Dijks krijgt opnieuw een kans van trainer Keizer

Mitchell Dijks krijgt opnieuw de kans om zich bij Ajax te gaan richten op de positie van linksback. De club is er de laatste weken niet in geslaagd om een nieuwe linksback aan te trekken waardoor men weer een beroep op Dijks zal gaan doen. Dijks werd het afgelopen halfjaar verhuurd aan Norwich City en mocht praten met andere clubs voor een permanent vertrek, en leek definitief de overstap te gaan maken naar Engeland, maar Ajax wil hem nu niet meer laten gaan. Naar verluidt had ook PSV interesse om de verdediger in te lijven.

Mitchell heeft vrijdag een goed gesprek met Keizer gehad. Daar sprak vertrouwen uit”, zo liet de zaakwaarnemer van Dijks, Dick van Burik, weten tegenover De Telegraaf.  Ajax had geen rekening gehouden met het aanblijven van Dijks en heeft hem dan ook niet ingeschreven bij de UEFA voor de Europese wedstrijden. De clubleiding gaat er nu alles aan doen om hem alsnog speelgerechtigd te krijgen voor de ontmoeting met OGC Nice.

Dijks is na Viergever de tweede selectie speler met een aflopend contract die wel aan zijn contract wordt gehouden maar vooralsnog geen verlenging kreeg aangeboden.

Bron: De Telegraaf

Related posts

89 Comments

 1. Indojood

  Eerst niet goed genoeg, verkocht aan Willem II, teruggekocht, weer niet goed genoeg, verhuurd aan Norwich, en nu weer goed genoeg omdat we geen nieuwe linksback kunnen vinden.

   1. Indojood

    Ondanks dat ik geen fan ben van Veltman is hij vele malen beter dan Dijks.

   2. FrankiC

    Zwaktebod. Stemt me triest.
    Gelukkig hebben we Sinkgraven en Viergever voor hem….

    1. Litmanen

     Op zich wel Franki, maar als er niks beters of betaalbaars te halen is: hij is wel direct speelklaar. Hij heeft de hele voorbereiding meegemaakt en weet wat er verwacht wordt.
     Bovendien, hij weet dat hij geen eerste keus is en wil blijven. Winwin.

  1. Ajax1958

   Komt idd te kort. Willen we een niveautje hoger moet er toch iets beters komen, geldt overigens ook voor Veltman.

   1. Guacamole

    Nu hebben we tenminste wel sloopkracht achterin. Veltman,Sanchez,Viergever,Dijks

  2. Geroldkohlen

   ongelooflijk dit! kunnen geen back vinden zeggen ze dan. concurrentie haalt ze wel. als die clubs het doen waarom lukt ons dat niet dan! dijks fijne jongen maar niet goed genoeg, en dat hij zich nog als een jojo laat gebruiken.

   1. FrankiC

    Een blessure en/of een schorsing en we zijn internationaal gezien. Het lijkt erop of ze dit pas de laatste weken beseffen.

    1. -buitenkantje rechts-

     Denk dat we weinig in te brengen hebben tegen Nice.. Kansen om kwaliteit te halen waren/zijn er zeker.. Namen zijn vaak genoeg genoemd. Gewoon wederom te te laat.

     1. FrankiC

      Nu er geen grote aankopen zijn, zou er geld vrijgemaakt moeten kunnen worden.

     2. FrankiC

      Dat dan weer dubbel en dwars wordt terugverdiend. Als ze maar niet te lang wachten.

     3. FrankiC

      En nog erger PG: dat je achteraf moet toegeven dat dat toch wel een beste aankoop bleek te zijn. Maar BR heeft een Heerenveen hart, dus unanimiteit wordt een probleem.

  3. Charlie2011

   Wel lullig voor die gozer. Ze moeten gewoon geduld met hem hebben. Blind was ook niet echt tof

 2. stylo1984

  Hou toch op man, marc weer te laat met aantrekken nieuwe spelers en sinkgraven nog steeds last van zen knietje… daarom mag die spelen

 3. dickst14

  Ja Haps was waarschijnlijk ook niet goed genoeg om te kopen. In ieder geval succes Mitchel.

  1. Reservewissel

   Ik weet dat ik een van de weinigen ben, maar ik vind Dijks echt ondergewaardeerd en zeker beter dan Sinkgraven. Hij is meer dan een harde werker, maar ik ben ervan overtuigd dat zijn mentaliteit hem wel terug in de basis brengt. De revelatie van het komende seizoen.

   1. Ajaxslied

    Ja blind naar de achterlijn rennen en dan de bal naar de andere cornervlag rossen haha.

 4. Iamsterdam2015

  Die Dijks zal het afgelopen weekend wel zijn wenkbrauwen hebben gefronst. Net wat je zegt Indojood…
  Maar wat wordt zijn rol als sinkgraven weer fit is?? Je hebt als eerste keus Viergever en dan Dijks….dus wordt Sinkgraven dan verbannen naar de tribune??? Sowieso vind ik de situatie vreemd. Hij mocht weg geen trainingskamp en nu heeft hij een ” goed gesprek” gehad met Keizer……
  en als ze op de valreep wel een goeie back vinden…..
  Als ik Dijks was zou ik eieren voor mijn geld kiezen en verkassen wil hij geen Tete/Riedewald scenario wandelen.

  1. Litmanen

   Dan moet er wel een club zijn die aan zijn eisen voldoet. En die is er dus niet.

 5. Iedereen heeft een mening

  Verstandig besluit. Kon naar het buitenland maar stelde te hoge (financiele) eisen. Dus nog steeds contractspeler bij Ajax. En zolang Sinkgrave geblesseerd is gebruik je hem als stand-in. En nu heel goed zoeken naar een linksback die er straks meteen staat en die WEL in nederland wil voetballen. In de winterstop kan je dan alsnog afscheid nemen van Dijks en eventueel Viergever. Maar momenteel is de situatie zoals die is.

  1. Litmanen

   Waarom afscheid nemen van Viergever? Was in de topwedstrijden steeds een van de sterkhouders. Veltman en Viergever zijn geen swingende glamourboys, maar wel steeds de mannen die er staan als het moet.
   Ik denk dat elke goede coach weet dat hij zulke figuren nodig heeft. Ook buiten de wedstrijden.

   1. Iedereen heeft een mening

    Litmanen, zolang Viergever geen nieuw contract heeft ga ik er vanuit dat hij in de winterstop verkocht wordt of gewoon uit zijn contract loopt. Trouwens, voor mij hoeft Viergever echt niet weg. Vond hem ook een van de sterkhouders.

   2. EvdB

    Kan me van Viergever nig een glijpartij met hands herinneren wat tegen Twente drie dure puntjes kostte en het eigen doel weet ie ook nog wel eens te vinden

    1. Litmanen

     Gelukkig is Viergever de enige Ajacied die een flinke fout heeft gemaakt vorig jaar……
     Ik kan van elke speler wel een vergekijkende fout niemen, tot en met Dolberg aan toe!

 6. Bakkie

  Ik ben niet vaak kritisch over het aan- verkoopbeleid van Ajax, omdat ik weet dat het niet altijd even makkelijk is. Maar wat betreft de linksbackpositie denk ik hier anders over. Ik vind het onbegrijpelijk dat we eigenlijk sinds Maxwell (en dan praten we over 2001-2004) geen echte (goede) linksback meer gehad…
  Emanuelson, Anita, Blind… zijn gelegenheidsbacks…
  En Atouba, Boilesen en Dijks zijn gewoon niet goed genoeg

    1. Emilio4Ajax

     Sinkgraven wordt op zn Ajax opgeleid tot linksback vanwege zn voetbalintellegentie en zn voetballende vermogen…Die twee eigenschappen zijn belangrijker dan het “verdedigen”, omdat je, als het goed uitgespeeld wordt dan nauwelijks nog hoeft te verdedigen. En anders zijn daar altijd de Ligt of Viergever nog om de helpende hand toe te stoppen…☀️??

     1. Emilio4Ajax

      Vindt overigens Bakkie dat je wel gelijk hebt en dat het eigenlijk te gek voor woorden is dat men er niet in slaagt om een typische Ajax linksback op te leiden…zelfde geld voor de centrumspits positie…☀️??

     2. De Nees

      ‘Als je het goed uitspeelt’ zo zijn we heel vaak europa ingegaan met bv een te jeugdig elftal en niks van gebakken. Vooral uitgaan wat goed behoort te gaan maar vergeten dat de tegenstander ook niet maf is.

  1. Ajaxslied

   Boilesen vond ik juist wel een goede linksback tot zijn zware blessure. Daarna begon hij een beetje raar te doen.

 7. Basisspeler

  Wat een zootje dasr!
  Hij moet weg, kan er niks van. Oh nee! Hij moet toch blijven en we hebben vertrouwen in hem. O ja, maar we gaan je contract niet verlengen.
  Hierdoor word je lekker gemotiveerd als speler zeg. En last zien dat er geen spelersbeleid bestaat bij Ajax.

  1. Iedereen heeft een mening

   Basisspeler, Dijks mocht weg. Kon naar Engeland (Ajax had daar al overeenstemming over) maar kwam er financieel niet uit. Dus blijft Dijks bij Ajax (dat is ook zijn goed recht). Aangezien zijn contract nog 1 jaar doorloopt kan Ajax dus bepalen hoe ze Dijks dat jaar gaan gebruiken. Als hij op de tribune zit, reserve is, speelt of in het washok zit is aan Ajax.

 8. JohnDoe77

  Jeetje, zwak van de scouting dat er niemand gevonden is die beter is dan Dijks! Dit zie je toch al een jaar lang aankomen?

  1. Emilio4Ajax

   Maar JohnDoe, ze hadden toch een Braziliaan, Zeca, en een Colombiaan Luis op het oog. Zouden op meerdere plaatsen achterin inzetbaar zijn, maar dan verstoren ze de “taalbalans” meen ik ergens gelezen te hebben. Mogen van mij beide komen hoor, maar dan wel Nederlandse bijles voor hen en Spaanse/Portugese bijles voor de rest van het elftal…☀️??

 9. Mijn Club

  Ik begrijp werkelijk niet dat VIERGEVER (een sterkhouder met passie), nog geen nieuw contract heeft gekregen. Voor mij de vaste LB.

 10. AFCA my World

  Hij kent de speelstijl,bovendien is hij in engeland gegroeid ! Logisch als je nix beters kan vinden ! ⚽️

  1. JohnDoe77

   Vooral dat laatste is wel een trieste conclusie, maar wel de werkelijkheid!

  2. Ajax1=60% eigen opleiding+aanvallend spektakel+Amsterdamse bluf=resultaat

   De speelstijl is nu net het probleem. De nieuwe speelstijl van Ajax kon hij niet volgen. Zijn zijn eigen woorden.

 11. Jimmy1971

  Tja , omdat ze niks kunnen vinden mag hij invallen als er iemand geblesseerd is of geschorst ..
  Enige positieve zin die in de krant stond is dat de leiding balans wil houden tussen eigen en gekochte spelers ..
  Dus geen buitenlandse middelmaat meer kopen , maar alleen (potentiele) toppers plus opleiding , al blijft potentieel een lastig verhaal ..

 12. Charka53

  Mooi laat hem het maar weer eens zien en wie weet staat hij straks in de basis .

 13. Mijn Club

  Ajax aub, geef Vergever een nieuw contract. Ik vind hem een zeer waardevolle speler die het afgelopen seizoen echt supergoed heeft gedaan. Voor mij de vaste LB, die eventueel ook nog als LCV uit de voeten kan. Basisspeler!

 14. Ajax1=60% eigen opleiding+aanvallend spektakel+Amsterdamse bluf=resultaat

  Dijks heeft vorig seizoen zelf aangegeven niet te kunnen voldoen aan de nieuwe speelwijze van Ajax. Vervolgens heeft hij een goed gesprek met de trainer. Dat moet ongeveer zo gegaan zijn: Dijks jongen, we weten dat je de aanvallende speelstijl niet goed kan belopen en dat je voorzetten vanaf de zijkant niet echt al te best zijn. Ajax heeft echter een probleem. Op het moment dat we achterin aan de linkerkant twee spelers missen moeten we een volgende middenvelder omturnen naar linksback. Dat is allemaal niet zo heel erg goed bevallen. Sinkie is ook eigenlijk al een beetje een noodgreep. Als jij nou gewoon dit seizoen blijft krijg je een mooi plekje op de tribune, mag je af en toe op de bank zitten en heel af en toe meespelen. Je blijft natuurlijk hetzelfde salaris houden ook al hoef je je veel minder in te spannen. Deal?

  1. Litmanen

   Ik denk dat het gesorek iets anders ging. Dijks gaat bij afwezigheid van Sinkgraven veel spelen. Ik verwacht een centrum van Sanchez en Viergever. De Ligt erachter als back-up in het centrum.
   Gezien het taalprobleem ( Onana en Sanchez) geeft dat meer rust in het centrum. Laat ze asjeblieft een beetje voorzichtig zijn met De Ligt.

   1. Ajax1=60% eigen opleiding+aanvallend spektakel+Amsterdamse bluf=resultaat

    De Ligt wordt basis speler. Zijn lijf is daar al sterk genoeg voor. Viergever dus linksback (overigens ook schandalig behandeld tot nu toe, zie ook zijn rugnummer). Dijks op de bank tot Sinkgraven weer is hersteld.

    1. Litmanen

     Ik gun het die jongen en Ajax ook, maar laat hem geen 40 wedstrijden spelen, hij is dit jaar pas achttien. Dat geldt trouwens ook voor Kluivert, hoewel technisch/tactisch De Ligt een stuk verder is.

     1. Indojood

      Die zal hij ook niet gaan spelen maar hij heeft niet voor niets nummer 4 gekregen.

 15. KBouter

  Je zult me niet vaak horen over het aankoopbeleid maar hier slaat Ajax finaal de plank.

  Niet goed genoeg bevonden, uitgeleend en terug gekomen zonder enig verwachting en ook geen rugnummer gekregen, zoveel vertrouwen had Ajax in Dijks.

  En ineens omdat een andere back een beetje vaak auw heeft, gaan ze ineens alle zeilen bijzetten om hem speelgerechtigd te krijgen.

  Doe dan je best en ga de boer op voor een back die je nodig hebt, ipv jeugdspelers. middenvelders en aanvallers!

  Heel vreemd dit.

 16. Ajax1=60% eigen opleiding+aanvallend spektakel+Amsterdamse bluf=resultaat

  Het is overigens voor de clubleiding heel simpel om hem toe te voegen. Er was nog een plek open. Hooguit geeft het een probleem als ons Braziliaantje ook komt. Overigens is het probleem dan alleen van toepassing op de voorronde wedstrijden. Voor poule wedstrijden zijn er weer nieuwe mogelijkheden.

  1. FrankiC

   Ik denk dat een zelf opgeleide speler buiten deze regel valt en er alsnog een aankopen zou mogen worden toegevoegd.

 17. Markzagt

  Laat hem maar zijn best doen als hij goed gaat presteren hebben we geluk en als hij het niet goed doet mag hij vertrekken we hebben toch nog viergever en sinkgraven

 18. Valentino

  Dus Tete en Riedwald verkopen omdat ze niet voldoen terwijl het geweldige verdedigers zijn. En Dijks geven we een kans omdat niemand hem wil omdat hij er niks van bakt.

 19. -buitenkantje rechts-

  Ik zei al.. Dijks ziet kansen nu hij alleen nog Sinkgraven voor zich moet dulden.. En ik geef hem geen ongelijk. De voetbalwereld is opportuun en ad hoc. De waan van de dag regeert. Ajax is daar helaas geen uitzondering op.
  Zoals Indo bovenaan ook al aangeeft is er ontzettend met deze jongen gesolt. Verhuurd..teruggehaald..verkocht..terug gekocht.. verhuurd.. weer terug gehaald..nu geprek waariot vertrouwen blijkt??
  Gewoon zaakjes niet voor elkaar! Geen goede vervanger op tijd gehaald of opgeleid. Dus dan maar dit zwaktebod.. Verwacht dat hoj nog veel speeltijd gaat krijgen ook.
  Voorzie een centrum van (zeker in de CL) van Viergever/Sanchez.. LB Dijks.. RB Veltman..

  1. Ajax1=60% eigen opleiding+aanvallend spektakel+Amsterdamse bluf=resultaat

   Centrum wordt Sanchez/de Ligt

   1. Litmanen

    Ik blijf het fijner vinden als er een linkspoot op links staat in het centrum. Dus Viergever.

    1. FrankiC

     Ik ben benieuwd wat Keizer daarvan vindt. Ik hoop en vermoed dat De Ligt hoe dan ook ik de basis speelt.

  2. De Nees

   D’r is dus geen concrete interesse voor Dijks en om hem niet buiten de poort te zetten wordt hij toch opgenomen in de selectie. Wat een gesol met die jongen, wat is het toekomstperspectief voor hem dan? Hij wordt toch geen vaste waarde, dan kan je toch veel beter Savastano (of andere jeugd) klaarstomen als LB, kan ie over 2 jaar stokkie overnemen van Viergever. Nu loopt Dijks daar weer tussen waar geen serieus geloof in is. Begrijp TH soms echt niet.

  3. EugAjax

   BR ik ga best wel mee met je dat dit een zwaktebod is en ook vind ik Dijks niet van het niveau dat Ajax hoort na te streven. Maar of het echt zaakjes niet voor elkaar hebben is twijfel ik toch beetje aan. Nadat ik heb gelezen dat Liverpool 80(!) miljoen heeft geboden voor Virgil van Dijk en o ja Southampton lapt de bieding niet eens aan……….ja waar gaat dit heen man. Wat had Ajax moeten betalen voor een stuk betere back dan Dijks? Die dan ook nog tweede of derde keus is? We hebben Sinky (nee hij gaat niet naar Heerenveen???), en Viergever nog. Met Dijks hebben we tenmonste alles dubbel bezet. Komt bij laatst heeft Dijks ook nog een club afgewezen vanwege persoonlijke eisen. Dus ik denk dat gedacht hebben nou dan gaan we met elkaar verder. Zou ook niet mijn keuze zijn, maar wie weet gaat hij een Dijk(s) van een seizoen spelen. Waren we met zijn allen ook niet wat bevreesd voor Viergever en die speelt nu al tijd heel goed en die is 4 jaar ouder toch? K ben benieuwd

   1. Litmanen

    Eens Eug. De wereld staat op zijn kop als er 80 miljoen wordt geboden voor een middelmatige verdediger als Van Dijk. De man is opbouwend zo zwak dat geen enkele top of subtop club in Nederland hem wilde hebben.
    Het is makkelijk kosten op Overmars, maar haal in Europa maar eens een fatsoenlijke back op voor minder dan tien miljoen.
    Kijk wat ze betalen voor Riedewald. 9 miljoen voor een Nederlandse wisselspeler!

    1. EugAjax

     Ja het is volgens mij heel moeilijk om de juiste zaken te doen in deze markt, Litmanen. Neem nu Riedewald. Hij was idd wisselspeler, toch in mijn ogen (nog steeds) een groot talent en dus zou 9 mln voor wisselspeler heel goed zijn maar voor zijn talent weer te weinig vind ik. Aan de andere kant als je dan een Braziliaanse vleugelspeler kan ophalen voorv12 mln die een seizoen lang in basis heeft gestaan dan lijkt dat weer meer in evenwicht. Overigens zo lang wij Younes hebben hoeft Richarlison niet te komen van mij. Maar even een prijsvergelijking op slechts vier spelers Dijks, Van Dijk, Richarlison en Riedewald. Ja dan weet je alleen al naar die vier kijkend tegen woordig bijna niet meer te doen…..

 20. Bert62

  Zou eerst mijn licht eens goed laten schijnen alvorens je spelers zoals Riedewald en Tete gaat verkopen

 21. a.p.

  Dit kan ik allemaal niet bevatten..weg..weg….weg…niet weg…nu terug Toch…veel succes en welkom thuis

 22. TikkieTakkie

  Vaak weg gegaan bij ajax en altijd te zwak terug gekomen en alsnog denken dat hij het zou kunnen redden bij Ajax op de Linksback positie, gewoon Viergever en Sinkgraven op die plek bezet houden en Viergever ook meteen een nieuw contract aanbieden, met het postuur van dijks zit het wel goed voor een verdediger maar als je hem ziet voetballen is hij toch wel erg onder niveau.

 23. DennisTheMenace

  “Nieuwe kans”: blijft wel mooi thuis voor de uitwedstrijd tegen Nice…

 24. Forever nr14

  Dit is toch werkelijk niet te geloven, backs in overvloed en wij houden “Dijks” jeetje zeg! Ongelooflijk dit we willen een niveau hoger nou!???????

 25. Overdwars

  Wel sterke verdediger, hoge inzet, goede mentaliteit..vaak op kracht er langs…als die voorzetten nou eens wat worden dan gun ik hem alle kansen!

Comments are closed.