There are no ads, please add some


Afrika Cup verhuist vanaf 2019 van de winter naar de zomer

Het toernooi om de Afrika Cup, het Afrikaanse kampioenschap, zal vanaf 2019 niet meer in de winter plaats vinden maar in de zomer, zo besliste de Afrikaanse voetbalbond donderdag. Het was de Europese clubs al jaren een doorn in het oog dat spelers in de maanden januari en februari afgestaan moeten worden voor het eindtoernooi. Afgelopen seizoen was er veel discussie over het al dan niet meedoen van Andre Onana met het eindtoernooi. Ajax hoefde Hakim Ziyech uiteindelijk niet te missen omdat de middenvelder vanwege een ruzie met de Marokkaanse bondscoach niet werd opgeroepen.


Gerelateerde posts

17 reacties

 1. ritchy

  he he zijn ze eindelijk wakker en verstandig geworden ze hebben het licht gezien 💡💡👍

 2. nick-afca95

  Goed nieuws!!! Onze toppers uit de Afrikaanse landen hebben we elke wedstrijd hard nodig. Maar voor hun is het ook goed om ingerlands te spelen. Een win win situatie dus.

 3. Jimmy1971

  Jammer dat het dan pas weer in 2019 wordt toegepast !!
  Als je iets vind dan moet je het direct toepassen !
  Gebeurt overal behalve bij de politiek en de UEFA ..

 4. Kevke87

  ik begrijp het wel maar aan de andere kant is de toernooi niet voor niets in januari. ivm de hitte in de zomermaanden. alles moet altijd naar de wens van de westerse wereld en Europa in dit geval. ik vond het wel wat hebben steeds in januari de Afrika Cup, maargoed ik ventileer slechts mijn mening..

 5. Iedereen heeft een mening

  Nog beter zou zijn, gelijk met het EK. Dan zijn alle spelers gelijktijdig bezig en kan je seizoensvoorbereiding “normaal” starten. Nu mis je in principe elk jaar in de voorbereiding je beste spelers

 6. De Nees

  Het heeft even geduurd maar eindelijk dan. Kan me voorstellen dat de hitte in de zomer een grote rol speelde, maar ik meen ook ’s iets gelezen te hebben dat de Afrikaanse bond niet naar de pijpen van de UEFA wilde dansen. Zo van “het westen komt ons Afrikanen weer de wil opleggen, nou deze keer niet”. Maar, nu mogen de UEFA waterhoofden ook ’s eindelijk een grote hobbel recht zetten, nml de transferperiode verkorten verdomme! Alle competities lopen al als de deadline sluit op 1 sept, dus vervroegen naar 15 aug of liever 1 aug als dat haalbaar is. @ BR…sorry alvast dat ik mijn vingertje wijs naar UEFA hoor…stel je ’s voor dat het onterecht is.

  1. Litmanen

   Helemaal eens, in Rusland kunnen ze nog later spelers halen!
   Maar ja, met echte ideeën moet je niet zijn bij vPraag c.s.
   Die vullen hun zakken en tv tijd bij Jinek en Pauw met hun zakken vol met clichés.
   En maar roepen dat ze voor verandering zijn!
   En nooit wat voor elkaar krijgen.

   1. Ajax is Ajax niet meer en de supporters dansen op het graf van Johan. Ajax: R.I.P.

    Ik zie overeenkomsten 😂😂

Reageren is niet mogelijk.