There are no ads, please add some


‘Komst nieuwe linksback prioriteit na rondkomen transfer Riedewald’

De verwachting is dat Crystal Palace vandaag het rondkomen van de transfer van Jairo Riedewald bekend zal gaan maken, zo meldt De Telegraaf. De club van Frank de Boer betaalt een transfersom van negen miljoen euro voor de verdediger. Mede door het vertrek van Riedewald is volgens de krant het binnenhalen van een nieuwe linksback de prioriteit. Omdat de lat hoog gelegd wordt, zou die versterking nog wel even op zich laten wachten. Ajax heeft overigens ook nog altijd Mitchell Dijks achter de hand. De linksback kan naar Birmingham maar ondanks het akkoord dat Ajax al heeft bereikt met die club weigert de verdediger zelf; zie bericht.


Gerelateerde posts

59 reacties

 1. nick-afca95

  Gewoon Haps hallen voor ze dat in Eindhoven of Rotterdam ook bedenken. Is echt een prima back die nog kan doorgroeien een stapje hogerop. Verder ziet de verdediging er dan prima uit. Middenveld en spits is ook prima ingevuld voor komens seizoen. Misschien nog een buitenspeler er bij maar meer als dat js niet nodig denk ik

  1. FrankiC

   Sinkgraven wat mij betreft no. 1.
   Ik denk dat Willems beter voldoet dan Haps. In aanleg is Willems een Ajax speler met sublieme techniek en uitstekende voorzet.

   Verder op CL niveau inkopen (of beter verlonen): Sneijder. Hij kost geen geld maar levert geld op. Zorg dat je plaatsing CL binnenharkt. Nu al weer rijkelijk laat. Voor de dubbele bezetting zou ik nog Ferreira (rechtsachter) en Larson halen (linksbuiten of achter de spitsen). Een multifunctionele speler als Anita kan ook zinvol zijn. En klaar.

   1. Litmanen

    Eens Franki, Sinkgraven is geblesseerd maar voor mij ook no.1.
    Weet het niet zeker, maar ik denk dat Keizer ook zo denkt, anders zou hij Riedewald en Dijks niet laten gaan.

    Willems heeft het karakter van een Zlatan, terwijl hij linksback is. Ben bang dat hij uiteindelijk de top niet gaat halen, ondanks zijn talent. Sinkgraven is veel meer een teamspeler en qua voetballer zeker niet minder.

   2. FrankiC

    Ik bedoel die Willems van Frankfurt. En vleugelspits Stengs (AZ) ook maar eens volgen. Wat een talents is dat zeg. Beiden met dank aan Dikst14.

   3. nick-afca95

    Anita kan de afgelopen jaren al geen poten meer breken. Die hoeft van mij niet te komen. En Willems eigenlijk ook niet. Ik vind Sinkgraven voetballend prima, maar verdedigend ontbreekt er het een en ander aan. Dan heb je met Haps een beter alternatief denk ik. Larson komt veel te veel snelheid tekort om bij Ajax als buitenspeler aan de slag te gaan. Sneijder komt denk ik niet naar Amsterdam, dat wil Yolante niet. Middenveld vind ik sowieso wel prima bezet momenteel. Ziyech, Van de Beek, Schøne, de Jong, Eiting. Centraal in de verdediging zitten we ook goed met Sanchez, Viergever en de Ligt. Misschien voor de verdediging nog een linksback erbij dus, wat ze al van plan zijn. Spits positie staat ook goed met Huntelaar en Dolberg. Rechtsbuiten kan wat mij betreft nog wel een speler bij komen. Daar staan nu alleen Neres en Cerny. Linksbuiten staat prima met Younes en Kluivert(kluivert kan ook rechts buiten natuurlijk). 1 buitenspeler en 1 linksback is volgensmij dus voldoende.

  2. De Ajacied

   Idd Nick
   Haps is een aanwinst voor Ajax en blijf die boere en kakkies aub voor, en haal Calvin Stengs ook maar meteen dat is ook een groot talent op rechtsbuiten en geld mag geen breekpunt in deze zijn Overmars
   ❌❌❌

   1. nick-afca95

    Als Stengs gehaald word hoop ik niet op dezelfde fout met Zivkovic. Gewoon direvt een jaar of 2 uitlenen.

  3. Charlie2011

   We hebben +- 40 miljoen geincasseerd dit seizoen. En alleen huntelaar gehaald. Klaassen riedewald zivkovic en tete verkocht salaris van westermann. Is het team wat er nu staat gewoon het team waar wij het mee moeten doen. Ik denk dat je nog wel een multibspits en 2 verdedigers mag kopen

   1. nick-afca95

    En waar dienen die twee verdedigers voor?? Ik snap de linksback maar waar wil je de andere kwijt, op de tribune? Er komen wat talenten aan vanuit jong Ajax en de A1. Wanneer er een blesure is hebben we voor alle posities een waardige vervanger en kunnen de talenten hier en daar op de bank gaan zitten. Zonde om weer 15 miljoen uit te geven en salaris te betalen voor 2/3 spelers die vaak niet eens bij de selectie zitten en in jong hun minuten moeten maken. Beetje zoals Casiera en Westerman afgelopen seizoen.

 2. Mooi

  Riedewald was geen bassis speler Diks doen ze weg niet goed genoeg waar vindt je betere vervangers dus uit eigen jeugd ja toch .?

   1. Litmanen

    De duurste reservespeler ooit.
    Ook iets om trots op te zijn.
    Dat hij meer op brengt dan Tete is wel een beetje logisch . Riedewald is op meer plaatsen inzetbaar.

    Die jongen heeft ook een beetje pech gehad. Veltman/Riedewald was onomstreden in het centrum.
    Toen raakte hij geblesseerd en deed Viergever het prima.

 3. Basisspeler

  Riedewald is CV. Dat hij door zijn veelzijdigheid ook op links uit de voeten kan is mooi meegenomen. Een linksback moet komen, omdat men niet tevreden is over Sinkgraven en Dijks. Ook zal Viergever wasrschijnlijk vertrekken.

  1. FrankiC

   Wie is ‘men’?
   Volgens mij was het TH juist erg tevreden over Sinkgraven.

   1. Basisspeler

    Als je moet kiezen tussen slecht en minder slecht kies je voor het laatste.

 4. FrankiC

  Ik ben fan van Eiting en met name Frenkie de Jong, maar die worden vooralsnog echt overlopen op CL niveau. Sneijder niet. We moeten er snel klaar voor zijn en niet beknibbelen.
  Leuke verschrijving overigens Nick: ‘geen poten breken’.

  1. Litmanen

   Weer eens. Ik denk alleen dat De Jong wel verder is. Heel volwassen en balvast.
   Ik zie hem als ideale vervanger van Schone.

   1. De Nees

    Hebben we nog niet genoeg geleerd uit voorgaande campagnes? Dit zijn potentieel goede spelers maar zij hebben ook tijd nodig om op dat niveau te komen. De Jong heeft een handjevol wedstrijden gespeeld en dan nog vooral als invaller, hoe kan je nu al de conclusie trekken dat hij er klaar voor is? En de nr 6 positie is ook nog een echte key-positie, als dat faalt wordt het MV vaak overlopen en heb je geen grip meer op de tegenstander, hoe vaak hebben we dat al niet gezien in de zware wedstrijden?

     1. FrankiC

      Zou natuurlijk vóór de eerste officiële wedstrijd gesloten moeten zijn. Eind juli. Raar dat dat niet zo geregeld is!

 5. Mijn Club

  De Jong vind ik ook een geweldige speler. Toch mag Sneijder van mij wel komen. Als niemand meer vertrekt (buiten eventueel Mitchel D), denk ik dat de selectie op peil is zo.

  1. De Nees

   Weinig begrijpen dat hij noodgedwongen LB is gemaakt. Vanwege de 7 mln om zijn nek moet hij in de etalage, desnoods als LB….

    1. Indojood

     Dat vind hij zelf ook maar je hebt van die bijgoochems die alles beter weten en zelfs het lijdend voorwerp doodleuk tegenspreken.

    2. De Nees

     Je ziet ook aan Sinkgraven dat hij niet happy oogt en onzeker uit zijn ogen kijkt. Heb wel te doen met die jongen, weer een speler die zo wordt misbruikt dat mag Ajax zich na het zoveelste talent eens echt gaan aantrekken.

     1. AFCA my World

      Die jongen is gewoon te licht voor het zware europese voetbal,halfjaartje krachthonk ? ⚽️

     2. FrankiC

      Sinkgraven heeft op linksachter veel betere wedstrijden gespeeld dan ooit op het middenveld, waar het een miskoop leek. Juist daar had hij moeite met het kiezen van de juiste positie bij balbezit tegenstander. Bazoer had dat ook. Medespelers komen dan in de problemen. Dan laat een coach zo’n jongen verdedigend trainen en zag (bij toeval?) dat Sinkie hier heel aardig uit de voeten kon/kan. De mensen die ook zien dat dat heel veel (opbouwend) voetbal in de ploeg brengt, zijn daar voorstander van, zoals ik. En ja, dan speel je met ruimte in de rug en dat moeten de andere 3 verdedigers even kantelen.

      Je kunt ‘ons’ op een bepaalde toon wegzetten als nitwitten, maar ik hoop dat jullie over een paar maanden overstag zijn.

     3. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

      Probleem is dat hij wel mag opkomen als back maar niet moet opbouwen. Daar zijn de cv voor. Verder is het geen verdediger en dat is de eerste vereiste van een back.

  2. De Nees

   Ik zie hier niemand als nitwitten hoor en jouw zeker niet FrankieC, en ik meen AB en Indo ook niet als ik zo vrij mag zijn. Ik vrees gewoon dat we verkeerde verwachtingen hebben van Sinkgraven terwijl hij vanwege een andere motivatie LB is gezet. Want hij heeft wel goede wedstrijden gespeeld maar dan moet je ook kijken naar de weerstand he, de echte test komt voor ajaxspelers in europa en daar ligt de echte benchmark vind ik. En dat was europees niet goed genoeg bij Sink, omdat hij gewoon geen LB is. Mijn referentie om spelers te beoordelen is ook zelden de eredivisie maar vnl europees vandaar. Als MV heeft hij ook niet veel gespeeld, want 6 mnd na zijn aankoop werd hij al LB gezet, maar neemt niet weg dat hij denk ik toch te licht is voor op het MV. Mag hij straks europees mij echt positief verbazen dan geef ik graag mijn ongelijk toe.

   1. FrankiC

    Goeie verantwoording Nees, als dat überhaupt al nodig was. Maar ‘bijgoochem’ of ‘iemand die ’t niet begrijpt’ hoeft wat mij betreft niet.

    Toch een paar vraagjes De Nees:
    – zou Sinkie LB een noodgreep geweest zijn of wilden ze hem verdedigend sterker maken en zag men op de training dat hij daar uit de voeten kon? Ik verwacht dat laatste maar weet het niet.
    – vind jij net als AB dat een back niet mag opbouwen? Zie Marcello of Luiz of Willems of Maxwell of ….
    Volgens mij mag je dat van de soort speler laten afhangen.
    – volgens mij was Sinky happy dat hij mocht spelen. En dat was Europees wel eens minder zoals tegen Celta.
    – Denk jij dat PB ooit iemand tegen zijn wil heeft opgesteld omdat die een bepaald prijskaartje om zijn nek had? Zo is Bosz niet lijkt mij.

    Wat Sinkgraven betreft. Vorig jaar baalde ik ervan als hij in de basis stond en afgelopen jaar ging ik erceens goed voor zitten en liet me aangenaam verrassen.

   2. De Nees

    Denk dat soms te ver af van de realiteit wordt geredeneerd vandaar mijn opmerking, mss doelden zij daar ook op ik weet het niet, ik zou die woorden ook niet zo hoog opnemen. Aangaande PB, moet je voorstellen hij komt als relatieve nobody bij het grote Ajax. Kan me goed voorstellen dat PB, als hij al tegen was, niet meteen zijn wil gaat doorzetten. Lijkt me tevens logisch dat TH met PB ook praatte over spelerswaarde en risico van kapitaalvernietiging en wat daarmee te doen. MV was best kansloos voor Sink en gezien wat hij mist voor een LB en toch proberen vind ik een noodgreep. In mijn ogen voelde dat geforceerd aan terwijl er heus andere alternatieven waren op LB. Begrijpelijke redenatie gezien zijn prijskaartje, maar ik zie gewoon geen LB in hem. En een back kan natuurlijk ’s opbouwen, maar hij moet als eerste focussen op verdedigen en waar mogelijk opstomen. Opbouw ligt in de regel bij CV en MV, denk dat AB dit zo bedoelde, zo vatte ik dat op en niet letterlijk dat een back dat niet mag.

    1. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

     Correct de Nees. Veel supporters zien het moeten kunnenopbouwen van een back als taak en als groot voordeel. Verdedigen staat op één, mee opkomen op twee en het kunnen opbouwen op drie. Het is hier al veel gezegd: een back mist afspeel mogelijkheden omdat zijn afspeelruimte beperkt is. Die riomte heeft een cv veel meer. Het gaat erom dat punt 3 vaak als belangrijkste wordt gezien. Verder @FrankiC ken je mijn stijl van discussieren nu wel. Duidelijk en wat feller. Ik hou niet van misverstanden 😉 en pas mijn woorden niet aan op basis van welk forumlid wat schrijft.

 6. De Nees

  Een extra CV zou ook niet overbodig zijn. Wat als de Ligt of Sanchez wegvalt? Dan moet je schuiven met Viergever en/of Veltman naar CV en lever je weer kwaliteit in op hun posities, vooral in de europese wedstrijden kan dat opbreken.

 7. AFCA my World

  Gewoon Zeca halen,kan ook op rechts uit de voeten,tweebenige spelers zijn zeldzaam ! ⚽️

 8. -buitenkantje rechts-

  Er moet verdedigend sowieso wat gebeuren. Als Sanchez, Viergever en Riedewald vertrokken zijn. Met Tete erbij zijn er dan 4 verdedigers weg. Op de linksback hebben we nu Sinkgraven en Dijks.. Ook Dijks zal straks vertrekken. Blijft alleen Sinkgraven over.. Sinkgraven geeft zelf aan geen verdediger te zijn, maar linker middenvelder.. Die omslag heeft hij nog steeds niet gemaakt. Bij een dominant Ajax heb je idd een extra middenvelder, maar in de CL als de verdediging onder druk komt te staan heb je aan Sinkgraven niks..
  Op dit moment zie ik het somber in voor Ajax in de CL..

  1. De Nees

   Eens BR. Ik krijg weer hetzelfde gevoel als al die voorgaande jaren. Start in aug zijn we nog niet op volle sterkte, gedurende aug worden de sterkste spelers voor goudgeld verkocht, komen paar 2e-3e keuzes als vervanger want Marcje heeft zelden een plan B, met kerst is het elftal beetje ingespeeld, januari start van inhaalrace.

 9. JohnDoe77

  Lijkt mij dat we rustig gaan afwachten tot die Kakkies er vandoor gaan met Haps! Best nuttig spelertje maar duurt veeeeeel te lang! Zal wel weer iemand van 18 komen… duimen maar!

  1. afcadeluxe

   wat dus nu gelukt is,maar vind haps niet van het niveau ajax,2de seizoenshelft viel hij door de mand…

 10. AFCA my World

  Wat een doortastende directie hebben we toch, Feyenooit koopt Haps en St Juste, en wij vissen weer achter het ! Wanneer komt Zeca nu ? Kom op straks komen er weer kneuzen ! Dat willen wij nooit meer ! ⚽️

 11. KBouter

  ……en we raken alweer in paniek omdat de “Internationale Topaankoop” Hals naar Feyenoord gaat!

 12. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

  Ajax wil niet meewerken aan een transfer van Vierger maar wil hem ook geen nieuw contract aanbieden. Klinkt als een luizige actie.

Reageren is niet mogelijk.