There are no ads, please add some


Familie Nouri hoopt op goed nieuws over hersenen

De familie van Abdelhak Nouri krijgt vandaag belangrijk nieuws over de toestand van de hersenen van de Ajax-speler. Nouri ging zaterdag tijdens het oefenduel met Werder Bremen naar de grond met hartritmestoornissen. Ze roepen iedereen op om te bidden. Dat maakt zijn broer bekend via de facebookpagina Meiden van Halal.

Zijn familie hoopt op positief nieuws en dat de Ajacied zal genezen en weer de oude wordt. Gister werd bekend dat het steeds beter gaat met Nouri. Volgens Ajax is zijn situatie nu ‘zeer stabiel’. Nouri heeft minder medicatie nodig, maar wordt op de intensive care in Oostenrijk nog wel in slaap gehouden.

Vanwege de situatie rond Nouri, zal Ajax morgenavond niet in actie komen in de oefenwedstrijd tegen Rijnsburgse Boys. ‘De spelersgroep van Ajax acht zichzelf niet in staat te spelen’, aldus Ajax. Het volgende oefenduel van Ajax is op zaterdag 15 juli. Dan is het Griekse PAOK Saloniki de tegenstander. Ook de geplande eerste open training voor eigen publiek gaat vandaag niet gaat. De eerste training van het seizoen voor de eigen aanhang heeft altijd een feestelijk tintje en dat vindt Ajax momenteel niet gepast ,,Iedereen heeft zondag vrij, maar we houden alle spelers op de hoogte en wie erover wil praten, is welkom op de club”, aldus de nieuwe trainer Marcel Keizer.

De twintigjarige Nouri kwam al op zijn zevende jaar naar de jeugdopleiding van Ajax en doorliep alle jeugdelftallen. Het talent is ook al jaren jeugdinternational. Hij maakte vorig jaar september in de bekerwedstrijd tegen Willem II zijn officiële debuut in het eerste van Ajax en scoorde toen gelijk. ,,Het was niet te beschrijven wat er door me heen ging toen ik zag wat er gebeurde. ‘Appie’ is niet alleen onderdeel van Ajax 1, hij is echt Ajax, komt uit de jeugdopleiding. Iedereen kent hem hier. Laten we hopen en bidden dat het goed komt met hem”, aldus Keizer tegenover de NOS.

Gerelateerde posts

33 reacties

 1. nick-afca95

  Pfff ik kan de spanning rond Nouri echt niet aan. Moet je nagaan hoe dat voor zijn familie is! Ik wens ze echt enorm veel sterkte en mijn gedachte is bij hen.

  1. Charlie2011

   Bizar dat iets je kan bezighouden eerlijk is eerlijk tuurlijk mijn liefde voor ajax is groot maar deze jongen heeft iets waarvan ik dacht dit gaat een grote worden voor ajax. En nu check ik elke voetbalsite om te checken of er al nieuws is.

   1. Indojood

    Heb precies hetzelfde, heb altijd een zwak gehad voor Appie, zonder anderen tekort te willen doen. Hij zit al zo lag bij Ajax.

    1. Charlie2011

     Lees overigens overal verschillende verhalen mbt zijn sportcarriere. Tuurlijk is het bijzaak. Maar de een zegt ja het kan nog ander zegt einde. Ik zal geduld moeten hebben

     1. nick-afca95

      Natuurlijk is er nog kans dat zijn cariere niet in gevaar komt en dat hij begin dit seizoen weer op zijn oude niveau zal komen. Echter is het ook zo dat zijn hart een enorme tik heeft gehad. Ik weet niet hoe lang er gereanimeerd is, en of dit gedaan is om zijn hart weer in een normaal ritme te krijgen (dus dat hij nog wel klopte) of dat ze reanimeerde omdat het op dat moment even niet klopte. Wanneer dat laatste het geval is geweest heeft hij een bepaalde periode geen of weinig zuurstof gehad, dat kan voor de hersenen erg schadelijk zijn. Daar zullen ze dus als eerst naar kijken, of de hersenen geen schade hebben opgelopen. Vervolgens word zijn hart onderzocht. Is het een incident, of heeft hij een afwijking in zijn hart. In geval van het eerste kan hij zijn voetbalcariere gewoon voortzetten maar dan wel met extra toezicht op zijn hart. Wanneer het wel een afwijking is kan er in sommige gevallen een operatie oplossing bieden (dat zijn erg riskante operatiez) of anders zal hij een pacemaker krijgen. In geval van de pacemaker vrees ik dat hij niet meer kan voetballen. Voor nu is het gewoon het belangrijkste dat zijn hersenen geen schade hebben opgelopen en dat hij hersteld van de enorme klap. Ik hoop dat deze uilteg een beetje antwoorden geeft op veel vragen. Het zou kunnen zijn dat ik hier en daar een foutje heb in mijn theorie (ben echter geen dokter) maar ik heb mijn best gedaan.

     2. rickert

      Ik heb wel wat kennis op dit gebied, je verhaal klopt zeker. de kern is nu de schade opnemen in de hersenen. als hij aan de hevige apparaten zitten kunnen ze wat vermoedens opdoen, maar nooit zekerheid. Het is afwachten hoe hij wakker wordt, dan is het de vraag of zijn functies aangedaan. verbindingen tussen hersenen en spieren zijn cruciaal in het kunnen maken van de basaalste bewegingen. Dat is helaas denk ik eerste prioriteit in dit geval. Hoe herstelt hij en waar moet hij van herstellen.. hoe groot is de schade?
      Dit worden spannende weken, verwacht niet te snel diagnoses. dit hangt van veel factoren af. Appie moet vechten en de mensen om hem heen, zullen hem flink moeten steunen.

     3. nick-afca95

      Bedankt voor de aanvulling op mijn verhaal rickert! Ik heb redelijk kenis op dit gebied, maar duidelijk minder als jij zo te zien. Ik denk, omdat de periode van zuurstof tekort niet al te lang was (volgensmij kunnen hersens zo’n 3 minuten zonder, zonder schade op te lopen), dat de schade in de herssenen misschien wel enigzinds mee zal vallen. Maar ik maak me vooral ook zorgen om zijn hart. Hoe is topsport te combineren met een hart dat extra andacht nodig heeft. Misschien weet jij hier meer over?

     4. rickert

      Het is compleet afhankelijk van wat er precies met zn hart is. Iedereen kan in principe een hartaanval krijgen, maar als hij iets van een erfelijke afwijking heeft.. dan zal het altijd een verhoogd risico geven. We hebben toen de tijd aan Evander Sno gezien dat het wel kan, maar die speelde met een pacemaker. Het is echt afwachten helaas… Dit zijn verschrikkelijke dagen

     5. nick-afca95

      Bedankt voor de uitleg! Sno is er helaas niet veel beter door gaan voetballen. Ben benieuwd hoe Nouri hier uit komt.

   2. Indojood

    Sterkte familie Nouri. De belangstelling en steun vanuit heel Nederland is geweldig en iedereen hoopt/bidt/duimt dat alles goed komt.

  1. HURBIE

   Laten we het hopen voor hem
   Maar zou er voorlopig niet op rekenen ,dat lichaam heeft zo op zijn donder gehad ,dat heeft tijd nodig om te herstellen

 2. Aiwini

  Heel veel sterkte voor de familie van Nouri en ik hoop van harte dat het goed komt ❤️

 3. Jimmy1971

  Appie is Ajax , mooi om te zien dat dit ook echt ( alle steun van iedereen rond de club en zelfs verder ) zo is !!

 4. AFCA my World

  Heel Nederland hoop op goed nieuws over Nouri,ook de rivaliserende supporters hopen dat het goed gaat komen omdat het een geweldige speler is en iedereen hem graag mag om zijn onbevangenheid en spontaniteit ! Wij zullen ook voor hem bidden ! ⚽️

 5. Charka53

  Dat is wel het belangrijkste als je gewoon kan verdergaan en als voetballen niet meer mag is dan onbelangrijk.

 6. JohnDoe77

  Poeh…. heel hard duimen allemaal! Heb niet het gevoel dat het zo lang in slaap houden goed is… maar duim!

 7. dickst14

  Ik kan het nog steeds niet bevatten. Het lijkt allemaal zo onwerkelijk. Moet ook steeds aan zijn familie denken die het ook zagen gebeuren op tv en niet wisten hoe of wat. Wat een verschrikkelijke momenten.

 8. frenkynairo

  even voor amoebe die bij het eerste bericht een rare opmerking maakte over het bidden en welke god dat dan moest zijn. zijn broer vraagt het nu zelf. En vind het echt misselijkmakend dat je over appie ze rug zo’n onderwerp aansnijdt.

 9. KBouter

  Vooralsnog goede berichten wat zijn hart betreft.

  Nu hopen dat hij er geen schade verder bij heeft opgelopen!🕯

  1. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

   Klopt, nu nog het belangrijkste nieuws ….. de hersenen. Appie jongen, ik wil je zien bij de eerste thuiswedstrijd van Ajax voor de voorronde CL. Dat je van 50.000 man een applaus krijgt.

 10. Teuntje

  Laatste update is dat het goede bericht niets zegt over het totale herstel. Nog steeds in kunstmatige (?) coma…het bevalt me niets!

 11. afcadeluxe

  verdomme nog 24 uur wachten tot ze meer weten,wat moet dat erg wezen voor zijn familie….

Reageren is niet mogelijk.