There are no ads, please add some


Ajax loot OGC Nice in 3e voorronde Champions League

De gedachten staan er niet naar na het dramatische nieuws van donderdag, Voor wie wil weten: Zojuist heeft de loting plaats gevonden voor de 3e voorronde Champions League. Ajax is daarbij gekoppeld aan het Franse Nice; de nummer 3 van Frankrijk. Het eerste duel wordt gespeeld op 25 of 26 juli in Nice, de return volgt op 1 of 2 augustus in de Amsterdam ArenA. De loting begon met mooie woorden vanuit de UEFA voor Abdelhak Nouri.

Seizoenkaarthouders kunnen vanaf zaterdagochtend 10:00 uur t/m 16 juli met voorrang kaarten bestellen. Hoe de rest van de verkoop zich voltrekt is later vanmiddag bekend. Tickets zijn beschikbaar vanaf € 22,50 en kunnen besteld worden via Ticketshop.


Gerelateerde posts

42 reacties

 1. Slingertje.

  Pfff zware loting.
  Dat kon er ook nog wel bij na alle ellende van deze week.

  1. De Ajacied

   Idd Slingertje,
   Na het vreselijke nieuws over Appie, zowat de zwaarste tegenstander 😤
   ❌❌❌

   1. AjaxKat

    Ja ik zie het somber in. Tegen de Franse middenmoter Lyon ging het ook maar nét goed.
    Plus Ajax heeft een nieuwe trainer en in de selectie kan nog van alles gebeuren deze weken. Ik hoop ook dat ze het slechte nieuws van deze week snel een plek kunnen geven. Ik zag echt liever een andere tegenstander.

 2. nick-afca95

  Hoe kan je die jongens nou voor zo’n duel klaarstomen en motiveren na het vreselijke nieuws van gister. Ik zou het volledig begrijpen als ze niet lekker in de wedstrijd zitten. Maar toch hoop ik dat ze deze wedstrijd voor Nouri pakken.

 3. Dagrump

  Mijn hoofd staat er echt niet naar!! Het moet te doen zijn !! We gaan winnen en doen dit voor Nouri !! Overal waar ik een foto of tekst van Nouri zie heb ik een brok in mij keel en kippenvel. Hoop echt op een wonder !!

  1. Iamsterdam2015

   Dagdump. Ik heb precies het zelfde. Ik kan iedere keer wel janken.

 4. RonJ64

  Balotelli en co. T Kan me geen ruk schelen eigenlijk. Maar laten ze het voor Nouri doen 💪🏻💪🏻💪🏻🙏🏻in ons Hart #StayStrongForAppieAJAX ❌❌❌🙏🏻

 5. Iamsterdam2015

  Alsof het nog niet zwaar genoeg was deze week… dan deze
  Loting. Tuurlijk is het niet te vergelijken maar het is wel een zware tegenstander. En zoals ik hier al eerder las, hoe stoom je in GODSDNAAM je team klaar in deze verschrikkelijke periode voor zo een wedstrijd?? Ze gaan ongetwijfeld bij hem op bezoek en dat gaat er in hakken als ik weet niet wat. Neem ajax dit seizoen niks maar dan ook HELEMAAL niks kwalijk als het spel hier gaat onder leiden. Zal diep en diep respect hebben als ze van Nice winnen en later uiteindelijk plaatsen. Godsamme mannen ik kan wel janken wat F”@#+% oneerlijk is dit😢😢

  1. nick-afca95

   Wat zo’n mooi seizoen had moeten worden is in de eerste week van de voorbereiding al uitgelopen op een van de meest verschrikkelijke seizoenen ooit. Ik neem de jongens inderdaad ook niks kwalijk als het spel er onder leid. Ik zou het raar vinden als het spel er niet onder zou leiden. De tranen springen in mn ogen elke keer als ik er aan denk.

 6. ajacied078

  knallen voor Appie! hopen dat we er sterker uit komen@ stay strong Appie. wzawzdb en wij zijn er voor Appie!

 7. JohnDoe77

  Jeetje… zit even niet mee! Hebben we het allemaal niet voor elkaar, loot je zo’n tegenstander!

 8. afcadeluxe

  pff eigenlijk boeit mij die loting niks,wij als fans hebben het al erg lastig met deze situatie,maar helemaal als je elke dag met hem omgaat zoals zijn medespelers,begrijp dat ze hun hoofd ook niet naar nice hebben,maar wat er ook gebeurd mijn steun hebben ze!

 9. Geroldkohlen

  de loting niet intressant meer . maar vind wel dat het hele seizoen op het shirt uit en thuis, het rugnummer van Appie onder het logo of in het midden op de borst moet komen te staan. voor mij hoort hij bij deze selectie, ongeacht wat dan ook!

  1. nick-afca95

   Dat zou een heel mooi gebaar zijn inderdaad. Ik hoop zo intens dat hij met intensief behandelen redelijk kan herstellen. Misschien zelfs wel weer praten en mensen herkennen.

  2. dickst14

   We zijn niet echt klaar voor de voorronde CL. Iedereen is logischerwijs met Nouri bezig. Als we het niet halen jammer dan. Het zou mooi zijn als we dit jaar de 34e landstitel konden halen als eerbetoon aan onze Appie.

 10. De Nees

  Thanks, we nemen de loting voor kennisgeving aan. Het boeit even niet, er is bij niemand wedstrijdspanning. Het zal weken en weken duren voordat de jongens de aandacht weer enigszins op het veld hebben.

 11. Charka53

  Ja mensen dit is de realiteit er wordt weer over voetbal gesproken, maar Appie blijft in onze gedachten.

 12. De Nees

  Ik had echt waar gedacht dat Nouri weer bovenop zou komen, was het niet als voetballer dan zeker toch wel als normaal functionerend mens, de schok van gister trilt nog hard na. Met godsdiensten heb ik niks maar met spiritualiteit des te meer. Voor mijn gemoedsrust herlees ik weer over kringloop van de ziel, reïncarnaties en oorzaak en gevolg uit eerdere levens. Een passage daaruit: “Het leven heeft zoveel moois maar ook zoveel onrecht in zich met vele ontelbare combinaties. Het spiritueel bezit van de mens moet evolueren naar een grote hoogte daarom ontvangen wij in elk leven zowel geluk als onrecht afhankelijk van je zielsbelevenissen uit vorige levens. Hoe je daarmee omgaat bepaald je geluk en bestemming in het volgende leven. Er zijn ontelbare combinaties en heel veel redenen waarom zich iets voordoet, geen identiek geval heeft eenzelfde reden, omdat iedere ziel uniek is met een persoonlijk gewicht aan historie en zielservaringen. Onrecht kan een aflegging zijn van negatieve gevolgen die een ziel met zich meedraagt uit vorige levens, de aflegging is om je spiritueel bezit te doen groeien. Het maakt onderdeel uit van de volgende wedergeboorte om naar een groter geluk en hogere geestelijke groei te evolueren.”

 13. De Nees

  Het gaat nog veel dieper en niet even in paar regels aan te geven, maar toeval bestaat niet in de spirituele wereld. Om veel redenen was Cruijff daarom ook een verhoogde ziel, als je als mens onnoemelijk veel aardse zielen kan raken tot diep in het hart dan heeft dat een vele grotere spirituele betekenis dan wij beseffen. Nouri heeft in zo’n korte tijd zoveel harten geraakt, iets wat hij ook echt zelf heeft gecreëerd. Hij heeft schijnbaar een korte en heftige bestemming in dit leven, daarom troost ik mij met de gedachte dat door het mooie wat hij hier heeft gecreëerd hij een groter geluk in een volgend leven zal ontvangen. De kringloop van de ziel, want in 1 leven kan de mens spiritueel niks bereiken. Als het je niet raakt is daar niks mis mee, kan je er iets in vinden is dat ook prima, want d’r zijn veel meer zaken dan voetbal waarin te verdiepen valt. Uiteindelijk heeft ieder zijn eigen manier van begrip en berusting van life as such.

  1. De Nees

   D’r zijn er veel Dickst, in mijn collectie vooral Indiase veda’s, Bhagavad gita, maar ook westerse zoals stevenson en vooral rulof.

 14. Iedereen heeft een mening

  Tja, het zij zo. We kunnen winnen of verliezen, alleen hebben wij al genoeg verloren (Appie). In deze harde wereld zal er toch geknokt moeten worden. Of dit nu voor Appie is of niet er staat sportief/financieel weer veel op het spel. 😢👍💪

 15. Emilio4Ajax

  Pittige loting zeg… Zeg zoals Veltmann en ga er voor; doe het voor Appie…☀️🍻😎❤️⚽️

 16. Iedereen heeft een mening

  Verdriet en pijn kan ook ongekende krachten vrijmaken. 💪💪⚽️⚽️

 17. AFCA my World

  Hele zware loting,de moeilijkste tegenstander die je kon treffen,super sterke verdediging en wij hebben Geen verdediging! ⚽️

 18. Mijn Club

  Wellicht is het beter om af te zien van deze wedstrijd. Ik kan me niet indenken dat er ook maar één speler is, die een normaal niveau kan halen. Er is relatief weinig getraind ook. Als ik puur naar mezelf kijk, zou ik het niet op kunnen brengen om te soelen. En ik ben een sporter in hart en nieren. Maar zit momenteel nog steeds helemaal kapot :(( hoe moet dat zijn voor de jongens (30 jaar jonger dan ik). Hoe kun je dit überhaupt zo snel van je afzetten? Dat is toch onmogelijk, lijkt me?!??! Ik begrijp dat we en Ajax doormoeten, wellicht zou dat Appie’s wens zijn geweest, maar dit doet zo ontzettend veel met voetbalminnend Nederland, laat staan de voetballers zelf.

Reageren is niet mogelijk.