljoen op Braziliaanse spits Richarlison’

Related posts

71 Comments

 1. Iedereen heeft een mening

  Was toch allang bekend dat hij zondag nog gewoon in actie zou komen voor zijn club.

  1. Basisspeler

   Klopt, dat had de trainer al aangegeven. Was een belsngrijke wedstrijd voor Fluminese.

  2. Ajax1=60% eigen opleiding+aanvallend spektakel+Amsterdamse bluf=resultaat

   Geen nieuws is ook nieuws ?

   1. De Ajacied

    Dat hij maar héél snel voor Ajax speelt,
    Dat lees ik veel liever dan dit “nieuws” want dit was vorige week al bekend
    ❌❌❌

 2. JohnDoe77

  Deze wedstrijd moest hij spelen. Vanavond zal duidelijk worden dat hij getekend heeft bij Ajax. Clubs als Chelsea/Man Utd kopen hem wel als hij bij clubs als Ajax uitblinker blijft, zoals het ook bij Sanchez wel zal gaan.

 3. Mijn Club

  Ik hoop ook dat hij onze mooie club gaat versterken. Een aantal forumleden hier zien liever geen aankopen, maar ik denk dat deze (relatief dure) aankopen beslist nodig zijn en normaliter ook geen geldverspilling zijn. Wil je Europees mee kunnen komen met de (sub)top, zul je moeten investeren in nieuwe spelers. Dan red je het echt niet met alleen je eigen jeugd. Daarnaast zijn veruit de meeste aankopen weer prima te verkopen over een asntal of paar jaar. Bijv Sanchez.
  Deze investeringen zijn gewoonweg nodig. Ik denk dat zonder deze investeringen je ook geen kampioen wordt, omdat Feyenoord en PSV normaal gesproken altijd meer ervaring in hun team hebben dan wij. Ervaring is belangrijk. Iedereen die op niveau heeft gevoetbald weet dat. Maar goed, ik juich de aankoop van deze Braziliaan toe. Ik hou van frivoliteit in het voetbal. Acties maken, rechnische hoogstandjes. Ook goed voor Neres dat hij komt.

  1. Ajax1=60% eigen opleiding+aanvallend spektakel+Amsterdamse bluf=resultaat

   Welke belangrijke ervaring brengt deze aankoop mee?

   1. Bakkie

    Ik snap het verband met ervaring ook niet zo, maar denk dat Mijn Club bedoelt dat juist omdat we weinig ervaring hebben, we meer kwaliteit aan boord moeten hebben. In dat geval ben ik het met hem eens.

    1. Mijn Club

     BAKKIE: Precies dat bedoelde ik. Ben het met jullie eens, dat ik niet helemaal duidelijk was mbt ERVARING in het team. Maar idd, gebrek aan ervaring kun je enigszins opvangen met de aankoop van zulke (in dit geval buitenlandse) talenten. Zoals bijv Sanchez zijn ervaring mee heeft genomen, ondanks dat ook hij nog zeer jong is.
     Hij heeft wel de equivalent van de CL aldaar gewonnen.

  2. De seijs

   Helemaal mee eens Mijn Club. Zo is het en zeker niet anders!Wij willen prijzen.

  3. Ajax1=60% eigen opleiding+aanvallend spektakel+Amsterdamse bluf=resultaat

   Mijn club: als je niet op niveau hebt gevoetbald, kan je dan niet logisch nadenken over het spelletje? Daarnaast: waar start de definitie van voetballen op niveau?

  4. Indojood

   Niemand is tegen aankopen, ik ben wel tegen nutteloze aankopen en niet-gerichte aankopen. We hebben al buitenspelers en een jonge speler als deze Richarlison gaat ons Europees niet verder brengen. Neres deed dat ook niet en dat kunnen we ook niet verwachten van jonge gassies die van heinde en ver komen.

   In onze selectie hebben we genoeg ervaring om kampioen te worden. Ziyech, Veltman, Schöne, Viergever, Huntelaar en nu ook Sanchez zijn ervaren genoeg. Ook op Europees niveau hebben we vorig jaar enorm veel geleerd.

   1. nick-afca95

    Toch ook weer een bak ervaring ingeleverd met Klaassen en Westerman. Toch zie ik dit als een investering. Brazilianen brengen altijd redelijk geld op in de verkoop, en wanneer hij goed voetbalt halen we de investering er 3 keer uit. En een jongen die op 3 posities kan spelen is natuurlijk heel erg nuttig.

    1. Ajax1=60% eigen opleiding+aanvallend spektakel+Amsterdamse bluf=resultaat

     Oeps, Klaassen en Westermann is één adem noemen. Oei.

     1. Bakkie

      En met Younes (wisselvallig), Kluivert en Cerny (nog te licht) en Neres (moet zijn draai ook nog vinden) heb je echt niet genoeg kwaliteit om Europees mee te doen

     2. Indojood

      Onbedoeld stip je het falende aankoopbeleid aan. Neres kostte minimaal 12M maar moet zijn draai nog vinden (!). Waarom besteden we tientallen miljoenen aan spelers die nog moeten wennen?

     3. Prinsengracht

      Omdat spelers die nog beter zijn en niet moeten wennen gewoon niet naar NL komen. En omdat er ook niet genoeg jeugdspelers echt goed genoeg zijn. En misschien ook omdat veel supporters de hele zomer moord en brand schreeuwen om aankopen.

     4. Indojood

      Natuurlijk joh, jonge Braziliaantjes van over de 10M kopen en laten wennen. Johan had dit vast zo bedoeld. Verzin het niet zelf maar volgens ons geweldige TH werken we volgens zijn visie, dus met gerichte aankopen die er meteen moeten staan. Als dit model misschien niet werkt dan hoor ik dat graag van Ajax.

     5. Prinsengracht

      Volgens mij ben je prima kerel. Maar e zit zo vast in je dogma’s dat ik op dit punt de discussie niet meer aanga. In de ideale wereld heb je gewoon gelijk. Maar de realiteit vraagt volgens mij om wat meer flexibiliteit. Ik respecteer dat je het blijft opnemen voor JC en Jonk. Maar de mensen waar je je pijlen op richt merken daar niets van. Ik blijf je bijdragen lezen, maar ik stop met mijn pogingen tot nuancering.

     6. Ajax1=60% eigen opleiding+aanvallend spektakel+Amsterdamse bluf=resultaat

      Zou Richarlison zijn draai niet moeten vindn dan? Bekkebreker die naam trouwens.

  5. De Nees

   Vind deze bedragen voor jeugdspelers te veel en ook nog ‘s voor flankspelers. Hoop dat dit eenmalig is, want wat mij meer stoort nu is dat het zover heeft moeten komen. Cerny is al 2 jaar geleden gedebuteerd, daarna amper teruggezien in de selectie, waarom lukt het niet? Kluivert is pas 17, daar kan je nog geen hoop op bouwen, heeft zeker nog 2 jaar nodig voor europees niveau. El Ghazi te makkelijk laten lopen, had nog zeker aan geschaafd kunnen worden. Als dit de score uit de opleiding is van zeg maar afgelopen 4 jaar, flankspelers notabene waar Ajax juist goed in moet zijn, dan gaat het op deze posities niet goed op de Toekomst. Of er is een tijdelijke dip op die positie. Ik hoop maar dat laatste.

   1. Prinsengracht

    Waarom lees ik de hele tijd “Europees” en Europees niveau en meedoen in Europa? Verreweg de meeste wedstrijden zullen we spelen in de Eredivisie. Gewoon in NL. En daar zijn twee concurrenten die ook niet stilzitten. Het lijkt wel of veel mensen alleen nog aan Europa denken. Ik zou graag een mooie competitie zien met attractief voetbal. En kampioen worden als het kan. Dan hoef je ook niet te praten over Europa. Want zit je of rechtstreeks in de CL. Of voorronden tegen kampioenen van B en C landen.

    1. AB: Ajax wordt een koopclub a la Chelsea etc etc. Steeds verder weg van het Ajax van Johan. Wie gaat Ajax redden.

     Was komend seizoen rechtstreeks CL nog steeds mogelijk?

     1. Prinsengracht

      Ja. Als NL de elfde plaats op de ranking bereikt en als de winnaar van de CL zich in eigen land ook plaatst.

     2. AB: Ajax wordt een koopclub a la Chelsea etc etc. Steeds verder weg van het Ajax van Johan. Wie gaat Ajax redden.

      Oke, bedankt. Had iets gelezen maar wist het niet meer.

   2. De Nees

    PG…hoeveel groter moet Ajax nog worden in NL dan? Worden of kampioen of 2e en in een slecht jaar 3e. Met de status van Ajax moet europa weer de lat worden. Daar is Oranje ook bij gediend als we spelers van dat niveau voortbrengen. Ben je europees waardig dan troef je bijna automatisch ook die 2 concurrenten af. Ook zij zullen hun kwaliteit willen verhogen om aan te haken aan Ajax, wat het NL’se voetbal naar hoger niveau tilt. En wat als je met ED niveau elftal de CL ingaat en als een gieter afgaat met dikke cijfers, dat neem je voor lief? Heb genoeg wedstrijden gezien onder FdB in de CL/ EL waar Ajax als een kneus bijliep.

    1. Prinsengracht

     Je weet wie nu kampioen is. En wie vorig jaar. En ook dat wij het al een paar jaar niet zijn. Lijkt me belangrijker dan Europa

    2. De Nees

     Maar heb je europese kwaliteit dan ben je meteen ook top in ED. Je gaat niet eerst alle moeite en middelen inzetten om top te zijn in ED, om daarna maar te zien hoever de ambities rijken in europa. Dat levert vooral tranen op, dat FdB tijdperk is nu wel geweest.

     1. Prinsengracht

      Vorig seizoen was dat echt anders. Finale EL maar niet kampioen. De kampioen overleefde de eerste ronde EL niet eens. Verder begrijp ik wel wat je bedoelt natuurlijk. Ik wil gewoon heel graag kampioen worden.

    3. Mijn Club

     DE NEES: helemaal waar, zie Bayern et cetera …
     als je Europees weer goed kunt meedraaien op CL niveau, ben je normaliter ook nr 1 in NL.

 4. Charka53

  Wat er ook wordt geschreven ik geloof het pas als hij op schiphol is geland.

 5. AFCA my World

  Ik moet het eerst nog zien ! Het is wel mooi om engelse clubs af te troefen,maar makkelijk is het niet ! ⚽️

  1. JohnDoe77

   Lekker negatief weer! Er is nog nergens gezegd dat hij niet komt en feit blijft dat transfers uit dit soort landen altijd lastig zijn. Belanghebbende die “eigenaar” zijn van de speler, diverse zaakwaarnemers, etc. Geen idee waarom je zo negatief moet zijn, Marc doet naar mijn idee -in een zeer moeilijke markt als “kleine club” als het gaat om transferbudget- prima werk!

   1. fjonkman

    Jups, ging het met Neres niet precies op dezelfde manier? Duurde maar en duurde maar, maar kwam toch. Ik hoop dat dit ook zo gaat lopen. En ik hoop dat Keizer alle neuzen weer in de juiste richting krijgt

 6. -buitenkantje rechts-

  Dit had de trainer al gezegd. Ik zie Richarlison gewoon komen. Bij. Chelsea krijgt hij geen werkvergunning en beland hij op de tribune als aankoop 367.. Dit is onderhandelingstactiek om de prijs van Richarlison nog een paar miljoen te kunnen opschroeven. Overmars wil 12 miljoen betaalen, maar Fluminense wil graag 15 miljoen cashen.. Vertragingstactiek en schermen met alternatieven.. Zo doorzichtig.

  1. Mijn Club

   BR: denk er ook zo over. Onderhandelingstactieken, schermen met Chelsea en andere grote clubs. Vrij logische redenatie. Persoonlijk denk ik dat het Overmars lukt, om hem naar ons te laten komen.
   Begrijp sowieso niet dat een TALENT naar Chelsea en co wil, buiten de financiele vergoeding. Je wordt aldaar voor 99,9% zeker toch verhuurd. Bij Ajax is de kans op spelen minimaal 50%. Zeker qua invalbeurten en om met regelmaat te rouleren ivm vermoeidheid of vormcrises van diverse spelers.

  2. De Nees

   Je kan daar zowaar gelijk hebben BR. Heeft Marc geen connecties bij Chelsea? Wereldje onder technische directeuren is klein, ze hebben toch vast mekaars mobiel nr… ?

 7. Mijn Club

  AJAX1=60%: Ik ben nu 50+, maar kan tenminste zeggen dat ik vroeger als jeugdspeler tegen de absolute wereldtop heb gevoetbald (Rijkaard, Gullit, Vanenburg, v Basten et cetera). Echter als broekie legde ik het nagenoeg altijd af tegen een dertiger met nog meer body (en ik ben 1.84 m). In de jeugd won ik bijna alle duels, maar als 17 jarige tegen een ervaren prof was dat een ander verhaal. Dus zeg ik: ervaring is enorm belangrijk. Het is niet voor niets dat de clubs met zeer veel ervaring in het team ALTIJD de hoofdprijzen pakken. Dat Ajax het afgelopen seizoen de finale van de EL bereikte is echt een uitzondering geweest. Mede door een gunstige loting.
  Gelukkig is het behalen van die EL ook een enorme ervaring die een groot aantal spelers in de huidige selectie nu ook verder kan helpen. Spelen voor jong Ajax in de Jupilerlegue is eveneens een prima manier om het verschil aan te voelen tussen het spelen tegen jeugdgenootjes en echte volwassen profs. Hierdoor worden jeugdspelers ook sneller volwassen en zien ze sneller hun ’tekortkomingen’

  1. Mijn Club

   Ahum … met wereldtop bedoelde ik natuurlijk wereldtoppers in de toenmalige dop 🙂
   Het waren destijds ook nog maar gewone jongens

   1. Prinsengracht

    Je hebt waarschijnlijk een stuk minder alimentatie betaald dan sommige van die toppers :-))

  2. AB: Ajax wordt steeds meer een koopclub a la Chelsea Man.C etc etc. Steeds verder weg van het Ajax van Johan. Wie gaat Ajax redden.

   Om dat te zien heb je toch niet zelf ervaring op niveau nodig? Dat bedoelde ik ermee te zeggen. Je zegt dat je het alleen kan beoordelen als jezelf op niveau hebt gevoetbald en dat is, in mijn ogen, onzin.

   1. AB: Ajax wordt steeds meer een koopclub a la Chelsea Man.C etc etc. Steeds verder weg van het Ajax van Johan. Wie gaat Ajax redden.

    Ook je start met ” kan tenminsten zeggen dat …. etc. is totaal niet van belang en duidt, wederom in mijn ogen, op een enorm overschat ego. Niet doen zou ik zeggen.

   2. De Nees

    Ik denk niet dat je Mijn Club een overschat ego kan verwijten, dat is zeker niet zijn stijl. Je haalt zinnen uit de context en geeft daar een hamerslag op, neem af en toe ’s wat gas terug AB en laat een ander beetje in zijn waarde. Volgens mij probeert MC ingehouden aan te geven wat ervaring is met hem voorzichtig als referentie. De insteek van zijn verhaal is duidelijk zat.

    1. AB: Ajax wordt een koopclub a la Chelsea etc etc. Steeds verder weg van het Ajax van Johan. Wie gaat Ajax redden.

     De Nees, er staat in mijn ogen. Dat is dus mijn mening, mijn opvatting. Die hpgeef ik altijd en overal dus ook hier of ik de mensen nu wel of niet ken. Ik begin het betuttelen etc een beetje zat te worden m.a.w. jou dus ook. Ook dat is mijn mening, mijn opvatting.

    2. De Nees

     Niet altijd maar schuilen achter ‘mijn mening’ AB om daarmee ook onzin te spuien alsof het dan wel gerechtvaardigd is. Soms denk ik dat je sneller schrijft dan nadenkt. Valt op als mensen te pas en te onpas ‘ja dat is mijn mening’ roepen, wsl is dat het magische weerwoord na de zoveelste tegenreactie van anderen, zegt het mss iets over die mening? Word je zat van mij, prima stoor ik mij geen zak aan.

  3. FrankiC

   @Mijn Club; prima uiteenzetting over de keuze tussen de kleine ervaren Sneijder of de onvervaren Vd Beek/ De Jong.
   @AB; soms moet je het toch zelf ervaren. Niet om te patsen maar ik vond Wim Rijsbergen een (technisch) erg beperkte speler…tot het moment dat ik, een broekie, hem als tegenstander had. Vanaf toen alleen maar ontzag. Dan kun je beter tegen een leeftijdsgenootje ballen.
   @De Nees; goeie terechtwijzing. Dat houdt het forum leuk.

   1. Prinsengracht

    Die uiteenzetting is niet echt nodig als we weten dat Sneijder alleen maar een half jaar wil overbruggen. Daar is Ajax veel te groot voor. En onze eigen spelers te goed.

   2. De Nees

    Frankie ja lijkt soms wel een kras op de plaat en dan heb ik hem nog betuttelt ook net…AB moet zelfs blij wezen dat ie hier nog zo veel betuttelt wordt maar dat heeft meneer zelf niet eens door.

    1. AB: Ajax wordt een koopclub a la Chelsea etc etc. Steeds verder weg van het Ajax van Johan. Wie gaat Ajax redden.

     Niemand hoeft op mij comnentaar te geven hoor. Deze “meneer” stoort zich daar geen zak aan nl zogezegd. En FrankiC, “terechtwijzing”? Doet ff normaal joh. Verder is het voor veel forumleden nodig om aan te geven dat je hier een eigen mening geeft. De meesten snappen dat nl niet heb ik zelf ondervonden. Verder blijf ik het belachelijk vinden dat je zelf ervaring op welk niveau dan ook moet hebben gehad om überhaupt een mening te kunnen hebben over bepaalde voetbalzaken. Ik durf te zeggen dat het werk van Overmars en van der Sar sowieso ook door mensen zonder ervaring op niveau gedaan kan worden. Zelfs het vak van trainer. Ik denk zekfs dat je sowieso geen voetbal ervaring nodig hebt. Dat het misschien handig is, is wat anders.

     1. AB: Ajax wordt een koopclub a la Chelsea etc etc. Steeds verder weg van het Ajax van Johan. Wie gaat Ajax redden.

      Nee hoor, Johan wist toen nog niet dat die badgasten deze geintjes gingen uithalen die compleet haaks op zijn visie staan. Hier stelt men dat voetbalervaring eigenlijk alles is.

    2. De Nees

     Dat alsmaar terugkerende mantra van ‘eigen mening’ dat geloven we wel op een forum, dat is nagenoeg de definitie. Nu nog de ontwikkeling maken wat je met een eigen mening doet en wanneer je wel of niet een zak aantrekt van een ander. Tot die tijd is een ’terechtwijzing’ op zijn plaats, of je het leuk vind of niet.

     1. AB: Ajax wordt een koopclub a la Chelsea etc etc. Steeds verder weg van het Ajax van Johan. Wie gaat Ajax redden.

      Ga je gang, je weet wat ik ermee doe.

     2. De Nees

      Precies verwachtte niet veel anders. Maar live and learn als je je niet te groot voelt.

 8. Mijn Club

  AB: Over dat ‘ik kan tenminste zeggen …’
  hierover geef ik je wel gelijk hoor. 🙂
  Ik bedoelde meer dat ik erover kan meespreken dat ervaring erg belangrijk, puur omdat ik dat zelf zo heb ervaren.
  En uiteraard is het niet zo, dat wanneer je niet op ‘niveau’ hebt gevoetbald, dat je wbt die ervaring daar geen kennis van kunt hebben. Mijn excuus derhalve …

  1. AB: Ajax wordt een koopclub a la Chelsea etc etc. Steeds verder weg van het Ajax van Johan. Wie gaat Ajax redden.

   ?

   1. AB: Ajax wordt een koopclub a la Chelsea etc etc. Steeds verder weg van het Ajax van Johan. Wie gaat Ajax redden.

    Het kwam beetje arro over ?

    1. Mijn Club

     Begrijp ik achteraf wel. Maar als ik iets NIET ben is het arrogant 😉 Absoluut niet zelfs.

     1. AB: Ajax wordt een koopclub a la Chelsea etc etc. Steeds verder weg van het Ajax van Johan. Wie gaat Ajax redden.

      Boodschap begrepen ? dat is het probleem van alleen tekst he. Je geeft er toch een eigen intonatie/invulling aan. Je mist ook de gezichtsuitdrukking van iemand die het zegt/schrijft. Je maakt je eigen invulling.

     2. De Nees

      Vooral jij hebt dat probleem met je snelle oordelen. Daarom zei ik ook…eerst nadenken voordat je wat schrijft.

     3. AB: "Je gaat het pas zien als je het door hebt"

      He de Nees, jij ook hier? Alles goed?

Comments are closed.