There are no ads, please add some


Column: Abdelhak ´Appie´ Nouri keert terug bij Ajax na weergaloze carrière

Afgelopen week beleefde ik in een soort roes nadat ik op een zonnige zaterdagmiddag het bericht las dat onze Appie er even bij was gaan zitten tijdens een oefenwedstrijd van ons geliefde Ajax. Ik bekeek een aantal berichten en zag daarin dat Appie de laatste dagen last had van zijn enkel en koppelde het bericht daar dan ook snel aan, tot het moment dat er beelden kwamen uit Oostenrijk waar Appie werd omringd door artsen, afscheidingen en een traumahelikopter. Nee dit kan niet waar zijn waren mijn eerste gedachten en al snel struinde ik verder op internet op zoek naar nieuws wat ik eigenlijk helemaal niet onder ogen wilde krijgen.

Appie Nouri, het mannetje uit Geuzenveld, het mannetje van Ajax, lag daar op zijn geliefde plek, het voetbalveld, in zijn favoriete tenue. Al snel begint mijn telefoon te rammelen en het ene na het andere appje passeert de revue waarop ik besluit om het ding voorlopig maar even uit te zetten. Appie Nouri, voor mij een evenbeeld van Johan Cruijff. Voetballend op een pleintje in Amsterdam met uiteindelijk dat ene doel, voetballen in het magische rood-witte tenue. In de dagen die volgen duurt het mij allemaal te lang en het past ook niet bij Appie. Rap, gedreven, zeer vriendelijk en altijd tijd voor belangstellenden, deze stilte past niet bij hem. Met verbijstering lees ik donderdag het nieuws over onze Appie en het is niet te beschrijven wat deze tragische gebeurtenis bij mij en in de hele voetbalwereld heeft losgemaakt, vandaar dit ietwat simpele eerbetoon in de vorm van een column.

Het is 15 juli 2032 en Appie Nouri besluit om zijn weergaloze loopbaan af te sluiten bij zijn geliefde Ajax. Op 20-jarige leeftijd verliet hij Ajax om te gaan ruiken aan de Europese top en heeft die opdracht met glans doorstaan. Terug in de Johan Cruijff Arena, een droom die Appie altijd heeft gekoesterd en de supporters ook heeft beloofd dat hij woord zou houden. Op de bewuste dag vraagt de verslaggever of hij het allemaal nog weet. ‘Natuurlijk weet ik dat nog en heb daar ook vaak over gedroomd. Het jaar 2017 was voor mij bepalend maar dat Ajax uiteindelijk de 34ste landstitel wist te pakken maakte mij trots’. Plots schrik ik wakker en in mijn eerste gedachten hoop ik dat Appie dat zojuist ook heeft gedaan. Bij het openen van mijn laptop keer ik echter weer terug in de harde realiteit met het besef dat het jongetje dat op zevenjarige leeftijd begon aan het mooie avontuur bij ons aller Ajax nog steeds aan het knokken is tegen het onrecht wat hem is aangedaan. Een vriendschappelijke wedstrijd liet ons zien hoe onvriendelijk het leven soms kan zijn.

Eigenlijk kan het komende seizoen mij gestolen worden maar al denk ik zelf dat Appie dat niet zou hebben gewild. Met z’n allen er vol voor gaan en uiteindelijk die 34ste landstitel binnenhalen voor en samen met onze Appie, de trots van Geuzenveld, het mannetje van ons aller Ajax. Het leven kent veel onrecht en spreekwoordelijk hangt het soms aan een touwtje. Laten wij dat touwtje niet de kans geven om te breken en het als een rood witte draad beschermen voor onze grote kleine vriend, Abdelhak Nouri!

Henk AjaxFanzone.nl


Gerelateerde posts

27 reacties

   1. Moosie

    Heb je er weer zo een ik kan niet eens liken zit niet meer in mijn keuzepaket

  1. SPHAFCA

   Alsjeblieft niet nog meer kleine kinderen hier.. ga lekker op facebook om likes vragen

 1. Moosie

  Mooi stuk Henk zou er wat voor over hebben als dat de werkelijkheid was ipv deze nachtmerrie

 2. JohnDoe77

  Prachtige colum! En voor wie het niet gehoord heeft, luister even naar “Lieve Marianne” van Peter Heerschop bij Evers Staat Op. Probeer dat eens droog te houden 😪

 3. Slingertje.

  Voor de oudere fans is het de 2e keer dat we dit soort ellende meemaken want in 1986 kreeg Robbie de Wit een hersenbloeding op zijn vakantie .
  Hier een docu over deze topper die ook nooit vergeten mag worden.

  https://youtu.be/hr_Goo-a3zk

Reageren is niet mogelijk.