There are no ads, please add some


‘Ajax versterkt zich met Braziliaanse spits Danilo Pereira da Silva (18)’

Ajax gaat zich versterken met een Braziliaanse spits en heeft volgens De Telegraaf overeenstemming bereikt met Danilo Pereira da Silva. De spits komt over van Santos en kan een contract van vijf jaar ondertekenen bij Ajax. Omdat het contract van de speler bijna afloopt bij Santos neemt Ajax de spits waarschijnlijk voor een bescheiden bedrag over van de Braziliaanse club. De jeugdinternational van Brazilië wordt gehaald voor de O19 of Jong Ajax. Volgens De Telegraaf is de speler al rondgeleid op de Toekomst en zal de deal spoedig worden beklonken.

Bron: De Telegraaf


Gerelateerde posts

65 reacties

 1. AFCA my World

  Zelfs op You tube wenig te vinden van hem,maar ze zijn dus alweer met de toekomst bezig ! ⚽️

  1. Amoebe

   De duur van het contract verbaasd mij nog het meest!

   Als het goed is dan moet hij een uitzonderlijk talent zijn anders kopen ze hrm niet…..dus ik ben benieuwd.

   Qua transferbeleid weet ajax wel te verrassen de laatste jaren….de mannen hebben echt grote stappen gemaakt in hun leercurve.

   In bet begin veel onlogische acties maar de laatste tijd doen ze het wel erg goed.
   We moeten er dus op vertrouwen dat dit de noeite waard is.

   1. paulvos

    je kan zien dat ze alle opties voor de spits positie open houden, zowel op de korte als de lange termijn.

 2. JBajax

  Blijft toch jammer dat we bij ajax niet zelf een spits kunnen opleiden!

  1. Widi

   Let jij wel op JBajax? Redan is net weggekaapt. En Sierhuis is er gewoon hoor. Kijk je alleen naar Ajax1?

   1. JBajax

    Haha, let jij wel op? Ik praat over top spitsen! Sierhuis doet het goed maar in mijn ogen komt hij te kort voor ajax 1.

    1. frenkynairo

     jawel man jb sierhuis word een wereldtopper. bekijk nog regelmatig die omhaal van hem.

  1. koote207

   Ja cassiera is wel uitgekakt op deze manier, maar goed die heeft zn kansjes niet echt aangegrepen….

   1. Remco425

    Klopt. We hebben met deze jongen en ook Sierhuis al 2 talenten achter de hand na Dolberg en Klaas en zeker Sierhuis mag af en toe al best een kansje krijgen wat mij betreft.

 3. Iedereen heeft een mening

  Verrassend, vooruitlopend op toekomstig vertrek van Dolberg. Lof voor bestuur. Regeren is vooruitkijken en anticiperen op wat eventueel nog gaat gebeuren de komende 2 maanden. Succes, en verras ons maar.

 4. Widi

  Als deze spits echt zo goed is en hij loopt toch uit zijn contract, heb ik maar 1 verklaring: Raiola moet zijn zaakwaarnemer zijn.

 5. Indojood

  Blijkbaar zit er geen spits achter Sierhuis. Teken aan de wand, deze aankoop!

  1. Widi

   Indojood! Van jou had ik dit niet verwacht. Dacht dat jij wel wist dat ons grootste talent in de spits zojuist op 16 jarige leeftijd is weggekaapt door Chelsea. Hij speelde al regelmatig in de onder 19 en zou het komende seizoen de vaste spits van dat team zijn. We hebben nog twee spitsen die nog jonger zijn. Te jong voor de onder 19. Het lijkt erop dat je dit bericht aangrijpt om de directie nog eens in te wrijven dat Jonk weg is. Men heeft er echter alles aan gedaan om Redan te behouden. Zijn ouders maakten een andere keuze voor hem.

    1. Toppertje

     Ben het eens met Widi. We hadden met Redan een eigen spits in de opleiding. We moeten wel reeel blijven, 2 toptalenten voor dezelfde positie in dezelfde leeftijdscategorie is niet waarschijnlijk. We zien allemaal liever spelers uit de opleiding komen maar dat wordt moeilijker met de handelswijze van de Engelse clubs maar ik denk dat Ajax op de goede weg is.

     1. Indojood

      Het gaat me niet eens om toptalenten. Het is gewoon een slecht signaal dat we tegenwoordig miljoenen gaan besteden aan aankopen van jeugdspelers uit verre landen om gaten in de jeugdopleiding op te vullen. Ik zie liever een brede 019 (dus A2 weer terug) en meer scoutingswerk in Nederland e.o.

     2. Remco425

      Alles wat minder is dan toptalent, is niet goed genoeg. Anders dan met lagere leeftijden vind ik dat je op je 19e toch wel goed genoeg moet zijn voor de A1. Zo niet, dan zal je waarschijnlijk nooit goed genoeg worden. Het opheffen van de A2 vind ik dus best een logische.

    2. Widi

     Dat vind ik niet redelijk. Hoeveel spitsen kun je opleiden? Als dat zo makkelijk was, zou niet heel de wereld achter spitsen aanzitten.

   1. Indojood

    Nou, nou, met een uitroepteken nog wel. Zo vreemd is mijn opmerking niet (zie onder).

    1. Emilio4Ajax

     Was niet voor jou bedoeld Indojood, maar meer in de trant van het niet begrijpen van wat Redan dacht toen ie voor Chelsea koos…☀️🍻😎😉

 6. Iedereen heeft een mening

  Heb het gevoel dat Ajax voor het einde van de transferperiode een waanzinnig, niet te weigeren bod op Dolberg verwacht. Huntelaar is dan nummer 1 in de spits en deze en andere jongens worden dan 2e en 3e spits.

 7. vak411

  Prima gokje.. heel benieuwd. Welkom bij de toekomstig kampioen van dit seizoen!

  1. Mijn Club

   2 mln is niet veel voor een jeugdinternational van Brazilie. Lijkt me een goede zet. Toch denk ik dat Cassierra dit seizoen ook nog wel eens zou kunnen verrassen. Had een vrij goede tweede competitiehelft. Ik eeet niet hoe het met de blessure van Sierhuis staat, maar dat hij niet in Oostenrijk erbij is, zegt genoeg. Zie Kai wel als onze toekomstige spits, ook van het NL elftal. Als er tenminste geen zware blessures overheen gaan komen. Wat betreft Danilo; mooi om te zien dat grote talenten voor onze club kiezen.

   1. frenkynairo

    Hahaha nou op man. cassiera is flop. Was niks , is niks, wordt niks. Was gewoon een combo deal met sanchez. anders heb ik er geen verklaring voor.

 8. dickst14

  Dolberg Huntelaar Sierhuis Cassierra Danilo. Aan de spits zal het dit seizoen niet liggen dus. Ben benieuwd. Braziliaans jeugdinternational, dan zou hij wel moeten kunnen voetballen.

 9. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

  Gelukkig bewaken we de cultuur van Brazilie en omgeving goed. Zie ons langzamerhand steeds meer afglijden naar de cultuur van PSV. Johan, een tip: kijk daarboven af en toe maar ff de andere kant op. Ze zijn gewoon af en toe beetje de weg kwijt. Dat allemaal met als argument: de andere clubs doen het ook. Buiten hetvfeitvdat je je eigen cultuurcdus gewoon te grabbel gooit blijf ik het een hele kwalijke zaak vinden dat clubs zo makkelijk jonge mensen vanuit een ander werelddeel gewoon hier naar toe kunnen halen. Neres had er ook niets over te vertellen, die kreeg gewoon te horen: Ajax heeft je gekocht. Ik ga een steeds grotere hekel krijgen aan dat hele voetbal wereldje en ja ik weet dat het overal voorkomt maar ik heb het nu over mijn spelletje. Maar ach, wie weet hebben we over twee jaar nog in ieder geval 4 spelers van eigen bodem waarvan één uit de eigen bewaakte cultuur. Volgens mij is het tijd dat het TH op vakantie gaat …….. heel lang en heel erg ver.

  1. Bakkie

   Ik vrees dat jouw opvattingen niet meer van deze tijd zijn, AB.
   Met 75% Nederlandse jongens in je team kun je misschien nog kampioen van Nederland worden, maar in Europa red je het daar niet mee.

   1. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

    Dan geef ik toch meer de voorkeur naar 75% kijken naar eigen jongens die de cultuur, filosofie en Ajax-spel uitstralen. Je moet niet gek staan te kijken dat dat zelfs Europees blijft werken. Misschien geen Europese beker maar die hoef ik ook niet te winnen met een vreemdelingen legioen.

    1. Mijn Club

     AB, eigenlijk is Ajax nog steeds dé Club met erg veel nationale talenten in de opleiding. Ook al komen er zo nu en dan ook buitenlandse jongens bij. Helaas worden er ook NL jongens bij ons weggekaapt. Dit houdt het weer een beetje in evenwicht. Daarnaast is het onmogelijk om een puur NL te zijn. (Met enkel NL spelers bedoel ik). In het grote voetbal regeert nu eenmaal het grote geld. En dan komt Ajax er nog bekaaid vanaf tov de echt grote clubs in Europa. Ik denk dat je tegenwoordig niet anders kunt, dan wat Ajax momenteel doet. Prima zet dus in mijn ogen

     1. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

      Ik zeg nergens alleen maar nl spelers. De basis moet uit eigen opleiding komen en dan niet alleen spelers die vanaf 17/18 jaar nar ons toekomen natuurlijk. Maar het gedachtengoed van Johan wordt steeds verder door steeds meer mensen los gelaten. Heel jammer en triest in mijn ogen.

 10. Charka53

  Het zal me benieuwen , wat van ver komt hoef niet altijd goed te zijn .

 11. Iedereen heeft een mening

  Neres €12 miljoen, Da Silva €2 miljoen. Gemiddeld €7 miljoen voor een braziliaanse aanvaller. Dat valt dan toch wel mee 😄😄😄

  1. HURBIE

   Verschil is wel erg groot met Neres
   Heeft MARC dan toch veel te veel betaald

 12. Jimmy1971

  Het is maar hoe je hier naar kijkt ; Dolberg en Huntelaar doen hooguit nog 2 jaar Ajax , dan heb je Silva en Sierhuis als opvolging ..
  Portugese clubs zijn al jaren voetballend en financieel behoorlijk succesvol door hun eigen selectie aan te vullen met Brazilianen !
  En zelfs Barcelona speelt tegenwpordig met steeds meer buitenlanders of gescoute ‘ jeugdspelers ‘ , zolang het maar aanvullend op de eigen spelers gekocht wordt en dat de basis blijft !

  1. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

   Omdat anderen het doen, doen wij het dus ook. Die basis die jij noemt, raakt steeds verder uit beeld. Nu ziet het er nog leuk uit maar over twee, drie jaar?

   1. Jimmy1971

    Ook dan zal er een Nl basis zijn ..
    Je bent wel een zwartkijker hoor , AB !

    1. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

     Ben realist. Als je gewoon oplet zie je het fout gaan.

 13. JohnDoe77

  Knap gedaan van Marc! Voor 2mln uit Brazilië geen slecht idee. Maar gaan hopen dat ze snel een linksback vinden!

  1. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

   Misschien kan Ajax een adoptie programma starten met Brazilie.

 14. De seijs

  Vreemdelingen? Volgens mij heb je die niet meer in Nederland! Iedereen is gelijk hier!

  1. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

   Nee hoor, krijg alleen de kriebels als wij gelijk zouden zijn.

 15. Widi

  Ik ga er van uit dat dit een buitenkansje is. Met al bijkomend voordeel dat Neres een maatje heeft. Maar verder begrijp ik heel goed wat Indojood en AB bedoelen. We moeten ze ook weer niet bij bosjes van ver halen. Zoals ik al vaker aangaf: liefst uit Mokum of van vlak daarbuiten.

  1. HURBIE

   We hebben toen de Europa Cup gewonnen 3xachter elkaar met veel Amsterdamse spelers

   1. Jimmy1971

    Klopt maar toen bestonden de engelse teams ook nog uit engelsen , en Spaanse uit spanjaarden , etc ..
    Dat was de mooiste tijd maar dat komt helaas niet meer terug !

Reageren is niet mogelijk.