Telegraaf: ‘Overmars in vergevorderd stadium met transfer Richarlison’

Marc Overmars is volgens De Telegraaf in een vergevorderd stadium met het Braziliaanse Fluminense over de transfer van de 20-jarige buitenspeler Richarlison de Andrade, ofwel Richarlison. Ajax mikte volgens De Telegraaf in eerste instantie vooral op een ‘buitenkansje’, maar heeft nu besloten dat er sowieso een extra aanvaller bij moet komen. Voor Richarlison moet Overmars echter flink de knip trekken want de speler staat nog tot 2020 onder contract bij Fluminense en kost naar verluidt tussen de twaalf en vijftien miljoen euro. Als Ajax erin slaagt hem vandaag nog te strikken, is de aanvaller mogelijk speelgerechtigd voor de ontmoeting met OGC Nice in de voorronde van de Champions League aanstaande woensdag. Tevens wil Overmars nog een linksback aantrekken en ook voor die positie is hij bereid om flink wat geld uit te geven.

Zie ook eerdere bericht:
31-01-2017: ‘Fluminense weigert Ajax-bod van negen miljoen op Braziliaanse spits Richarlison’

Bron: De Telegraaf

Related posts

70 Comments

  1. Guacamole

   Dacht dat we voorin wel genoeg hadden. Vind 12mil wel wat gortig voor dtuk bezette positie. Koop liever 2 verdedigers

   1. De seijs

    Nou als je Kluivert ziet dan heeft hij nog wel even nodig. Dus applaus voor Marc als deze jongen naar ajax komt.

    1. Toppertje

     Precies Seijs. Kluivert kan je absoluut nog niet van verwachten dat hij er al een heel seizoen staat. In de europese wedstrijden zie je dat hij het nog moeilijk heeft. Neres is nog afwachten en over Younes is genoeg gezegd. Een versterking die op links en rechts kan is zeker welkom. Ajax heeft zelf al aangegeven dat er ook nog defensieve versterking moet komen.

     1. De Nees

      Precies. Breng Kluivertje wat rustiger, jochie is nog niet klaar, vanwaar die haast.

    2. Litmanen

     Eens Seijs, bovendien, Neres laat het ook nog niet zien. Hoop daarom dat deze wel een aanwinst is.

   2. Emilio4Ajax

    Richarlison en Zeca tekenen beide van het weekend en zijn speelgerechtig voor Nice…2spelers die op meerdere plaatsen inzetbaar zijn… R van voren en Z van achteren… Met evt Sneijder dr bij winnen we ff de CL…☀️??

   1. JohnDoe77

    Er staat toch dat hij ook hoge prioriteit aan een verdediger geeft? Maar dat wil toch niet zeggen dat er verder niets anders mag gebeuren?

  2. vak411

   Hahaha idd Woody, of hij moet poepen.. in beide gevallen trekt hij het zelfde gezicht. Trouwens, alle credits naar Marc Als het gaat om verkopen. In bijna alle gevallen weet hij veel geld binnen te slepen. Qua aankopen durft hij steeds meer uit te geven. Ik heb er zeker vertrouwen in dat de selectie straks in orde is.

    1. vak411

     Als je naar de basis kijkt van de El finale dan is alleen Davy weg. Donny is rustig gebracht en vind ik echt een versterking, maar achterin vind ik de selectie nog niet in orde. De achterste 4 staan prima maar als er straks blessures en schorsingen komen is het wel wat smal allemaal. Of ben je het niet met me eens?

     1. FrankiC

      Goeddeels eens.
      Ik was fan van Traoré, ondanks zijn off-days. Mét Sinkgraven hebben we 5 verdedigers (nu dus 4) en dat is inderdaad te weinig. Ik vermoed dat de aanvulling uit de jeugd te licht is, zeker internationaal. Daarom zou ik Filipe Luis polsen. Hoe is bijvoorbeeld de vorm van Van der Wiel en de ontwikkeling van Hateboer of Ferreira etc. Jan Vertonghen mist Amsterdam etc etc. (Helaas te laat voor Willems én Dumic én Haps; veel prijzen werden al verdeeld.)
      Ook érrug belangrijk zou ik de komst van Sneijder vinden. Itt De Nees denk ik dat hij het op 6 nog kan belopen, maar daar kan ik ongelijk in hebben.
      Ik pleit ook voor jongens die de taal spreken en de cultuur kennen.

     2. vak411

      Ben het dus grotendeels met je eens. Ik was ook fan van de onvoorspelbare Traoré, maar hij was geen rechtsbuiten. Als spits echt een superralent. Keepers, top! Van leer, goede aankoopt. Verdediging vind ik wel wel smal, zou idd vermalen, vertonghen polsen. Luis van Atletico riep dat hij ooit terug wilde maar is dat voor die generatie: alderweireld, vermalen, vertongen, luis niet te vroeg? Die kunnen nog wel 3 jaar op top niveau mee. Ergens hoop ik dat Suarez ook nog 2 jaartjes bij ons komt. Hij blijft het zeggen hé! Ik denk dat Overmars Snijder al lang gepolst heeft. Dat hoor je vaak achteraf pas. Zou ver voor hem gaan. Wat een aanwinst! Toch zit Marc vaak goed! Wij of ik riepen om Vd Vaart maar goed in geschat. Ik hoopte op haps maar krijg het idee dat die Veltmate een vijver heeft die ze bij Ajax. Niet kende en waar ze nu spelers uit halen. Tuurlijk is 14 voor Neres veel maar dat verdien je tegenwoordig zo snel terug. Sanchez was ook een gok, net al Milik. Einde betoog ?

     3. Litmanen

      vdWiel? Na het zien van de docu over zijn werk als model ben ik klaar met die gast. Kapsones is zijn voornaam.

   1. Indojood

    Overmars is uitvoerend maar niet in zijn eentje verantwoordelijk voor het transferbeleid, ook Bergkamp en Sar bepalen mee. TH beslist als geheel, mede op adviezen van de scouts hoop ik, of SMS-jes van die patatboer, dat laatste hoop ik niet meer.

    1. Moosie

     Je vergeet nog Van Duivebode die heb het laatste woord over de knip en technische zaken.

 1. afcadeluxe

  als ze hem willen dan graag z.s.m. dadelijk hebben we weer zo 1 scenario als verleden seizoen(ziyech na rostov)had ook liever gehad dat overmars die verdedigers al gehaald had,hij wist toch ook dat tete en riedewald weg moesten/wilden?

  1. dickst14

   Dat is elk jaar weer hetzelfde. Als we de CL mislopen heeft het net zoals altijd weer veel meer gekost.

   1. afcadeluxe

    misschien rekenen zij anders,geen c.l geld maar elk jaar talenten voor leuke prijsjes verkopen…ik snap het niet maar goed

  2. De Nees

   Spits moet ook veel meer in stelling gebracht worden daar schort het nog te veel aan. Dolberg komt te weinig in kansrijke posities, met Neres alle hoop dat hij het gaat brengen maar Younes is en blijft niet effectief genoeg. Ziyech doet het goed maar een 2e spielmacher d’r naast zou uiterst welkom zijn, Sneijder zou ideaal zijn met vd Beek/ Schone daarachter.

 2. Jimmy1971

  Vandaag laten tekenen dan kan vanaf morgen alle energie in een verdediger , Marc !

  1. vak411

   Marc hoeft toch niet met een ding tegelijk bezig te zijn. Hij zal echt wel bezig zijn met vededigers.

 3. Mr Ajax

  Tja als marc zijn portemonnee trekt zou je er toch bijna vanuit gaan dat die enorm goed is. En nu hup een verdediger Marc!!!

 4. Jimmy1971

  Van Rhijn terughalen uit Belgie is verstandig , die kan gelijk meedoen !!

    1. FrankiC

     Filipe Luis voelt zich ‘schatplichtig’ aan Ajax en wil ons dolgraag wat teruggeven. Als die lantaarnpaal uit brazilie reëel dan dit ook.

  1. vak411

   Grappig, niet aan gedacht. Ook een optie om
   Zn carriere weer een impuls te geven. Al vind ik het niet echt een verbetering. Meer voor de breedte maar dan staat hij de jeugd weer in de weg.

 5. -buitenkantje rechts-

  Voor Neres werd 15 miljoen neergeteld. Nu deze Richarlison voor 12-15 miljoen.. Samen al rond de dertig miljoen. Koop voor dat geld gerichtere en betere aankopen. Of probeer je sterkhouders te behouden dmv loonsverhoging. Heb bv liever 1 Sneijder in mijn team dan 2 Neres/Richarlison.

  1. FrankiC

   Over de volgorde, de urgentie en positie van de aan te trekken spelers zou ik graag Overmars eillen uithoren. Qua verkopen en de daar aan gekoppelde verkoopprijzen kan ik hem redelijk volgen. Vooralsnog zijn er 2 basisspelers weg (Traoré en Klaassen) en hebben we niets overtuigends terug. Zorgwekkend. En als ze dan toch de buidel willen trekken…. dan heb ik nog wel wat namen, te beginnen met Sneijder.

  2. KBouter

   Richarlison schijnt ook zeer gewild te zijn door Chelsea, dus volgens velen nog steeds niets voor Ajax?

   Noem namen wat duidelijk beter gerichter is voor Ajax?

 6. JohnDoe77

  Zijn toch echt nieuwe (en helaas realistische) geluiden dat we meer willen en kunnen betalen voor de juiste speler. Ik ken hem niet maar een mannetje extra op de vleugel is wel lekker! Als je het dan toch doet; vandaag graag!

  1. FrankiC

   In de winter zaten ze achter hem aan. Bij mijn youtube-studie moest ik toen ongewild aan John van Loen denken…

    1. FrankiC

     Toch schrik ik nog regelmatg van het bericht van augustus 1991 in het klamme zweet wakker: Ajax heeft zich ‘versterkt’ met John van Loen.
     We hadden toen dat foeilelijke groene uittenue. Met die geel/rooie kuif erboven was het een lantaarnpaal.

     1. KBouter

      vLoen heeft een prachtige carriere gehad, totdat hij het verbruide bij v Hanegum door die 7 wedstrijden schorsing. Was eerste jaar geliefd bij ons.

 7. Gert Ajax

  Hoop dat het wat is deze speler.
  En hoop dat ze niet teveel betalen zoals bij neres…

  1. Bakkie

   Laten we eerst dit seizoen eens afwachten voordat we concluderen dat er teveel is betaald voor Neres

   1. vak411

    Eens bakkie! nerres werd gehaald en moest eerst tournooi nog spelen. Wat mij betreft hadden ze hem helemaal
    Niet met het eerste mee laten doen en rustig laten wennen. Nu kan hij de hele voorbereiding meemaken en spelen. Ik vind echt dat je deze jonge gozer pas na dit seioen of later af mag rekeken. Daar komt bij: hij heeft zelf niet voor zijn transferbedrag gekozen hé.

 8. Slingertje.

  Halen zou ik zeggen want het schijnt echt een groot talent te zijn.
  En als hij zich door ontwikkeld hier komt dat geld echt wel terug en met ruime winst ook.

  1. FrankiC

   Dan wel en anders niet. Van wat ik van hem zag is de gok (want dat is het) té groot.

 9. AFCA my World

  Genoeg opties voorin,en weer een kleuter ! Wij zoeken mannen met ervaring,dat ontbreekt ! ⚽️

  1. vak411

   Inmiddels mogen we toch wel zeggen dat viergever, ziyech, veldman, sanchez, huntelaar enz toch best ervaren zijn?

 10. vak411

  Toch apart dat ze niet voor die haps zijn gegaan.. maar goed, binnenlandse transfers zijn vaak (op ziyech na) weinig succesvol gebleken . Liever dan de jeugd een kans of een sanchez uit het buitenland halen..

  1. De Nees

   Haps naar 010 voor 5 mln maar als Ajax komt dan vragen die flikkers meteen het dubbele. Die gierige friezen van Heerenveen hebben daar ook echt een handje van. Denk dat Overmars daar nu wel klaar mee is met die NL clubs, sneller een dikke vinger geeft en over de grens gaat kijken. Is ie wel iets duurder uit maar bij verkoop haalt ie dat toch vaak dubbeldwars eruit.

   1. -buitenkantje rechts-

    Die gierige Friezen maken heel handig gebruik van de “kooplust” van Ajax.. Niemand verplicht Ajax een speler te kopen.. Je wijst met je vinger in de verkeerde richting Nees.. Valt me op dat je dat wel vaker doet.

    1. KBouter

     Nee heeft hier gewoon een punt en ven ook blij dat Ajax clubs als Heerenveen en Az nu links last liggen.

   2. FrankiC

    Dus als ik het goed begrijp ontvangen AZ of Heerenveen liever 5 mln van Feyenoord dan bijv. 8 van Ajax. Interessant, maar ongeloofwaardig.

    1. De Nees

     Ja goeie conclusie Frankie. Komt het voor je uit de lucht vallen dat vaker onredelijke bedragen gevraagd word als Ajax zich meldt? Of lees ik weer nep-nieuws net als Trump?

  2. De Nees

   Van mij mogen ze BR maar dan ook zo handelen naar andere NL clubs, dan vind ik het wel fair. Recent nog met sinkgraven 7,5 mln. En sulimani 17 mln (!), ja v Basten was heeeel dom toen, maar daarmee pleit je heerenveen’s gedrag niet vrij, vandaar mijn lage krediet voor die friezen. Een beetje meer vind ik nog gepast maar niet vele miljoenen, en nog wel NL clubs onderling dan moet je iets meer binnen NL normen handelen vind ik. Gek dat je dit wegwuift als handig, alle NL clubs zien dit al als normaal handelen naar Ajax toe. En ik wijs wel maar toch pas als het na vele keren niet verbeterd. Doch van jouw kant komt weer zelden een kritische noot en dat kan ook weer niet realistisch zijn BR. Maar goed we hoeven ook niet met alles eens te zijn.

 11. Bert62

  Die Marc is goed bezig de laatste tijd, maar of ze daadwerkelijk aan spelen toe komen betwijfel ik. Neres is ook nog steeds geen basisspeler. Heeft zijn geld ook nog niet opgebracht. Zonde van de centen lijkt me.

 12. Brokamp

  Je kunt op 2 manieren de knip open trekken. 1e om er wat in te stoppen bij verkoop en 2e om er wat uit te halen bij aankoop. Niet zo moeilijk toch. Wij zitten in een situatie dat er meestal meer inkomt dan er uit gaat. Sanches i nu al het 8 voudige waard. Maar Casierra nog niet, die heeft wat meer tijd nodig omte rijpen. Ik ben echter overtuigd van zijn kwaliteiten. Wacht maar af die gaat zich dit jaar ontwikkelen. heb hem veel bij jong zien spelen maar heft echt wel kwaliteit. Is ook wel een cultuur- en klimaatschok voor deze jongens.

  1. FrankiC

   Gelukkig maar heeft Casierra een contract voor 5 jaar. Ik verwacht en voorspel dat hij het niet gaat redden.

   1. Basisspeler

    Cassierra wordt dit of volgend seizoen verhuurd en is dan exit. Verwacht scenario Zivko.

 13. Peter en zijn Rockets

  We moeten echt kampioen worden dit seizoen. Het is weer te lang geleden.

 14. Emilio4Ajax

  Wordt tijd dat er Spaans en Portugees als bijles gegeven wordt…☀️??

Comments are closed.