There are no ads, please add some


Spelerslijst Ajax voor derde voorronde CL; Ajax mag nog één speler toevoegen

De UEFA heeft de spelerslijst van Ajax gepubliceerd voor de derde voorronde van de Champions League. Ajax mag tot aanstaande dinsdagnacht (de dag voor de eerste  wedstrijd tegen Nice) nog één nieuwe speler toevoegen aan de lijst indien gewenst. Jairo Riedewald staat niet op de lijst. De verwachting is dat zijn transfer naar Crystal Palace binnen enkele dagen afgerond wordt.

Ajax mag 25 spelers op de A-lijst plaatsen en heeft slechts 17 plekken ingevuld. Acht daarvan moeten in Nederland zijn opgeleid, waarvan minimaal 4 bij de eigen club. Spelers met een * achter hun staan zijn op de B-lijst geplaatst en mogen daar staan op basis van de zelf-opgeleide status. De B-lijst kan onbeperkt worden aangevuld met zelf-opgeleide spelers.

Spelerslijst:
Andre Onana, Benjamin van Leer, Norbert Alblas, Stan van Bladeren*, Joël Veltman, Matthijs de Ligt, Davinson Sánchez,Carel Eiting, Nick Viergever, Damil Dankerlui*, Léon Bergsma*, Mauro Savastano*, Deyovaisio Zeefuik*, Donny van de Beek*, Daley Sinkgraven, Hakim Ziyech, Amin Younes, Václav Černý*, Lasse Schöne, Frenkie de Jong, Noussair Mazraoui*, David Neres, Klaas-Jan Huntelaar, Mateo Cassierra, Kasper Dolberg en Justin Kluivert*


Gerelateerde posts

13 reacties

 1. Marc Overdwars

  Zo zo pijnlijk (en helaas logisch) dat Nouri niet op die lijst staat.
  Confronterend…….zucht

 2. theomar

  Hele mooie selectie. Nog enkele versterkingen en we moeten kampioen worden. Dat zou toch het minst haalbare moeten zijn. Ik heb er vertrouwen in. De basis is vorig jaar gelegd, nu verder uitbouwen. Als er maar niet teveel spelers op het laatste moment vertrekken.

 3. Ajax is Ajax niet meer en de supporters dansen op het graf van Johan. Ajax: R.I.P.

  Mooi gebaar van Boateng. Lees AS. Deze mensen weten wat respect en inlevings gevoel is. Klasse.

  1. Ajax is Ajax niet meer en de supporters dansen op het graf van Johan. Ajax: R.I.P.

   Een man uit het rechter rijtje Amoebe.

 4. EugAjax

  Selectie Ajax
  Onana/De Leer
  Veltman/Zeefuik. Sanchez/Bergsma. De Ligt ViergeverSinkgraven (Viergever kan ook als stand in De Ligt

  Beek/De Jong. Schone/Eiting. Ziyech/Mazraoui

  Kluivert/Neres/Cerny. Dolberg/Huntelaar. Younes/Cassiera/ evt Richarlison

  Dit zijn 9 spelers uit eigen jeugdopleiding, 7 aangekochte internationale jeugd, 4 aangekochte ‘ervaren’ gasten, waarvan 1 ex-Ajacied routinier. 1 gekochte middenvelder omgeturnd tot verdediger. 1 reserve doelman aangekocht. Eigenlijk hebben we 10 eigen opgeleide spelers ik wil Nouri er toch bij rekenen! Als je dit nuchter beschouwt denk ik dat grootste gedeelte van selectie weldegelijk volgens Ajax visie is. Bijna 50 % eigen jeugd (ik vind wel dat dit hoger moet!) Door vertrek Klaassen, Riedewald, Tete, Dijks en Clement zien we 5 eigen jeugd vertrekken. Instromen per jaar als je geluk hebt 2-3 max. Dat betekent dus dat we ‘even’ met iets minder eigen jeugd moeten doen. Wat wel erg opvalt, en dat is hier vaker geschreven, het is onvoorstelbaar hoe weinig aanvallend talent Ajax opleid. Dat vind ik echt verschrikkelijk. Blijkbaar, is dit niet meer te doen? Of is nivo zo erg achteruit gegaan in aanvallend? Er is hoop door Kluivert, Sierhuis en Dekker? Dus hopelijk snel eindelijk eens andere koek in voorhoede! Dit jaar gaan we het hier mee doen. En dan mag er in verdediging voor de breedte nog wat bij. Zijn we heel kwetsbaar en persoonlijk wil ik Sneijder erbij. Meerdere forum leden vinden dat een goed plan. Wesley was vorig jaar een van de beste zo niet de beste in de Turkse competitie. In een zwalkend elftal…….ja alleen niet voor 6 maanden Wesley ! 1-2 jaar come back home Wesley! En we gaan mooi seizoen tegemoet.

  1. Ajax is Ajax niet meer en de supporters dansen op het graf van Johan. Ajax: R.I.P.

   De beste van de Turkse competitie en vervolgens wordt zijn contract ontbonden omdat er geen rol is weg gelegd in het nieuwe seizoen voor hem. Volgens mij was hij hooguit het laatste deel van d competitiebepalend c.q. wat meer op dreef maar de statistieken zullen ongetwijfeld anders aangeven.

   1. Ajax is Ajax niet meer en de supporters dansen op het graf van Johan. Ajax: R.I.P.

    Daarnaast is het probleem de huidige aankopen uit het buitenland voor jong Ajax en O19. Die staat de nieuwe eigen aanwas in de weg. Van de negen genoemde eigen jonge spelers, spelen er max. 4 en waarschijnlijk max 3 in de basis. Huntelaar reken ik niet mee als jonge speler. Cijfers en namen kan je zo positief als je wilt brengen maar de praktijk is even anders.

Reageren is niet mogelijk.