De Wit leeft mee met Nouri: ‘Mijn gedachten gingen gelijk terug naar mijn eigen situatie’

Rob de Wit weet als geen ander wat Abdelhak Nouri en zijn familie momenteel doormaken. De Wit werd in 1986 op 22-jarige leeftijd getroffen door een hersenbloeding en zag zijn voetbalcarrière daarmee abrupt ten einde komen. 

‘Toen ik het nieuws las over Nouri moest ik wel even slikken want dit raakt mij natuurlijk enorm. Mijn gedachten gingen gelijk terug naar mijn eigen situatie en ik weet hoe moeilijk ze het binnen de familie en Ajax hebben. Ze dachten dat ik een kasplantje zou worden maar uiteindelijk ben ik voor 95 procent hersteld. Natuurlijk ligt dat bij iedereen anders maar iedereen moet hoop houden. Het scheelt dat Nouri bij een club als Ajax zit. Zij hebben mij toen ook fantastisch geholpen’. Dit raakt mij en ik wens Nouri en zijn familie veel sterkte’.

Bron: AD

 

Related posts

31 Comments

 1. Iedereen heeft een mening

  Tja, Robbie de Wit . Fantastische voetballer, geknakt tijdens de vorm van zijn leven. ???

  1. marcussboss

   Dit zou ook een grote zijn geworden, net als nouri en dat laat maar weer zien hoe onterecht het leven soms kan zijn. beide waren het toppers, maar laten we hopen dat nouri in dezelfde vorm als robbie nog zal herstellen??

    1. marcussboss

     Je hebt helemaal gelijk! het waren beide al toppers, die alleen hun plafond nooit hebben mogen bereiken.

   1. De Ajacied

    Idd Marcus
    We duimen allemaal en blijven hopen voor Nouri.
    Robbie jij bent echt een kanjer ??????
    ❌❌❌

    1. AjaxKat

     Blijf t van beide pijnlijk vinden… pfff. Vind het ook zo mooi dat Van Basten nog steeds goed met De Wit bevriend is. Verschil is dat we van De Wit een glimp hebben kunnen zien van zijn kunnen; hij had ook het grote Oranje een paar keer gehaald. Maar tis precies zoals Sar het beschreef, we zullen het helaas nooit weten van Nouri. Ik hoop echt voor hem en mensen om Nouri heen dat hij in ieder geval nog een waardig leven kan hebben ook al is het zonder voetbal.

     1. Bakkie

      Ik zou het al fantastisch vinden als Nouri ooit nog de waardering en liefde zou kunnen ervaren (in het stadion bijvoorbeeld) die iedereen voor hem heeft. Als hij dat kan meemaken en bewust beleven dan zou dat al geweldig zijn.

 2. Charka53

  Wat Robbie is overkomen was net zo verschrikkelijk en k hoop voor Appie dat hij net zo ver kan herstellen als hem , maar als ik de berichten mag geloven gaat dit voor hem helaas geen 95% worden.

  1. nick-afca95

   Helaas denk ik dat we al heel erg blij moeten zijn als hij voor 40% hersteld. Het ziet er niet goed uit voor onze Appie helaas. Maar wonderen bestaan, dat zie je ook aan het herstel van Robbie.

    1. koote207

     Eens we moeten blijven hopen, maar denk dat de situatie nu anders is dan toen, ben bang dat ze nu veel kundiger een diagnose kunnen stellen.

     1. HURBIE

      Daar hoef niet bang voor te zijn koote dat ze nu veel kundiger zijn ,dat is alleen maar fijn toch

 3. KBouter

  Kan me dat nog goed herinneren. Sloeg toen in als een bom, mocht Nouri hetzelfde herstel krijgen wat Robbie heeft….teken ik er gelijk voor.

 4. Indojood

  Mooi dat Ajax hem toentertijd goed heeft geholpen. Hoop en denk dat Ajax ook voor Appie en zijn familie zal doen.

  1. Remco425

   Ik denk het wel Indo. Daar ga ik in ieder geval wel van uit. Robbie de Wit was ook de eerste waar ik aan moest denken toen dit met Appie gebeurde. ?

   1. HURBIE

    Vergeten mogen we dit nooit ,maar de pest is voetbal is business en hoe lullig het ook is van Appie AJAX moet door

  2. EugAjax

   Ik hoop en verwacht eigenlijk dat Ajax dit ook gaat doen voor Appie en zijn familie. Menselijk leed in deze vorm mag je niet loslaten. Blijft in en in triest

 5. Iedereen heeft een mening

  Hoop het niet maar denk dat Nouri een geval “Schumacher/Friso” wordt/is.

 6. Joep

  Het waren twee fantastische voetballers. Wat is het het leven toch hard. Het zou echt mooi zijn als Nouri ook hersteld als Robbie.

 7. Jimmy1971

  Ik bid voorlopig alleen nog maar , dat Nouri geestelijk het 34 ste kampioenschap volledig mee mag maken , verder durf ik helaas al niet te hopen ..

 8. AFCA my World

  Het is absoluut niet te vergelijken,van een hersenbloeding kan je bijna 100 % genezen,bij Appie ligt het heel anders (helaas) afgestorven hersencellen komen nooit terug ! Is triest en verschrikkelijk maar wel zoals de situatie is ! ⚽️

 9. Marc Overdwars

  Ja Robbie, ik moest ook vrij snel aan jou denken. Doet me nog steeds zeer goed om je soms te zien functioneren met je geweldige herkenbare mooie lach.

 10. fjonkman

  Ik kan er nog steeds verdrietig om worden.. ik kan me nog als de dag van gisteren herinneren dat hij de winnende treffer maakte in dat cruciale duel uit tegen Hongarije.. dat was de heropstanding van Oranje.. een echte topper!!

  1. Basisspeler

   Ja idd. Twee verdedigers uitkappen en daarna dat stiffie over de keeper. Kippenvel

  2. De Nees

   Ja dat stiffie flitst altijd voorbij als ik de naam de Wit hoor. Werd gezien als een even groot talent als v Basten toen.

 11. Geroldkohlen

  ja Robbie was ook een geweldenaar in wording, vreselijk allemaal hij weet hoe het is om dit mee te maken als geen ander! ook mooi wat ik net las op soccernews is het gebaar van boateng! hij gaat het hele seizoen met een shirt van nouri onder het eigen tenue spelen, al is het 40 graden. was ook weer een kippenvel moment.

 12. Forever nr14

  Pfff Robbie ik herinner me het nog als de dag van vandaag zeg, en nu Nouri! Zo verschrikkelijk

Comments are closed.