There are no ads, please add some


Zaakwaarnemer Dolberg: ‘AS Roma zou prachtig zijn’

Kasper Dolberg heeft onlangs de wens uitgesproken om nog zeker een jaar bij Ajax te blijven maar als er een club als AS Roma aan de deur zou kloppen dan kunnen de zaken plots veranderen, zo laat zaakwaarnemer Jens Steffensen weten. De 19-jarige aanvaller van Ajax kan volgend zijn zaakwaarnemer moeilijk ‘nee’ zeggen tegen de Romeinen.

‘Voor Kasper zou Roma natuurlijk fantastisch zijn en de Serie A is een competitie met veel weerstand. Op dit moment speelt er niks en heeft hij aangegeven nog zeker een jaar bij Ajax te willen blijven, maar het hangt af van de aanbiedingen. Hij zou het moeilijk vinden om ‘nee’ te zeggen tegen een grote club als Roma’. Bij Ajax heeft Dolberg nog een contract tot medio 2021. Eerder waren Borussia Dortmund, Manchester United en Everton in de markt voor de Deense spits.

Bron: AD

Gerelateerde posts

92 reacties

  1. De seijs

   Kan het niet geloven. Dat hij daar heen zou willen. Nou ben in ieder geval blij dat Overmars Hunterlaar alvast heeft weten te strikken.

   1. BobbyHaarms

    Nou het is pas raar als je je bedenkt dat Kasper uitmuntende wedstrijden heeft afgewisseld met wedstrijden dat hij volledig onzichtbaar was, zie bijvoorbeeld de UEFA cup finale.

    Een speler van zijn leeftijd kan beter naar een Davy Klaassen kijken hoe het hoort. Heeft nu nog niks bij een andere club te zoeken, ondanks zijn klasse. Lekker 2 jaar rijpen (minstens), tenzij hij liever bakken met geld vangt terwijl zijn kont eelt kweekt.

    En die zaakwaarnemer kan beter even zijn muil houden, 1 rioolrat is al erg genoeg.

     1. Toppertje

      Vooral prachtig voor de zaakwaarnemer. Kasper zou naar hoger moeten streven door te beginnen verder te leren bij Ajax.

     2. BobbyHaarms

      Lijkt me geen domme jongen Hurbie, dus in dat opzicht zit het wel goed….lijkt het. We moeten niet alles klakkeloos aannemen wat in de pers verschijnt, maar mocht Dolberg hier eventueel oren naar hebben: dom, oliedom. Voor een hoop spelers is het toch best moeilijk om “nee” te zeggen tegen een verviervoudiging van het salaris. Ik hou persoonlijk best wel van mijn werk, maar met zulke bedragen word zelfs ik als een nat vloeitje ?

     3. AjaxKat

      Hmmm hoe ik het lees is dit helemaal de gedachte van de zaakwaarnemer. Snap niet dat het AD zo’n flapdrol een podium geeft om zulke domme uitspraken te doen.

     4. Remco425

      Natuurlijk, maar bij Ajax krijgt hij ook geen fooitje. Verschil denk ik met jouw salaris. Maar goed, er speelt niets dus ik snap ook niet waarom deze zaakwaarnemer het over AS Roma heeft…

     5. BobbyHaarms

      Ook mijn salaris verviervoudigen en de kans is groot dat ik onmiddellijk foetsie ben hoor Remco ? Maar of er niks speelt weet je nooit, tot 1 september moet je gewoon met alles rekening houden.

     6. Remco425

      Jawel Bobby, maar dat is nog steeds heel anders. Zij kunnen nú al heel luxe leven, jij niet.

     7. BobbyHaarms

      Zeker weten. Maar hoeveel je ook verdient, je gaat eraan wennen en dan is het voor sommige mensen nooit genoeg (zeg maar gerust hebzucht). Ook ik zou mijn handen op zeker dichtknijpen als ik Ajacied was en zo’n bak met geld zou verdienen.

    1. Widi

     We weten niet of het is wat Kasper wil. Maar als het waar is, heb ik me in Kasper vergist. Ik dacht dat juist hij wel slim genoeg is om in te zien dat nog twee jaar Ajax voor hem het beste is.

     1. BobbyHaarms

      Dat leek mij dus ook Widi. Maar je kan aan iemands hoofd niet altijd zien wat er in dat koppie omgaat .

      Vooralsnog ga ik er vanuit dat Kasper wijs genoeg is om bij Ajax te blijven, maar op 1 september kunnen we pas opgelucht adem halen wat de spelers betreft. Ik sta nergens meer van te kijken. De ene dag zeggen ze met droge ogen Ajax trouw te blijven, en de dag erna zeggen ze dat ze deze kans niet kunnen laten lopen.

     2. Litmanen

      Ja Bobby, ik schreef het gisteren al, Ajax zal niet voor het eerst op het laatste moment verrast worden.
      Eigenlijk een zieke wereld, die voetballerij.

    2. Mijn Club

     BOBBY: Helemaal gelijk heb je. Je hebt als Eredivisie voetballer toch zeker 4-5 jaar nodig om op het niveau te komen dat ze het buitenland willen zien. Op je 20-21 hebben veruit de meesten dat nog niet. Zie bijv Fischer en noem ze allemaal maar op. Ook Kasper is duidelijk nog veel te wisselvallig. Hij doet er goed aan nog minimaal drie jaar in NL te blijven. Dan kun je een mooie overstap maken en is de kans op het warm houden van de bank een stuk kleiner. Neem een voorbeeld aan Klaassen (en Veltman wellicht dadelijk).

     1. BobbyHaarms

      Inderdaad Mijn Club, en de voorbeelden daarvan zijn echt legio. Ze denken bijna allemaal dat ze de uitzondering op de regel zijn en dat hun “natuurlijk” wel voor vast in de basis komen te staan.

      Stel je toch eens voor dat Koeman onverhoopt vertrekt naar bijvoorbeeld Barcelona…wie zegt dat Klaassen dan nog een basisplaats heeft of behoudt? In het voetbal is gewoon niks zeker..

    3. Thomas

     Het beste voor Dolberg zou zijn als hij nog 3 jaar bij Ajax blijft en dan daarna voor Barcelona verruilen wanneer Suarez misschien terugkeert naar Ajax.

  1. HURBIE

   Wat bezielt die gasten toch
   Een redelijk seizoen spelen en meteen denken dat je Ronaldo bent
   WAKE UP

   1. Bakkie

    Die gasten? Laat Dolberg erbuiten alsjeblieft. Die zaakwaarnemer loopt te ijlen

 1. Charka53

  Waarom weg ? met alle respect hoor hij is een enorm talent maar om nu al naar Italie te gaan slaat nergens op zoveel heeft hij nog niet laten zien of is het om de zakken te vullen van zijn zakenwaarnemer.

  1. Widi

   Er zou een vaste standaard vergoeding moeten zijn voor een zaakwaarnemer per transfer. Het maakt dan niet uit naar welke club je gaat. In elk geval is dan de prikkel voor zaakwaarnemers weg om te kiezen voor clubs die goed zijn voor de zaakwaarnemer maar niet voor de speler.

   1. Litmanen

    Widi, vroeger was dat zo, maar tegenwoordig is zo’n zaakwaarnemer ook meteen miljonair bij een deal.

   2. Remco425

    Sterker, ik vind dat zaakwaarnemers helemaal niet betaald horen te worden bij een transfer. Gewoon betaald worden door de speler dmv een maandelijks bedrag.

 2. Jari10

  Wat een gelul. Ik blijf maar als er een goed aanbod komt ben ik weg. Zaakwaarnemer zet hem gewoon in de etalage. Weer een zakkenvuller die niet gaat voor de ontwikkeling en langere termijn voor zijn speler.

 3. JohnDoe77

  Volgens mij is dit meer gepraat van de zaakwaarnermer om zichzelf in de kijker te zetten. Dolberg is volgens mij nuchter genoeg om te beseffen dat hij een jaar, wellicht twee bij Ajax als basisspeler en topscorer nodig heeft om echt aan de volgende stap toe te zijn.

  1. dickst14

   Lijkt mij ook. Trouwens is Roma groter dan Ajax? Hoeveel europacups hebben ze? Hoeveel toeschouwers trekken ze? Als Dolberg zijnde zou ik nooit naar Italie gaan.

   1. nick-afca95

    Hoeveel hoger staat italie op de coefficientielijst? Hoeveel groter clubs spelen er in Italie die meer weerstand bieden (bijv. Juventus)? Hoeveel hoger is het salaris in Italie? Sorry maar ik denk toch echt dat een club uit Italie veel interesanter is als Ajax voor een speler.

    1. Bakkie

     Deze overschatting van de Eredivisie zie je helaas vaak op dit forum, nick-afca95…

    2. Litmanen

     Onzin, buiten Juventus stelt het voetbal daar niets voor. Alleen hebben ze daar meer geld.
     In Europa liggen buiten Juventus alle clubs er vrij snel uit. Als je tenminste de vergelijking trekt met Spanje, Engeland en Duitsland.

     1. Prinsengracht

      Napoli en AS Roma zijn niet verkeerd. Daar kan Ajax zomaar van verliezen. En de ploegen uit Milaan kunnen altijd weer opstaan. En dan win je er ook niet meer van. Je draaft dus weer wat door Litmanen.

 4. david1984

  raar ik vind van niet maar zou nooit voor italie kiezen eeder voor spanje bv Barcelona of real madrid maar zeker geen roma nee kasper blijf nog maar lekker bij ajax is veel beter voor je en geef die zaak waarnemer maar een schop onder zijn klote de geldwolf

 5. Basisspeler

  Dit fragment komt uit een interview met een plaatselijk radiostation uit Rome. Verontrustend nieuws.

 6. ritchy

  als hij graag weg wil dan maar voor de hoofdprijs 90 miljoen plus 50 % bij door verkoop plus de helft van de totale sponsors inkomen van de club (Roma )

 7. Emilio4Ajax

  Hier begrijp ik dus de ballen van… Wat is verkeerd om tot je 22-23 bij Ajax te blijven en dan pas te cashen… Nee beter om op je 20ste weg te gaan en ergens op de bank terecht te komen met het gevolg…, einde carriere…???

 8. AFCA my World

  Het spel is alweer op de wagen om grote clubs te intresseren, de zaakwaarnemers zien hun spelers liefst elk jaar van club wisselen omdat ze daar veel aan verdienen,hopelijk laat Kasper zijn woorden gelden en blijft hij nog een jaar ! Maar ja voor veel geld gaan er mensen overstag, fingers crossed ! ⚽️

 9. Ronbo

  Is dit niet de zaakwaarnemer waarvan hij afscheid heeft genomen. Trouwens gewoon nog zeker 1 seizoen blijven en rijpen.

 10. Jimmy1971

  Ik vond de uitspraak dat hij nog 1 jaar bij Ajax wilde blijven al raar !!
  Hij is nog jong heeft een heel wisselend eerste jaar achter de rug en kan nu de fijne kneepjes van Huntelaar en Bergkamp leren , wat wil je nog meer ?!!
  De geschiedenis laat zien dat de spelers die het wel in het buitenland redden , de spelers waren die met kop en schouders boven de Eredivisie uitstaken ( eriksen , vertonghen , suarez ) , zo ver is Dolberg echt nog niet !!
  Zijn zaakwaarnemer moet het geduld om pas over 3 jaar rijk te worden over Dolberg zijn rug ..

  1. De Nees

   Precies Jimmy, ik vond die uitspraak destijds ook heel raar…nog minstens 1 jaar blijven. De zaakwaarnemer heeft zijn rol hierin, maar Dolberg zou ik zeker niet vrijpleiten. Als hij zou zeggen ik blijf zeker 3 jr, geen interesse nog in transfers, dan geloof ik niet snel dat een zaakwaarnemer in de media andere verhalen gaat vertellen.

 11. Reservewissel

  Gelukkig hebben we Hunter, maar ik word nerveus van dit soort berichten. Ik hoop echt dat we een volwaardige selectie hebben bij de start van de voorronde CL.

 12. Indojood

  Denk dat Dolberg wel klaar voor AS Roma is. Dat wil niet zeggen dat hij is uitgeleerd bij ons. Hopen dat ie blijft.

 13. Dagrump

  Kijk goed naar Davy Klaassen!! Dolberg !! En kijk naar alle anderen die wat te vroeg weg gaan en niet alleen bij ons mooie Ajax.

 14. Dagrump

  Kijk goed naar Davy Klaassen!! Dolberg !! En kijk naar alle anderen die wat te vroeg weg gaan en niet alleen bij ons mooie Ajax. Komen terug naar Nederland om zo weer in de kijker te komen. Ben verstandig en BLIJF nog een paar jaar !!

 15. Indojood

  Dolberg gaat echt niet zo lang als Klaassen blijven. Als hij zich zo door ontwikkelt dan mogen we blij zijn als hij nog een jaar bij ons blijft. Daarna is ie echt wel weg.

 16. KBouter

  Vooralsnog allemaal geruchten tijdens transfer periodes.

  De kranten horen ook gevuld te zijn.

  1. Litmanen

   Mee eens, bovendien, doorlopend contract, dus ze kunnen vragen wat ze willen.

 17. Iedereen heeft een mening

  dat is toch de zaakwaarnemer waarmee hij gebroken heeft? denkt nog even snel te cashen

 18. De Nees

  Het eerste is eigenlijk een grote proeftuin verworden. Jeugd moet ingepast worden, maar gaat het wel op de juiste wijze, plukt Ajax niet te weinig vruchten van de doorstroming? De jeugd wordt te vroeg verwend met basisplaatsen (geld, media, status, groeiende ego’s). Die broekies denken al gauw aan vertrekken als ze even hun zin niet krijgen of willen zo snel mogelijk het grote geld najagen. Nu is het eerste elftal een lopende band geworden van te veel gemiddelde talenten met incidenteel een potentiële topper waar Ajax te kort van profiteert. Hoe dan ook, op deze voet doorgaan lijkt me niet de juiste weg, dan heeft dit beleid meer weg van een verdienmodel dan een sportief model.

  1. Mijn Club

   Ik denk er exact hetzelfde over DE NEES. Ajax zou er sowieso goed aan doen om de contracten van spelers sneller te laten verlengen, zodat je eigenlijk nooit een éénjarig contract nog hebt. In ieder geval bij de betere spelers. Nu loop je ook teveel geld mis. Uiteraard was het vorig jaar erg knap dat de finale EL werd gehaald, maar als de ploeg nog jonger wordt, gaat dat never te nooit meer lukken.

  2. De Nees

   Ik vind daarom dat te vroeg en te veel spelers de overstap maken naar het eerste, want onder aan de streep profiteert Ajax uiteindelijk minimaal sportief gezien. Ik snap dat het debuutproces heel lastig inschatten is maar zoals het zich nu ontwikkelt is het vooral goed voor het banksaldo. Cruijff’s elftallen liepen toch ook niet over van jeugdigheid, zijn eerste voorwaarde was spelen met een sterke elftal as en waar mogelijk paste hij jeugd in en hield dus altijd een schuin oog op de jeugdteams. Jonkies koppelen aan ervaren spelers en hen laten ruiken aan het eerste maar stuurde hen net zo makkelijk weer terug naar de beloftes om te voorkomen dat ze zich groot gingen voelen. Ajax handelde voorheen niet anders, zo functioneerde alle eerste elftallen, alleen nu is de doorstroom doorgeslagen en voert de jeugd in alles de boventoon.

 19. -buitenkantje rechts-

  Raar verhaal.. Dit soort berichten is typisch zaakwaarnemerstaal..
  In mei meldde vader Dolberg nog dat deze Steffensen niet langer de zaakwaarnemer van Dolberg was. Nog wel dus?? Begin juni werd er gezegd dat Dolberg nog een jaar bij Ajax wil blijven.. Daarna wederom een ericht van de zaakwaarnemer dat de gehele Engelse top had geïnformeerd naar Dolberg. Nu dit over AS Roma?
  Geloof er helemaal niks van!

 20. Indojood

  Dolberg kan nog veel leren hier maar dan kan ook bij een andere club/competitie. En als ik af en toe de commentaren hier lees (snotaap die soms afwezig is, stap terug ten faveure van Huntelaar) dan zou ik het nog snappen ook. Ondankbaar kutvolk richting een nuchtere jongen die over een paar jaar in de absolute top speelt.

  1. De Nees

   Commentaren schieten idd hier en daar soms wat door de bocht. Ik kijk maar liever naar het proces, want daar vind ik de echte verantwoordelijkheid liggen dan perse bij het spelerspoppetje. Want wilden we niet volgens de Cruijff visie 6 jr geleden een weg inslaan naar aanhaken in europa, ajax spel terug en toptalenten die, in de regel, pas rond 24e een transfer maakt. Daar scoren we nog niet hoog op, met daarbij dat de jeugd de regie heeft overgenomen. D’r komen nog meer Dolbergs aan die Ajax zo gaan gebruiken…

   1. AB never forget Johan

    Vooraf afspraken maken. Op je 18e een 4 of 5 jarig contract. Eerst 2 jaar JOng Ajax. Per jaar oplopend salaris. Vanaf 20 kans op doorstroom naar 1 elftal. Mooier salaris. Dan ook de keus: contract verlengen met minimaal 2 jaar of afscheid nemen. Exeptionele talenten zoals een de Ligt daargelaten die stromen eerder door. Als je kiest voor doorgaan bij Ajax jaarlijks mooie salaris verhoging. Premies en salaris wel meer afhankelijk maken van oa doelsaldo. Publuek miet vermaakt worden. Dit zijn hele grove lijnen maar iets in die trant lijkt me wel haalbaar

    1. AB never forget Johan

     Verder bekertournooi gunnen aan zo’n 70% aankomende spelers en reserves eerste elftal. Ze hebben dan iets om echt voor te gaan. Eerste elftal hoort het druk genoeg te hebben met competitie, Europees en interlands

    2. Emilio4Ajax

     Zat een beetje aan hetzelfde te denken… Hoe kun je jongen talenten langer bij Ajax houden…? Opleiding volgen bij Ajax kost geld en de mogelijkheid van doorbreken is aanzienlijk hoger dan ergens anders… Willen talenten eerder weg dan dat ze 20 zijn kost ze dat een deel van de opleiding…met 20 wordt dan gekeken of het kontrakt verlengt wordt tot 22-24 met een salaris vehoging…blijft de speler na zn 22ste nog bij Ajax openbreken en verlengen met een jaar plussalaris verhoging tot 2 mln…na 24ste verhoging salaris tot 2,5 mln… Zeg dr bij dat ik niet weet of dit volgens de wet haalbaar is, maar in het bedrijfsleven is het best normaal dat als je eerder weggaat dan van te voren afgesproken er kosten in rekening gebracht worden…in scandinavie in ieder geval…☀️??

   2. De Nees

    Dit zijn interessante teksten wat je hier graag wilt lezen AB. D’r moet dus iets veranderen, een ander contractvorm, gemiddeld salarisniveau maar met hoge prestatiebonussen, een prestatielijn uitstippelen, hoger fysiek nivo, uitzonderingen voor exceptionele talenten, wat dan ook we gooien wat ideeën op. En natuurlijk kan een speler toch weggekocht worden, dat hou je toch niet tegen, maar dat maakt deze veranderingen niet zinloos.

   3. De Nees

    En de kracht van het eerste elftal MOET een zeker niveau behouden, ten alle tijde, de lat naar het eerste moet dan maar een stuk hoger worden. D’r zullen meer jongens afvallen en Ajax zal er vaker naast zitten, maar dat risico moet je dan maar lopen dat is dan niet anders. En dan nog, exceptionele talenten ziet Ajax echt niet over het hoofd, we kunnen wel ‘s een paar gemiddelde talenten te vroeg laten gaan, maar dat is geen onoverkomelijke zaak lijkt me.

 21. -buitenkantje rechts-

  Roma zou een bod van 15 miljoen hebben gedaan.. Ajax zou bij een bod van 20 miljoen Dolberg willen verkopen..

  1. Prinsengracht

   Ik kan me niet voorstellen dat Ajax Dolberg voor maar 20 miljoen laat gaan. Ik geloof er dus niets van. Jij wel? Nee toch?

   1. -buitenkantje rechts-

    Lijkt me ook te laag.. betekent wel dat het spel op de wagen is.. Na de eerdere uitlatingen van zijn zaakwaarnemer zouden we Dolberg best kwijt kunnen raken.

  2. Emilio4Ajax

   20 mln is dat niet weinig voor Dolberg…? Moet die niet minstens zoveel kosten als Millik…?☀️??

 22. PvL020

  Mogen we wel een goede optie achter de hand houden ?. Alleen ik zou Roma alles direct laten betalen, dan haken ze wel af. Niks gespreid betalen . Maar hoop dat Dolberg gewoon blijft!!!!

 23. Emilio4Ajax

  Dolberg komt net kijken…werd door Bosz tijdens het trainingskamp op het matje geroepen, of je gaat wat doen of je gaat aar huis…iets in die trant en nu dit… Niet verstandig… Hoorde ook de Ligt zeggen dat ie nog minstens 1 jaar bij Ajax blijft…tjonge jongewat hebben we een haast…miep miep, dat is snel….lijkt Overtoom wel…☀️??

  1. Widi

   Dat is nog maar een jaar geleden Emilio. En ook nu zal hij weer vol aan de bak moeten. Waar dan ook. Ik had hem slimmer ingeschat.

  2. Widi

   En de Ligt had ik ook slimmer ingeschat. Ze lijken wel niet goed wijs. Ze verdienen bij Ajax al meer geld dan ze kunnen opmaken. En Johan zei altijd dat het gaat om het geld dat (wie?) je verdient na je 25e. De Ligt is gvd 17!

   1. Emilio4Ajax

    Widi antwoord iets lager in het rijtje… AP doet niet helemaal wat wij willen… ☀️??

 24. Emilio4Ajax

  Dolberg komt net kijken…werd door Bosz tijdens het trainingskamp op het matje geroepen, of je gaat wat doen of je gaat aar huis…iets in die trant en nu dit… Niet verstandig… Hoorde ook de Ligt zeggen dat ie nog minstens 1 jaar bij Ajax blijft…tjonge jonge wat hebben we een haast…miep miep, dat is snel….lijkt Overtoom wel…☀️??

 25. Emilio4Ajax

  Dat bedoel ik Widi en daarom denk ik dat er iets met die kontrakten moet veranderen… Iets hoger hier kun je een paar interessante inleg lezen van AB en mij … ☀️??

 26. fjonkman

  Geweldig? Ja voor die zaakwaarnemer wel! Die vangt weer een knappe rijkelijke vergoeding en Dolberg mag verzuipen op de bank of op de tribune. Die jongen moet zich eerst maar eens verder ontwikkelen zodat hij een heel seizoen bepalend kan zijn.

Reageren is niet mogelijk.