Younes wint met Duitsland Confederations Cup

Amin Younes heeft met het nationale elftal van Duitsland de Confederations Cup gewonnen. De finale tegen Chili werd uiteindelijk met 1-0 gewonnen in het Krestovskij-stadion in St Petersburg. Younes bekeek de finale overigens vanaf de bank. In de duels met Kameroen (groepsfase) en Mexico (halve finale) was Younes wel van de partij. De aanvaller speelde die duels alleen in de slotfase mee en scoorde tegen Mexico de 4-1. Vanwege de deelname aan de Confederations Cup zal Younes zich later melden bij Ajax en reist hij deze week niet mee met de selectie naar het Oostenrijkse Zillertal. 

Bron: Ajax.nl

Related posts

48 Comments

  1. De seijs

    Hij zat bij de selectie. Maar meer ook niet. Ja 2x effe invallen. En 1x score de 4-1. Dus echt zijn kans pakken was er niet bij. Ook bij de Duitsers net niet.

    1. Charka53

      Dat maakt niets uit De seijs , hij heeft een prijs op zijn naam , dit is hetzelfde als Sneijder nog even mag invallen bij het Nederlands elftal om een cap .

      1. De seijs

        Prijs of geen prijs. Hij voetbalde niet. Enne dit was Duitsland B hè . En dan nog niet spelen. Met andere woorden hij is ook hier niet goed genoeg.

        1. KBouter

          Wat een negativiteit…gun die jongen nu gewoon eens dat hij die prijs gewonnen heeft!

        2. Remco425

          Dit Duitsland B heeft anders wel de A teams van alle continentale kampioenen verslagen, inclusief de Europees kampioen dus…

          1. De seijs

            Ja…….. en? wat heeft dat met de paar speel minuten van Younes temaken. Hij speelde immers niet. En dan hè Duitsland B. Geeft toch ook wel aan dat hij het in dit B team niet red. Kijk nogmaals ik gun deze jongen het beste, maar in de +/- 50 wedstrijden bij ajax heeft hij hooguit 10% goed gevoetbald. Is toch veel te weinig. Hij moet zeker 80% in het seizoen top zijn. En ik hoop dat wanneer hij blijft dat ook gaat halen Remco

          2. Remco425

            Ik gaf alleen aan dat dit B team gewoon ook een heel goed team is. Beter dan de meeste A teams.

    2. Jimmy1971

      2x invallen en 2x scoren , dus waarom altijd zo negatief ..
      Duitsland wint het toernooi met Portugal en Chili erbij , dan zijn het echt geen koekebakkers !
      En als Younes bij de eerste 11 van de A selectie van Duitsland een basisplaats zou hebben , dan had hij niet meer bij Ajax gespeeld ..

      1. De seijs

        Ja helemaal waar jimmy. Maar nu hebben we er ook niks aan. En natuurlijk gun ik hem het allerbeste. Iedereen die een ajax shirt draagt gun ik het allerbeste. Daarvoor zijn we ajacied ?

          1. Indojood

            Is altijd zo hier, Remco. Eerst grote bek opzetten en dan bijdraaien. Aandachtshoeren.

          2. De seijs

            Sorry Remco ik begrijp niet helemaal wat je bedoelt. Kan jij wat duidelijker zijn?

          3. Remco425

            Eerst iemand afzeiken en daarna zeggen dat hem het beste gunt. Tegenstrijdig.

          4. De seijs

            Ik zeik hem niet af. Ik vind hem als speler niet goed genoeg voor ajax. Maar als mens gun ik hem het allerbeste. Dat zijn 2 verschillende dingen. Dat is zoals ik over Younes denk. Vrij normaal toch.

        1. Litmanen

          Niu Seijs, nou weer een uurtje normaal doen. Je hebt iedereen weer op de kast, gefeliciteerd.

  2. AjaxJay070

    Voor Ajax is hij gewoon een topspeler en heeft heel veel dreiging. Zou zonde als hij nu weg gaat na een matig seizoen met uitzondering van EL duels

    1. paullus

      een topspeler die totaal geen oog heeft voor zijn medespelers
      dus laat het woordje top maar weg

      1. HURBIE

        Leuk voor hem
        Hoop dat dit zijn prestaties ten goede komt het komend seizoen

  3. AjaxJay070

    Voor Ajax is hij gewoon een topspeler en heeft heel veel dreiging. Zou zonde als hij nu weg gaat na een matig seizoen met uitzondering van EL duels. Mooie prestatie om uberhaupt al bij de Duitse selectie te zitten.

        1. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

          Wat hebben die andere selecties ermee te maken? Hij blijft reserve met bar weinig speeltijd bij de B-keus. Die uitverkiezing maakt hem geen betere voetballer. Het is leuk voor hem maar meer ook niet. Er zullen vast clubs zijn die zich op dit deel van zijn cv zullen blind staren. Kijk naar Ajax met Westermann. Voor mij is het nog steeds geen speler die standaard in de basis hoort te staan bij Ajax. Rendement is (nog) veel te laag.

          1. Remco425

            Die hebben ermee te maken dat deze B keus gewoon heel goede keus is. Beter dan de A keus van de meeste landen.

  4. -buitenkantje rechts-

    Gefeliciteerd Younes! Mooie ervaring die je mee neemt naar Ajax.

  5. afcadeluxe

    goed voor younes,goed voor ajax hij mag volgend seizoen vlammen en dan kan ajax hem verkopen voor een topprijs?

  6. Iedereen heeft een mening

    Leuk voor Younes, zijn maar weinig spelers die kunnen zeggen dat ze international zijn (geweest). Levert bij eventuele verkoop,toch een paar miljoen extra op. Younes, gefeliciteerd!

    1. Mijn Club

      Zo is het maar net, IHEMENING. En dan nog Duits international!
      Ik ben dan weliswaar nooit voor die Mannschaft, maar het geeft toch wel weer aan dat zij erg goed zijn. Het is een beetje hockey voetbal. Slim vrijlopen, veel dreiging, altijd naar voren. Goede passing en veel scorend vermogen. En altijd erg fit. Om verschrikkelijk jaloers op te zijn !
      Maar goed, hopelijk komt onze NL tijd ook weer over een paar jaar.
      Wat Youness betreft: HULDE, staat mooi op zijn CV dit. Trots op deze Ajacied !

      1. De Nees

        Die Duitser hebben 60 jr geleden al ontdekt hoe toernooien te winnen. Alles gericht op teamplayers met veel kracht en loopvermogen en alle punten die jij noemt Mijn Club. Om jaloers op te worden. Maar Cruijff’s en Maradonna’s zullen ze nooit voortbrengen.

        1. Mijn Club

          DE NEES: klopt ja, een sterk collectief is blijkbaar hun winnende formule. Maar technisch is het ook dik in orde. Je ziet bij hun nauwelijks tot geen ballen van de voeten springen.

          1. De Nees

            Alles is super functioneel: techniek, tactiek, simpele opdrachten aan spelers, 90 min lang doorrammen, nooit in paniek….et voilà het winnend recept. Loopt het allemaal een keer niet zo lekker, halen ze nog altijd de halve finale. ? Niet normaal die gasten.

      2. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

        Altijd naar voren? Met name tegen Chili gewoon counterrploeg a la PSV. Hoop niet datvAjax zo gaat voetballen. Winst is niet alles hoor.

      3. De Nees

        Ja idd, bij ‘naar voren’ heb ik bij die duitsers niet direct verfijnd voetbal voor ogen maar meer een stoomwals idee. ?

  7. Indojood

    Gefeliciteerd, Amin. Het zal nooit mijn favoriet worden maar hij is international bij de wereldkampioen en heeft op een groot toernooi gespeeld.

  8. Mr Ajax

    Hij zal er zeker niet slechter door worden. Laat hem nog maar een jaartje blijven bij ons aller Ajax!

  9. De Nees

    Bij Younes mis je toch die killerblik en een dikke peper in de reet. Bij ballen voor de voeten in de zestien komt meneer weer met een slap schotje binnenkant voet. Nee, dan een keiharde uithaal à la Neeskens!

  10. AFCA my World

    Waarschijnlijk komt hij nog 1x terug om zijn contract in te leveren en gedag te zeggen,die gaat terug naar Sein Heimat ! ⚽️

  11. Mijn Club

    Hopelijk gaat hij nog minimaal een jaartje met Ajax door. Ik vind het een fijne voetballer met diepgang, één die tenminste erg vaak zijn mannetje uit kan spelen. Hopelijk krijgt hij de traptechniek van Robben.

      1. Mijn Club

        Wellicht wel ja. Ik zie potentie en dreiging. Die dreiging zorgt er wel voor dat hij een paar verdedigers constant aan zich bindt. Daarnaast is het een behendige speler met snelheid die zeer gemakkelijk twee, drie man passeert. Als het een beetje mee gaat zitten, gaat hij ook nog meer scoren. Torres bij Atletico scoort volgens mij ook maar zelden en die is volgens de ‘kenners’ een topspits.

Comments are closed.