There are no ads, please add some


Dolberg reageert op geruchten: ‘Geen reden om weg te gaan’

Kasper Dolberg heeft tegenover Ajax TV een reactie gegeven omtrent de geruchten rond zijn persoon de afgelopen weken. Met name zijn zaakwaarnemer flirtte openlijk met andere clubs maar de spits zelf wil niks weten van een vertrek uit Amsterdam.

‘Momenteel ben ik gelukkig bij Ajax en ik zie dan ook geen reden om te vertrekken. Deze week train ik samen met Klaas Jan Huntelaar en dan zie je dat hij een ervaren speler is waar ik nog veel van kan leren. Hij heeft veel gescoord en als ik zie hoe hij loopt tijdens een training dan zullen wij nog veel praten in de toekomst. Aankomend seizoen zal ik dus niet zomaar de eerste spits zijn en moet ik laten zien dat ik de beste ben. Ik ben dan ook niet bezig met een transfer en richt mij volledig op Ajax’.

Bron: Ajax TV


Gerelateerde posts

56 reacties

 1. De seijs

  Kijk en zo hoort het Kasper. Lekker blijven en veel score. Dit wordt jou seizoen.

  1. Guacamole

   Altijd zelfde verhaaltjes rond deze tijd van het jaar. Heef hem nog 4 weekjes.

    1. Amoebe

     Als hij echt zo blij is bij ajax had hij zijn zaakwaarnemer eens even door elkaar moeten schudden. Die eikel zorgde voor de onrust.

 2. Yindi

  Daar worden we blij van jongens. Zegt ook iets over hoe de spelers de samenwerking met Marcel Keizer blijkbaar bevalt.

 3. Indojood

  Verstandige kerel maar als Overmars een flinke zak geld voor zijn porem krijgt dan moet ik het nog zien. Afwachten maar.

  1. Litmanen

   De intentie is om te blijven, dat vind ik positief.
   We weten allemaal wat er gebeurt als er een geldschip langskomt. Dat is het lot van een club als Ajax.

  2. De Nees

   Je kunt dat schip ook voorbij laten varen, je gaat er toch vanuit dat er nog meer ontwikkeling in zit? Die mln komen ook later en wsl zijn ze dan ook meer waard geworden, je regeert vooruit en hebt 1-2 jr om een gelijke vervanger te zoeken/ opleiden. Zolang er geen vervanger is gaat er niemand weg. Ajax heeft dan langer profijt gehad van die speler tot de onvermijdelijke verkoop en hou je een constantere kwaliteit vast van het elftal, dus ben je ook een grotere kracht in alle competities. Dit aanhouden als een constant proces en als algemeen beleid. Natuurlijk kan er incidenteel iemand toch vertrekken bij een absurd hoog bod of door onenigheid maar dat zijn dan uitzonderingen op de regel.

   1. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

    Gaat volgens mij om het schip met geld voor Dolberg zelf. Ik laat een boot met miljoenen ook niet voorbij varen. Morgen kan te laat zijn.

   2. De Nees

    Welk schip dan ook AB, gaat op voor alle spelers. Alles kan morgen te laat zijn, dan meteen ook maar ophouden met vooruit regeren?

    1. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

     Nee, vooruit regeren is goed maar op tijd op de boot stappen als die langs komt ook. Als club kan je plannen maken om vooruit re regeren maar soms wordt je door de directe praktijk weer even op een achterstand gezet.

    2. De Nees

     Die boten komen voortdurend langs he. Ajax is toch niet opgericht met als 1e prioriteit geld verdienen, het sportieve word zo te ondergeschikt gemaakt. En je kan heus beide doelen halen, maar dan moet je niet meteen zwichten voor het geld, die gewilde spelers blijven over 1-2 jaar ook gewild.

     1. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

      Ik bedoel niet dat Ajax zwicht maar de speler waardoor je als club achterop raakt op je visie.

   3. Widi

    Ik ben het met je eens De Nees. Maar in de praktijk zijn de mensen die deze keuze maken zeldzaam.

   4. De Nees

    Niet bij neerleggen Widi. Ajax kan best een iets aangepaster beleid voeren. Afschrikken met hoge afkoopsommen, waarna het na paar Ajax ok is om te verkopen voor een normale marktprijs. Zal niet altijd lukken, mss een keer een rechtzaak, so what, niet alle spelers zullen zo reageren, genoeg die opbouw willen in hun carriere. De meesten zijn ook nog erg jong he. Zoals het nu toegaat schieten we zeker sportief gezien te weinig op.

    1. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

     Volgens mij kan je niet ongelimiteerd hoge afkoopsommen vragen.

    2. Litmanen

     Eens De Nees. Je ziet dat het werkt. Sanchez, minimaal 45 miljoen. Zelfs Madrid en Barcelona halen af.
     Je kunt als je geld hebt ( en dat heeft Ajax) wat meer risico lopen dat er eens een speler minder waard wordt.

     Want dat risico is er wel.
     Je ziet het aan Tete en Riedewald.1 slecht jaar en niet meer te slijten.

    3. De Nees

     Precies Litmanen. En ik zie nu dat Widi en AB vanuit de speler redeneerde en ik vanuit Ajax. Als je al een paar (vaak sterkhouders) zo langer kan behouden is dat al veel winst en kan net dat verschil maken in verliezen of winnen.

 4. dickst14

  Hij moet zeker nog 1 jaar blijven. Beste voor hem en Ajax zou minimaal 2 jaar zijn. Sierhuis komt er ook aan. Eindelijk weer een spits uit onze eigen jeugd.

  1. HURBIE

   eEn daar heeft Bergkamp zijn steentje aan bijgedragen om hem beter te maken als dat hij al was

 5. Widi

  Zijn we laatst voor de zoveelste keer voor niets in de stress geschoten. Velen van ons hebben hem al veroordeeld. Om iets wat een zaakwaarnemer zou hebben gezegd…….. benieuwd welke van onze spelers de volgende is die deze eer ten beurt valt…… of houden we het hoofd koel de komende weken?

  1. -buitenkantje rechts-

   Niet zou hebben gezegd. Heeft gezegd.. was een interview met een reporter op de Italiaanse radio. Jij weet ook dat dit standaard tekstjes zijn van een speler. “Ben nu niet met een transfer bezig..richt me volledig op mijn club”
   Het is dan ook niet de vraag of wij ons hoofd koel houden, maar of de zaakwaarnemer, Dolberg en zijn omgeving het hoofd koel houdt. Hoop van harte dat hij blijft natuurlijk. Hij moet idd nog veel leren naar mijn mening.
   Het is nog geen 1 september..

   1. Widi

    Ik hou het erop dat die zaakwaarnemer vooral aan zichzelf dacht. En dat Kasper blijft. Heel druk maak ik me niet omdat Huntelaar en Sierhuis en Cassierra er ook zijn.

    1. HURBIE

     Vooral die Casseirra heeft wat meer steun nodigg van iedereen om een beetje meer vertrouwen te krijgen

 6. RickyAmsterdam

  Wat een goed nieuws! Al heeft hij dit natuurlijk al eerder gemeld. Maar na al die geruchten begin je je toch zorgen te maken 😄 Hij is bovendien ook nog lang niet klaar voor de volgende stap, dus goede keus. Eerst zorgen dat je de beste wordt.

  1. Widi

   Twee seizoen achter elkaar meer dan 30 goals maken in de eredivisie. Daarna is hij er wel klaar voor.

 7. Iedereen heeft een mening

  Tja, lees uit de commentaren toch weer dat het niets zegt. Wat moeten Dolberg en Overmars nog meer doen om duidelijk te maken dat Dolberg blijft. Ja, tegen waanzinnige bedragen zegt niemand “nee”. Maar goed, kunnen we de komende weken weer flink afgeven op het bestuur en spelers (over wel/niet blijven)

  1. Widi

   Ik denk vaak dat veel “supporters” dat nog het leukst vinden. Lekker ongenuanceerd afreageren. Op mensen die ogenschijnlijk niet zo’n kutleven hebben als zijzelf.

  2. Remco425

   Het zegt ook niets. Milik zou ook niet weggaan en met Sneijder werd er zelfs Champagne gedronken op zijn aanblijven. Een week later waren ze weg. Waanzinnige bedragen vind ik geen excuus. Blijven is blijven. Ik wacht tot 31 augustus met juichen.

  3. De Nees

   Remco425 geeft precies het juiste antwoord. Genoeg voorbeelden geweest van vandaag 100% blijven, volgende dag weg. Die uitspraken zeggen helemaal niets.

 8. AFCA my World

  Hopelijk is dit de waarheid,dan zie ik hem graag blijven,helemaal zeker ben ik er niet van,bovendien vond ik hem de laatse tijd wat minder spelen maar was dat een vermoeidheid van een lang en zwaar seizoen ! Hoopvol op hem gericht met weer eens De Schaal in de handen ! ⚽️

 9. Mijn Club

  Weer goed nieuws (voor wat het waard is natuurlijk). Veltman tekent bij, wat ik persoonlijk toejuich. Klaassen deed dat vorig jaar, hij verdiende een transfer en bovendien stond zijn opvolging al klaar.
  Hopelijk gaat het een trand (trent, trant??) worden dat er meer spelers tot hun 25e of 26e bij Ajax blijven, zodat er meer ervaring en stabiliteit in het elftal komt. Alleen als de opvolging beter of gelijkwaardig is, dan pas verkopen. Mocht er interesse zijn voor onze talentvolle spelers (de Ligt, Sanchez, vd Beek, Dolberg e.a.), dan alleen tegen exorbitant hoge verkoopprijzen! Je hebt er niks aan om een groot talent voor 15 mln te verkopen. Dat is voor de Engelse en andere grote clubs een habbekrats. Daarnaast altijd voor zorgen dat spelers nog minimaal een tweejarig contract hebben. Tussentijds contracten verlengen dus. Eénjarige contracten zorgt voor veel onrust en speculatie.

 10. JohnDoe77

  Dat heeft Dolberg vanaf het eerste moment steeds gezegd. Jammer dat er steeds geruchten blijven komen!

 11. Jimmy1971

  Dolberg had inderdaad bij Ajax al vermoeidheidsklachten , hij weet zelf als geen ander dat hij Ajax nog lang niet ontgroeit is en kan nu leren van en Bergkamp en Huntelaar !!
  Welke talenten in Europa kunnen dat nou zeggen ?!
  Dat is de kracht van de Ajaxopleiding !!
  Er kan een jeugdtrainer rondlopen die 10x beter is als Bergkamp maar een potentiele spits wil alleen maar leren van een ‘Bergkamp’ of van een ‘Huntelaar ‘ , goede zaak !

 12. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

  Meestal als er geen reden is om weg te gaan vertrekken ze binnen een maand. Een bestuur dat zegt achter de trainer te staan ontslaat de trainer nog hetzelfde weekend. Kortom, het is nog geen september.

 13. Huntie

  Teregt,als je weg gaat zit je toch op de bank kijk maar naar vincent jansen hij was heel goed bij az en toen ging ie na een jaar al naat toteham dom nu houd hij de bank daar warm dus dolberg blijf nog maar een paar jaar kan je nog flink knallen

  1. De Nees

   …waarom ‘nog een jaartje’? Zoveel hier die zo blij zijn dat Dolberg nog een jaartje wil blijven. Hij is pas 19 en 1 jr basis. Zo nadrukkelijk hoeft de jeugd Ajax niet als springplank te gebruiken. Met deze instelling mag ie van mij bankzitter zijn met Huntelaar in de basis.

Reageren is niet mogelijk.