There are no ads, please add some


Ajax blokkeert transfer Viergever naar Bundesliga

Nick Viergever kan zijn carrière voortzetten in de Bundesliga. Een Duitse club heeft zeer concrete interesse in de 27-jarige verdediger van Ajax, maar de clubleiding van Ajax wil hem niet laten gaan, zo meldt Voetbal International. Volgens Duitse media zou het, zoals wij vorige week ook al wisten te melden, gaan om Bayer Leverkusen. Die club zou gecharmeerd zijn van de kwaliteiten van Viergever en in hem de nieuwe leider van de defensie zien, maar een andere club uit de hoogste Duitse competitie is eveneens zeer concreet. Toch lijkt een overgang ver weg, aangezien Ajax elk bod tot op heden aan de kant schuift.

Na het vertrek van de verdedigers Kenny Tete, Heiko Westermann, Jaïro Riedewald en het aanstaande vertrek van Mitchell Dijks wil Ajax geen verdediger meer kwijt. Daar komt ook nog eens de knieblessure van Daley Sinkgraven bij, waardoor de spoeling achterin dun is. Ajax zet daarom deze zomer ook nog in op twee defensieve versterkingen.

Het maakt de persoonlijke situatie van Viergever opvallend complex. De verdediger heeft nog slechts een eenjarig contract en geen nieuw voorstel voor contractverlenging ontvangen. De tweevoudig international ziet het ontbreken van dat nieuwe voorstel, als gebrek aan vertrouwenen ziet een transfer daardoor wel zitten. Helemaal met de gedachte dat Ajax gaat investeren in nieuwe verdedigers en zijn positie zodoende onder druk komt te staan. Met de Bundesliga zou een mooie transfer in het verschiet liggen, maar Ajax wil niet bewegen. Een transfer, maar ook een nieuwe verbintenis is voor de clubleiding momenteel niet aan de orde.

Viergever is aan zijn vierde seizoen bij Ajax begonnen. Vorig jaar ontpopte hij zich onder Peter Bosz tot verrassende sterkhouder van de ploeg, waardoor hij ook weer werd opgeroepen voor de selectie van het Nederlands elftal.


Gerelateerde posts

77 reacties

 1. Indojood

  Wat is dat nou voor een beleid? Niet willen verkopen en ook geen nieuw contract aanbieden.

   1. HURBIE

    Truest zo ga je niet met je medewerkers om
    Asociaal gedrag MARC

    Of je verlengd zijn contract of je laat hem gaan MAAR NIET PIEPELEN

    1. Hoeda Fak Ajoe

     Wel typisch dat je Marc nu opeens weer asociaal gedrag verwijt op basis van een vermoeden. De ontwikkelingen zijn snel gegaan en de situatie is nog vers. Misschien bieden ze hem wel een nieuw contract aan of krijgt ie de gelegenheid om over een jaar transfervrij te vertrekken of voor een zacht prijsje in de winter! Ajax heeft toch wel aangetoond de laatste jaren dat ze goed omgaan met mensen die het goed met Ajax voor hebben. Laten we nou eens een keer stoppen met het op voorhand afbranden van spelers, trainers en bobo’s zonder alle feiten te kennen

    2. Toppertje

     Zo aan het begin van het seizoen blijft het beleid van Ajax toch altijd onnavolgbaar. Terwijl volgende week al de voorronde CL begint is de selectie weer niet op orde. Daarom moet er nu een noodmaatregel met viergever genomen waardoor het allemaal onpreffesioneel oogt. Onbegrijpelijk.

     1. BobbyHaarms

      En hier was ik al bang voor Toppertje. Echt, dit is een jaarlijks terugkerend probleem waardoor we steeds weer naast de CL poule grijpen. En toch allerlei spelers verkopen terwijl plan B nog uitgewerkt moet worden? Je hoeft geen rekenwonder te zijn om te begrijpen dat dit je uiteindelijk alleen maar geld kost ipv oplevert.

      Beleid wat kant nog wal raakt.

     2. BobbyHaarms

      Ook opvallend trouwens: de buitenlandse spelers worden momenteel weer grif binnengehaald bij de Nederlandse clubs. Jeugdopleidingen functioneren plots niet meer? Schijnbaar is er weer genoeg geld bij de clubs en de eigen jeugd is wederom de dupe lijkt het…

     3. Indojood

      Ja, een repeterend verhaal is dit geworden. Wat je ook van onze concurrent uit 010 vindt, of van St. Juste of Haps, zij doen dit wel goed.

     4. Bakkie

      St. Juste hebben we echt niet nodig. Haps was leuk geweest, maar het probleem is wel dat Ajax er twee keer zoveel voor moet betalen als 010.

     5. Indojood

      Gaat mij niet om de spelers maar om de slagvaardigheid van het management aldaar. Ajax gaat weer eens ver in de voorbereiding paniekvoetbal spelen.

     6. KBouter

      Als dat management bij Ajax had gewerkt, waren die spelers waarschijnlijk ook niet gekomen.

      Makkelijk voor 010 om een speler voor 4 Mio te kopen, wanneer Ajax zich gemeld had kostte hij ineens 9 mio.

     7. Indojood

      Het is geen kwestie van als dit, als dat. 010-zuid en wij werken op verschillende niveaus met verschillende bedragen, daarvan ben ik me bewust. Maar dat doet niets af aan hun slagvaardigheid en besluitvorming na het verkopen van Kasdorp en Kongolo. Ajax treuzelt weer eens ouderwets door een speler met nog één jaar contract verbieden te vertrekken maar weigeren te belonen.

     8. KBouter

      Wat daar de werkelijke reden voor is vraag ik me ook af, maar ik neem aan dat dat nu wel in een stroomversnelling zal komen.

     9. De seijs

      Haps is net niet voor de top . Willems gaat weg bij psv , maar psv hoeft hem niet. Ajax hoeft hem niet. Nou deze clubs weten wel of Haps de echte top aan kan of niet . Niet dus. Anders had hij wel gekocht door deze clubs. Voor de echte top wordt wel geld neergelegd door deze 2 clubs.

  1. Litmanen

   Eens Indojood, belachelijke houding.
   Geef die jongen een fantastisch contract of laat hem gaan.

  2. PvL020

   We horen niet altijd hethele verhaal. …. misschien wel een uitzondering voor hem net als schone

 2. Gert Ajax

  Ja vind het ook vreemd gezien zijn prestaties afgelopen seizoen verdient hij een nieuw (verbeterd)contract.
  Kan wel begrijpen als hij weg zou willen hoop niet dat hij toch gaat.

  1. frenkynairo

   idd raar dat ze zijn contract dan niet verlengen. Maar ben wel blij als we bij het begin van volgend seizoen nog een speler van vorig seizoen te zien is. Ben ook nog steeds bang dat sanchez verkocht gaat worden.

 3. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

  En dan blijven mensen zeggen dat het TH het zo goed doet. Gewoon misselijke actie.

 4. Charka53

  En zo ga je niet met mensen om dat verdiend Viergever niet hij staat er altijd als hij speelt en soms nog meer dan dat dus verlengt zijn contract en excuses zijn op z’n plaats.

 5. Ajax belg

  verkopen voor 15 milj. het niveau van Viergeven dat koop je voor veel minder.

  1. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

   Wie? Graag namen en dan graag beschikbare namen die ook naar Ajax cq Nederlandse competitie willen komen.

   1. KBouter

    Juist, ben benieuwd wie beter én goedkoper is dan Viergever én in de Nederlandse competitie wil spelen.

    1. Litmanen

     Precies. Voor Ajax een uitstekende kracht. Ook nog eens eentje die voorop gaat in de strijd. En iemand die de jeugd in de groep kan ondersteunen.
     Vraag me af hoe ze dit gaan uitleggen.

     1. Bakkie

      Hoezo? Ze willen ‘m toch houden? Dat nieuwe contract komt heus wel, maar nu niks meer verkopen!

 6. KBouter

  Die gaan wel voor een verlenging, vooral nu er concrete belangstelling is.

  Begrijpelijk dat Ajax Viergever niet zo maar last vertrekken, afgelopen seizoen de meest constante voetballer bij Ajax geweest.

  Ik gun die gozer een heel mooi contract, of een hele mooie transfer, nóóit heb ik ooit iets negatiefs van hem gehoord of gelezen.

 7. AFCA my World

  Het is schandalig dat ze hem na zo superseizoen geen contact verlenging/verhoging geven,het zou een duidelijk teken geven naar hem toe,zo verliest hij misschien zijn motivatie ! ⚽️

 8. Mijn Club

  KBOUTER: Helemaal mee eens. VG is zeer constant, ook aanvallend van waarde (mee opkomen en voor een verdeiger redelijk gevaarlijk voor de goal van tegenstander). Verdient absoluut een verbeterd contract. Zeer waardevolle speler, die bovendien nooit klaagt en nooit verzaakt. Top.
  Nieuw verbeterd contract voor 3 jaar zou in mijn ogen een prima beloning voor hem zijn.

 9. Hoeda Fak Ajoe

  Ik snap de reacties hier echt niet! We hadden allemaal de hoop (en misschien wel de verwachting) dat Tete en/of Riedewald zouden blijven. En dat Sinkgraven hersteld zou zijn. Dan had Nick vast en zeker van Ajax een mooie transfer mogen maken; als dank voor zijn motivatie en inzet had Ajax niet moeilijk gedaan. Maar alles is in korte tijd anders gegaan. Nick is de enige vaste waarde en routinier op links! Het zou waanzin zijn om hem te laten gaan en Dijks te houden. En misschien zitten ze nu rond de tafel met een schitterend aanbod. Of misschien heeft ie wel de toezegging dat ie in de winter als alles op orde is voor een zacht prijsje weg mag!
  Marc doet gewoon hele goede zaken voor Ajax en het is zo irritant dat niemand weet hoe het precies zit, maar wel vind iedereen het schandalig. De saamhorigheid en positiviteit is weer verdwenen en het azijnzeiken begint al weer. Nou ik kan er met mijn pet niet meer bij. Marc, het TH, Edje en de hele bups krijgt van mij het vertrouwen tot er aantoonbaar slecht gehandeld wordt.

  1. Litmanen

   De boodschap luidt: Ajax blokkeert transfer en komt niet met een nieuw contract.
   Wat is hier onduidelijk?

  2. FrankiC

   Hoeda F*k Ajoe om te denken dat Ajax een soort liefdadigheidsinstelling is die op het noment dat ze er 3 jaar normaal hebben gewerkt ‘een mooie tranfer’ ziuden moeten gunnen. Ajax wil gewoon alle posities dubbel bezet hebben. En als ze hem houden bieden ze hem een verbetert jaarcontract. Niemand loopt gratis de deur uit. Bedenk andersom dat Viergever ontzettend veel aan Ajax te te danken heeft. Wellicht wacht Ajax even de ontwikkeling rond Thomas Vermaelen af. Weten wij veel? Je hebt dus wel gelijk toen je schreef dat wij zolang we niet alle ins en outs kennen, niet moeten (ver)oordelen.

   1. Hoeda Fak Ajoe

    Leuk dat alternatieve gebruik van mijn nick 🙂
    Ik zeg ook nergens dat hij voor niets weg mag; maar als ik de reacties hier lees dan vindt iedereen dat Viergever onheus bejegend wordt en dat hij een kado’tje verdient voor zijn inzet van afgelopen jaar. Dat hoeft van mij niet. Ajax is inderdaad geen liefdadigheidsinstelling en probeert zakelijk, maar met respect te handelen. Ik heb nog geen bewijs dat ze dat niet doen. Viergever heeft nog gewoon een contract voor een jaar; logisch dat Ajax de kat nog even uit de boom kijkt voor ze hem nog langer aan zich binden. En misschien ligt de aanbieding op dit moment op zijn deurmat en maken Marc voor niets uit voor rotte vis.

    1. FrankiC

     Dan zitten we toch redelijk op dezelfde lijn.
     Ik begeep dat jij ook vond dat Viergever onder voorwaarden (behoud van Tete en Riedewald die wat mij betreft mochten vertrekken) een mooie transfer mocht maken. Ajax is inderdaad een bedrijf en dat ziet Overmars cs erg goed in en wij kunnen vooralsnog terecht niet in de keuken kijken.

     Ik verwacht nog beweging in/voor de achterste linie.

 10. Iedereen heeft een mening

  Was het niet zo dat een groot deel van het forum Viergever geen speler voor Ajax vond? Momenteel is hij hard nodig en misschien loopt hij straks transfervrij weg of in de winterstop voor een vriendelijke prijs. Ik zie niet in wat daar zo slecht aan is. Hij hoeft in ieder geval niet een jaar op de bank te zitten met, nog maar een 1 jarig contract.

  1. Litmanen

   Er is net zo een groot aantal hier die Viergever wel Ajaxwaardig vindt.
   Ajax heeft gekozen voor een vertrek van Riedewald en Dijks, dan is het logisch dat Viergever een nieuw contract krijgt toch?

   1. Hoeda Fak Ajoe

    Ik vind dat Viergever het goed gedaan heeft afgelopen seizoen, maar heeft wat mij betreft geen gegarandeerde basisplaats. Hij is de perfecte stand in op meerdere posities. Wat mij betreft mogen ze hem een contract aanbieden.

 11. Indojood

  Het TH heeft nooit vertrouwen in Viergever gehad, anders hadden ze hem verlengd, net zoals Schöne. Bosz stelde hem op en had het gelijk aan zijn zijde want zeker na de winterstop was Viergever zeer belangrijk.

 12. Iamsterdam2015

  Die gozer heef een prima seizoen gehad, geen typische zeur als een Gudelj of zo…. gun die gozer een transfer. En ja, dan heb je bijna geen verdedigersmeer….. maar ja, dat is het risico. Als spelers niet spelen ( tete jairo) gaan die weg, dijks niet ” goed genoeg” en sinkgraven ng steeds brak ( vreemde langdurige blessure 🤔🤔).
  Tja wat moet je er van zeggen. Dan loopt hij eind van het seizoen of van de winter voor weinig…..
  kortom gewoon laten gaan.

  1. FrankiC

   Gewoon NIET laten gaan.
   Rare conclusie lamsterdam2015! Eerst zeg je dat we bijna geen verdedigers hebben en vervolgens zeg je: kortom gewoon laten gaan????

   Gewoon jaar verlengen én de versterking halen die er al had moeten zijn. Eentje die er meteen staat (tegen Nice)

 13. De seijs

  Viergever is een van de weinige de afgelopen 2 seizoenen die ajax waardig is gebleken. Klasse jongen en een hele goeie mentaliteit . Viergever een contract aanbieden van 2 seizoenen. Dat heeft hij zeker verdient.

  1. FrankiC

   Maar we hebben hem keihard nodig, ook al zou het de 5e verdediger zijn…

 14. Basisspeler

  Natuurlijk wordt Viergever gewoon verkocht. Nooit van onderhandelen gehoord of ooit iets mee te maken gehad zeker

 15. Jimmy1971

  Contract verlengen is het slimste en meer dan verdient !!
  Dan kan je zijn opvolger dit jaar in laten spelen en hem daarna later altijd nog een transfer gunnen !

   1. FrankiC

    Ik zat op mijn oude telefoon…..
    Maar de geschiedenis herhaalt zich inderdaad… (wat mij betreft).

 16. JohnDoe77

  Laten we gewoon vertrouwen hebben in de club en zijn keuzes…. allemaal even rustig aan en laten we maar eens zien wie er nog zijn na de deadline!

  1. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

   Vertrouwen? Op basis van wat? Verlden t.o.v. Johan en Wim? Heden t.o.v. Vele buitenlandse jonge aankopen ten koste van eigen jeugd? Zeggen dat je plan/idee Johan omarmt maar het totaal niet doet? Geen eenduidig beleid voert ten aanzien van spelers? Meer aan vriendjes politiek doet dan let op kwaliteit m.b.t. Trainers etc.? Dan vraag jij om vertrouwen? Goh.

   1. FrankiC

    Ietsjes flexibeler mag wel AB JJ!
    Als we versterking of ervaring van buitenaf nodig hebben dan is dat zo. Je kunt jezelf niet afhankelijk maken van aanvoer uit JA of A1. De vijver buiten AFC is 1000x groter…

   2. De Nees

    We moeten ook realistischer kijken naar een opleiding. Al heb je de beste opleiders en talenten je zal nooit een constante kwaliteit kunnen aanleveren, dat kan gewoon niet. Ajax moet altijd opleiden, buiten kijf, maar doorstroming moet ook niet een jaarlijks streefpercentage worden, het moet echt gaan om kwaliteit op het veld. Het is voor het TH ook een heel moeilijk evenwicht, kopen of doorstroming en toch kwaliteit behouden in het elftal, terwijl je al zo veel tijd en geld hebt gestoken in de jeugd. Tempo van doorstroming vind ik erg hoog bij Ajax, dat is niet normaal je ziet dit bij geen enkele club zo extreem, jongens krijgen weinig tijd om te groeien met veels te hoge druk. Te veel redden het niet, je vraagt je steeds vaker af of het wel altijd aan het talent ligt.

 17. De Nees

  Marc wacht weer tot de uitverkoop start, ongeveer 1 week voor de deadline.

  1. FrankiC

   De echte deadline is wat mij betreft ‘Nice’ ipv 1 september. Voor ons een jaarlijks terugkerende frustratie!

 18. Hoeda Fak Ajoe

  Daar is ie weer! Slepen we Johan en Wim er ook weer bij. Pfffff ….
  Als de buitenlandse jonkies veel beter zijn dan eigen jeugd dan is het acceptabel; alleen eigen jeugd en succesvol zijn is niet realistisch. En zien we juist nu niet veel eigen jeugd in het eerste? Veltman, De Ligt, Van de Beek, Kluivert en nog wat jonkies op de bank. En zijn we niet erg blij met de gekochte jeugd als Sanchez en Dolberg? Het beleid ten aanzien van spelers is super eenduidig, dat sommigen daar niet blij mee zijn en een andere weg kiezen is een gevolg van die duidelijkheid. De kwaliteit van de trainers is volgens mij goed en geen gevolg van vriendjespolitiek. Peter Bosz is juist weggegaan omdat hij zijn vriendjes niet binnen mocht halen! En die trainers zijn veelal oud-Ajacieden en voetballers, precies zoals Cruijff dat wilde.
  Dus ja, ik ben wel kritisch, maar heb wel vertrouwen.

   1. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

    Jij jouw meningg, ik de mijne. Bij mij is er geen vertrouwen in die kliek en verkwanselen ze de Ajax gedachte. Ik wil fan blijven van Ajax niet van zomaar een voetbalclub.

    1. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

     Overigens zal ik Johan/Jonk er altijd bij blijven halen. Ga er maar aan wennen.

     1. FrankiC

      Je bent in ieder geval een standvastig type en dat is te waarderen.
      Ik ben voor flexibeler beleid en ad hoc ingrepen als de situatie erom vraagt en dat is helaas niet altijd volgens het gedachtegoed van onze helden.

     2. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

      Andere mening heeft mij nog niet kunnen overtuigen 😉

    1. Iedereen heeft een mening

     FrankiC, mijn reactie had ook betrekking op “hoeda fak ajoe”. Merk dat als je op een reactie reageert dit niet bij de betreffende reactie staat maar “steeds” onderaan de reacties.

 19. EugAjax

  Terecht dat Ajax transfer naar Bundesliga blokkeert. Over kordaat optreden gesproken. Viergever heeft top seizoen achter de rug en is in vergelijking met Dijks en Riedewald de beste van drie. Nu rijst de vraag was vorig seizoen een positieve uitschieter of is hij structureel zo goed aan het worden, ik denk dat Ajax teveel twijfelt heeft of hij mee kan groeien naar nivo waar Ajax heen gaat en ook twijfelt of hij nivo vorig jaar weer gaat halen. Dus terecht ook even wachten met contract verlenging, dit gebeurde ook met Schone en kwam goed terecht toen Lasse bewees er gewoon bij te horen. Dus als Viergever lijn vorig jaar door trekt en steeds beter word dan komt contract verlenging later in seizoen wel. Zoals Overmars zei, op dit moment heeft het geen haast. Andere dingen hebben prioriteit en Viergever contractvoorstel komt later in seizoen.

 20. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

  Kom je terug voor dit soort onzin en slijm verhalen? Lekker dan zeg. Of ……sollicitatie?

Reageren is niet mogelijk.