Selectie voor trainingskamp Oostenrijk, Tete en Dijks ontbreken

Trainer Marcel Keizer heeft zijn selectie bekendgemaakt voor het trainingskamp in Oostenrijk waar de Ajacieden vanaf maandag verblijven. Kenny Tete en Mitchell Dijks ontbreken in de selectie en de verwachting is dat beide spelers binnenkort vertrekken bij Ajax. Amin Younes en Andre Onana melden zich pas later bij de club vanwege hun deelname aan de Confederations Cup. Stan van Bladeren, Mauro Savastano, Leon Bergsma, Damil Dankerlui en Noussair Mazraoui krijgen van Keizer de kans om zich te laten zien in Oostenrijk. Zaterdag spelen de Ajacieden vanaf 16:00 uur een oefenduel met Werder Bremen. De eerste oefenwedstrijd in deze voorbereiding is live te zien op Ziggo Sport.

Selectie:
Benjamin van Leer
Norbert Alblas
Joël Veltman
Matthijs de Ligt
Davinson Sánchez
Daley Sinkgraven
Nick Viergever
Jairo Riedewald
Deyovaisio Zeefuik
Donny van de Beek
Hakim Ziyech
Carel Eiting
Lasse Schöne
Frenkie de Jong
Abdelhak Nouri
David Neres
Klaas Jan Huntelaar
Mateo Cassierra
Kasper Dolberg
Justin Kluivert
Stan van Bladeren
Mauro Savastano
Leon Bergsma
Damil Dankerlui
Noussair Mazraoui

Bron: Ajax.nl

Related posts

58 Comments

 1. Widi

  Zo. Nu hoeft niemand meer te hopen op Dijks. Duidelijk? Van al die jongen die een kans krijgen om zich te laten zien, gaat niemand het redden. Selectievulling.

  1. De Nees

   Dus uit dit rijtje heeft 7-8 spelers europese ervaring of enigszins aan geproefd? Ik krijg alweer flashbacks van voorgaande jaren. We weten onderhand hoe dit gaat aflopen Widi: d’r komen geen of te laat noemenswaardige versterkingen, jeugd gaat het meeste opvullen. Ik kan me een quote herinneren: Als je opnieuw begint beginnen al je problemen ook opnieuw.

   1. Widi

    Ik denk er anders over. Ik denk dat Onana, Sanchez, De Ligt, Viergever en Sinkgraven sowieso blijven. Heb je alleen een rechtback nodig. Op het middenveld blijven Ziyech en Schöne. Daarnaast hebben we Nouri, van de Beek, de Jong en Eiting. In de aanval in elk geval Huntelaar, Kluivert en Neres. En waarschijnlijk ook wel Dolberg. Misschien nog Younes. Eindelijk kunnen onze talenten meer gaan spelen. Ze zijn er klaar voor. Vertrekt er nog iemand, zal er iemand voor komen als dat nodig is. Vertrokken zijn of vertrekken zullen Traoré en Klaassen uit de basis. Verder niemand. Bijna niemand vond Traoré wat. En op Klaassen was hier ook enorm veel commentaar. Ik krijg steeds meer het idee dat veel supporters graag wat te zeiken hebben. En dat het zenuwenlijers zijn. Ik heb alle vertrouwen in de spelers, de staf en het “bestuur”. Geen paniek!!

    1. Iamsterdam2015

     Voor 90% eens Widi, zit inderdaad wat in echter is het nog geen 31 aug. Stel… ik zeg stel, Dolberg en younes vertrekken alsnog. Dan wil je daar natuurlijk vervanging voor hebben en het liefst met iets meer CL/EL ervaring dan de gemiddelde speler. Maar over enkele weken begint de voorronden al van de CL. Zijn ze er dan al en als ze er al zijn kunnen ze niet zomaar 1 2 3 meedoen maar moeten dan weer wennen. Met als gevolg dat je dan op het moment van de voorronden te kort komt. De tijd is zo kort dus het is ( wat mij betreft echt geen paniek maar meer zorg) noodzakelijk dat je zsm je selectie rond hebt. Maar ja…..daar heb je dan ook weer geen controle over.

     1. Widi

      Als Dolberg toch zou vertrekken, is er Huntelaar. En Sierhuis en Cassierra achter de hand. We hebben gewoon al veel goede spelers.

    2. Emilio4Ajax

     Laten we hopen dat je dr niet ver naast zit Widi… Heb me ook steeds weer verbaasd over hoe men over Klaassen, Traoré en Younes dacht… Overigens denk ik wel dat Younes naar Schalke gaat…☀️??

    3. Litmanen

     Widi, ik denk dat je gelijk hebt en dat we mogen hopen dat als er toch nog sterkmakers vertrekken er een lijstje ligt van spelers due gehaald kunnen worden.
     Ik hoop persoonlijk op de doorbraak van De Jong die misschien langzaam samen met Schone op 6 kan gaan spelen. Schone zeker niet afschrijven, want hij is nog veel te belangrijk.

   2. De Nees

    Dat zijn ze toch juist niet Widi….zenuwlijers. Hoe moeizaam zijn de europese campagnes niet geweest afgelopen jaren, de analyse achteraf was toch vaak, onwennig, overlopen worden, te licht nog, onervaren e.d. En Sinkgraven europees? niet overtuigend hoor. Younes behoorlijk zwak in spelvoortzetting ondanks die paar doelpunten. Kluivertje pas 17 he?, we verwachten wel veel van hem. Nouri, Jong, Enting zijn europees nooit getest. Beek in uitwedstrijden was echt wel uit een ander vaatje tappen. Deze namen en nog een paar kun je inwisselen met de doorgestroomde jeugd afgelopen jaren, de uitwerking bleek toch vaak hetzelfde. Thuis krijgt het elftal vleugels door het publiek, maar de uitwedstrijden waren toch van een bedenkelijk niveau. Het is niet zozeer paniek Widi, ik ben alleen bang dat we hetzelfde tegemoet gaan wat we al zo vaak hebben gezien. Het is vooral weer te veel hoop en te weinig verwachting.

    1. Widi

     Er komen nu jongens aan die ik al jaren zie spelen. Die zie ik liever dan een paar aankopen. Ik verwacht leuk voetbal en toch ook een landskampioenschap. CL hangt toch ook af van de loting. Ik vind dat mensen die nu al moord en brand schreeuwen wel degelijk zenuwenlijers zijn. Maar dat is mijn mening.

     1. Emilio4Ajax

      Komt nog bij dat een onderdeel van de gedachten van Cruijff altijd ging om het voetballen. Gaat niet altijd om winnen, maar op de manier waarop en die is veel vaak veel belangrijker dan winnen…☀️??

    2. De Nees

     Ik twijfel niet zozeer aan de potentie van de jeugd, ik twijfel aan de weerbaarheid nu in de zware wedstrijden. We gaan het zien.

 2. dickst14

  Helaas is er geen tijd om te experimenteren. Dus gelijk maar met de beoogde basis starten. Maar 4 oefenwedstrijden dacht ik voordat de voorronde CL gespeeld wordt.

  1. De Nees

   Ajax stroomt 3e voorronde binnen Dickst, mogelijke tegenstanders FC FCSB (voorheen Steaua Boekarest), Young Boys, Nice, Istanbul Basaksehir, PAOK Saloniki. Loting 14 juli, eerste wedstrijd 25/26 juli.

     1. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

      Zoals ik ook heb geschreven: als het om Ajax gaat ….. 100% waar. Vak 421 eens een keer. De lange zijde.

     2. Widi

      Of teletekst……ik weet niet meer wat ik moet geloven. Ik vond het echt bizar om te verkondigen dat je in Namibië zat, met alle details die je gaf, terwijl je daar niet was. Ik vraag me al een dag af wat iemand bezielt om dat te doen. Ik had je anders ingeschat.

     3. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

      Wat maak je je druk om niks zeg. Ongelooflijk, had jou toch slimmer ingeschat. Dat je daar überhaupt tijd aan verspilt om over na te denken. Gaat echt helemaal nergens over. En de details waren overigens wel uit eigen ervaring maar dan een jaar of 5 geleden. Blijkbaar voor jou nodig om te weten. Of trouwens iemand er wel of geen geloof aan hecht of ik in het stadion zit boeit mij ook echt niet.

     4. De Nees

      Haha ja dat gaat een running gig voor je worden AB. Maar al zat iemand zogenaamd op een olifantsrug, terwijl hij in werkelijkheid op costa del balkon zat… Ik kan er voor een keer wel om lachen. Iemands voetbalvisie is belangrijker, dat zit bij AB meestal wel goed. ?

     5. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

      Geen probleem hoor. Wie de bal kaatst he ….. Ik vind het altijd wel apart hoeveel waarde er aan uitingen op het internet wordt gegeven zonder dat men zelf iets van de bron of wat ook weet. Mooiste opmerkingen zijn altijd: Ja, maar het stond op facebook hoor, dus het is echt waar. Dit forum is net zoiets.

 3. Iedereen heeft een mening

  Tete en Dijks vertrekken. Daar hoeven we dus geen tijd en energie meer in te steken. Veel succes bij jullie nieuwe club (waar dat ook mag zijn).

 4. Iedereen heeft een mening

  Las net een hele mooie opmerking van Ancelotti: ” In een perfecte wereld praten zaakwaarnemers niet “. Hoe duidelijker kan je het omschrijven. ??????

 5. swa

  Waarom doet Ajax nog zaken met die pizza vretende papzak. Hij maakt jonge spelers zoals Tete helemaal gek.

  1. Charka53

   Als een trainer het niet in je ziet zitten mag hij toch zijn zakenwaarnemer inschakelen.

 6. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

  Veltman dus niet serieus in beeld bij een club. Ook niet bij de Boer dus. Dat voor de beste rechtsback van Ajax. Toch teleurstellend.

  1. Bakkie

   De Boer richt zijn pijlen nu ook op Tete, heel vreemd omdat iedereen toch weet dat Veltman veel beter is?

 7. koote207

  Euh, is dat niet vreemd om op zo’n manier transfers aan te kondigen?

  1. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

   Klaas Jan heeft een crosspass om van te smullen. Zo de kruising in.

 8. LeroyT

  Als tete volgend jaar bij Lyon speelt dan is hij sowieso nr 1 in oranje!!

  1. RonJ64

   Belachelijk dat de heren klojos m niet binnenhouden, stuk beter dan Veltman

  2. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

   Als Tete uberhaupt ergens anders basis speelt in hij nr 1 in Oranje.

 9. RonJ64

  Zullen we na deze twee Stoppen met verkopen??, Genoeg !, eerst versterking erbij voor je Europa en weer begint met de Competitie.

 10. -buitenkantje rechts-

  Mooie lijst met namen.. begint te kriebelen! Veel JongAjax spelers oals verwacht. De nadruk gast liggen op doorstroming, niet op dure aankopen.
  ?⚽️

  1. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

   Heb alleen dezelfde vrees als Widi bij de laatste 5 namen. Vrees sowieso voor de doorstroming na de lichting Kluivert, Nouri etc.

 11. KBouter

  We kunnen zeiken wat we willen, maar als Tete zelf graag de stap maakt…kunnen we Ajax we de schuld gaan geven!

  Dat Tete onder Bosz geen kans kreeg oké, maar nu nieuwe ronde..nieuwe trainer en nieuwe kansen..en als Tete die zelf niet wil pakken houd het op.

  1. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

   Tete krijgt van Ajax die kans überhaupt niet meer (sinds lange tijd overigens al). Afscheid is lang geleden al genomen.

 12. AFCA my World

  De “selectievulling” zullen zich graag laten zien,bovendien zullen ze ook gedurende het seizoen hun kansen krijgen als de wedstrijd het toelaat,daarbij kent Keizer deze jongens al,dus dat geeft ze ook een voorsprong,toch zou ik graag nog wat versterkingen zien komen ! We zullen het nodig hebben bij het drukke seizoen wat ons te wachten staat ! ⚽️

  1. Widi

   Wat wil je echt? Als er versterkingen komen, gaan de jongens die ik selectievulling zeker niet spelen. Wil je ze spelen of wil je versterkingen? Ik wil geen van beide.

 13. JohnDoe77

  Wordt een mooi seizoen! Hopelijk het jaar van de definitieve doorbraak van Neres en heeeel misschien Cassiera?

 14. Iedereen heeft een mening

  Ajax schijnt een nieuwe “veteraan” op het oog te hebben. Sjaak Swart sluit deze week aan in het trainingskamp. ????

 15. Indojood

  Waar gaan jullie heen op vakantie? Ik heb Namibië voorbij zien komen. Ik ga zelf pas in oktober.

 16. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

  Goh, Ajax heeft een 11 jarige keeper gehaald. Gaat goed met mijn cluppie. Not.

Comments are closed.