There are no ads, please add some


Abderrahim Nouri: ‘Als hij bijkomt zou hij niet meer kunnen denken, eten, praten, lopen’

De klap is enorm hard aangekomen nadat de familie van Abdelhak Nouri te horen heeft gekregen dat de toestand van Abdelhak zeer slecht is. De speler zakte afgelopen zaterdag ineen tijdens het oefenduel met Werder Bremen wegens hartritmestoornissen en heeft daarbij ernstige hersenschade opgelopen. Broer Abderrahim laat weten niet op te geven en te blijven geloven dat God bepaalt.

‘De doktoren zagen het op de scan en ook toen ze hem probeerden wakker te maken ging het niet goed. Dat was ontzettend zwaar’, vertelt Abderrahim, thuis in Amsterdam tegen het Algemeen Dagblad. De kans dat Nouri er, nog los van het voetbal, relatief goed van af kan komen lijkt nihil. ‘De doktoren zijn vrij zeker van hun zaak dat het niet goed komt. Als hij bijkomt zou hij niet meer kunnen denken, eten, praten, lopen, zelfs waarschijnlijk niet eens iemand herkennen. Niet meer functioneren gewoon. Maar wij geven niet op en geloven dat God bepaalt’.

In het huis van familie Nouri is het een emotioneel komen en gaan van vrienden en familie die binnen in een kring bidden voor Abdelhak. Zijn vrienden/teamgenoten Donny van de Beek en Hakim Ziyech zijn al langs geweest. ‘Het geloof leert ons ook te accepteren en we bidden voor zijn herstel. Daar houden wij ons nu aan vast’, vervolgt Abderrahim. ‘We geloven sowieso dat dit leven tijdelijk is en dat het eeuwige hierna komt maar ja, iedereen had hem eerst nog doelpunten willen zien maken’. Vanavond zal Abdelhak worden overgebracht naar het AMC in Amsterdam waar hij verder zal worden onderzocht op de ernstige hart- en hersenschade.

Bron: AD


Gerelateerde posts

67 reacties

 1. Indojood

  Het ergst denkbare nieuws…. Ik heb er geen woorden meer voor… ik laat het hierbij…. 🙁

  1. koote207

   Jongens jongens wat erg😔 zoveel van je gezien en nog zo veel van je willen zien.

  2. Ajaxslied

   Ik heb het met tranen in me ogen gelezen. Heb er ook geen woorden voor………….

   1. Litmanen

    Domme vraag. Hij is zo goed als hersendood. Zijn hart houdt hem levend, hoe ironisch. Dat hart wat er ineens mee ophield.
    Wat een hel voor die familie en al die jongens die met hem op dat veld stonden. Hoe moeten al die jonge gasten dit verwerken en weer aan voetbal denken?
    Sterkte voor al die betrokkenen, ook de directie. Dit is niet te handelen.

    1. HURBIE

     Het seizoen is nog niet eer begonnen

     Maar voor mij is het al afgelopen
     Geen zin meer in

    2. Moosie

     Doe nou effe normaal Litmanen denk effe 1 dag na hoe je reageert die jongen vraagt oprecht iets.

   2. Moosie

    Marvin als je iets niet weet en je vraagt het getuigt dat juist van inzicht.
    Door het zuurstofgebrek in de hersenen zijn alle cognitieve functies uitgevallen dus hij kan buiten zelfstandig ademen en zijn hartslag in principe niets meer.
    Voeding krijgt hij via een sonde rechtstreeks naar de maag.
    Je kunt beter overlijden dan dat maakt het het ook zo erg.
    Je gunt dit je ergste vijand nog niet eens laat staan onze Appie.

  3. marvinww

   misschien nog n domme vraag maar wat zou hij bijvoorbeeld nog wel kunnen? als hij dit alles niet meer kan…

   1. Moosie

    Als alles blijft zoals het is niets meer ze noemen dit een vegetatieve staat je hart klopt je haalt adem maar meer is er niet.

    1. JohnDoe77

     Misschien de vragen even laten. Het is al erg genoeg zoals het is, geen behoefte aan bespiegelingen wat hij nog wel en niet kan na dit vreselijke nieuws. Dat volgt allemaal later, nu is het belangrijk hiermee om te leren gaan. Ik ben er kapot van!

   2. Litmanen

    Marvinww, was niet de bedoeling om je te katten, Sorry.
    De toekomst van Appie is zoals het aan ons doorgegeven wordt geen toekomst, hoe je het ook bekijkt.
    Misschien beter even ons niks afvragen en wachten op officiële berichten.

    1. Moosie

     Toppie litmanen we kunnen elkaar allemaal vaak in de haren vliegen maar op dit soort momenten zijn we wel 1 familie

 2. Joep

  Wat een nieuws, ik wens de familie heel veel sterkte. Het is niet te bevatten

  1. vak411

   Idd Remco… schreef al eerder: als mijn vrouw vroeg wie is dat… dan zei ik bij ieder talent.. dat is de nieuwe bergkamp.. bij Nouri zei ik… dat is de nieuwe Messie.. ik bid God voor hem!!

 3. Jagger

  Door wat Appie is overkomen bloedt mijn Ajax-hart. Verschrikkelijk voor deze sympathieke jongen, geweldig talent. Ik leef mee met hem, zijn familie, vrienden en iedereen die Ajax een warm hart toedraagt. Er zijn geen woorden voor als je als “kasplantje” de rest van je leven door moet gaan. Mijn echtgenote is op dit moment terminaal, dus mijn hart bloedt dubbel!

  1. Moosie

   Sterkte Jagger ik hoop dat je nog een paar mooie herinneringen erbij krijgt met je vrouw

   1. Jagger

    Dank jullie wel lieve Ajax-vrienden. Het leven is vaak heel onrechtvaardig. Stay strong my wife and Appie!

    1. Moosie

     Ik weet wat jij doormaakt in 2001 verloor ik mijn eerste vrouw nogmaals heel veel sterkte

   1. De Ajacied

    Ja Jagger wat is het leven toch kwetsbaar kerel,
    Heel sterkte ook voor je vrouw 👍🏻👍🏻👍🏻
    ❌❌❌

  2. JohnDoe77

   Poeh Jagger… veel sterkte en fijn dat jij er voor haar kunt zijn! 🙏🏼

 4. Geroldkohlen

  ik ben eigenlijk niet in staat om een reactie te geven, maar ik probeer het. ik ben in tranen mag iedereen weten! ik ben toen ik het vanmiddag hoorde naar zijn huis gereden, heb daar mijn medeleven getoond en sterkte gewenst. ik ben in rouw ,onze Appie want dat is hij! een groot toekomst is hem ontnomen! verder laat ik het hier bij!😔

 5. Ries020

  Pffff heftig. Eigenlijk klopt alleen z’n hart nog, z’n Ajax hart. Ik hoop op een wonder. 😢

 6. Teuntje

  Vanaf het moment dat her vreselijke nieuws doorkwam volkomen van slag. Kan kort zijn….ben er stuk van.
  Wat moet zijn familie door een hel gaan, vre-se-lijk….

 7. EugAjax

  Mede Ajacieden. Wat een afschuwelijke ontwikkeling voor deze prachtjongen. Een voorbeeld als voetbalprof, maar nog belangrijker een voorbeeld voor de nieuwe generatie. Op maar zeker ook buiten het veld. Dat dit hem moet treffen is niet voor te stellen. Kapot van dit bericht. Heel veel sterkte voor onze Appie en ook zijn familie en geliefden. Maar ook voor allen die hem van dichtbij kennen. En natuurlijk als zijn (voetbal)vrienden, supporters, staf en alle andere Ajacieden. Allemaal heel veel sterkte. Tussen de tranen door krijgt de familie hopelijk voor hun gevoel voldoende steun van ons allen, maar ook van de gehele voetbalwereld. Hartverwarmende reacties op een hartverscheurende klote situatie. Appie je laatste steekbal aan Huntelaar spreekt boekdelen over je kwaliteiten als speler. Je laatste sociale actie (bij gevangenen om steun verhalen en perspectieven te geven) sprrekt boekdelen over hoe een lieve jongen je bent, en het pertinent niet verhuurd wilden worden, spreekt boekdelen over wat voor een Ajacied je bent. Een voorbeeld voor een ieder betrokken bij Ajax en voor altijd geadoreerd door velen!

   1. EugAjax

    Hallo heren. In deze tijden van machteloosheid en uitzichtloosheid zit je je continu af te vragen hoe kan je steun bieden. Ondanks deze zeer trieste omstandigheden is het wel heel mooi te zien hoe iedereen in de (voetbal)wereld om wat voor manier ook Appie en zijn geliefden proberen te ondersteunen. Nogmaals sterkte iedereen

 8. De seijs

  Appie Nouri een voorbeeld voor iedereen. Wat een mannetje. Ajax familie alles op alles om nr. 34 dit seizoen binnen te halen. Dit zijn WE verplicht aan APPIE.

 9. Forever nr14

  Verschrikkelijk dit, na Robbie nu Nouri ben d’r helemaal kapot van! Heel veel sterkte die deze strijder een warm hart toe draagt! Verdomme wat is dit verschrikkelijk

 10. Ajax XXX

  Stiekem en waarschijnlijk tegen beter weten in hoop je dat het alsnog goedkomt. Wat keek ik ernaar uit om hem zo nu en dan samen met Frankie en Donny op het middenveld te zien dit seizoen en te genieten. 🙏🏻🕯🙏🏻

 11. RobbyZ

  Wat een vreselijk nieuws als je dit leest,zo’n mooi,lief,sociaal en grappig ventje,een voorbeeld voor velen. 😪 Komend seizoen moest je gaan 🔥vlammen🔥 maar je kaarsje is nu uit ☹️,ik hoop voor je dat er nog iets verbeterd en ik hoop op een wonder🙏🏼,sterkte voor familie,vrienden en alle Ajacieden! 👊🏼

 12. JohnDoe77

  Stilte… welkom terug in Amsterdam Appie, wellicht kunnen ze hier nog een klein wonder verrichten zodat je kwaliteit van leven houdt!

 13. Iamsterdam2015

  Iedere keer als ik een foto van hem zie met dat koppie kan ik wel janken………😢

 14. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

  Even geen app voor mij een paar dagen. Zo oneerlijk. Nu alleen denken aan Appie en familie.

 15. Mijn Club

  Ben d’r zo kapot van dat ik echt nergens meer zin in heb :((
  Wat een verschrikkelijk begin van een seizoen …
  Wat een verschrikkelijk drama voor iedereen die hem lief had. En juist Appie was geliefd bij vriend en vijand.
  Kan al dagen niet normaal meer denken en functioneren. Alles gaat op de automatische piloot en het is onmogelijk om hier niet meer aan te denken ! Ongelooflijk :((

Reageren is niet mogelijk.