‘Chelsea gooit roet in het eten en wil Richarlison naar Londen halen’

De transfer van Richarlison naar Ajax leek in kannen en kruiken maar mogelijk vist Marc Overmars alsnog achter het net. Chelsea heeft namelijk ook de intentie om de Braziliaan te contracteren. De club uit Londen wil de voorhoede versterken en na de komst van Alvaro Morata, die voor een slordige 85 miljoen euro overkwam van Real Madrid, moet Richarlison de volgende aankoop worden. Vrijdag leek de Richarlison-deal tussen Ajax en Fluminense nagenoeg beklonken. Ajax hoopte hem rond het weekend binnen te halen, maar Chelsea lijkt daar een stokje voor te steken. Bij Ajax ligt een vijfjarig contract klaar voor de twintigjarige aanvaller. Volgens de zondageditie van de Daily Mail staat Antonio Conte welwillend tegenover de komst van de Braziliaan, al zal de aanvaller in eerste instantie niet in aanmerking komen voor een werkvergunning en daarom op huurbasis vertrekken.

Bron: Twitter

Zie ook eerdere berichten:
22-07-2017:
Komst Richarlison na het weekend verwacht
21-07-2017:  
Ajax verwacht vandaag komst Richarlison af te ronden
20-07-2017:
 ‘Ook AC Milan en Man United azen op Richarlison’; Wie is deze speler eigenlijk?
20-07-2017: Telegraaf: ‘Overmars in vergevorderd stadium met transfer Richarlison’
31-01-2017: ‘Fluminense weigert Ajax-bod van negen miljoen op Braziliaanse spits Richarlison’

Related posts

55 Comments

  1. De Ajacied

   GVD Overmars geef een klap op deze transfer, geld maakt in deze nix uit of je nu 12 of 14 miljoen moet betalen, ben die klote engelse maar voor.
   Dus snelheid geboden Marc
   ❌❌❌

   1. Remco425

    Ik denk dat als het aan Overmars had gelegen, dat het ook al lang was gebeurd. Ik denk dat Flu het vertraagd om er meer geld uit te kunnen slepen. Niet voor niks hadden ze het bedrag ook ineens verhoogd van 12 naar 15M.

    1. Litmanen

     Eens Remco. Als hij voor Chelsea kiest gaat het puur om geld want hij mag in Engeland niet voetballen.
     Hij krijgt daar geen werkvergunning. Dus dan is het beter dat hij niet komt, want dan zou hij volgend jaar toch weg zijn.

    2. Mijn Club

     REMCO425: precies, dit is de enige logische gedachte erachter. Zelfs begrijpelijk, omdat je als club uiteraard liever een paar miljoen extra vangt

  2. Charlie2011

   Chelsea is geeneens een mooie club voor zo een jonge gast. Spelers met naam hebben het daar nieteens gered. Als ik hem was zou ik gewoon voor ajax kiezen. Hoop dat zijn zaakwaarnemer dat ook tegen hem zegt

 1. KBouter

  Als hij verstandig is, kiest hij eerst voor een paar jaartjes Ajax, om alsnog de stap naar de top te maken.

  1. De Ajacied

   De juiste woorden Kabouter,
   Dan kan ook hij 2x €€ verdienen
   ❌❌❌

 2. ajaxpers

  Vuile honden zijn die gasten. Marc Overmars kan weinig doe tegen het het oliegeld van Abrahamovic

 3. ajaxpers

  Vuile honden zijn die gasten. Marc Overmars kan weinig doen tegen het het oliegeld van Abrahamovic

 4. Toppertje

  Hoop dat Marc de speler kan overtuigen dat uitgeleend worden door Chelsea slecht voor zijn opleiding en ontwikkeling is. Laat Marc maar het voorbeeld van Traore voorspiegelen. Volgend jaar haalt Chelsea weer een batterij aan spelers en als het even kan weer grote namen. Richarlison zal dan weer uitgeleend worden en uiteindelijk verkocht worden. Kom op Marc verkoop Ajax als opleiding en opstap naar de top!

 5. Wembley71

  Ik roep nu al drie dagen dat gozer niet gaat komen en Ajacied, Volgens de Italiaanse pers ‘Italy today’ (voor wat het waard is) heeft ie al getekend. Zegt denk ook al voldoende met wat voor lieden je handelt.

 6. Iedereen heeft een mening

  Denk dat Ajax en hij er weinig aan kunnen doen. Zullen wel veel zaakwaarnemers/eigenaren bij betrokken zijn die allemaal een groot stuk van de “taart” willen hebben. Dat is meestal het nadeel met Zuid-Amerikaanse spelers. Daarnaast onderhouden deze spelers hele families, dus is geld (volgens mij) heel belangrijk.

 7. Toppertje

  Wordt nu wel echt tijd dat er vanuit de UEFA ingegrepen wordt. Clubs met 50/60/70 contractspelers die spelers kopen die vervolgens nog een jaar niet mogen spelen verzieken het voetbal. Fair Play my ass.

  1. frenkynairo

   ze moeten gewoon elke club een maximaal transferbedrag opleggen. zat zelf te denken aan een max van 100 mil per transferperiode. als ze zoiets niet gauw gaan invoeren betalen ze over 10 jaar 1miljard voor een type Messi.

   1. Toppertje

    Van mij mag het al zie ik daarbij ook graag nog een max. aantal spelers waar een club over mag beschikken inclusief uitgeleende spelers.

    1. frenkynairo

     als ze morata zouden halen voor ruim 80 mil. houdt je nog maar 20 over. dan lijkt het me niet dat je daar nog heel veel spelers bij kan halen.

     1. Toppertje

      Als er een max aan het uit te geven bedrag komt gaan automatisch ook de prijzen naar beneden. Linksom of rechtsom maakt mij niet uit als er maar einde komt aan deze onzin.

  2. Mijn Club

   TOPPERTJE: ik denk dat Ajax al zo’n 40 + contractspelers heeft (incl. jeugdcontracten). Maak daar bij Chesea en M. City maar 150-200 spelers van.

   1. Toppertje

    Weet ik. Maar ik heb het over 1e elftal spelers. Hoe dat qua definitie en telling verder zit is uitvoering. Gaat om het principe.

 8. Geroldkohlen

  Overmars had ook eerder actie kunnen ondernemen. en had de selectie van tevoren al rond moeten hebben. maar goed hij gaat liever eerst op vakantie, en gaat het allemaal regelen op het laatste moment! echt een Marc actie, het achter het net vissen!

  1. Remco425

   Jij weet precies hoe het zit geloof ik. Zit je soms aan het bureau naast Marc?

   1. Litmanen

    Weer eens. Alsof Overmars iets kan doen tegen dat soort clubs. Bieden wij 15, bieden zij 20 etc etc.

   2. Geroldkohlen

    gaat daar niet om remco! punt is als je weet wanneer je de belangrijke wedstrijden moet spelen ,moet je van te voren anticiperen en zorgen dat je niet achter net vist. en de selectie moet gewoon rond ruim voor die tijd. de enige aankopen die we zien zijn allemaal jeugdspelers, maar versterkingen voor het eerste moeten altijd op het laatste moment en vaak mislukken die deals en dat is vaker gebleken! en je gaat dan helemaal niet op vakantie als er zo’n belangrijke periode aanbreekt. als hij de selectie rond had ok ,maar dit is gewoon naïef en als Marc dat niet vind en op deze manier wilt blijven aanmodderen steeds, hoor je niet deze functie te bekleden. Hoeveel beloftes nog? ik hoop echt dat deze deal door gaat ,het zou echt een gemiste kans zijn. geen aanval naar jou hoor remco, is gewoon mijn mening.?

    1. Remco425

     Snap ik, maar het basis team stond al. En dat is een goed team, bleek vorig jaar. De enige verandering in de basis is het vertrek van Klaassen en Traoré, die goed opgevangen kunnen worden door Van de Beek en Kluivert/Neres waar ze vorig seizoen al op geanticipeerd hebben. Huntelaar werd ook al snel toegevoegd. Dan heb je het team in principe al gewoon ruim op tijd rond. De spelers waar ze nu nog op azen zijn ‘buitenkansjes’ die het team nóg sterker kunnen maken. Maar spelers van die categorie hebben gewoon meer tijd nodig omdat er meer kapers op de kust zijn, of waarvan de verkopende club wacht tot er meer kapers komen.

    2. Prinsengracht

     Jij denkt en praat er veel te makkelijk over GK. Typisch een stuurman aan de wal. Als het zo makkelijk was……

 9. Jimmy1971

  Nu zal gelijk blijken of Richarlison een verstandige jongen is met een verstandige zaakwaarnemer of niet ..

 10. kanu

  Denk tot lastig . Het grote geld van een ontzettende kut club wint denk ik. Kan je weinig tegen doen helaas

 11. Indojood

  Prima als deze transfer niet doorgaat. Belachelijk beleid wat niets met de visie van Johan te maken heeft.

  1. Remco425

   Zo sta ik er ook wel een beetje in. Al moet hij wel goed zijn gezien de clubs die hem ook willen hebben.

   1. Indojood

    Zegt niet altijd wat. Vele van die Chelsea-meuk blijkt niet eens goed genoeg te zijn voor Vitesse.

 12. EugAjax

  Ik vraag me altijd af als de bron twitter is wie dat getwitterd heeft……verder hebben we op dit moment genoeg buitenspelers, tenzij Ajax bezig was/is met verkoop Younes en aankoop Richarlison! Dan zou ik het wel begrijpen. En mbt financien, als dit verhaal al waar is dan is dit wsl club nummer drie naast Ajax en dus financieel duidelijk niet onverantwoord. Maar als Younes blijft dan is dit een zeer overbodige aankoop wat mij betreft.

  1. Remco425

   Younes mocht absoluut niet weg, dus ik denk niet dat ze met zijn verkoop bezig zijn.

   1. EugAjax

    Remco denk het eerlijk gezegd ook niet dus dan zou ik de aankoop niet willen!

  2. Litmanen

   Eug, de enige vaste vleugelspits is Younes. Beetje weinig. Deze Braziliaan is tweebenig, dus wel degelijk een versterking als hij zo goed is als men zegt.

   1. EugAjax

    Litmanen Indojood geeft al de vier namen die we hebben, en Cassiera kan daarbij. Wsl zeg je niet voor niets vaste vleugelspits?. Maar als je er al vijf hebt dan zal er toch wel min 3-4 goed genoeg voor Ajax zijn?

  3. Indojood

   Eens, Eug, we hebben Kluivert, Cerny, Younes en Neres. Dubbele bezetting en allen kunnen ze op beide flanken.

  4. Prinsengracht

   Er kan nog 5 weken een club komen voor Younes en anderen als dat gebeurt en er is nog geen vervanger, is het ook weer niet goed. Supporters zijn gewoon niet tevreden te houden. Gelukkig is Overmars in alle opzichten onafhankelijk. En dat is een zegen voor Ajax.

 13. Iamsterdam2015

  Tja dan kom je uit brazilië en had je het als voetballer relatief goed… dan kan je naar ajax waar je ( voorbeeld) €1000 euro in de week kan verdienen…..of jaar chelsea waar je €1000 per dag kan verdienen…..!!! Take a pick.
  Ook Marc oan hier niets aan doen. Hoe snel hij ook zal zijn tegen die honderden miljoenen leg je het af. Die jongen kan zijn familie en meer de rest van hun leven gelukkig maken. Als hij verstandig is en zijn zaakwaarnemer ook kiest hij lekker voor Ajax!!

 14. Charka53

  Hier staat ik niet van te kijken , Ajax is te zuinig en vist daarom steeds achter het net.

  1. AFCA my World

   Ben ik niet met je eens,15 miljoen is een smak geld en niet elke club kan dat geld op tafel leggen ! ⚽️

   1. Charka53

    Als je mee wil doen met de grote jongens zal je toch dieper in de buidel moeten tasten of genoegen nemen met wat je nu heb en wat je er mee kan.

  2. Remco425

   15M vind ik niet te zuinig voor een club als Ajax hoor. Ik weet niet of jij een beetje in de realiteit leeft, maar Ajax kan geen 30M of meer betalen…

 15. a.p.

  ja zo kan de prijzen van de spelers opdrijven . zo veel mogelijk clubs noemen. Het ga je goed in Londen

 16. Mr Ajax

  Tja prijzen gaan omhoog, dus ajax moet meer betalen en doortastender te werk gaan, als die maar half zo goed is als we denken verkopen we hem zo voor het dubbele door over pak em beet eeen jaartje of 2a 3. Maar er is bij clubs als chelsea schijnbaar zoveel geld dat ze voor dit talentjes ( veel meer is het nog niet) al meer willen betalen aan overdracht en salaris zonder dat die daar gaat spelen en wordt die dus verhuurd waar die ook niet altijd beter van wordt omdat ze je daar waar je verhuurd wordt ook niet voor vol aannemen je gaat immers toch weg. Afijn wat ik dus wil zeggen ( en wij waarschijnlijk allemaal) kom naar Ajax ga van een talentje plus naar een goede ( misschien zelfs zeer goede) speler, vraag dr hoofdprijs qua salaris en een mooie transfersom voor ajax. En wij kunnen nog een paar jaar van je genieten!! Eigenlijk best simpel toch

 17. JohnDoe77

  Tsja, tegen het grote geld is niet op te boxen, tenzij deze gozer de wil heeft te spelen. Maar overal zitten weer aandelen op zijn rechten. Dus duimen dat hij wil komen!

 18. Sem_020_ajax

  Ik vindt dat ajax geen gok moet nemen en gewoon een bekende goeie speler van het geld kopen

  1. fjonkman

   Zou mooi zijn, maar dan moet er voor de komma nog een nulletje bij vrees ik, Sem..

Comments are closed.