Ajax verliest tweede oefenduel tegen Lyon met 2-0

Nadat de reservespelers eerder op de dag nog met 2-2 hadden gelijkgespeeld tegen Lyon, was het om 21:00 uur de beurt aan de beoogde basiself van trainer Marcel Keizer. Lyon, met Kenny Tete in de basis, trok uiteindelijk met 2-0 aan het langste eind.

Na een kwartier speler werkte Nick Viergever de bal in eigen doel. In de tweede helft verving doelman Van Bladeren nieuwkomer Van Leer maar ook hij wist zijn doel niet schoon te houden. In de slotfase was Ajax nog tot tweemaal toe dichtbij een aansluitingstreffer. Een afstandsschot van Van de Beek verdween net naast het doel, en Kasper Dolberg wist een afgemeten voorzet van invaller Noa Lang met het hoofd niet op waarde te schatten.Amine Gouiri tekende in de 77ste minuut voor de 2-0 en dat was tevens de eindstand. Voor Ajax staat volgende week woensdag al de eerste serieuze test van het seizoen op het menu. Dan wacht Nice in de derde voorronde van de Champions League.

Bekijk hieronder de samenvatting van deze wedstrijd. App-gebruikers bekijk hier de video.

Related posts

66 Comments

 1. vak411

  Wat geeft het… ze hebben geen makkelijke week gehad en verdienen geduld en vertrouwen. Selectie moet wel echt wat bij. Tis smal zo!

  1. HURBIE

   Jammer het was oefenen
   Van verliezen leer je ook

   Koppies gaan heus wel weer de goeie kant

  2. RickyAmsterdam

   Ik vind zelfs dat ze het erg goed gedaan hebben in deze omstandigheden! Ik herkende het Ajax van vorig jaar en Kluivert liet ook weer zien dat hij in de basis hoort. Met afgelopen week in m’n achterhoofd, hebben ze boven verwachting gepresteerd!

 2. RonJ64

  Helemaal met je eens, moet zekers wat bijkomen en Frenkie erin ipv Lasse misschien?…op naar Nice

 3. Jimmy1971

  Ja moet zeker wat bij ( vooral spelers die Europees hun mannetje staan ) maar hopen dat het niet weer te laat is ( qua resultaten ) net als voorgaande jaren ..

  1. vak411

   Klopt maar nu heeft Marc nog 6 weken. Normaal koopt Ajax op de laatste dag wat. Heb het verrouwen in! Van de basisspelers is alleen Davy weg en dat kan Donny opvangen. Pfffft, dit had het jaar van Nouri moeten worden.. dat gemis zie en voel je nu al…

 4. Mooi

  We moeten nu wel zo ver zijn dat we de knop moeten om draaien het is moelijk dat weten we ,we zijn ptofs en de belangen zijn groot kom op nu moeten we staan.

   1. FrankiC

    Wat voor interessante info staat hierboven dan voor Marc, HURBIE?
    Dat ze snel Sneijder aan zich moeten binden of zo?

     1. Toppertje

      Sneijder verwacht een basisplaats en dat gaat botsen met Ziyech of vd Beek. Een van hen zal dan m.i. moeten plaats maken. Ik vind dat persoonlijk niet wenselijk. Ik zou dan eerder nu Nouri weggevallen is voor Kadioglu van Nec kiezen. Die kan mooi achter deze 2 nog plaatsnemen om samen met de Jong te strijden om de opvolging van Ziyech en of Schöne. Voor de laatse kan ook vd Beek naar achteren schuiven.

     2. FrankiC

      Sneijder op 6 en Vd Beek/ Ziyech daarvoor. Dus dan botst het eerder met Schöne, die on de competitie aardig speelde, maar het internationaal niet kon bijbenen. Sneijder kan dat. Ik denk ook dat iedereen daar ontzag voor heeft. Hij lijkt mij dé missing link.

     3. Ajaxslied

      Sneijder voor schone zou inderdaad geweldig zijn. Met alle respect voor schone maar Europees kan echt niet meer.

     4. Charka53

      Met respect voor Sneijder , die gaat dit niet opvangen en gaat ook te kort komen hij heeft zijn tijd gehad .

     5. De Nees

      Sneijder beloopt nr 6 positie niet, dat is zijn plek ook niet. Draai het om met Beek op 6 en Sneijder daarvoor dan kan het wel.

 5. Toppertje

  Als ze met de wedstrijd een duwtje de goede richting hebben gekregen dan is dat het positieve. Voor de rest is er veel werk aan de transferwinkel. De ligt en Sanchez als enige echt op niveau. Younes zeer zwak en kluivert nog te licht voor de dit soort tegenstanders. Beide backs matig. Dolberg heeft meer steun nodig anders wordt het heel lastig voor hem.

 6. Yindi

  Tweede goal ging dom balverlies van Cassiera op links aan vooraf. Snap nog steeds niet wat ze bij Ajax in hem zien.

  1. BobbyHaarms

   Nee ik ook niet eerlijk gezegd. Komt in mijn ogen gewoon echt tekort voor Ajax.

 7. JohnDoe77

  Bier moesten ze even doorheen, ik vond wel dat ze er het maximale voor gedaan hebben. Helaas niet die ere-treffer… Nog een speler per linie erbij, niemand meer weg en we kunnen er tegenaan, 34e titel voor onze eeuwige nummer 34!

   1. Basisspeler

    Hunter in de spits, Sneijder op 6, Vermaelen achterin met Sanchez en de Ligt.

    Huidige selectie te licht voor CL. Hebben tegen Nice niks te zoeken.

    1. FrankiC

     Hunter hebben we al, toch? Maar die ander twee zijn welkom, vooral Sneijder, nu sterkmaker en aanjager Klaassen weg is. Iemand die ‘het regelt’ (wanneer doordekken, verlengstuk trainer en zo).

     1. Basisspeler

      Klopt, maar Huntelaar is geen eerste keus denk ik.
      We hebben de selectie (weer) niet op orde. Er zijn een paar tieners gehaald voor Jong Ajax. Directe toegevoegde waarde voor Ajax1 ontbreekt. Betekent weer geen CL dit jaar.

   2. JohnDoe77

    Lastig Frank! Ik heb Sneijder al eerder laten vallen en voorin hoopte ik op Johanson. Maar achterin…

    1. FrankiC

     Johanson, interessant. Als er toch geen voorzetten komen heb je meer aan een lopende spits.

 8. AFCA my World

  Het was wederom niet best,rommelig en onsamenhangend, zat geen lijn en struktuur in,hopelijk word er nog wat verdedigends bij gehaald, viergever wil gewoon weg, toch Zeca maar halen ? Er moet nu toch echt wat gaan gebeuren ! ⚽️

  1. BobbyHaarms

   Selectie had eigenlijk al grotendeels op orde moeten zijn maar is dat verre van. Wederom wordt er weer veel te traag doorgeschakeld op vertrekkende spelers. Na al die jaren dus nog steeds geen leergeld betaald ?

   1. De Nees

    Zo raar dit terugkerend fenomeen bij Ajax, je kan er met je koppie niet bij. Heb je ook meer kans dat Sanchez toch wil verkassen omdat we CL mislopen.

 9. ajaxpers

  Je laat de beste verdedigers van NL voor een belachelijk weg gaan en vervolgens gaan we zitten duimen voor goede verdedigers!

  1. Litmanen

   Als jij spelers beoordeelt op de wedstrijden die ze niet spelen, dan zou je gelijk kunnen hebben.
   Gisteren bleek in elk geval Tete nog steeds alleen maar terug te willen voetballen en was hij onder druk direct de bal kwijt…..

   1. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

    Jij gaat een speler beoordelen die nog geen woord Frans spreekt in een team waar alleen Frans wordt gesproken, een speler die nog vrijwel geen voorbereiding heeft gehad met een verdediging van Ajax die ook totaal niet functioneerde ondanks het feit dat er geen taal probleem is en sprake van, voor de spelers, een langere voorbereiding? We zouden niet weer beginnen dacht ik, dus dan ook niet verder op ingaan.

     1. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

      Niet dus ajacied078, lees commentaar van Tete nog eens: ze spreken Frans.

    1. Litmanen

     Ik reageerde op ajaxpers. De beste verdedigers van Nederland vond ik een beetje overdreven.
     Beide spelers hadden geen basisplaats, om welke reden dan ook.
     Ajax wordt na gister al weer helemaal afgebrand. De helft deugd al weer niet.
     Gezien de omstandigheden vond ik het wel meevallen op een veld waar in Nederland niet eens bedrijfsvoetbal gespeeld wordt.
     Verder heeft Tete gewoon de laatste weken meegetraind bij zijn nieuwe club.
     Ik ben blij voor hem dat de vaste rechtsback deze week verkocht is want anders was een basisplaats weer een probleem geworden.

    2. Bakkie

     @AB
     Dit wordt weer een jaar lang loze discussies met iemand die geen reet van voetbal snapt, iemand die vind dat een speler goed is “omdat de trainers hem opstellen”, of omdat ie “een wedstrijd in de EL de beste was”.
     Ik wens iedereen op dit forum weer veel sterkte dit seizoen, pff zo vermoeiend…

     1. Litmanen

      Ok jullie hebben allemaal gelijk: met Tete en Riedewald de beste twee verdedigers van Nederland verkocht.
      Stom hè van Ajax…..
      pfffff

     2. Ajaxslied

      Ja daarom koopt Lyon Tete in plaats van Veltman. En zit Veltman ondanks dat hij weg wil nog steeds bij Ajax.

     3. Litmanen

      Ik reageer toch niet op jouw? ajaxpers beweert dat Tete en Riedewald de beste verdedigers van Nederland zijn. Nou prima toch? Heb ik geen probleem mee.
      We zullen ze beiden blijven volgen.

     4. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

      Ging mij om de discussie in het algemeen en niet tussen ons. Maar je kan hem krijgen zoals je hem wilt hebben hoor. Zijn ze op het forum alleen niet blij mee. Aan jou de keus. Ik zou zou opzouten als ik jou was.

     5. Litmanen

      Dat bedoel ik nou AB, iedereen die niet achter je aan holt moet opzouten.
      Je blijft een raar en onsympathiek gedrocht.

     6. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

      Beste Litmanen, ik bedoel ermee dat je straks niet moet gaan mauwen als je aangepakt wordt. Met jou zijn geen afspraken te maken. Nog dezelfde maand begin je in principe weer over tikkie terug/breed Tete als of hij de laatste tijd altijd zo heeft gevoetbald. Buiten dat het onzin is begint dat heel erg vervelend te worden. Wat dat betreft ben jij de rare. Verder zeg je mbt beste verdedigers eerst dat je dat overdreven vindt en daarna dat je dat er geen probleem mee hebt. Ik herken in dit zwabber gedrag een oud forumlid. Maar goed, jij bent geen man/vrouw voor een afspraak. Erder heeft mijn verzoek van opzouten niets met het wel of niet volgen van mijn mening te maken. Maar net als bij voetbal snap jij wel meer dingen niet.

 10. Brokamp

  Je kon zien dat de jongens niet scherp waren. Alsof er een deken overheen lag, het heeft er behoorlijk in gehakt. Toch goed dat ze gespeeld hebben, zoveel mogelijk afwisselingen lijkt me goed nu. En dan maar het beste er van hopen volgende week.

 11. Slingertje.

  Deze wedstrijd was alleen belangrijk om minuten te maken mar verdedigend moet er toch echt wat bij gaan komen vind ik want zo ga je de CL groepsfase niet halen.

 12. f-side64

  ach in de Europa league waren ze kansloos tegen onze godenzonen en wederom vind ik absoluut geen topploeg en van oc Nice ben ik ook niet onder de indruk

  1. ajacied078

   2de wedstrijd was niet echt kansloos ofzo. Lyon heeft gewoon een goed team. denk dat als je ze 10 keer tegen elkaar laat spelen het niet veel verschilt met Ajax. alleen Ajax moet het met veel jonkies doen. dus is wisselvalliger.

 13. FrankiC

  Leuk Toppertje, dat je met Kadioglu komt. Maar waarom denk je dat hij bij NEC niet in de basis stond? Ook in de jeugd kon hij het geen wedstrijd volhouden. 2 Panna’s in zijn eerste invalbeurt is leuk maar geven geen garantie.

  1. Indojood

   In iedere geval een betere optie dan die zgn. geniale voetballer van 24 die zichzelf onmogelijk maakt bij Heerenveen.

   1. FrankiC

    Hierin verschillen we van mening Indojood. Larsson krijgt geen rugnummer bij Heerenveen en was ziek afgelopen week. Geniale speler en directe versterking overigens. Ferdi ken ik goed, volg ik al zeker 10 jaar omdat hij bij mij om de hoek woont. Is te bezien of hij ooit een top 3 speler wordt. Eerst maar eens een hele wedstrijd in de eredivisie….

 14. koekkies

  SNEYDER , HEEEEEL SNEL HALEN!!!!!!!Gerucht gaat dat Utrecht serieuze interesse heeft,,,,,,Marc. wakker worden

Comments are closed.