Ajax verwacht vandaag komst Richarlison af te ronden

Ajax verwacht de komst van de Braziliaanse aanvaller Richarlison vandaag te beklinken, zo meldt De Telegraaf vanochtend. De 20-jarige aanvaller kan dan een vijfjarig contract ondertekenen in Amsterdam. Ajax betaalt volgens De Telegraaf een bedrag van 12 miljoen voor de aanvaller. Als het Ajax daadwerkelijk lukt om de jeugdinternational vast te leggen, realiseert Fluminense de op één na grootste uitgaande transfer van de club ooit. Alleen AS Roma betaalde in het seizoen 2016/’17 meer (voor Gerson) dan de 12 miljoen euro die Ajax op tafel legt: 16,6 miljoen euro.

Zuid-Amerika-kenner Grads Fühler is lyrisch over Richarlison en verwacht dat de aanvaller bij Ajax direct op de deur van de basisploeg klopt. Volgens hem kon het talent kiezen uit meerdere Europese topclubs. “Ik zou het heel knap vinden als Ajax erin slaagt deze jongen weg te kapen. Na het Zuid-Amerikaans kampioenschap Onder-20 staan de grote Europese clubs in de rij”, vertelt Fühler aan De Telegraaf. Volgens Fühler is Richarlison zijn prijs wel waard. Hij denkt dat Richarlison in zijn ontwikkeling al verder is dan David Neres, die in januari voor minimaal twaalf miljoen euro werd gehaald. “Neres is ook een goede voetballer, maar heeft even tijd nodig en wordt rustig gebracht. Richarlison is nu al een garantie voor goals.”

De 20-jarige Richarlison heeft in Rio de Janeiro nog een driejarig contract. Fühler vergelijkt hem een beetje met Jürgen Locadia. “De dreiging die je bij Locadia ziet, dat heel doelgerichte, heeft Richarlison ook. Hij komt vaak voor de goal en is daar dodelijk. Het zou echt mooi zijn voor het Nederlands voetbal als hij naar de Eredivisie komt.”

Zie ook eerdere berichten:
20-07-2017:
 ‘Ook AC Milan en Man United azen op Richarlison’; Wie is deze speler eigenlijk?
20-07-2017: Telegraaf: ‘Overmars in vergevorderd stadium met transfer Richarlison’
31-01-2017: ‘Fluminense weigert Ajax-bod van negen miljoen op Braziliaanse spits Richarlison’

Related posts

41 Comments

  1. De seijs

   Oja Marc nog 2 goeie backs en we zijn klaar. Maakt niet uit waar je ze vandaan haalt. En wat ze kosten maakt ook niks uit. Als ze maar ajax gelijk versterken.

   1. De Ajacied

    Ja een paar backs uit Brazillie is ook goed en idd geld speelt geen rol dat is er genoeg
    Marc geef er maar een klap op en rond deze transfer maar snel af voor dat Milan of een andere club je zo dadelijk voor is
    ❌❌❌

    1. De seijs

     Juist Ajacied en Marc moet ze ook gelijk een dik salaris geven. Iets van 1.5 tot 2 miljoen Euro. Dan kunnen ze hun familieleden en vrienden en kennissen gelijk steunen met wat geld. Win win situatie.

     1. nick-afca95

      Vind je 1.5 tot 2 miljoen niet wat veel? Hahaha. Ik zou eerder jongens als Ziyech een salarisverhoging geven in de hoop dat ze een extra jaar blijven. En ik vind 2 backs ook wat veel… we hebben al Veltman en Sinkgraven. Veltman heeft achter zich wat jeugd die er aan zitten te komen. Alleen sinkgraven moet een goeie concurent hebben.

     2. De seijs

      Veel ?? nee joh we willen toch eenkeer meedoen. Nou dan moet je er ook wat voor over hebben. En met al dat geld op de bank wordt je ook niet wijzer met de rente van tegenwoordig. We mogen dan wel een joden club zijn, maar het is nu eenkeer tijd dat we mee gaan doen dus laten rollen dat geld. En Veltman en Sinkgraven? Die zet je maar bij de grens. Iedereen mag toch door ??

     3. nick-afca95

      Nou ik vind 2 miljoen echt veel en veel te veel. Die jongen is pas 20 jaar en heeft nog bijna niks gepresteerd. Als het bestuur op die manier tewerk zou gaan, is Ajax met 5 jaar failliet. Je kan wel het geld op de bank hebben, maar als dat bedrag niet minstends gelijk blijft gaat het goed fout. Helaas hebben we aan tv-geld veel te weinig om dit soort bedragen te kunnen bieden. En wat Veltman betreft, dat is gewoon een prima speler. Die jongen zeurt niet, maakt veel minder fouten als een aantal jaar terug en blijft vrij lang plakken bij Ajax. Zouden veel anderen nog een goed voorbeeld van kunnen nemen. Sinkgraven is verdedigend inderdaad gewoon niet goed genoeg. Misschien is dat bij te leren en word hij uiteindelijk toch een hele goeie back. Aanvallend zit het bij hem natuurlijk wel heel goed in elkaar. Die Zeca lijkt mij inderdaad ook wel wat, ben benieuwd wat Marc voor ons in petto heeft. Heb alle vertrouwen in hem.

     4. AFCA my World

      Sinkgraven is veel te licht voor de top,dus ja een type maxwell mag wel komen, hopelijk halen ze die Zeca op tweebenig en echt goed ! ⚽️

     5. De Nees

      Blij dat jij nooit de geldpot zal beheren Seijss, anders zit Ajax in no time op het financiële niveau van Faynooit van paar jaar geleden. Volgens mij dachten zij toen ook “ja jôh, we willen toch een k’r mee doen…”

     6. De seijs

      Ach 10 tot 20% moet kunnen. Dan houden we nog bijna 100 miljoen over. Enne jij gaat zeker nooit naar het casino. ?

   2. KBouter

    Maak niet uit wat ze kosten?

    Makkelijk lullen met geld wat niet van jezelf is.

    1. De seijs

     Kbouter als ajax meer dan 120 miljoen op de bank heeft, dan mag als succes uitblijft (prijzen) er wel eens wat uitgegeven worden. We praten hier over 10 tot 20% moet kunnen toch.

     1. KBouter

      Alleen voor exceptionele talenten en voor spelers die direct inzetbaar zijn in het eerste hoor je zulke bedragen te moeten betalen. Voor opvullers op de bank mag dat nóóit gebeuren.

     2. De seijs

      Dan zijn we het dus eens. Kopen die toppers en dan maakt het niet uit wat ze kosten.

 1. nick-afca95

  Nog meer goed nieuws. Volgensmij is dit echt een prima speler. Ook fijn dat hij op zoveel posities kan spelen. Nu Neres een beetje gewend is, kan hij hem mooi helpen hier in Nederland. En gelukkig hebben we een hele goeie spelersbegeleider. Ik hoop hem snel te zien spelen in Ajax1.

  1. De Ajacied

   Ja al hij Ajax door laat gaan in de CL dan heeft hij zijn geld al terug verdiend,?
   ❌❌❌

   1. nick-afca95

    Dat is zeker zo. De drukte voorin is zo erg nog niet. Dat zorgt voor concurentie waar die jongens alleen maar beter van worden. Nu nog een goeie linksback en ik ben tevreden over de selectie van volgend seizoen.

 2. Charka53

  Het klinkt alle maal mooi , als ze maar oppassen dat Ajax straks alleen maar spelers gaat kopen en zo onze opleidingen degradeert tot versproducten in de aanbieding.

  1. AFCA my World

   Gaat niet gebeuren,op het moment is er niet de buitengewone aanwas die je nodig hebt,dus word er wat geld uitgegeven ! ⚽️

 3. Indojood

  Voor Neres is teveel betaald (heeft Overmars toegegeven). Voor deze jongen ook. Bovendien zijn dit geen EU-spelers dus moeten ze een hoog minimum salaris betaald worden.

  Belachelijk beleid wat niets meer met plan Cruijff te maken heeft.

  1. De seijs

   Heeft niets met plan Cruyff te maken. Mentaliteit van de jeugd is niet meer wat het geweest is. Dat is het probleem! Als die nog goed geweest zou zijn dan kan je door. Maar ze willen allemaal met hun 21 jaar al miljonair zijn. Als die gasten eens tot hun 25 jaar bij ajax zouden blijven , dan zou het plan Cruyff mischien werken en anders niet. En dat is het grote probleem MENTALITEIT Bij de jeugd! !

   1. Ajax is Ajax niet meer en de supporters dansen op het graf van Johan. Ajax: R.I.P.

    Mentaliteit van jou is ook zwaar kut.

  2. De Nees

   Blijft het jammer vinden dat vleugels en back niet uit de opleiding kan komen, achter Younes had al 2 jaar een goeie jeugd back-up moeten staan. Aankopen van as-spelers vind ik een ander verhaal, dat is een hogere categorie, een constante aanwas van die hoge kwaliteit opleiden is nagenoeg niet te doen. Neres is idd te duur geweest, vooral omdat hij niet bij voorbaat een directe versterking is en dat zou wel moeten volgens het Cruijff plan: alleen directe versterking aankopen als doorstroming er nog niet is. Zo zonde dat El Ghazi niet goed is gebracht dan was Neres niet nodig geweest, eens dat er van beide kanten fouten zijn gemaakt maar hij had echt wel de potentie een goeie te worden, want come on…passeren en goed voorzetten daar is goed aan te slijpen. Op moment is er geen jeugd aanwas die op links meteen mee kan, dan begrijp ik deze aankoop voor een keer, maar hopelijk is dit soort oplossingen niet van vaste aard.

   1. De seijs

    Dacht toch wel dat El Ghazi zat kansen heeft gekregen bij ajax. Wat had ajax nog meer moeten doen dan?

  3. De Nees

   Ja dat wel. Maar toch knaagt het, omdat hij de ideale flankspeler is, goede bouw, snelheid, passeren noem maar op. Alleen hij blokkeerde zich zelf te veel door druk, jeugdigheid en ongeduld. En zijn plaats kwijt aan die Traore wat Bosz echt te verwijten valt om voor een huurling te kiezen. Ajax moet toch jeugd rustiger brengen, dit heb ik vaker gezegd maar denk dat velen de impact hiervan niet inzien. Slijpen aan zijn techniek, voorzetten in volle snelheid, krachthonk, mentale begeleiding, verwachtingen temperen, ff het 1e elftal proeven dan terug naar Beloften. D’r zijn meer smaken dan snel laten debuteren en hopen dat alles daarna bergopwaarts gaat. Niet dat alles vanuit Ajax moet komen en alle schuld daar ligt, want speler heeft ook zijn verantwoordelijkheid, maar dit proces moet toch ’s nader bekeken worden vind ik.

 4. Iamsterdam2015

  Nou hopen dat het wat is. Ben altijd bang wat de zogenaamde
  ” kenners” altijd zeggen en de welbekende Youtube beelden. De enige twee ECHTE toppers uit brazilie speelden een stukje zuidelijker en niet bij ons…!!!!

 5. AFCA my World

  Ik wacht nog even met juichen tot dat het helemaal rond is ! Zie zo maar een kink in de kabel komen ! ⚽️

 6. Geroldkohlen

  ik wacht nog even af ,want manchester united heeft aangegeven 20 miljoen te willen betalen voor hem.

 7. Yindi

  Mannen, ik denk dat dit wel goed is hoor. Deze jongen heeft direct een meerwaarde en lijkt mij een prima investering. De transferperiode loopt nog wel een tijd door en je weet niet wat er allemaal nog gebeurt. Binnen is binnen!! Bovendien ga je geen potten breken met enkel 12-14 goede spelers, een goede reservebank is minstens zo belangrijk. Er moet concurrentie zijn binnen een team, dat houdt iedereen scherp.
  Goed bezig dus daar, hoop dat deze wordt binnen gehengeld.

 8. reinaldo9

  Heerlijk nog 2 goeie backs inderdaad. Allemaal portugees leren kwa taal haha

 9. JohnDoe77

  Hele goede zaak, we hadden wel iemand nodig in de aanval! Nu de verdediging aanpakken!

 10. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

  Ik ga de bijdragen van de Seijs steeds leuker vinden. Wat een ongelooflijke eikel is het toch. Allemaal onzin voor de duimpjes. Wordt echt hilarisch.

 11. Wembley71

  Die gozer komt niet let maar op! AC Milan en/of Sampdoria bieden veel meer pingels als salaris. Klaar, leuk geprobeerd overschakelen op plan B

 12. Ajax is Ajax niet meer en de supporters dansen op het graf van Johan. Ajax: R.I.P.

  !

Comments are closed.