There are no ads, please add some


Reacties voetbalwereld medeleven Nouri stromen binnen: ‘Mijn hart huilt, je had ons nog zoveel te geven’

Ajax bracht donderdagmiddag het nieuws naar buiten dat Abdelhak Nouri ernstige en blijvende hersenschade heeft opgelopen nadat hij afgelopen zaterdag als gevolg van hartritmestoornissen in elkaar zakte. De middenvelder is inmiddels wel vrijgegeven voor medisch vervoer en zal waarschijnlijk op korte termijn naar Amsterdam worden gebracht.

De reacties uit de voetbalwereld stromen sindsdien binnen.  Spelers en oud-spelers Sergio Ramos, John Heitinga, Ruud van Nistelrooij, Mark van Bommel en Patrick Kluivert spreken hun medeleven uit, net als clubs als onder andere Olympique , Lyon,Werder Bremen, Feyenoord, PSV, AZ en FC Utrecht. ‘Ik hou van je broer’, stuurt Donny van de Beek met daarbij een foto van hen beiden als jeugdspelers van Ajax. Ook voormalige trainer van Ajax; Frank de Boer, toont zich aangeslagen door het nieuws: “Mijn hart huilt. Wat gaan we je missen Appie op de velden. Je had ons nog zoveel te geven”, schrijft de huidige coach van Crystal Palace op Instagram.

Naast de steunbetuigingen uit Nederland spraken ook onder meer Werder Bremen en Reading hun medeleven uit. Ook John Heitinga toonde zich geschokt door het nieuws: “In gedachten bij die lieve, fantastische Abdelhak Nouri en zijn familie. #StayStrongAppie held van #Ajax”, laat de assistent-trainer van Jong Ajax weten.

Ik hou van je broer

Een bericht gedeeld door Donny van de Beek (@donnyvdbeek) op

#staystrong #nouri

Een bericht gedeeld door Jetro Willems (@jwillems15) op


Gerelateerde posts

29 reacties

  1. nick-afca95

   Dat was inderdaad echt een keiharde klap. Dan te bedenken dat die twee al maatjes en teamgenoten zijn sinda dat ze vanaf hun 7e samen voetballen. Niet te doen. Ook Ziyech had een hele mooi en veelzeggende foto. Een wissel van Ziyech voor Appie, zoals we dat over een jaar of 2 permanent hadden verwacht. Ben er werkelijk kapot van.

 1. rickert

  Het is zo onwerkelijk. Dit nieuws bereikt en raakt de hele wereld, ik persoonlijk ben er kapot van. De woorden van de hele wereld op twitter.. maar vooral die van de Boer ook bijzonder.. Die is in zn hart nog met die jongens bezig.

  Dit maakt in velen iets los, dat zegt veel over Appie. Hij had zoveel te bieden, iedereen zag dat. We gaan je missen op de velden Nouri.

 2. Sjoerd2609

  Nouri, wij ga jou missen op veld… 😢. Zo jonge vent… wij houden van je nouri ❤️.

 3. BobbyHaarms

  Ben echt helemaal kapot van dit nieuws. Eerst hoop je nog dat het meevalt, zeker na de voorzichtig positieve eerdere berichten.

  De voetbalwereld, en dan vooral Ajax in het bijzonder, verliest hiermee een fantastische voetballer. Geknakt in de knop..

  En niet alleen als voetballer gaat de voetbalwereld hem missen, maar zeker ook als persoon was Appie uniek. Wat een ongelooflijk zware dreun dit…damn 😢

  1. Bakkie

   Wat kan de wereld hard zijn.. Dat zo’n mooi sympathiek ventje zoiets moet overkomen. Kan alleen maar hopen dat zijn leven nog zo mooi mogelijk wordt.

 4. Dagrump

  Onvoorstelbaar !! Kreeg gewoon kippenvel toen ik het nieuws las ! Echt triest. Heel veel sterkte aan familie en vrienden!!

 5. dickst14

  Verschrikkelijk verschrikkelijk. Zo een goede voetballer en altijd positief. Een heel fijn mens. Pas nog de documentaire van Rob de Wit zitten kijken en nu gebeurt het weer.

 6. reinaldo9

  Dit is wel heel erg krijg er tranen van als ik dit lees, ik heb zo van je genoten in de jeugd elftallen #sterkteAppie #EnFamilie

 7. Vakje129

  Mijn hart huilt , dromen gaan als een kaars ui , dit had jouw jaar moeten worden , nu is dit als een zeepbel uit één gespat en kunnen we je niet meer bewonderen zoals jij je voeten laat spreken met de bal , ingedachten hou ik je momenten van de jong ajax bij me , helaas kan ik het niet veranderen maar vergeten doe ik je niet #Staystrongappie

 8. Dagrump

  Echt zwaar klote !! Dit gun je echt niemand zelfs je grootste vijand niet !! Kan het niet bevatten !

 9. nick-afca95

  Ik heb de hele dag al een brok in mn keel van dit nieuws. En ik heb het eerlijk gezegt ook niet droog gehouden vandaag. Ben er echt kapot van

 10. -buitenkantje rechts-

  Nooit meer..
  Frivool dansend en aanvallend met de bal aan een touwtje..breed lachend na een steekpass met buitenkantje rechts.. zoveel talent, zoveel belofte..

  Een brok in mijn keel.

 11. Kevke87

  ik hoor ook net geluiden vanuit zn broer dat zn dokter gezegd heeft dat hij niet meer zal kunnen lopen, praten en ze niet eens meer kunnen herkennen. wat vreselijk dit. ongelooflijk triest.
  ik lees ook net dat je hersenen maximaal 5 minuten zonder zuurstof kunnen. en volgens mij is hij langer dan een kwartier gereanimeerd.

 12. Charka53

  Alles is al gezegd , wat moet er nog aan toevoegen het is verschrikkelijk dat zo’n jonge jongen dit over komt en helaas er zijn er nog meer maar deze zijn geen bekende Nederlander maar is niet minder erg en verdienen net zoveel steun als Appie.

 13. RonJ64

  Ff zwaar naar de klotuhh, gvd, dan kan t voetbal me ff geen donder schelen zo, bovenal super veel sterkte Ras Ajacied Appie, ook sterkte voor familie en vrienden en collegas bij AJAX 💪🏻💪🏻💪🏻❌❌❌mn hart huild, maar StayStrongAppie 🤕😥

 14. Bert62

  Mijn hart breekt bij het horen van dit afschuwelijke bericht. Appie jongen, geef de moed niet op. Je blijft voor ons altijd onze ajax benjamin.

 15. Iedereen heeft een mening

  Het leven is soms hard en erg oneerlijk. Sterkte voor iedereen die Nouri een warm toedraagt. 😢😢

 16. AFCA my World

  Zo geweldig geliefd zo’n geweldig mens zo’n geweldige speler, hopelijk zien we er nog wat van terug, Heart Broken ! ⚽️

Reageren is niet mogelijk.