‘Ook AC Milan en Man United azen op Richarlison’; Wie is deze speler eigenlijk?

Ajax lijkt zich opnieuw te gaan versterken met een Zuid-Amerikaans talent (zie eerdere bericht). Onderhandelingen tussen Richarlison de Andrade, aanvaller van het Braziliaanse Fluminense, en de Amsterdamse club zijn in een vergevorderd stadium maar Ajax moet wel haast maken want ook AC Milan en Manchester United zitten op het vinkentouw, zo melden diverse media. Dit kan er nog wel eens voor zorgen dat als de transfer nu niet snel rond komt het transferbedrag dat nu naar verluidt al rond de 12 miljoen euro ligt, nog flink oploopt. Calciomercato spreekt zelfs al van 20 miljoen euro; een prijs die Ajax dan wel kan, maar zeker niet wil gaan betalen.

Wie is eigenlijk die Richarlison de Andrade?
De aanvaller werd op 10 mei 1997 geboren in het Braziliaanse Nova Venécia. Hij doorliep de jeugdopleiding van América Mineiro, een club die de afgelopen jaren vooral in de Braziliaanse Série B uitkwam. Bij Mineiro maakte hij ook zijn eerste minuten in het profvoetbal. In januari 2016 werd hij voor 2,38 miljoen gehaald door Fluminense. Waar hij bij Mineiro hoofdzakelijk als spits had gespeeld, werd de tweebenige aanvaller bij Fluminese regelmatig op de vleugels neergezet. Dit seizoen begon Richarlison op twee wedstrijden na altijd in de basis. In de competitie altijd als linksbuiten, in de Copa Sudamericana ook een keer op rechts en een keer als schaduwspits. Als Ajax er in slaagt Richarlison binnen te halen heeft de club dus een multi-inzetbare aanvaller te pakken. Waar de productie de afgelopen jaren nogal te wensen over liet scoorde hij dit seizoen al vier keer en gaf hij drie assists in twaalf wedstrijden.

App-gebruikers bekijk hier de video

Zie ook eerdere berichten:
20-07-2017: Telegraaf: ‘Overmars in vergevorderd stadium met transfer Richarlison’
31-01-2017: ‘Fluminense weigert Ajax-bod van negen miljoen op Braziliaanse spits Richarlison’

Related posts

44 Comments

 1. dickst14

  Als hij zo goed is maak het dan gelijk rond. Voor de CL zijn we zoals gewoonlijk alweer te laat zoals elk jaar. Tete en Riedewald moesten weg dus dat wisten we ver van te voren om er op in te kunnen spelen.

 2. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

  Joepie, nog meer buitenlanders in het elftal. Yes, fuck je eigen roots.

  1. Remco425

   Ik vind het ook wel een beetje genoeg worden, al die aankopen. Probeer liever te houden wat we hebben, trek het salarisplafond op.

  2. Indojood

   Tsja, en als je roept dat Johan’s idealen bij het grof vuil zijn gezet, krijg je gehersenspoelde reacties; “Volgens Dennis volgen we plan Cruijff dus je moet niet zo zeuren.”

   1. Litmanen

    Jullie hebben aan een kant gelijk, maar buiten Younes ( en daar wordt ook over geklaagd) hebben we niet een buitenspeler van niveau. Kluivert is een groot talent, maar nog lang niet volwaardig. Neres valt tot nog toe tegen. Vanuit Jong komt op dit moment verder ook niks door…. dus

    1. Indojood

     Van Younes kan je nog zeggen dat ie meteen voor het eerste is gekocht en hij kostte niet zoveel. Nu hebben we straks drie jonge Braziliaantjes die meer dan E 30M gekost hebben en van sommigen hier langzaam gebracht mogen worden.

 3. De seijs

  Zo snel mogelijk halen Marc. Geef die jongen een salaris van 1.5 miljoen en desnoods een gouden ketting als hij maar snel tekent.

  1. Litmanen

   En dan naast Neres op de bank…. Dat is het probleem Seijs, je weet weer niet wat je haalt. Zou Cerny nou niet eens wat langer speelminuten moeten krijgen? Ik bedoel, Kluivert krijgt zat kansen maar laat het ook maar 30 minuten per wedstrijd zien.
   Het ergste vind ik het voor Dolberg. Weer twee bespeelbare ballen per wedstrijd.

   We hebben ook de pech dat Sinkie geblesseerd is. Die gaf ook nog wel eens een assist op Kasper.

   1. De seijs

    Van Sanchez wisten we ook niks. Maar zie daar, een topper. In een jaar tijd van 5 miljoen naar +/- 45 miljoen. Dus laat die Braziliaan maar komen. We hebben geld zat. En ook niet onbelangrijk de beste scouts vinden hem super.

 4. fjonkman

  Als ManU en Milan deze speler ook willen, kunnen wij het wel vergeten. Ik hoop dat het maar een gerucht is dan..

 5. Jimmy1971

  Dubbel gevoel , vind de bedragen die Ajax betaald op het moment , wel erg oplopen !
  Maar aan de andere kant zijn onze vleugels Europees nog wel wat te licht ..
  Voor 12 miljoen moet hij iig wel heel erg goed zijn , maar het probleem is dat deze jongens nooit met een garantie bewijs komen.
  Hoop dat het dezelfde scout is als die van Sanchez en dat hij het weer goed ziet !

 6. Gert Ajax

  Sanchez was een koopje van 5 miljoen.
  We hebben een Neres van rond de 12 miljoen.
  Alleen doen als je er echt zeker van bent dat hij europees top is.
  Dan wel snel handelen aangezien er nog 2 clubs …

 7. Gert Ajax

  En niet later weer gaan piepen van we hebben waarschijnlijk teveel betaald?

 8. HanisAjax

  En onze eigen jeugd dan… echte versterkingen blijven ook uit. Maar talent genoeg binnen onze club..

 9. Reservewissel

  Gezien de gemengde reacties kan Marc t nooit goed doen. Wat ruimer zitten op de vleugels is zo gek niet. Elftal van de finale is er op een enkeling na. Uiteraard zou wat ruimer in de verdedigers zitten fijn zijn, maar liever zorgvuldig dan een westermannetje.

  1. Litmanen

   Heitinga was ( in de salarissfeer) een stuk duurder dan Westerman en die was in elk geval fit.
   Een miskleum van 5 ton is minder erg als een rechtsbuiten van 15 miljoen en een salaris van 1,5 miljoen op de reservebank.

   1. Reservewissel

    Waarom zou hij op de reservebank komen? Heeft vdVaart Marc ingelicht over Richarlison?
    PS probeer je nu Westerman recht te praten door hem te vergelijken met een andere foute inschatting?

    1. Litmanen

     Ik zou voor het “falen” van Overmars eerder het woordje een “Heitingaatje” gebruiken dan een Westermannetje.
     Westerman werd niet opgesteld, Heitinga lag in de goed betaalde ziekenboeg omdat de medische staf een kleinigheidje over het hoofd had gezien.

 10. JohnDoe77

  Had vandaag rond moeten zijn voor de wedstrijden tegen de haantjes… kom op, nog geen 0:00 uur!!

 11. Iamsterdam2015

  Als MU en AC serieus zijn kan Marc wel stoppen, wat ajax al eerder aan gaf. Hoop dat het echt een topper is, dan is hij die miljoenen zeker waard

 12. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

  Ajax is gewoon volkomen de weg kwijt. Ik hen echt spijt van mijn seizoenskaart en de kaart voor de komende twee thuis wedstrijden. Ik ga wel, heus maar ik vrees dat ik geen Ajax te zien krijg waar ik supporter van ben. Een vreemdelingen
  Legioen dus.

  1. AFCA my World

   Als ze het voetbal gaan spelen wat wij voor ogen hebben gaan we genieten , en dan zal je wel bijdraaien,momenteel is het zo dat er niet een echte doorstroom vanuit de jeugd is en dan moet er weleens wat gekocht worden,maar bij een doorverkoop kan je er ook nog aan verdienen dat hoort ook bij de gedachte die er bij de directie zit ! ⚽️

  2. Litmanen

   Uit de basis zijn alleen Traore en Klaassen weg, dus die schade valt toch wel mee?

 13. Iedereen heeft een mening

  Hoeveel (aanvallende) nederlandse toptalenten lopen er rond bij ajax?? Zie voornamelijk een overschot aan talentvolle middenvelders. Dus kan mij goed voorstellen dat daarvoor over de grens wordt gekeken. Ja, en de prijs…….wat de “gek” er voor over heeft. Tot voor kort werden de vleugelaanvallers (Youness etc.) als Ajax onwaardig betiteld. Kluivert, Cerny etc leuke talenten maar worden momenteel groter gemaakt dan ze nu zijn.

 14. AFCA my World

  Heb er een hard hoofd in dat het dan gaat lukken,de andere clubs willen smijten met geld, en dan doen we bij Ajax dus niet ! ⚽️

  1. vak411

   Wie zegt middelmaat? Riep je dat over Sanchez ook? Dit is de visvijver van Veldmate.. na suarez en sachez heb ik wel vertrouwen in die man.

   1. EugAjax

    Vak411 hij is inderdaad geen middelmaat. Hij zou een goede aankoop zijn mocht het doorgaan. Ik vind wel dat Ajax nadrukkelijk moet gaan uitkijken niet teveel van eigen identiteit te drijven. We hebben Europees succes gehad, hoewel nog geen beker, en dan moet je sterk blijven geloven in je filosofie en niet a la jaren 90 denken dat je met heel veel aankopen selectie op peil moet houden na Europees succes. Omdat je geld op de rekening hebt. Ik vind zoals Indojood hier boven schrijft 30m voor drie Braizlianen teveel geld en niet des Ajax filosofie. Ik heb ook vertrouwen in Veldmate en zijn team maar ze moeten niet leidend worden

    1. vak411

     Helemaal eens Eug, Jeugd moet voor gaan. Ten alle tijden! Maar als die er nog niet klaar voor is, gelukkig geen veel te dure middelmaat uit de eredivisie maar goed gescoute spelers!

     1. EugAjax

      Je hebt gelijk dat aankopen en vooral de dure vanuit de eredivisie vaak een mislukking zijn gebleken. Ziyech is mooie uitzondering. Toch vind ik deze move overdreven. Of en daar heb ik vanmiddag aan zitten denken. Misschien weet TH meer en zal Younes naar een Duitse club gaan voor tussen 15 en 20 mln. Dat waren ook al geruchten over. Als dat waar is en je doet een verkoop Younes voor zeg 17.5 en koopt deze Braziliaanse geweldenaar voor 12 dan doe je het wel goed. Maar zonder die bevestiging vind ik dit een onnodige aankoop. En zou ik jeugd voorkeur geven achter Younes. Maar hey als deze meneer er 15 inschiet en 15 voorbereid hoor je me later in seizoen niet klagen ?. Zo opportunistisch ben ik wel weer als supporter

   2. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

    Dus jij hebt vertrouwen op basis van twee namen in hoeveel jaar tijd …… 10-12 jaar?

    1. vak411

     Nee, maar wel meer dan de aankopen uit de eredivisie van de afgelopen 10 á 12 jaar.. kan naast Huntelaar weinig noemen. Maar goed musschien zit ik er naast.

 15. afcadeluxe

  nog niet lang geleden wilden verschillende mensen hier larsson van heerenveen bij ajax zien,wat had hij dan moeten kosten?is ook een buitenlander die doorstroom van de jeugd blokkeert,nu halen ze(als krabbel gezet is)richarlison voor 12m,die op 3plaatsen voorin kan spelen,is het ook niet goed.vreemd.

 16. Charlie2011

  Je moet die gasten de tijd geven. Neres cassiera misschien deze richarlison. En ajax doet het financieel goed en durven te investeren ze zijn met ons bezig want ze willen internationaal meedoen. Dus ik zeg gewoon doen. Misschien gaat het ons weer een stap verder brengen. Onze zuid amerikaanse godenzonen hebben toch wel een hele andere mentaliteit dan jongens van hier. Als voorbeeld sanchez bleef maar doorgaan tegen OL

 17. Gido

  Gelul over die filosofie. Het tempo waarin spelers verhandeld worden is zo groot dat je gedwongen wordt gericht bij te kopen. Ajax kan geen elftal bouwen op Kluivert en Cerny, en voortdurend opvullen met spelers van 17, (die ook al weggehaald worden, zie Redan) dus er moet kwaliteit bij. En dan beter een goede Braziliaan van 18-20 jaar dan een breedte-aankoop. Neres en Richarlison zijn beide jeugdinternationals.

 18. Ajax is Ajax niet meer en de supporters dansen op het graf van Johan. Ajax: R.I.P.

  !

 19. AB: Directie, TH en veel supporters laten Johan keihard vallen. Tijdperk van ruim 50 jaar lijkt voorbij.

Comments are closed.