Keizer maakt deze week aanvoerder bekend: ‘Ik wil plezier zien op het veld’

Marcel Keizer blikt op Ajax.nl vooruit op het zesdaagse trainingskamp in het Oostenrijkse Zillertal. Het tripje wordt afgesloten met een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen. Keizer verwacht deze week ook bekend te maken wie er begint als aanvoerder.

Keizer staat te popelen om te beginnen: “Ik heb heel veel zin om met die jongens aan de slag te gaan. Een van de belangrijkste voorwaarden om goed te kunnen voetballen, is plezier hebben. Ik wil dat de jongens veel plezier hebben op het veld, daar moeten we als staf voor zorgen, met goede oefeningen en een goede opbouw. We zijn in opbouw. Dat betekent veel conditietraining, veel krachtoefeningen. Maar we kijken ook naar de speelwijze. Over drie weken moeten we er al staan, dan moet het tactisch ook goed zijn. Deze dagen gaan we dus ook werken aan techniek en balgevoel, zodat iedereen weer lekker in zijn ritme komt. Aan het eind van de week, als we tegen Werder Bremen spelen, wordt ook duidelijk wie begint als aanvoerder. Van daaruit kijken we verder.”

Overs de rolverdeling tussen de trainers: ,,We staan met zijn vieren voor de groep: Hennie, Aron, Dennis en ik. Met Hennie, Aron en keeperstrainer Carlo L’Ami zit ik op de bank bij wedstrijden. Er is geen sprake van eerste of tweede assistent. Ik hoop constant op een open discussie met als doel het team en de spelers beter te maken.”

Related posts

83 Comments

    1. Geroldkohlen

      als de selectie nu blijft zoals het is dan denk ik ook Ziyech, een andere mogelijkheid is natuurlijk Hunter.

      1. SPHAFCA

        Moet ie wel altijd in de basis staan, aanvoerder op de bank is een beetje raar haha.

        1. Geroldkohlen

          klopt maar Hunter gaat alles spelen als dolberg nog gaat vertrekken, al hoop ik van niet natuurlijk.

      2. koote207

        Ben het met beide opties eens, denk alleen dat de hunter vaak gewisseld gaat worden

    2. Toppertje

      Inderdaad Ziyech. Zou de volgende stap in zijn ontwikkelingen moeten worden waar ook het team profijt van heeft. Als aanvoerder kan hij zich niet meer verstoppen en zal voorop moeten gaan. Dat kan je doen bij spelers die de laatste stap moeten maken. Schöne zit aan zijn top en kan dat dus niet. Dolberg moet eerst nog een stap in zijn spel zetten voordat hij aanvoerder kan worden en dat geldt ook voor vd Beek. De rest is ongeschikt omdat ze nog niet aan deze stap toe zijn of onvoldoende het Nederlands machtig zijn voor deze rol.

      1. ief

        jep. is geen leider. zit t tegen of zit er iets scheef dan kan hij raar gaan doen. zal joel wel worden astie blijft, maar shone zou t logisch zijn. maar die speelt niet alles.. dan maar net als de f’jes elke week een ander haha

  1. nick-afca95

    Ik neem aan dat Ziyech aanvoerder word. Misschien Viergever of Schöne mits ze in de basis beginnen.

    1. Bakkie

      Schone zal minder gaan spelen komend seizoen, dus die wordt het niet. Viergever gaat wel veel spelen, maar vind ik geen type aanvoerder. Ik denk dus ook dat Ziyech de aangewezen persoon is.

  2. Marc Overdwars

    Ik wil vanuit mijn nieuwe stoeltje met veel plezier ook plezier zien op het veld én goed voetbal én 3 punten.

  3. Marc Overdwars

    Ziyech moet je balangrijk maken, daar is hij gevoelig voor dus hij aanvoerder.
    Nu hij al genoemt is móet je hem bijna wel aanvoerder maken want anders is deze gevoelige vriend weer op zijn tenen getrapt en komt ie niet meer opdagen tot ze naar hem toe komen voor een gesprek dat hij wel aanvoerder mag zijn…..

    1. Ajax1958

      Ik hou het op veltman, als hij die aanvoerdersband heeft zal hij nog meer van die schitterende crosspasses gaan geven.

  4. dickst14

    Ziyech lijkt mij ook. Hij heeft een jaar kunnen wennen bij Ajax en kan nu de volgende stap maken. Van Schone en Huntelaar denk ik dat ze niet alles zullen spelen.

  5. Basisspeler

    Geen moeilijke keus. De man die zowel binnen als buiten het veld onmisbaar is, de grondlegger is van het Ajaxspel en succes, de man met de fluwelen crosspass.

    Veltman

  6. Mijn Club

    Youness?! De enige speler van Ajax die weet hoe het is om een prijs te pakken. Werkt aanstekelijk!

  7. Mijn Club

    Nu serieus: Hakim, lijkt me het meest logisch. Denk dat hij volgend jaar zal vertrekken, en met die aanvoerdersband brengt hij nog veel meer op. 50 mln plus :))

  8. Mijn Club

    Overigens maak ik me wel een beetje zorgen om onze huidige selectie (minus Tete en Dijks). Ik ben van mening dat het elftal veel te jong is. Talentvol ja, maar geen enkel talentvolle selectie wordt waar ook ter wereld landskampioen of pakt andere prijzen. Dat is enkel voorbehouden aan de selecties met veel ervaring. Dus … wellicht leuk voetbal dit jaar, maar 99% zeker zonder prijzen. Hier durf ik best wel wat om te verwedden (helaas).

  9. Prinsengracht

    Volgens mij begrijpen velen de tekst van dit topic niet. Er staat dat Keizer de aanvoerder gaat aanwijzen. Niet dat supporters dat moeten doen. Gewoon even afwachten.

    1. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

      Sinds wanneer heeft de trainer iets te zeggen? Moet niet gekker worden. De supporters zijn in the lead. Onana als aanvoerder, basta.

    2. Indojood

      Wij mogen toch gewoon zeggen wie onze voorkeur heeft. Wat een zeurpietjes zitten er tegenwoordig op het forum.

      1. Indojood

        Ach, zo zijn er nog wel meer. Als je je favoriete basiself hier vermeldt, komt er altijd zo’n pipo die roept dat je dat niet moet doen omdat jij niet de trainer bent.?

        1. De Nees

          Ja en voor het laatste nieuws gaan ze ook standaard naar de officiele ajaxsite. ?

        2. Widi

          Ik vind het ook gezeur hoor dat namen noemen. Ik zie wel wie er door de trainer wordt aangewezen.

          1. Indojood

            Dan kan je net zo goed stoppen met het geven van je mening. Ik zie wel wie er opgesteld wordt, ik zie wel er verkocht en gekocht wordt, ik zie wel of ze winnen vandaag, etc.

            Ik denk dat een site als deze bestaat bij de gratie van onze meningen over Ajax.

      2. De Nees

        Is Ajax publiek niet altijd super kritisch en overal een mening op? Dat moet de beslissers bij Ajax scherp houden, de lat hoog houden en niet lopen aankloten. Wij zijn geen zielig 010 publiek dat hun ellende gezapig accepteert en alleen maar hoopt op ooit weer goede tijden.

        1. Widi

          Misplaatst. Ik hoop voor je dat je niet echt denkt dat je invloed hebt. En het enige wat ons scheidt van 010 supporters is dat wij voor een veel betere club zijn. Verder zijn we als supporters net zo machteloos als zij. Ook weer typisch Nederlands en best irritant: niet aflatende zelfoverschatting.

        2. De Nees

          Tuurlijk heb je als individu geen invloed Einstein dat heb je goed gezien, maar alle beetjes helpen, kranten, tv, supportersgeluiden dus ook een forum. Ik heb heus geen overschatting, maar jouw gerelativeer is eerder misplaatst, iedereen is beïnvloedbaar want het zijn soms net gewone mensen, die beleidsmakers en die willen heus weten wat er speelt qua opinies. Of denk je dat ze hun info alleen halen uit de zangkoren in het stadion?

    3. KBouter

      Als we hier niet meer mogen reageren, kunnen we beter dit forum sluiten toch?

      Dat wil je?

        1. -buitenkantje rechts-

          Sommigen zou ik wel even een tijdje een spreekverbod willen geven..
          ??

      1. Widi

        We hoeven niet altijd overal onze mening over te geven. Naar kantje van Nederlanders.

        1. KBouter

          Widi…110% helemaal mee eens, ook ik vind dat een slechte eigenschap van Nederlanders.

          Maar dat geld Absoluut niét voor een forum…een forum leeft van zoveel mogelijk hits op een post!!

          Hier discussiëren we juist over elkaars meningen!

          1. Indojood

            Inderdaad, als je je mening niet wilt geven, dan reageer je toch gewoon niet.

          2. Indojood

            Ik vind dat juist wel een goede eigenschap. Waar ik vandaan kom word je geacht je bek te houden en je te conformeren naar op religie gebaseerde normen en waarden. Wees blij dat je je mening mag geven, ook al kan dat af en toe vervelend zijn. Je hebt dan ook nog de keuze om er niets mee te doen, met die mening.

          3. KBouter

            Klopt, maar soms is het ook wel eens wenselijk om iets niet te zeggen waarmee je bv anderen doelbewust mee kunt kwetsen.

            Maar je eigen mening móet je kunnen zeggen, het is hier tenslotte geen Noord Korea.

          4. Litmanen

            Eens KBouter, bovendien denk ik dat Keizer het best even kan wachten tot de transferperiode voorbij is.
            Overmars zegt dat de topspelers alleen voor topbedragen weg mogen, maar als ik zie wat ze voor dat wrakhout in 010 betalen, dan mogen we onze adem nog ff inhouden.

          5. Widi

            Het recht op je mening geven moet geen vrijbrief zijn om altijd en overal die mening uit te braken. Er is ook nog zelfbeheersing en bescheidenheid. Verder lees ik de gekste namen die aanvoerder moeten worden. Onzin gewoon. Terwijl gewoon de trainer beslist. En terwijl in het topic zelf al staat hoe het zal zijn. Veltman zal BEGINNEN als aanvoerder. En alleen als hij verkocht wordt, zal een andere aanvoerder worden aangewezen.

          6. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

            Opvallend toch. De beste techtsback van Nederland kan niet in het buitenland aan de bak. Zijn mindere krijgt naar alle waarschijnlijkheid een contract in een van de mooie buitenlandse competities. Nu maar hopen dat Veltman niet denkt: ik ga tikkie terug en tikkie breed doen want dan krijg ik ook een transfer. Gewoon komend seizoen drie prachtige cross passes op de stropdas van Kluivert. Oh ja, wat Keizer er van vindt is totaal onbelangrijk, het gaat om de mening van de supporters. Dat daar niet naar geluisterd wordt is de gewoonste zaak van de wereld. Dus jongens/meisjes/neutralen blijf je mening geven, het liefst ongezouten.

          7. Widi

            Je bent echt dwalende de laatste tijd. Je komt niet meer toe aan goede inhoudelijke bijdragen. Je beperkt je tot commentaren om sommige anderen hier te prikkelen. Jammer. Je inhoudelijke bijdragen bevielen mij goed. Toen ik net lid was van dit forum, vielen die meteen op. Naar mijn mening heb je al dat andere gedoe niet nodig. Maar goed……

          8. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

            Jezus Widi, er zijn geen vrijwel geen onderwerpen van belang. Allemaal geruchten etc. Heb je een hersenspoeling gehad of zo. Jij bent met de dwaling begonnen door constantvte verkondigen hoe goed het TH is en consorten. Dan ben je in mijn ogen pas echt dwalende. Ik zou zeggen, laat mijn bijdragen links liggen als ze niet bevallen.

          9. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

            Of nam je mijn bijdrage over Veltman serieus. Ik hoop het toch van niet.

          10. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

            Je zit momenteel aardig een een reactie modus. Maandelijkse periode?

          11. Widi

            Ik wilde bepaalde dingen al wat langer zeggen. Ik deed dat niet omdat bepaalde lieden dat juist graag willen. Maar nu ken je mijn standpunt.

          12. Widi

            De gemiddelde dominee relativeert niet. Deden ze dat maar wat meer. Geestelijken in het algemeen. Scheelt een hoop oorlog. Blijf jij dan maar genieten van al die zinloze vetes. En blijf maar lekker moord en brand schreeuwen over aankopen en vertrekkende spelers. Ik hou het cool. En het resultaat is hetzelfde. Je zou trouwens altijd AB in je nick zetten. Vergeten bij deze?

          13. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

            AB ….. Ajax Barcelona?? Of denk je dat ik De Nees ben??? Moet niet gekker worden dan met je. Als dat zo is ben jij echt de dwalende.

  10. Johan

    Ik mag die Keizer nu al! Plezier en de lijn van afgelopen seizoen voortzetten,
    gaan we nog veel plezier aan beleven!

  11. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

    Voortaan standaard bijdragen als: maar afwachten wat Ajax doet of Keizer zal het wel het beste weten of het zal wel het beste zijn geweest voor Ajax of het TH heeft als enige de juiste kennis of de directie zit er niet voor niets.

    1. De Nees

      Zij zijn wel voetballer geweest he, dan zullen ze het wel weten. En worden er ook nog voor betaald! ja dan is het helemaal euhh…..

    1. -buitenkantje rechts-

      Wij hebben het toch niet voor het zeggen.. laat de trainer het maar bepalen.

  12. AFCA my World

    Ik verwacht dat het sjeune gaat worden,of viergever, Ziyech lijkt me niet die moet je vrij laten spelen dan heb je het meeste rendement van hem. De rest lijkt me te jong , jammer dat Sanchez en Onana geen hollanders (lees geen nederlands spreken) zijn anders hadden zij het kunnen doen ! ⚽️

Comments are closed.