There are no ads, please add some


Bosz wilde ontslag L’Ami, Rekelhof en Spijkerman

Er komt steeds meer duidelijkheid over de reden waarom Peter Bosz na een jaar alweer is vertrokken bij Ajax. Bosz legde vlak voor zijn ontslag een aantal eisen op tafel en daar kon algemeen directeur Edwin van der Sar niet mee leven waardoor een vertrek onvermijdelijk was.

‘Peter wilde niet meer samenwerken met keeperstrainer Carlo L’Ami en inspanningsfysoloog Bjorn Rekelhof en eiste hun ontslag. Ook voor Hennie Spijkerman was volgens Bosz geen plaats meer en die hadden wij nog wel assistent bij Jong Ajax willen maken maar op de andere eisen, waaronder het aantrekken van Rob Maas of John Lammers, konden wij niet ingaan. Wat hij vroeg, ging ons te ver. Wij staan voor continuïteit en kwaliteit, Peter zag dat anders en dus zijn we er niet uitgekomen. Daarom heeft Peter zijn conclusies getrokken en dankzij Ajax een heel mooie stap naar Dortmund gemaakt’, aldus Van der Sar.

Bron: De Telegraaf


Gerelateerde posts

98 reacties

   1. EvdB

    Die smerige kakkerlak
    Blij dar ie weg is.
    TIP : nooit meer een trainer met een 010 verleden

    1. FrankiC

     Stel je niet aan EvdB. Dat 010/020 gedoe. Kijk gewoon objectief naar wat hij gebracht heeft. Dankzij Bosz is het voetbal weer om aan te zien (ook al duurde dat tot de wedstrijd tegen Willem II).

   1. AjaxKat

    Ja, als je een aanbieding op zak hebt dan kun je de gekste dingen vragen. Blij dat Ajax niet daarin mee ging. PB, Kruzen en Rob Maas in de technische staf bij Ajax. What’s next? De Kromme?!
    Ben nu gewoon blij dat ie weg is, als het verhaal van Sar 100% klopt natuurlijk. Nu in alle rust bouwen aan de toekomst. Veel NL’se coaches hebben tijd nodig en juist dat krijgen ze niet in het buitenland. Hij heeft zichzelf hiermee echt onbetrouwbaar gemaakt. Gaat m in zn verdere loopbaan nog opbreken.

    1. Litmanen

     Blijft staan dat dit verhaal van Ajax komt.
     De waarheid zal wel ergens in het midden liggen want van de management kwaliteiten van vdSar heb ik geen hoge pet op.

     En waarom nu pas deze verklaring? Vreemd moment. Bovendien, de door Bosz gewenste mensen neemt hij ook niet mee naar Dortmund.

  1. Charka53

   Dat zal best Widi , maar als je bij een club als trainer wilt gaan werken weet je wat je er bij krijgt , je tekent of niet .

   1. Widi

    Rekelhof ken ik niet goed. MaarSpijkerman en l’ami vind ik lichtgewichten

    1. KBouter

     Bosz mag bij Dortmund eerst zelf ff bewijzen dat hij geen lichtgewicht is.

     Daarbij heeft Spijkerman meer nationaal als internationale ervaring dan Bosz persoonlijke vriend Kruzen!

     1. KBouter

      Dat zeg ik niet, maar ik schaal hem hoger in dan Kruzen.

      Daarbij lopen de spelers met Spijkerman weg, en nog niet zo met Kruzen.

     2. Indojood

      Ik schaal Spijkerman nergens in, loopt als sinds 2006 bij ons rond, en waarom eigenlijk? Leuk dat spelers met hem weglopen maar daarvan zie je niets van terug. Krüzen is pas aan het begin van zijn carrière.

     3. Litmanen

      Ze hebben allebei verschillende taken, dus appels en peren.
      De Boer wilde ook niet voor niets Trustfull er bij.

  2. FrankiC

   Eens Widi. Velen hebben moeite zijn werk objectief te beoordelen omdat hij vroeger voor Feijenoord speelde. Raarrrr!

 1. stylo1984

  Heeft gewoon zen ontslag/vertrek zelf op gang geholpen, wou naar duitsland en heeft het voor elkaar gekregen

  1. RickyAmsterdam

   Dat denk ik ook. Lekkere manier om je club zo te verlaten. Goede trainer, maar zo iemand hoef ik niet als trainer te hebben. Achteraf maar goed dat ie weg is.

 2. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

  Een ander verhaal dan het verhaal van Bergkamp. Daarnaast het, halve, verhaal van de kant van Ajax. Peter zal ongetwijfeld een gemotiveerd verzoek hebben ingediend (terecht of niet terecht) Kortom, het verhaal heeft altijd twee kanten en bij Ajax duidelijk drie kanten. Maakt het van de kant van Ajax lastiger te geloven maar ….. zonder het verhaal van Peter is het onmogelijk hier een echt oordeel over te geven. Een mening wel, oordeel niet.

   1. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

    Afspraak: jij geen kut bijdrage mbt Tete/Veltman en ik niet meer mbt Veltman/Tete. Deal?

     1. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

      Jij ziet dan wel meer vreemde dingen denk ik. Voor mij gewoon einde van een overloze discussie.

 3. Iamsterdam2015

  De waarheid zullen wij nooit precies weten. Feit is dat we door moeten dus ik zeg, ok doei!!

 4. Ajaxfoort

  Ik snap niet dat er mensen zijn die zich verbazen. Men wist dat men met Peter Bosz een arrogante vent binnen haalde. Daar werd van verschillende kanten voor gewaarschuwd. Dat Ajax niet zwicht voor zulke eisen is logisch. Dat Peter Bosz zijn overgang naar Duitsland aan Ajax te danken heeft lijkt me ook overdreven. Ajax gaf hem de mogelijkheden maar uiteindelijk is het zijn eigenwijsheid geweest dat Ajax zo ver bracht. Maar… uiteindelijk is dit de beste uitkomst. Bosz weg en Ajax een goed spelend elftal. Ik kijk uit naar het nieuwe seizoen.

 5. swa

  Wat een rat PB. De kakkerlak heeft dit allemaal in scene gezet.Hij had ongetwijfeld al de aanbieding op zak. Heeft vervolgens een onmogelijk verzoek ingediend bij Ajax en zo dus een conflict gecreëerd. Vervolgens het nodige gelekt richting de media. En zo kon Petertje dus weg bij Ajax.

  1. De seijs

   Juist swa je slaat de spijker op zijn. Zo is het gegaan en niet anders.

     1. De seijs

      Dat Jullie dat afvragen kan ik begrijpen. Maar zoveel inkt heb ik niet om jullie dat uit te leggen. 😂😂

     2. Remco425

      Ik bedoelde dus gewoon dat je het zelf niet begrijpt. Zie je, ik leg het wel gewoon uit hoor. In dit digitale tijdperk kost het namelijk geen ml inkt. Voor de zoveelste keer lul je dus weer gewoon uit je nek…

  2. De Nees

   En wij maar speculeren wat er toch allemaal was voorgevallen, terwijl Swa het al die tijd al wist…

 6. Jimmy1971

  Blijft een moeilijke kwestie , net zo als in het gewone leven ( of op dit forum ) heeft ieder zijn eigen waarheid ..
  Het is gebeurt , jammer maar verder nu , alle vertrouwen in Keizer !

 7. toonvs

  Kijk eens naar onze keeperstrainer L,Ami. Bosz heeft daar gelijk in. We moeten alleen maar keepers kopen je maakt me niet wijs dat je zelf geen goede keeper kan opleiden. Hij heeft er nog geen een opgeleid die door breekt.

  1. Amoebe

   Ik zeg niet dat hij de juiste trainer is maar jouw stelling is onzin.

   Je kent het spreekwoord toch….als geef je een aap een gouden ring het is en blijft een lelijk ding.

   Als het talent/katakter niet genoeg is kun je trainen tot je een ons weegt.

  2. KBouter

   L’ami traint de keepers van het eerste selectie, hij leid daar geen jeugdkeepers op!!

  3. Remco425

   L’Ami zit bij het 1e, niet de opleiding. En onze 1e keepers zijn iedere keer steeds beter geworden…

 8. Ajaxstaff

  Een iemand met een 010 verleden past echt niet in een concept van 020 . Met z’n draak heeft maar 1 uitgang. Succes Marcel

   1. Ajaxstaff

    Ik bedoel dat hij P.B de touwtjes in handen wou hebben , Ik denk dat Meneer Johan het ook niet zo ge wilt had.

    1. Remco425

     Maar je zei dat iemand met een 010 verleden niet in het 020 concept past. Is dus iets heel anders dan dat je ‘bedoelde’.

 9. Indojood

  Deze constructie van vaste hulpjes, daar moeten ze mee stoppen. Mensen voor de lange termijn horen op andere posities. Een hoofdtrainer moet meer inspraak krijgen in de samenstelling van het team. Met deze constructie krijg je vanzelf trainers die gedwee alles doen wat ze opgedragen wordt of trainers die snel in conflict raken omdat de bandbreedte waarin ze moeten werken, beperkt is.

 10. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

  Je ziet het steeds meer gebeuren binnen Ajax. Elkaar aan baantjes helpen en elkaar op baantjes houden.

  1. Hoeda Fak Ajoe

   Wat een onzin; als hetzelfde onder Jonk of Cruijff had plaatsgevonden, dan had je het prachtig gevonden.

   1. Litmanen

    Als je mensen als Bogarde gaat benoemen op een belanrijke plek in de opleiding, dan vraag ik me af hoe serieus je je trainers selecteert.
    Dat riekt niet naar vriendjespolitiek, dat is het gewoon.

    1. Hoeda Fak Ajoe

     Volgens mij valt dat erg mee. Ik heb hem nog niet live zien trainen (komt nog wel), maar ik zag een filmpje en dat gaf wel een goede indruk. Hij heeft nog geen (indrukwekkende) statistieken, maar ik vind dat hij het voordeel van de twijfel moet krijgen. Als hij niet voldoet en ze schoppen hem er niet uit, dan is er pas sprake van vriendjespolitiek.

 11. Jari10

  Het bestuur had direct duidelijkheid kunnen geven en Bergkamp en vooral de andere genoemde mensen binnen de club in bescherming kunnen nemen. De eisen van Bosz zijn vanuit zijn perspectief niet onredelijk. Daar wil een trainer zijn keuzes in maken. Dat hebben we met Johan vs KNVB ook meegemaakt. Nu ik eraan denk ben ik weer doodziek want we waren wereldkampioen geworden.

 12. Indojood

  Tekenend is ook dat het ging lopen nadat Bosz volledig zijn eigen plan ging uitvoeren en niets meer aantrok van wat er uit de ivoren toren opgelegd werd.

 13. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

  In ieder geval is weer heel duidelijk dat er vooraf geen duidelijke afspraken zijn gemaakt over de invulling van het trainersteam. Onduidelijk de rol van Bosz in het verhaal van vd Sar. Als Bosz op resultaten kan worden afgerekend moet klip en klaar zijn welkeinvloed hij hier op kan hebben. Nu schelden op Bosz is de makkelijkste weg en is het blind volgen van De visie van Ajax en die voor het gemak voor waar aannemen.

  1. Hoeda Fak Ajoe

   De afspraken waren juist erg duidelijk; alles conform plan Cruijff. De trainer is een passant. Dat hij één assistent meeneemt is logisch, maar dat hij de hele staf wil ontslaan is niet acceptabel. Cultuur en continuiteit worden door de staf en het TH bewaakt. Bosz wist dat natuurlijk en heeft hier dankbaar gebruik van gemaakt. Sar maakt dat duidelijk en Bergkamp onlangs ook. Ik snap niet wat je hier onduidelijk aan vindt.

   1. Indojood

    Ajax werkt niet conform plan Cruijff, een van de laatste opmerkingen van Johan zelf.

   2. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

    Vd Sar en Bergkamp zegen totaal verschillende dingen. Daarnaast kunnen mensen nooit een garantie op hun plek krijgen. Helaas denken de “vrienden” binnen Ajax daar anders over. Kan de doodsteek voor de club worden.

  2. De Nees

   Het TH is gevormd om machtsmisbruik van een enkeling te voorkomen, daardoor is de technisch directeur uit het organogram verdwenen, dit was een van de voordrachten van Cruijff. De hoofdtaak van het TH is hierop toezien, want slaat de hoofdtrainer een andere weg in dan is daar het moment om in te grijpen door het TH en niet eerder. Dit is wat Cruijff bedoelde met die machtsbeperking. Het aanhangen van een vaste technische staf aan een nieuwe hoofdtrainer is een broedsel van TH zelf, niet van Cruijff. Hij dulde zelf niet zulke bemoeienissen tijdens zijn trainerschap, dan is het krom te denken dat wat hij zelf niet wilde later als beleid oplegde bij een ander, zo stak hij niet in mekaar. De hoofdtrainer is eindverantwoordelijk voor de resultaten, zijn positie staat op het spel niet die van de assistenten, niet vreemd dus dat hij zijn eigen team wil samenstellen. Deze mogelijke tijdbom creëert TH dus zelf, een soortgelijke fittie zou je zomaar weer kunnen beleven.

   1. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

    Keurig gezegd de Nees. Het is allemaal niet zo moeilijk te begrijpen maar je moet het wel willen begrijpen. Vooral in het laatste boek staat het klip en klaar nog een keer uitgelegd.

    1. De Nees

     Het is idd niet al te moeilijk te begrijpen AB, maar ja velen halen feiten en meningen door elkaar en komen zelf met een eigen broedsel naar voren.

 14. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

  Feit blijft dat Bosz bij tienduizenden supporters in het stadion een lach op het gezicht heeft gekregen het afgelopen seizoen en bij miljoenen voor de buis. Daar ben ik hem zeer dankbaar voor. Die thuiswedstrijd tegen Lyon dat iedereen na het laatste fluitsignaal in het stadion bleef zal ik niet snel vergeten en ……… Bosz was toen toch echt de trainer.

  1. Hoeda Fak Ajoe

   En dat ie niet naar Spijkerman heeft geluisterd in de finale heeft ons wel de cup gekost …

   1. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

    Los van het feit dat het goed is om niet naar Spijkerman te luisteren( Anti Ajax voetbal) ben ik blijer met het afgelopen seizoen en blij met het halen van de finale. Wie daar iets negatiefs in ziet is gek.

 15. Widi

  We zullen nooit weten of Bosz ook om het vertrek van Spijkerman c.s. zou hebben gevraagd als Dortmund niet was gekomen. Zou toch best kunnen van wel? Spijkerman is al jaren over de datum en bovendien een lichtgewicht, net als l’ami.

  1. Hoeda Fak Ajoe

   Nou Spijkerman is geen lichtgewicht hoor! Een schat aan ervaring en goed tactisch inzicht. Jammer dat Bosz niet naar hem geluisterd heeft voor de finale. L’Ami zit ook al jaren in het vak en ik denk dat de groei van Onana toch ook voor een deel op zijn conto bijgeschreven mogen worden. Ik snap wel dat het TH ze niet op straat wilde zetten voor Rob Maas, die nou ook niet echt Ajaxbloed door de aderen heeft stromen of aantoonbaar aanhanger is van de Cruijf visie.

   1. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

    Schat aan ervaring? Weggehoond bij PEC Zwolle hoor.

   2. Litmanen

    Hoe goed en belangrijk Spijkerman is laat ik in het midden. Maar Bosz heeft zich een fantastisch volger van Cruijff getoond door zijn gedurfde opstellingen en tactiek.
    Als Keizer dezelfde weg volgt, met of zonder Spijkerman, dan gaan we in elk geval weer genieten.

    Ik ben Bosz heel dankbaar voor wat hij in een jaar voor elkaar gekregen heeft.

 16. Dagrump

  Wat een hufter. Allemaal eigen belang rest maakt geen reet uit. Is en blijft een kakkerlak ! Qua voetbal heb ik genoten vorig jaar. Maar dit zijn gewoon naai streken ! Stiekem blij dat ie weg is !

 17. -buitenkantje rechts-

  Iedereen zijn zegje weer gedaan? We moeten doorrr.. achteraf gekauw. Nieuwe seizoen begint straks en ik heb er zin in! Bosz..veel succes in Dortmund, maar wij zijn Ajax en moeten door..

  1. FrankiC

   Je had gelijk onlangs: het moddergooien is begonnen. Nu richten op plaatsing CL. Bosz heeft ons veel gebracht en Keizer maakt het af. Heb er vertrouwen en zin in. Ben wel benieuwd naar de opstelling in de eerste serieuze wedstrijd.

   1. -buitenkantje rechts-

    Heb weinig op de opstelling gelet FrankiC.. Toen ik inschakelde werd Nouri gereanimeerd. Vreselijk om te zien.

 18. Iedereen heeft een mening

  Jongens, dit is toch geen nieuws meer. Hij is weg en waarom is niet (meer) belangrijk. Slechts vooruitkijken en hopen op een mooi seizoen. WZAWZDB

 19. a.p.

  Ook ik ben blij dat hij weg is…. Je komt bij Ons Ajax meer dan 100 jaar oud en dan kan een trainer niet zomaar al zijn wensen in vervulling laten gaan. Wij zijn Ajax en niet de Peter Bosz boys

 20. JohnDoe77

  Laten we hem gewoon vergeten! Hij wilde geld pakken, laat hem en maak er geen verhaal van. Een trainer die een echte Ajaxied is zou niet na een jaar opstappen voor geld maar eerst het maximale eruit halen!

 21. AFCA my World

  Nee nee nee,het is gewoon vriendjes bescherming van van der Sar, daarom word nu alle schuld op Bosz geschoven maar het hele verhaal klopt niet ! ⚽️

Reageren is niet mogelijk.