There are no ads, please add some


Ajax geeft bevestiging, Ziyech komend seizoen met nummer tien

Hakim Ziyech speelt komend seizoen met rugnummer tien en neemt het shirt over van Davy Klaassen die is vertrokken naar Everton. Hiermee ligt het in de lijn der verwachtingen dat trainer Marcel Keizer Ziyech gaat benoemen als de nieuwe aanvoerder van Ajax. Afgelopen seizoen droeg Ziyech nummer 22 maar ook bij zijn voormalige werkgever FC Twente speelde Ziyech met nummer tien. Van de verdeling van rugnummers is verder duidelijk geworden dat Klaas Jan Huntelaar zal spelen met nummer negen en Donny van de Beek nummer zes heeft gekregen. De volledige lijst volgt uiteraard zo spoedig mogelijk.

Bron: Twitter


Gerelateerde posts

56 reacties

    1. Amoebe

     Ik vind het te vroeg om hem aanvoerder te maken.

     Persoonlijk zie ik liever een oud gediende die al een paar jaar bij ajax speelt en weet hoe het werkt binnen de club.

 1. KBouter

  Hij neemt het shirt over van Klaassen staat er, maar daar staat toch zijn naam niet op?

 2. Charka53

  Daar staat hij goed en kan zo mooi de ballen klaar leggen zodat er veel gescoord gaat worden.

  1. HURBIE

   Met zijn AJAX achtergrond kan je dat logischerwijs wel verwachten KNUDDE

 3. KBouter

  Belangrijk is…hoe gast Ajax spelen met 10.

  Als centrale middenvelder, of direct achter de spits want ik zie nog wel een verschil tussen box to box player Klaassen en een Ziyech die je niét móet gebruiken als loper!

  1. Indojood

   10 is hier meer een rugnummer. Alleen als we 3-4-3 spelen heeft een 10 zin. We moeten de nr. 6 positie altijd bezet houden. Dit was Johan’s kritiek op FdB’s 4-3-3 opstelling. Klaassen ging naar 10 achter de spitsen waardoor Bazoer en Gudelj teveel onder druk kwamen en de tegenstander veel ruimte kreeg op ons middenveld.

   1. KBouter

    Wanneer de tegenstander 4-3-3 gaat spelen, ga je vanzelf weer over van 3-4-4 naar 4-3-3 en kom je met een 10 in de problemen en kun je beter met een 6 spelen met de punt naar achteren, waarbij de “10” in de rol speelt die bv Bosman destijds bij Ajax had.

    1. KBouter

     Vind ik wel…met Sinkgraven speel je in balbezit met een extra middenvelder.

     1. Indojood

      In theorie klinkt dat allemaal heel leuk, die meevoetballende backs maar beiden hebben niet de geldingsdrang die je dan mag verwachten. Ik zie er bijzonder weinig van terug.

     2. Litmanen

      Eens, zeker als Ziyech meer naar voren speelt in balbezit. Maar we kunnen helaas niet bij Keizer naar binnen kijken. Hij zal zijn eigen idee hebben.

      De no.9 van Huntelaar is hopelijk geen bedreiging voor de basisplaats van Dolberg.

  2. Mijn Club

   Ziyech loopt ook ontzettend veel en buffelt daarnaast (net als Klaassen) veel. Probleem bij hem is dat hij vaak aan het eind van zijn krachten is, op het moment supreme … de doelpoging dus.
   Denk dat ze compact moeten gaan spelen, met dezelfde hoge druk als onder PB. Ze zijn het inmiddels gewend zo te spelen. Een grote plus tov vorig jaar, toen het er nog moest worden ingeslepen. Dank aan PB bij deze.
   Denk alleen dat je vaker dan vorig jaar moet rouleren met spelers. A) om eenieder tevreden te houden en B) om eenieder het gehele seizoen relatief fris (en scherp) te houden. De huidige selectie leent zich daarvoor. Ik hoop dus bijv ook dat Riedewald weer regelmatig aan spelen toekomt.
   Last but not least: pak die KNVB beker dit jaar … het is de kortste route naar een mooie prijs ! Verder hoort uiteraard het landskampioenschap centraal te staan, alsmede meedoen in de CL. (Sterk afhankelijk van de loting weliswaar, maar wel een prioriteit). Gegroet

   1. KBouter

    Juist…Ziyech is geen box to box player en zal stuk gaan voor de goal omdat hij zijn kruit verschoten heeft.

     1. Mijn Club

      Haha, ik heet René, dat bedoelde ik. En ik dacht echt dat jij Karel Bouter heette!? Maar goed, ik had het fout

     2. Litmanen

      Maar goed, hopelijk gaat Ziyech wel weer eens uit een vrije trap scoren, want het rendement van Schone op dat gebied was een stuk groter.

 4. Reservewissel

  Huntelaar met 9 is toch wel een beetje opvallend gegeven dat Dolberg de nr1 spits zou moeten zijn…

 5. BobbyHaarms

  Ik kan hier wel vrede mee hebben, kan hij gelijk ook verder groeien bij Ajax. Zit nog zat rek in.

   1. Indojood

    Als hij de ontwikkeling van. afgelopen seizoen doorzet wordt het een topper. Ik was nooit overtuigd van zijn loopvermogen en intensiteit. Hierin heeft hij grote stappen gemaakt zonder dat het ten koste ging van het voetballend vermogen. Het tussen de palen schieten, daar mag ie nog wel aan werken.

 6. Widi

  Ik begrijp niet op grond waarvan de redactie de conclusie verbindt aan het shirt met nummer 10 en het aanvoerderschap. Veltman zal gewoon aanvoerder zijn hoor.

  1. Mijn Club

   Dat dacht ik ook HURBIE. Veltman heeft inmiddels veel ervaring, heeft een vriendelijke ‘kop’, wat wel een voordeel is bij een scheids. Zo iemand krijgt automatisch meer sympathie, mocht het nodig zijn in bepaalde netelige situaties.

  2. Remco425

   Verwacht ik ook Widi. Daarnaast heb ik liever dat Ziyech zich volledig op het voetbal richt. Aan de andere kant moet Veltman dan wel rustiger worden in zn spel en niet al die achterlijke overtredingen maken.

 7. Basisspeler

  Moet de aanvoerder altijd nr 10 zijn? Opvallend de nr 9 voor Huntelaar. Speelt Dolberg tweede viool of gaat men toch uit van een transfer?

  1. AFCA my World

   Ze gaan niet uit van een transfer,en Dolberg zal geen 2e viool spelen,in overleg komen er poppetjes bij de nummers, zoals Onana nr 1 krijgt ! ⚽️

 8. AFCA my World

  Lijkt me niet de meest geschikte om de aanvoerder te zijn, hem moet je vrijlaten, viergever of sjeune zijn logischer, misschien zie ik het verkeerd maar ik denk dat het ten koste van zijn spel zal gaan ! ⚽️

  1. Bakkie

   Ziyech is een spelmaker, die de ballen opeist. Die lijkt me juist heel geschikt als aanvoerder, myWorld! Bovendien is het een aanjager die het team bij de hand kan nemen. Schone en Viergever zijn te stil in het veld

 9. JohnDoe77

  Ziyech speelt op een veel bepalendere positie en is in zijn spel ook veel bepalender als Veltman. Alleen heb ik nog niet kunnen ontdekken dat hij ook sturend kan zijn, maar dit wordt pas zijn tweede seizoen dus zonder Klaassen kan hij opstaan! Wordt top!

 10. JohnDoe77

  Dolberg heeft volgens mij iets met nummer 25 of hecht hij minder waarde aan 9 als Klaas Jan? Wel gaaf die weer in het Ajax nummer 9 shirt te kunnen aanschouwen straks!

 11. Iedereen heeft een mening

  De keuze zal tussen ziyech en veltman gemaakt worden maar misschien toch nog een verrassing. Ik zeg De Ligt. 💪💪

 12. De Nees

  Goede keuze. Ziyech heeft een grotere winnaarsmentaliteit dan Schone en Veltman, zo’n aanvoerder werkt aanstekelijker voor het elftal. Daarbij kan die verantwoordelijkheid Ziyech’s persoonlijkheid doen groeien.

 13. Jimmy1971

  Als hij dan maar gaat trainen op de vrije trappen of ze aan een ander overlaat ..
  verder prima speler , prima zaak !

 14. PvL020

  Wat zegt rugnummer 10 nou over aanvoerder zijn!!?? Die vat ik ff niet….. ik denk niet dat Ziyech een aanvoerder is

Reageren is niet mogelijk.