Ajax legt Finse jeugdinternational Ylätupa vast

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Saku Ylätupa en HJK Helsinki over de overgang van de middenvelder, zo meldt Ajax via de officiële kanalen. Zodra de Finse speler de achttienjarige leeftijd heeft bereikt, tekent hij een contract met een looptijd van drie seizoenen, tot en met 30 juni 2020.

Ylätupa werd op 4 augustus 1999 geboren in Espoo, Finland. De jeugdinternational zal worden toegevoegd aan de selectie van Ajax O19.

Related posts

50 Comments

 1. Ronald96

  Ik snap dat als talenten exeptionele kwaliteiten hebben je se moet binnenhalen. Maar er worden wel heel veel spelers toegevoegd aan de O19.

  1. Litmanen

   Ach, zo haalde Ajax destijds al zijn Denen en Zweden en niet te vergeten Litmanen op jonge leeftijd naar Amsterdam.
   Dat is de enige vijver waar we nog betaalbaar kunnen vissen.

   1. EugAjax

    Eens Litmanen, dit gebeurt al sinds mensenheugenis. Ajax haalt vaak goede jeugdinternationals zowel binnenland als buitenland. Met jouw naamgenoot als zeer goed voorbeeld, maar wat denk je van Eriksen, Dolberg, Kanu, Finidi allemaal jonge gastjes. Dus ja in mijn optiek past dit in Ajax filosofie. Moet alleen niet teveel de overhand krijgen. Af en toe krijg je dat idee nu wel. Kan ook komen omdat tegenwoordig werkelijk alles gepubliceerd word.

    1. Ajax is Ajax niet meer en de supporters dansen op het graf van Johan. Ajax: R.I.P.

     !

     1. Ajax is Ajax niet meer en de supporters dansen op het graf van Johan. Ajax: R.I.P.

      Oh nee? Waar staat dat? Zijn er forum regels? Kortom, dat maak ik dus zelf uit ?

    2. Indojood

     Het heeft nooit de overhand gehad en de beste spelers waren uiteindelijk de Nederlanders dus was het nooit een probleem of vraagstuk.

     1. EugAjax

      Indojood ik heb even de selecties bekeken maar volgens mij heeft het zeker nog niet de overhand. Overigens hebben we behoorlijk veel heel goede spelers gehaald op jeugdige leeftijd uit het buitenland. Ja of die toen in het elftal de beste waren daar kan je over discussieren maar Arnesen, Lerby, Olsen, Litmanen, Eriksen, Finidi, Kanu en nog velen. Ik wilde er alleen mee zeggen het is van alle tijden en weldegelijk hoort dit bij de Ajax visie. Maar ik geef toe ik zou gruwelen bij idee als Ajax ooit zou bestaan uit alleen maar niet zelf opgeleide spelers. Persoonlijk geloof ik nooit dat het zover gaat komen.

 2. Toppertje

  Begint wel heel erg druk te worden in O19. Begrijp dat we niet blind moeten zijn voor talenten die elders spelen en gehaald kunnen worden, maar hoop dat we wel oog houden voor het zelf opleiden van spelers.

  1. dickst14

   Dalijk hebben we een A1 met 2 nederlanders in de basis. Chelsea in het klein en geheel volgens de filosofie van Johan. idioot gewoon.

   1. dickst14

    Mocht dit wel een succes zijn dan hoop ik niet dat de geschiedenis zich herhaald en dat er ook een idioot onder de naam Ylärupa stukjes gaat schrijven.

   2. FrankiC

    Goede strategie. Recht van de sterkste. De tijd van 11 Amsterdammers in een Europese finale ligt achter ons.

    De besten komen bovendrijven en geen stress om ze later voor een deadline binnen te hoeven te hengelen tegen te veel geld. Wil je op niveau mee willen blijven dien dan is dit de weg. Deze wereldtalentjes brengen de Amsterdamse/Nederlandse jongens naar een hoger niveau.

    1. Ajax is Ajax niet meer en de supporters dansen op het graf van Johan. Ajax: R.I.P.

     Volslagen kul en idioterie. Jij weet echt niet waar Ajax voor staat.

    2. dickst14

     De ajax opleiding is al bijna 50 jaar toonaangevend in de wereld en dalijk hebben we een a1 met buitenlanders. 2 of 3 ok. Maar ik wil geen Ajax waar straks geen Amsterdammer/ Nederlander in speelt. Verschrikkelijk een Chelsea zonder Engelsman. Hopelijk ben je over 5 jaar niet de enige in het stadion

    3. Indojood

     Onzin, FrankiC. Zoals velen heb jij niet in de smiezen dat het hier het totale Nederlandse voetbal betreft en daar was het Johan ook om te doen. Een beetje slimmerik heeft toch wel in de gaten dat Sneijder zo’n beetje de laatste NL topspeler is die door Ajax is opgeleid.

 3. KBouter

  Misschien is dit een overbruggings jaar en zit er op dit moment weinig talenten in deze leeftijdscategorie?

  1. De Nees

   Ik mag hopen KBouter dat het een overbrugging is en niet structureel, is er ergens iets misgegaan in de opleiding? want dit soort bedragen voor flankspelers moet toch niet nodig zijn. Achter iedere basisspeler nu meteen een jeugd back-up plaatsen zodat zij over 2-3 jr de basis vormen. En waken dat jeugd niet overmoedig wordt na paar optredens in eerste (TH moet leren van eerdere gevallen) en keihard werken aan hun tekortkomingen. Als we een keer mindere lichting hebben dan wel consolideren in top eredivisie en tijdelijk dan maar 1 stap minder doen voor europa. Met goede opleiding moet Ajax na 2 jr weer op niveau zijn voor EL/CL.

   1. Ajax is Ajax niet meer en de supporters dansen op het graf van Johan. Ajax: R.I.P.

    Ik vrees voorlopig structureel. De aankopen blijven in principe minimaal 3 jaar en die lopen na één jaar anders eventuele eigen aanwas in de weg. De aankopen duiden dan ook op een structureel probleem van minimaal 3 jaar.

   2. De Nees

    Aanwas is nog niet gereed na 1 jaar, pas als ze als het niveau aan kunnen zijn ze echt klaar.

    1. Ajax is Ajax niet meer en de supporters dansen op het graf van Johan. Ajax: R.I.P.

     Dus is er momenteel iets structureel fout met de jeugdopleiding. Komende jaren geen nieuwe doorstroom. Is het nog erger dan ik dacht.

 4. Kevke87

  hopelijk is het werkelijk een toevoeging en een nieuwe litmanen kunnen we wel gebruiken. Ajax heeft altijd spelers gehaald van heine en verre al zolang ik mij kan herinneren. of ze nou van de amateurs kwamen, omgeving of vanuit de provincie. dat is niet veranderd want in de jeugd moet je constant ” goede cijfers ” halen om te mogen blijven. het is continu filteren en concurreren.
  het verschil met vroeger en nu is dat werkelijk iedere nieuwtje in de media verschijnt en op ons mobiel kunnen meelezen. 30 jaar geleden gebeurde het ook (minder vanuit het buitenland) maar dan las je er niet over. tenzij het een aankoop was uit het buitenland en in dat geval 9 vd 10 keer een toegevoegde waarde.

  1. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

   Nice try Kevke87 maar kul. 30 jaar geleden waren er kranten waar alles in stond, alleen een dag later. Ook was er al radio en TV. Ook toen hoorde/las je ieder nieuwtje

  1. De seijs

   Ja en misschien is het wel de nieuwe Jari Litmanen. Dat zou mooi zijn. Hè Basisspeler. Je moet ze vroeg halen anders zijn ze niet meer te betalen.

 5. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

  Krijg langzamerhand een bloedhekel aan Overmars en consorten. Van Gaal tijdperk komt terug.

 6. koekkies

  Marc , HAAL SNEYDER HEEEEEEL SNEL TRANSFERVRIJ OP VOORDAT UTRECHT DAT DOET…..WAKKERRRR WORDEN!!!!!!

  1. FrankiC

   Heel goed. Volhouden koekkies, SNEIJDER is precies degene die we hard nodig hebben!!!

   1. Basisspeler

    Eens! Sneijder heeft direct toegevoegde waarde. Kan je van die pukkelaankopen niet zeggen.

 7. Ajax is Ajax niet meer en de supporters dansen op het graf van Johan. Ajax: R.I.P.

  !

 8. Charka53

  Wat daar vandaan komt is meestal goed maar waarom zo’n moeilijk uit te spreken naam.

  1. afcadeluxe

   om te kijken of we vindingrijk zijn en op die naam een leuk liedje kunnen maken??

 9. JohnDoe77

  Prima om ook voor de toekomst gaten in de eigen jeugd aan te vullen met talenten die van buiten komen!

  1. afcadeluxe

   doet ajax al jaren,valt sommigen hier niet zo op,onze talenten worden ook bij ons weggehaalt,en ook bij de jeugdteams heb je gelijkwaardige reserves nodig,heb je die niet in nederland tja dan maar uit het buitenland…

 10. koekkies

  Hey charka 53, nee hoor geen Sneyder pyjama, maar zou mooie buitenkans zijn en denk ook een toegevoegde waarde.

  1. AFCA my World

   Nee joh hij is passe,en yolanthes wil is wet,hij vertrekt naar amerika !
   ⚽️

 11. Ajax is Ajax niet meer en de supporters dansen op het graf van Johan. Ajax: R.I.P.

  Als jeugdspeler zou ik maken dat ik weg kwam bij Ajax. Ze geven toch de voorkeur aan import en niet aan eigen opleiding. Snel wegwezen dus jongens.

  1. nick-afca95

   De posities waar er spelers voor gehaald worden zijn te dun bezet omdat deze lichting op die posities niet goed genoeg is. Of nog niet goed genoeg. Nu is dat op de flanken en de back posities, over een paar jaar kan dat zomaar het middenveld zijn. Zo is het altijd al geweest. Je bent afhankelijk van de lichting jeugdspelers voor je aankopen.

   1. Ajax is Ajax niet meer en de supporters dansen op het graf van Johan. Ajax: R.I.P.

    Hadden ze Jonk niet moeten wegsturen.

  2. FrankiC

   Alleen de mindere goden zullen vetrekken of uitgeselecteerd worden. Geen probleem.

   1. Ajax is Ajax niet meer en de supporters dansen op het graf van Johan. Ajax: R.I.P.

    Ik hoop dat ze allemaal vertrekken.

 12. Basisspeler

  Schijnt dat Ajax nu ook een orthodontist heeft aangenomen om alle beugelbekkies te controleren.

Comments are closed.