Broer Nouri bedankt voor eerbetoon: ‘Ik zal alles fluisteren in zijn oor’

Abderrahim Nouri laat via Ajax weten dat de familie enorm ontdaan is door het eerbetoon aan ‘hun’ Abdelhak. ‘Het is niet te beschrijven wat dit met ons deed en doet’, schrijft hij aan AT5.

‘We willen iedereen, iedereen, maar dan ook iedereen die er was of niet was; moslim of geen moslim, Ajacied of Feyenoorder, donker of wit, oud en jong bedanken voor de steun en met name voor het prachtige eerbetoon van gisteren’, schrijft Abderrahim over de honderden mensen die gisteravond naar het ouderlijk huis van Appie Nouri kwamen in Geuzenveld. ‘Vandaag gaan wij Appie bezoeken in het AMC en ik zal alles fluisteren in zijn oor. Dank jullie wel en blijf vertrouwen op God en blijf bidden en accepteer wat God voor hem heeft en gaat bepalen. Namens de familie Nouri dank jullie wel.’

Bron: AT5

Related posts

37 Comments

 1. nick-afca95

  Het was ook wel bijzonder mooi gister. Hoop dat de familie hier kracht uit kan halen. Wat een moeilijke periode moet dit voor ze zijn. Nogmaals sterkte, ik kan het niet vaak genoeg zeggen.

 2. De seijs

  Het was inderdaad heel mooi om te zien, dat er veel mensen voor Nouri kwamen. En zeker heel mooi om er te zijn voor de familie van appie.

 3. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

  Respect ook naar Feijenoord met hun actie voor en tijdens hun oefenwedstrijd. Allemaal het veld opgekomen met nr. 34 op een shirt en de wedstrijd in de 34e minuut stilleggen voor een applaus. Werkelijk klasse. Laat hierdoor het voetbal gaan zegevieren en de supporters samengaan. Ieder als supporter van zijn of haar club en verder gewoon als liefhebber van het spelletje. Laat deze ellende dan gewoon iets goeds voortbrengen. Appie is zelf een groot voorstander en voorbeeld van verdraagzaamheid en zorgzaamheid.

  1. Remco425

   Zeker mooi, net als FC Utrecht op donderdag. En dat door de 2 grootste rivalen. Prachtig eerbetoon. Zegt ook iets over Appie als mens. Aan zo’n jongen kan toch gewoon niemand een hekel hebben?

 4. Reservewissel

  Mooi verwoord… als t dan toch iets brengt naast de diepe pijn is t verbroedering.

 5. Indojood

  Wat de onbegrijpelijke reden ook mag zijn wat er met Appie gebeurd is, het troost mij een heel klein beetje dat Appie dit allemaal teweeg kan brengen. Mensen van allerlei komaf die gezamenlijk Appie een grootse eer bewijzen. Mensen die wellicht normaal gesproken uit elkaars buurt blijven. Voetbal en Ajax in het bijzonder is voor mij geen bijzaak meer maar een belangrijk onderdeel in mijn leven, met een gelijke status als religie. Wat we voor elkaar kunnen krijgen d.m.v. voetbal is ongekend. Wie herinnert zich de kleine Nathaniel nog met neuroblastoom en als enige optie een dure operatie in de VS? M.b.v. de F-side is er genoeg geld ingezameld en is de kleine succesvol behandeld en al enige tijd schoon.

  Het is al hier en daar geopperd en ook weer door Youp van ‘t Hek maar wat zou het schitterend zijn om de Toekomst te hernoemen naar Abdelhak Nouri Academie, samen met het Johan Cruijff Stadion.

  1. afcadeluxe

   ben het weer eens helemaal met je eens,zelfs nu sticht appie vrede en maakt mensen trots,zou ook het juiste voorbeeld wezen om toekomst om te benoemen naar hem

  2. Amoebe

   Sorry dat ik de azijnpisser ben maar ik denk niet dat dit verstandig is.

   Om dit te doen schep je meteen een presedent en/of verwachtingen voor de toekomst.

   Helaas is het een feit dat er in de toekomst meer ellende gaat gebeuren en je kunt niet elke keer een deel van ajax dan gaan vernoemen.

   Dit doe je alleen met uitzonderlijke mensen die een club echt een ‘smoel’ hebben gegeven….en sorry dat is in dit geval niet zo.

   Ik begrijp dat iedereen erg emotioneel is nu maar deze beslissingen kun je niet op deze momenten maken….daar moet je over een paar maanden echt nog maar eens over nadenken.

   En ja er is nu iets in gang gebracht…..dit komt voornamelijk door het medium internet….en juist vanwege dat internet gaan we deze momenten nog vaker meemaken in de toekomst (helaas) en elke keer dat dit gebeurd kun je niet allemaal van deze beslissingen nemen.

   Misschien krijg ik nu bakken stront over mij heen maar ik vind dit echt zo ook al zal mijn mening gevoelig liggen hier en daar…..dus schelden en verwensingen zijn niet nodig!

   1. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

    Nouri is al jaren binnen de jeugd een aparte en bijzondere jongen. Ook zijn gedrag in het leven op zich is zeer bewonderenswaardig. Hij is niet “zomaar” een speler. Daarnaast heeft internet er niets mee te maken. Als dit in verweggistan gebeurd is dat net zo erg maar heeft dat geen invloed op Ajax of het Nederlandse voetbal. Nouri, oftewel Appie, ademt Ajax en staat voor alles wat Ajax is. Starten bij de jeugd, doorbreken bij de jeugd, alles doen om Ajax 1 te halen en te slagen en daarnaast een heel, heel goed mens zijn. Dit maak je zelden mee. Johan was de laatste. Dus …… vernoemen van de toekomst is een goed idee.

    1. Amoebe

     Sorry ik zie dat anders.

     Voor de duidelijkheid…ik zeg nergens iets over de mens nouri!!

     Er wordt nu teveel op de emotie gereageerd.

     Deze woorden zijn bijvoorbeeld ook geroepen toen bobby harms dood ging.

     Het is (helaas) een feit dat over 1 a 2 jaar (bijna) niemand het hier meer over heeft!

     Cruijff daarintegen was/is iets anders….deze man is een begrip en een visionair.

     Dan gelden gewoon andere regels als het ware.

   2. De Nees

    Jij vui……nee grapje, natuurlijk niet. Je zegt niks raars op zich. Maar d’r gaat vaak zoveel overdreven nuchterheid overheen voordat eindelijk iemand passend geëerd wordt in NL, het slaat soms ook helemaal de andere kant op. In dit geval zou ik een hernoeming wel gepast vinden, maar dat is mijn mening. Wat wel heel erg is is dat er nog altijd geen enkele zucht is gehoord van Ajax bestuur om een STANDBEELD voor Johan op te richten! DAT is nu echt om je de pleuris te schamen.

    1. Amoebe

     Ik weet dat ik nuchter en zakelijk dingen kan bekijken….zo steek ik nu eenmaal in elkaar.

     Ik veroordeel mensen met een hoop emotie ook niet….ik hoop wel dat hun de andere kant ook snappen.

     Ik weet dat er gewoon veel mensen zijn die hetzelfde als mij denken maar zich amper durven uitspreken omdat je dan snel verkeerd wordt geinterperteerd.

     Qua standbeeld zitten we overigs helemaal op 1 lijn ?

     1. Indojood

      Nuchter? Vorige week zei je dat je teveel gezopen had en niet had moeten reageren.

     2. Amoebe

      ? klopt….toen had ik inderdaad niet mijn mening moeten geven betreffende geloof!

      Maar als troost….ik sta achter de woorden alleen niet het moment.

     3. Indojood

      Zou er nog op terug komen. Ik geloof zelf ook niet. De uitspraak hopen en bidden is voor mij een algemene wens met de hoop dat alles goed komt, zonder religieuze betekenis of hogere machten aanwenden. Heb het de afgelopen dagen vaak voorbij zien komen. In taal en cultuur zitten nou eenmaal veel christelijke invloeden en verwijzingen. In Engelstalige landen is er de uitspraak “There are no atheists in foxholes”. Er zitten geen atheïsten in loopgraven. In situaties van nood of hulp zullen de meest fanatieke atheïsten wel eens iets roepen in de geest van “God help me” o.i.d. Zo moet je mijn uitspraak zien.

      Wat je zei over dat ik een verkeerde god erbij haalde, snap ik niet. Wat is dan een goede god?Waar ik ook benieuwd naar ben is of je bij elke gelegenheid je afkeer van religie laat horen. Mij stoort het bv. in het geheel niet dat de familie Nouri hun vertrouwen in Allah en de islam leggen en dit ook uitspreken, ook al heb ik er persoonlijk niets mee. Het geeft hen troost en kracht dus wie ben ik om daar wat van te zeggen.

     4. Amoebe

      Bedankt voor je mooie reactie.

      De uitspraak van de foxholes zal ik zeker niet vergeten.

      Wat ik bedoel met verkeerde god is dat bijv moslim zij god aanhaalt een christen weer liever zijn geloof aanhaalt….dit bedoel ik met verkeerde god….er zijn zoveel religies met hun eigen god dat juist daar de meeste elkende door komt.
      Onverdraagzaamheid komt immers het heftigste voor bij de fanatieke gelovigen.

      Ik geef niet altijd mijn afkeer maar hij is er wel erg vaak….en als je dan een paar borrels op heb dan wil je weleens eeeder reageren als anders

      Ik vind verder dat geloof iets is wat iemand voor zich moet weten maar mij er niet mee moet lastig vallen…..krijg je alleen maar discussies van (zoals blijkt).

      Nogmaals ik waardeer het echt dat je erop terugkomt….mag graag een gesprek/discussie voeren immers

   3. De Nees

    Amoebe…niemand is hier een poortwachter, angst voor tegenreacties moet niemand hebben. Daarbij impopulaire meningen houdt je ook scherp….wel fijn met een beetje onderbouwing en een redelijke toon, maar voor de rest gewoon welkom. Moedig dat je het aankaarte ook, ik had daar i.e.g. geen probs mee.

    1. Amoebe

     Ook hier lopen discussies vaak uit de hand en worden deze erg persoonlijk!

     En ik mag zeker graag advocaat van de duivel spelen om juist de discussie te laten gebeuren….al zeg ik geen dingen die ik niet meen maar soms zeker iets scherpen wil stellen.

 6. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

  Ik mis de reactie van Wim. Ik denk dat hij ook volkomen kapot zit. Hij en Appie zijn een paar apart. Nouri heeft heel veel respect en waardering voor Wim.

 7. Slingertje.

  Man zwaar gewond geraakt door vuurpijl toen hij zijn zoontje wilde beschermen.
  Hij zoekt contact met de mensen die het vuurwerk hebben aangestoken zie AT5 Nieuws.
  Ik hoop dat ze de ballen hebben om contact met die mensen op te nemen.

Comments are closed.