Ajax haalt met contracteren Kroaat Kotarski(17) nog een doelman binnen

Ajax heeft na Mateusz Gorski, Issam El Maach en Benjamin van Leer nog een doelman gecontracteerd. De club heeft overeenstemming bereikt met Dominik Kotarski en Dinamo Zagreb. De 17-jarige doelman heeft een contract getekend dat loopt tot en met 30 juni 2020, zo meldt Ajax via de clubsite.

Kotarski werd op 10 februari 2000 geboren in Zabak, Kroatië. De keeper is afkomstig van Dinamo Zagreb en zal naar verwachting, nadat hij de achttienjarige leeftijd heeft bereikt, worden toegevoegd aan de selectie van Jong Ajax.

,,Ik ben heel erg blij en trots”, reageerde Kotarski na het ondertekenen van zijn contract. ,,Het is één van de mooiste momenten uit mijn leven. Het is een eer om voor Ajax te mogen gaan spelen, één van de grootste clubs uit Europa. Ik kan eerlijk gezegd niet wachten om te gaan trainen.” Kotarski beschrijft zichzelf als een ‘moderne keeper’. ,,Ik ben iemand die graag meevoetbalt en van m’n lijn afkomt. Het voetballende gedeelte ligt mij wel.”

Related posts

34 Comments

  1. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

    Yep, ……. ach ……. tsja. Zal wel een goede cultuur hebben denk ik. Echt goede opleiding hebben we momenteel zelf zeg. Klasse.

    1. BobbyHaarms

      Tsja..de reservekeepers kunnen ondertussen wel gaan klaverjassen. Ze zullen best kwaliteiten hebben, maar je kan natuurlijk op je vingers natellen dat de carrière van minstens 2 keepers vanaf nu stokt.

  2. paulvos

    Ze gaan zeker 3 of 4 keepers tegelijk opstellen. oftewel het doel dicht spijkeren.

  3. Litmanen

    Betreft een groot talent. Ik hoop dat hij zich verder kan ontwikkelen. Ajax is de laatste tien jaar niet zo gelukkig met keepers uit eigen jeugd.
    Allemaal net geen top. Stekelenburg was de laatste.

        1. Widi

          Het was een oprechte vraag. Heb je hem bij een jeugdtoernooi gezien of zo?

  4. Widi

    Zag net Marcel Keizer bij de NOS. Kwam goed over. In elk geval niet alleen al heel blij dat hij Ajax mag trainen. Wel opvallend: toen hij moest kiezen tussen spektakel en winnen, koos hij voor winnen. Dat wil ik ook, maar graag wel met wat spektakel/mooi voetbal

    1. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

      Dat is inderdaad een misser. Als eerste hoort het spektakel te zijn. Met goed spektakel komt de winst vanzelf. Is een beetje een Stam uitdrukking en dat geeft nu al zorgen.

      1. Widi

        Het spel van Jong Ajax van afgelopen seizoen geeft mij het vertrouwen dat het wel goed komt.

        1. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

          Laten we het dan houden op een ongelukkige verspreking

          1. KBouter

            Gelul…de druk van een eerste elftal of jong zit een groot verschil in. Bij Jong mag je nog eens verliezen.

            Als Ajax slecht aan de competitie begint…vrees ik het ergste, dan gaan er weer FdB zekerheidjes ingebouwd worden.

  5. Mijn Club

    LITMANEN: Mee eens dat Ajax zelf geen goede keepers heeft kunnen opleiden na Steek en Vermeer. Best raar eigenlijk. Ken deze jongen niet. Overigens is Zagreb samen met Ajax de club die de meeste spelers in Europa heeft rondlopen, als ik het me goed herinner. Ik heb er geen probleem mee, dat er een hopelijk goede keeper bijkomt. Jammer vd blessure van van Leer trouwens. Rot begin zo, maar dan kan je niks aan doen natuurlijk. Was wel benieuwd naar hem.

    1. Litmanen

      Ach als vLeer een spiertje heeft gescheurd komt hij gauw genoeg terug. Maar wel lullig voor die jongen.

    2. Remco425

      Net als de periode van 6 jaar die tussen Van der Sar en Stekelenburg zat.

      1. Widi

        Toppers worden geboren. Die kun je niet maken. En dan heb ik het niet over Froger en Joling.

        1. Remco425

          Precies Widi. Je kan ze hooguit faciliteren om dat talent tot uiting te komen en het fysieke/mentale aspect bijbrengen.

  6. Jimmy1971

    En anders kan 1 van die keepers altijd nog bij de KNVB gaan werken ..

  7. Iamsterdam2015

    Soms snap ik het gewoon echt niet. Hoezo ga je daar helemaal een keeper halen als je een keepr in het 2e hebt, een reserve keeper in het 2e een reserve bij het 1e……??!?!? En als die dan niet goed genoeg zijn ( de keepers van het 2e). Moet je je als ajax zijnde dan niet achter op je knar gaan krabben???? Misschien over zie ik het niet hoor dat kan natuurlijl want ik heb niet die wijsheid maar please….. dit is toch een beetje raar?!?

  8. afcadeluxe

    goh ik dacht dat ajax snel anticipeerde op die blessure van van leer……

  9. AFCA my World

    Gaan we nu allemaal kleuters halen ? Waar blijven de oude kanonnen, N de Jong bijvoorbeeld ! ⚽️

  10. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

    Meeste humor is dat er hier supporters zijn die deze keeper kennen ????

  11. Indojood

    Waar zijn ze mee bezig bij Ajax? Batterij aan keepers binnenhalen, miljoenen besteden aan jeugdspelertjes.

    1. BobbyHaarms

      Het lijkt erop dat Ajax (nog meer) geld ruikt Indojood. De nadruk hoort te liggen op je eigen jeugdopleiding maar nu begint het steeds meer op een duiventil te lijken aan internationaal bij elkaar geplukte jochies in de hoop dat er één goudmijntje tussen loopt. Dit kan toch nooit de bedoeling geweest zijn met wat Johan voor ogen had?

      Vele tientallen jeugdspelertjes worden nu uit hun omgeving/cultuur getrokken in de hoop op een nieuwe goudmijn (Sanchez, Dolberg) Het draait bijna alleen nog maar om geld..

      1. Indojood

        Ja, we gaan steeds meer op Chelsea lijken. De huidige generatie aan talenten die tegen het eerste aanzitten zou wel eens de laatste kunnen zijn waarvan je kunt zeggen dat ze volgens de visie van Johan zijn opgeleid.

        1. Widi

          Ik lees hier wel eens dat Bercelona nog wel is ingericht zoals Johan dat zou willen. Ik volg dat niet genoeg, maar wanneer is daar de laatste speler uit de eigen opleiding doorgebroken in het eerste?

Comments are closed.