There are no ads, please add some


Dramatisch nieuws Nouri: Ernstige en blijvende hersenschade

Ajax meldt zojuist het trieste bericht dat Abdelhak Nouri ernstige en blijvende hersenschade heeft opgelopen. Een groot deel van de hersenen van de jonge middenvelder functioneert niet meer, zonder dat er uitzicht is op herstel.

Nouri liep deze schade op vanwege een gebrek aan zuurstoftoevoer naar de hersenen nadat hij als het gevolg van hartritmestoornissen onderuit ging. De middenvelder werd vervolgens geruime tijd gereanimeerd en daarna met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Nouri werd de afgelopen dagen in een kunstmatig coma gehouden, waardoor nu pas duidelijk is geworden welke schade er precies ontstaan is.

Ajax meldt verder dat Nouri wel is vrijgegeven voor medisch vervoer, waardoor hij waarschijnlijk op korte termijn naar Amsterdam zal worden gebracht. Algemeen directeur Edwin van der Sar is aangedaan door het nieuws: “Dit het slechtst denkbare bericht. Het is verschrikkelijk. Wij voelen enorm mee met zijn ouders, zijn broers en zussen en zijn overige naasten. Voor hen is dit leed niet te beschrijven. De klap is hier bij Ajax ook keihard aangekomen, al wisten we dat we ook rekening moesten houden met dit scenario.”

“Het waren onzekere dagen, waarbij ontzettend veel mensen op verschillende manieren hebben meegeleefd met zijn situatie. Dat wordt enorm gewaardeerd. Ik heb ook gemerkt dat de hele club er sinds zaterdag mee bezig is. Abdelhak is zo’n groot talent, maar helaas zullen we nooit weten hoe ver zijn ster gereikt zou hebben als dit niet was gebeurd”, laat hij weten.

Zoals eerder deze week gemeld, communiceert Ajax mede namens de familie Nouri. Zij laten weten dat zij nog hoop hebben en zij vragen om niet te stoppen met de smeekgebeden.

Echte Ajacied
De op 2 april 1997 in Amsterdam geboren Nouri doorliep de hele jeugdopleiding van Ajax. Op 21 september 2016 maakte de middenvelder zijn debuut in het eerste elftal, tijdens de bekerwedstrijd tegen Willem II. In totaal kwam hij in vijftien officiële wedstrijden in actie, hij maakte daarin één doelpunt. Voor Jong Ajax kwam de Amsterdammer 45 keer uit, voor dat team scoorde hij elf keer. Afgelopen seizoen ontving het grote talent van Ajax de Gouden Stier, de prijs voor de beste speler van de Jupiler League.


Gerelateerde posts

78 reacties

 1. Reservewissel

  Leegte… dit is zo intens verschrikkelijk.
  Laat Ajax ajb die jongen en zijn familie steunen zowel emotioneel als financieel.

  1. vak411

   Je gunt het niemand maar onze appie, grootste talent, jongen van de club! Altijd lachen.. mn hart huilt.. sterkte aan de familie en spelers maar ook voor jullie jongens.. wat een pijn!

   1. De Ajacied

    Ja woorden schieten te kort, ben hier echt kapot van, 😢😢hoop idd dat Ajax hem en zijn familie bijstaat in alle steun ook financieel,
    Mooie benefiet voor Appie zou echt mooi zijn voor hem en dat de opbrengst naar hem gaat.
    Appie ik hoop het allerbeste voor jou en je naasten.
    ❌❌❌

   2. AjaxKat

    Jeetje dit is erg zeg! Heel veel succes voor hem en zijn naasten in zijn leven. Kan me zijn Insta-foto van laatst nog herinneren dat hij het suikerfeest vierde, strak in pak. Mooi om te zien.
    Had echt goede hoop, helaas.
    Voor de ouderen onder ons, ik krijg meteen flashbacks van oud-linksbuiten Rob de Wit. Dat was ook vreselijk en na zijn aandoening was hij slechts nog een schim van zichzelf. Dit wens je niemand toe.

  2. Charlie2011

   Ik ga niet treuren en ik geloof dit gewoon niet en scan testen ik wil er niets van horen. 😭😭😭😭. Het is niet dat ik die jongen persoonlijk ken maar wat hij heeft laten zien in de media op het veld. Zo positief en vol vreugde. Ik wil dit niet geloven.

  3. paulvos

   Waar ik niet aan wilde denken is helaas toch de waarheid geworden, we hadden met z’n allen zo gehoopt en gebeden op beter nieuws. Zit hier met tranen in de ogen, waarom waarom vraag je je dan af. Sterkte voor heel de familie en ’n ieder die het aangaat. Heb sinds zaterdag niet kunnen reageren op het forum, was er al die tijd mee bezig, en dat zal voorlopig nog wel zo blijven. Vr

  4. afcabran

   Dieptriest. Het leven is niet altijd een pretje.. :(. Deze app ook niet aangezien deze vaak niet eens opstart..

 2. Indojood

  Intens verdrietig en in shock. Weet het ff niet meer. Deze uitspraak van Vd Sar hakt er wel in:

  ‘Abdelhak is zo’n groot talent, maar helaas zullen we nooit weten hoe ver zijn ster gereikt zou hebben als dit niet was gebeurd.’

  Nooit meer nummer 34….

  1. Litmanen

   Alles valt weg bij dit bericht Indojood. Niet te bevatten. Alleen maar tranen.

 3. koote207

  Wat een ellende voor die jongen zijn familie en voor ons😓jezus wat klote

 4. AjaciedTotDeDood

  wat gebeurt er verder met hem? Ik denk dat ik voor iedereen spreek als ik zeg dat ik enorm erg met en zijn familie meeleef #AN34

 5. JC4ever

  Kan wel janken. Heel veel sterkte voor familie, naasten en overig betrokkenen.

 6. AFCA my World

  Verschrikkelijk nieuws,zo jong een leven en carriere verwoest ! ⚽️😢😱

  1. AFCA my World

   Ik hoop dat iedereen er met een waardige manier mee omgaat,leef mee en betuig mijn spijt aan hem en zijn familie, hoop op steun vanuit Ajax en de supporters ! Ben er helemaal kapot van ! ⚽️

 7. PaulusdeB

  Wat een ontzettend triest nieuws. Dit raakt iedereen. Sterkte voor familie en iedereen die ajax en de familie Nouri een warm hart toedraagt.

 8. Mijn Club

  Wat een verschrikkelijk bericht :((
  Ergens had ik het al verwacht, omdat ze zo lang met hem bezig waren. Dat kon nooit een goed voorteken zijn en nu dit verschrikkelijke nieuws. Hopelijk lukt het hem om in ieder geval een nog zo goed mogelijk leven te leiden. En dat ie weer relatief gezond over straat kan lopen en in de sky box naar wedstrijden van Ajax kan kijken. Hopelijk is hem tenminste dat nog gegund. Heb een deja vu met een vergelijkbaar drama met Robbie de Wit, wat ook zo’n enorm talent was :(((
  Familie; heel erg veel sterkte !!!

 9. Mijn Club

  Wat een verschrikkelijk bericht :((
  Ergens had ik het al verwacht, omdat ze zo lang met hem bezig waren. Dat kon nooit een goed voorteken zijn en nu dit verschrikkelijke nieuws. Hopelijk lukt het hem om in ieder geval een nog zo goed mogelijk leven te leiden. En dat ie weer relatief gezond over straat kan lopen en in de sky box naar wedstrijden van Ajax kan kijken. Hopelijk is hem tenminste dat nog gegund. Heb een deja vu met een vergelijkbaar drama met Robbie de Wit, wat ook zo’n enorm talent was :(((
  Familie; heel erg veel sterkte !!!
  Iedereen hier ook heel veel sterkte …

 10. Hoeda Fak Ajoe

  Vreselijk … Sterkte gewenst aan zijn familie en zijn vrienden, met name ook bij Ajax, waar hij zo veel voor wilde geven en gegeven heeft. Ik ben er stil van …

 11. AjaciedTotDeDood

  wat gaat er met hem gebeuren? Appie je wordt nooit vergeten ❤️

 12. Slingertje.

  Ik zit echt helemaal stuk momenteel.
  Dit is echt verschrikkelijk.
  Ik wens de familie,vrienden,spelrs en fans heel veel sterkte om dit te verwerken de komende tijd.
  Het seizoen is nu al naar de kloten voor mij en voor velen denk ik.

  1. nick-afca95

   Wat zou het mooi zijn als hij die schaal zou kunnen vastpakken aan het eind van dit seizoen

 13. Iceman

  Dit is zwaar K*t dit echt niet te bevaten. Ik kan het nog steeds niet geloven. Sterkte Appie en de hele Familie en Ajax.

 14. Iceman

  Dit is zwaar K*t dit echt niet te bevaten. Ik kan het nog steeds niet geloven. Sterkte Appie en de hele Familie en Ajax.

 15. De seijs

  Ja dit had ik niet verwacht. Triest hoop dat het nog een beetje goed komt. Elk beetje is nu meegenomen. pfffffffff echt drama dit.

 16. nick-afca95

  Al vanaf hij in de C1 speelt kijk ik samenvattingen van zijn wedstrijden. Altijd de diepte zoekende, altijd en overzicht, extreem doelgericht. Voetballend zoals we dat graag bij Ajax zien en zoals hij al meerderemalen is beschreven: dominant. Sinds die eerste beelden vroeg ik me al af hoe lang het kon duren vokr hij bij het eerste zou spelen, en of zijn talent door zou blijven groeien. Sinds zijn tijd in de A1 werd het verlangen hem te zien schitteren in het eerste van Ajax bij mij steeds groter. Die jongen zou onze nieuwe ster worden, onze eigen Iniesta, maar dan anders. Onze Appie! Vorige jaar was ik regelmatig erg teleurgesteld in de weinige speelminuten die hij kreeg. Ik was van mening dat hij er al lang hoorde te spelen, net zoals heel veel andere. Toch konden we genieten van zijn mooie spel in Jong Ajax. Door hem keek ik de wedstrijden van jong Ajax heel erg graag. Het is een type speler waarvoor je naar het stadion komt. Voor de wedstrijd van afgelopen zaterdag keek ik erg uit naar de tweede helft wanneer Appie zou spelen. Ik was erg benieuwd hoe dicht hij tegen jongens als Ziyech aan zou hangen. Het moment dat hij ter aarde viel was zo onwerkelijk. De minuten daarna was de spanning niet te houden. De afgelopen dagen hield ik de socialmedia kanalen constant in de gaten, voor meer nieuws over Appie. Dinsdag kwam het nieuws dat het hart en de hersennen er op de scans goed uitzagen. Dat was een hele opluchting. Ik begon zelfs al te bedenken hoe lang zijn herstel zou zijn en hoelang het zou duren voor we hem weer zouden zien voetballen. Tot vandaag, tot het nieuws kwam dat onze Appie ernstige hersenschade heeft opgelopen. Waar eerst de hoop op het overleven van Appie, omsloeg in de hoop om hem weer te zien voetballen, slaat nu die hoop om in hoop dat hij nog een volwaardig leven zal hebben. Om daar op te hopen bij een jongen van pas 20 jaar oud is zo enorm onwerkelijk. Het intense verdriet bij de ouders en familie van Nouri moet ondragelijk zijn. De woorden van Van der Sar slaan in als een bom; Abdelhak is zo’n groot talent, maar helas zullen we nooit weten hoe ver zijn ster gereikt zou hebben als dit niet was gebeurd.
  Voetbal is voor nu even bijzaak geworden. Ik hoop dat Appie zo goed mogelijk hersteld. Mijn gedachte zijn bij hem en zijn familie in deze vreselijke periode.
  Stay strong Appie

 17. Gert Ajax

  Verschrikkelijk nieuws veel ajacieden en voetballiefhebbers huilen nu.
  Hoop dat ajax zijn familie financieel ondersteunt en mentaal

 18. Yindi

  Moeilijk te omschrijven wat ik nu voel. Wat moet dat voor zijn familie wel niet betekenen en al die mensen die hem zo goed kennen. Wat doet dat met al die jongens die samen met hem hebben op getrokken bij de club? Kan me voorstellen dat het naderende seizoen even geen rol meer speelt. Lijkt me ook goed dat men bij Ajax naar buiten toe aangeeft dat men even niets wil horen over mogelijke transfers en zo. Op moment dingen die veel belangrijker zijn. Stel je voor dat er nu (in deze situatie) van die idioten zijn die proberen om spelers bij Ajax weg te halen!!
  Laat Ajax voor een tijd met rust!!!!

 19. Johan065

  Dit komt hard aan. Wens familie vrienden en ons alle ajax heel veel sterkte in deze zware tijd

 20. Valentino

  Niet te geloven, zo jong en hele leven kapot. Veel sterkte voor de familie van ons aller Appie en Appie zelf.

 21. Charka53

  Wat een verschrikkelijk nieuws wat een drama voor de Appie en zijn familie te weten dat hij de rest van zijn leven als een kasplantje verder moet ik wens de familie alle sterkte toe die zij nodig hebben om met dit leed te leven.

 22. Jimmy1971

  Niet te bevatten , hoop dat wij als supporters en onze club Ajax , tot in de eeuwigheid aan hem blijven denken en hem en zijn familie blijven steunen …
  Hoop dat Nr 34 voor altijd zijn nummer blijft ..

 23. ARTdrive81

  Triest zeer triest.😪 Sterkte en condeleances Familie en vrienden.😎👊😪😪😪

 24. Slingertje.

  Hoe gaan die jonge gasten bij Ajax dit slechte nieuws verwerken want dit nieuws is keihard aangekomen bij alles en iedereen.

 25. G-Force

  Geen woorden voor, mijn hart huilt. Heel veel sterkte voor iedereen die bij Appie betrokken is. 😭

 26. f-side64

  heel veel sterkte aan alle naaste van abdelhak nouri maar ik hou hoop dat hij 100% herstelt en dat Ajax zijn familie in deze zware tijd zal bijstaan want hij was zeker 1 heel groot talent.

 27. dennis78

  heel veel sterkte in deze moeilijke tijd. aan iedereen die zo met nouri begaan is. het was een een klasse speler die ver had kunnen komen. we zullen je missen. sterkte.

 28. knudde32

  verschrikkelijk nieuws heb er geen woorden voor heel veel sterkte voor de familie

 29. Remco425

  Dit slaat er in als een bom. Wat is dit verschrikkelijk zeg! 😢 Titel 34 opdragen aan Appie en op twitter zag ik iemand opperen om het stadion van De Toekomst naar hem te vernoemen. Wat een prachtig gebaar zou dat zijn. Stay Strong Appie, we zullen je nooit vergeten!

 30. Remco425

  Waar ik nu het meeste op hoop is dat hij in ieder geval genoeg hersteld dat hij nog goed kan gaan functioneren in de maatschappij en niet als kasplantje zijn nog lange leven moet gaan volmaken. Stay Strong Appie!

 31. Jur

  Wat een ongelovelijke dreun dit , ik ben er helemaal kapot van . Naaste familieleden en iedereen die betrokken is bij Ajax…….héél veel sterkte gewenst

 32. Basisspeler

  Gitzwart nieuws waar ik niet aan durfde te denken.

  Sterkte aan de familie en vrienden en alle Ajacieden.

 33. Nultwintig

  Verschrikkelijk nieuws, mijn medeleven aan alles en iedereen rond Nouri, laten we hopen dat de schade meevalt en hij nog kan voetballen.

 34. ajacied078

  oei het enige wat je nu kan doen is stil zwijgen en respect tonen aan Appie en zn naaste familie. hoop dat Ajax er alles aan gaat doen om deze familie te steunen.

 35. Iamsterdam2015

  …….😢😶. Ben er gewoon kapot van. Ik had eerder vandaag geklaagd over het transferbeleid en over Viergever die mogelijk ook al weg gaat. KAN MIJ NIKS SCHELEN!!!!! Al kopen 20 kakkerlakken ik wil Nouri zien spelen!!!!!!! Jezus waarom……???????😢

 36. Iedereen heeft een mening

  Niets zeggen en in gedachten bij Nouri en zijn dierbaren zijn is het enige wat ik kan bedenken. Het leven is soms hard en zeker niet eerlijk. Voetbal, transfers etc is nu even niet belangrijk. Maar aangezien het leven hard is gaat het straks weer over alle zaken die nu niet echt belangrijk zijn.

 37. Nikkixajax

  Zo jong, zijn leven had nog zoveel te bieden. Zijn carriere was maar net begonnen😭 ik ben er kapot van😰 Maar landstitel 34 is voor jouw nouri!

Reageren is niet mogelijk.