There are no ads, please add some


‘AS Roma doet bod van vijftien miljoen op Dolberg’

AS Roma heeft namens technisch directeur Monchi een bod van vijftien miljoen euro uitgebracht op Kasper Dolberg maar het bod is door Ajax van tafel geveegd. Eerder werd al bekend dat Dolberg een aanbieding van AS Roma moeilijk zou kunnen weigeren, zo liet zijn zaakwaarnemer Jens Steffensen weten. (zie eerder bericht). Ajax heeft laten weten dat het minstens twintig miljoen wil voor de Deense spits die vorig seizoen indruk maakte met 23 doelpunten en 8 assists in 48 officiële wedstrijden voor Ajax. Mocht de spits daadwerkelijk vertrekken, dan heeft Ajax met Klaas-Jan Huntelaar al een vervanger in huis.

Bron: Twitter

Gerelateerde posts

127 reacties

   1. Widi

    Ik vind m grappig hoor Remco. En ik vind jou geen kleuter. JD 77 kan misschien zelf ook niet zo heel goed schrijven…..

   1. AjaxKat

    Niet alleen op het forum.
    Bron van dit artikel is… twitter! Hoe kan een social medium waarbij je maar enkele tekens kwijt kan de bron zijn van een compleet artikel?

    1. AjaxKat

     Een veel waarschijnlijkere bron is Football Italia. Vraag me af hoe zij aan dat verhaal komen van die 20 miljoen. Ik wacht wel op NL’se media voor een bevestiging, liefst een ontkenning(!), van dit gerucht.

  1. Arie

   Kunnen ze het bordje van Davinson Sanchez niet kopieren en bij Dolberg ophangen.

   1. Litmanen

    Je vraagt je werkekijk af hoe graag ze Dolberg willen houden als ze 20 vragen. Karsdorp voor 17 en een uiterst talentvolle jonge spits voor 20 miljoen?

    Als ze voor Sanchez 50 vragen, dan zou ik dat ook maar voor Dolberg vragen, dan blijven ze even weg. Of het s weer allemaal uit de duim van een zaakwaarnemer gekomen.

    1. koote207

     Lijkt toch nergens op litmanen er zit iets fout als dit waar is, valt wel op dat Ajax nergens op reageert, ook niet op de 3.000.000 van tete, laten we eerst eens afwachten

  1. dickst14

   Ajax vraagt 20 miljoen, dus als ze 17 miljoen bieden is hij weg. Ze leren het nooit. ALS ZE KAMPIOEN WILLEN WORDEN EN DE CL HALEN DAN IS HIJ NIETTTTTTTT TE KOOP.

   1. BobbyHaarms

    En zo gaat het bijna elk jaar Dickst14. Nota bene vlak voordat de voorronde begint van de CL leunt Ajax achterover en ontvangt de biedingen, en komen nu doodleuk met een tegenbod waar geen hond van schrikt bij Roma. M.a.w. er valt dus te onderhandelen…wtf??!

    Dat er 1, hooguit 2 basisspelers vertrekken hou je niet altijd tegen. Maar zorg nou eens dat je een voorronde ingaat met een groep die niet eerst een half jaar aan elkaar moet wennen en hou dit prachtelftal nou eens intact!!

    1. nick-afca95

     Helemaal mee eens Bobby. De enige die van mij na klassen weg “mogen” omdat ze vervangbaar zijn, zijn Veltman en Youness. Zou het van beide overigens wel jammer vinden ondanks alle kritiek. De rest lekker bij elkaar houden en iets moois proberen op te bouwen.

     1. BobbyHaarms

      Precies Nick, groep zoveel mogelijk bij elkaar houden nu! Dit elftal heeft een Europese finale gespeeld, een onmisbare ervaring die ze meenemen in de aankomende voorronde. Ga er nou eens voorliggen Ajax, en zorg dat de clubs net zo schrikken als van de 50 miljoen voor Sanchez. Twintig miljoen voor een spits met de kwaliteiten van Dolberg is echt een schijntje.

    2. Litmanen

     Ik vraag me af of dit serieus is. Heeft Ajax het verhaal bevestigd? Kan me niet voorstellen.

     1. BobbyHaarms

      Nou ik dus wel. Zodra er geld te verdienen is zal Ajax geen nee zeggen. Geld is gewoon belangrijker dan sportieve successen, al beweren ze bij hoog en laag dat dit niet zo is.

  2. De Nees

   @BobbyHaarms…Waarom denk je dat dit ieder jaar hetzelfde verhaal is? Het is geen toeval meer want grote organisaties maken niet jaren dezelfde fouten. Dit is allemaal uitgedacht in de bestuurskamers, want kijk maar Ajax bestaat uit 2 delen Ajax Financieel en Ajax Sportief. Ajax Financieel kijkt naar de dure huishouding, grote salarisbegroting, shareholders value behalen (Ajax is een NV! daar drijft het op), dat betekent dat omzettarget behalen hoogste prioriteit heeft. Ajax Sportief moet zorgen dat jeugd snel doorstroomd en vroeg verkopen (nieuwe aanwas klopt al aan) en gearriveerde spelers verkopen bij goed bod. Verzwakking is niet heel erg dat komt wel weer op niveau want sportief blijft Ajax toch altijd in de top eredivisie, dus buitenwacht gaat nooit echt muiten.

  3. De Nees

   En europees aanhaken is geen must, ze rekenen op incidentele successen dan is het weer een paar jaar rustig. CL halen is een bonus, meer niet daar hangt de begroting niet van af. Interesseert me niet als iemand roept dit zijn aannames, Jeroen Slop & co komen echt niet hun ware motieven opbiechten. Dan moeten wij zelf maar kijken naar de geschiedenis sinds Ajax een NV is, de ‘successen’ daarna en de terugkerende zomerperikelen elk jaar. Laat ik maar niet hebben over hoe smerig Cruijff is behandeld door die andere stroming omdat hij Ajax Sportief weer de baas wilde maken, dan ga ik me alleen alleen opwinden.

   1. BobbyHaarms

    Doe maar niet De Nees, ook ik kan me daar nog steeds mateloos aan irriteren en daarom is het belangrijk om de vinger op de zere plek te houden. Indojood weet dit hier, als 1 van de weinigen, telkens uitstekend te verwoorden. Daarom zou het echt een zegen zijn als Ajax van die allesverziekende klotebeurs afgaat, want sindsdien is Ajax ons Ajax niet meer.

   2. De Nees

    Daarom kan ik me in Indo’s comments altijd helemaal vinden BH, hij begrijpt Cruijff’s strekking als geen ander. Die klotebeurs hangt als een molensteen om Ajax’ nek, daarom is het 100 keer belangrijker om die resterende 27% aandelen ooit ’s op te kopen en weer een voetbalclub worden ipv geld steken in het eigendom van dat Cruijff STADION.

    1. -buitenkantje rechts-

     Misschien voordat je begint te raaskaleen over de beursgang je een beetje verdiepen in de materie. Hoor hier regelmatig mensen schelden over “de beursgang” Alsof vanaf het moment in 1998 toen Ajax een beursnotering kreeg er een zwart doek viel de club.. Alles nadien is de schuld van “de aandelenbeurs” Vooral mensen die er het minste verstand van hebben schreeuwen dan vaak het hardst.
     Je hebt de AFC Ajax NV waarvan er maar een beperkt percentage aandelen verhandelbaar is. 73% vd aandelen AFC Ajax zijn in handen van de vereniging Ajax. Dat betekent dat Ajax gewoon baas is in eigen vereniging. De rest is in handen van meen ik Delta Loyd en Adri Strating.
     De 2e NV is de Stadion Amsterdam NV.. Deze NV exploiteerd de JC Arena (Stadion) Ajax heeft daarvan 13% vd aandelen. Dat vindt de directie te weinig en ze proberen al jaren dat aandeel te vergroten, zodat ze ook baas in eigen stadion zijn. Tevens levert dit een grote stroom extra inkomsten op waarmee we misschien weer wat dichter bij de Europese top komen.

     Wat je nu ziet gebeuren is dat Ajax al een aantal jaren bezig is geld te genereren om dat aandeel in het stadion te vergroten. Het is voor de directie dus continu ballanceren tussen inkomsten genereren om het stadion tzt te kunnen overnemen en investeren in (dure) spelers. Wat je nu ziet is naar mijn mening dat Ajax aan het cashen is.. Hier zit de volgende gedachte achter dat voor iedere speler die vertrekt er een gelijkwaardige speler klaar staat..

     Dit jaar verwachtbik dus de nadruk op doorstroming. We willen allemaal Kluivert, vd Beek, Nouri, de Ligt, de Jong en Neres in de basis zien toch? Ook voor Dolberg staat KJH met Cassierra en Sierhuis klaar.

     Nu cashen om baas in eigen stadion te worden en een constante extra geldstroom te genereren. En wees ook eens trots op de Arena! Een van de meest vooruitstrevende stadions van Europa!

     Ooh.. de beursgang heeft Ajax in 1998 €123 miljoen Gulden opgeleverd.. Het van de beurs afhalen, dus opkopen van uitstaande aandelen zou Ajax ongeveer hetzelfde kosten (omgerekend 60 miljoen Euro)

     1. AB vanuit Namibië

      Niet elk verhaal is het goede Emilio4. Vooral met dit soort onderwerpen moet je niet achter een verhaal aanlopen omdat het vele lettertjes heeft (sorry BR). Verdiep je er zelf in als je wilt weten hoe zaken in elkaar zitten.

     2. AB vanuit Namibië

      Is niet heel erg he BR dat ik van mening ben dat je verhaal mogelijk voor 10% klopt 😉. Misschien eens een discussie hierover als ik weer terug ben.

     3. Indojood

      Hoe moeten we je nu gaan noemen? Eugenkantje rechts? Buitenkantje Eug? 😆

    2. Indojood

     Bedankt jongens. Het is allemaal niet zo moeilijk. Cruijff is altijd duidelijk geweest over de gang van zaken. Je hoeft het slechts te accepteren en te herhalen. Wat ik vooral frappant is dat sommigen mensen zijn mening niet als zodanig willen accepteren en er een eigen draai aan geven maar doodleuk blijven roepen dat ze Cruijffiaan zijn.

  4. De Nees

   @BR…dat hele beursgebeuren is nogal een idee geweest he. Een beursgang is vooral geschikt voor de buitenlandse superrijke clubs met meerdere grote inkomstenbronnen. Naast een eenmalige geldinjectie heeft een horde aan belangengroepen zich binnen Ajax kunnen nestelen. Vertel ’s hoeveel clubs in NL hebben dit nagevolgd als het zo’n geweldig idee was? Wat was er mis met een eigen stadion bouwen op hypotheek, zoals nagenoeg alle clubs in de wereld doen. Ajax zit hieraan vast met alle nadelen van dien, als je dat niet kan inzien dan heb je een dikke plaat voor je kop. Door de beursgang zijn er vele bestuurslagen bijgekomen waardoor het niet meer geleid kan worden als een voetbalvereniging, maar als een bedrijf gerund wordt die winstmaximalisatie en shareholders value als doelstelling heeft. Laat dat ’s rustig op je inwerken wat dat echt betekent voor de besluitvorming in een bedrijf, dan zie je mss ook waar dan de sportieve doelstelling zijn plaats heeft in die organisatie. Sinds de beursgang zijn er heel andere krachten Ajax binnengeslopen die alles met het leiden van een NV te maken heeft. Partijen kan je uitkopen of is een bedrijf nooit van de beurs afgegaan soms? Hoe de aandelenverdeling nu is dat weten we al, het gaat over de gevolgen van de beursgang die veel zegt over de dagelijkse leiding, wat de werkelijke doelstellingen kunnen zijn en wat het mogelijke VERBAND is met de sportieve ontwikkelingen bij Ajax.

  5. De Nees

   Ajax NV en Stadion NV zijn 2 aparte entiteiten die elkaar niet in de weg horen te lopen om sportieve successen te behalen, volgens jouw verhaal lijkt dat wel het geval. Je hele verhaal is een opsomming van wie welk percentage heeft en dat er een groot gemis aan inkomsten is zolang Ajax het stadion niet in eigendom heeft. De Ajax NV genereert voldoende inkomsten om aan te haken in Europa, daarvoor heeft het niet Stadion NV nodig, het is maar hoe het geïnvesteerd wordt. Ik ben wel benieuwd hoe bepalend die cashstroom is bij eigendom vh stadion. Is het stadion soms voor deze afhankelijke inkomsten gebouwd terwijl Ajax na 20 jaar nog steeds maar 13% van die inkomsten genereerd? Hoeveel jaar zijn we dan verder en kunnen we dan wel eindelijk “mss weer dichter bij de europese top komen”? De keuze tussen investeren in het stadion of (dure) aankopen doen bestaat helemaal niet. D’r komt voldoende binnen om een heel fatsoenlijk aankoopbeleid te doen, d’r is oog voor doorstroming en een koopclub hoeft het niet te worden. Alleen als je nu terugkijkt heeft het proces van doorstroming ook behoorlijk want kanttekeningen qua sportief succes, dat is hier pas nog aangekaart.

 1. pacotaco

  minstens 20? zijn ze gvd helemaal gek geworden. minstens 50 in deze gekke voetbalwereld. mega talent met lang contract

 2. Remco425

  Schandalig laag bod. Ook dat wat Ajax minimaal wil overigens. Maar Dolberg moet daar helemaal nog niet naar toe gaan. Hij is nog niet zo ver als Milik was. Wordt een gevalletje, hoe heet dat Scandinavische talent ook weer dat naar liever naar Real Madrid dan naar Ajax ging? Speelde laatste paar maanden bij Heerenveen….

  1. Toppertje

   Ik denk dat een bod van 15 en de opmerking van een Italiaanse krant eerder een onderhandelingstactiek is om een startbedrag van Ajax los te krijgen.

 3. Remco425

  Schandalig laag bod. Ook wat Ajax minimaal wil overigens. Maar Dolberg moet daar helemaal nog niet naar toe gaan. Is nog niet zo ver als Milik was. Wordt een gevalletje hoe heet dat grote Scandinavische talent ook alweer dat liever naar Real Madrid ging dan naar Ajax? Speelde de laatste maanden bij Heerenveen…

 4. Iamsterdam2015

  Te weinig maar ben bang dat er niet heel erg veel meer gaan vangen. Ff serieus…… buiten de drie heerlijke goals tegen NEC ennog een paar goals vind ik dat hij veel en veel te weinig heeft laten zien. Was vaak onzichtbaar of hopeloos met een bal aan nemen en als hij de bal had leken zijn kicksen wel van stuiterbal leer want hij stuiterde weg en verloor hem zo weer. Tuurlijk is jet een talent maar op badis van afgelopen seizoen kan en wordt hij ecjt niet verkocht voor meer dan 18 a 20 miljoen…..

   1. Bakkie

    Gast, Dolberg komt voor in alle lijsten van grootste Europese talenten met namen als Tielemans en Mbappe

    1. Iamsterdam2015

     Ik zeg toch ook dat het een talent is……??? Alleen heeft hij het niet erg veel laten zien. Jij denkt daar ander over, prima.

 5. Overdwars

  Ook weer een lekkere open uitnodiging van die manager van Dolberg he. Alsof hij nog niet wist dat er interesse zou zijn vanuit Rome. Beetje de boel voormanagen en inleiden, lekker doorzichtig allemaal. Als het zo moet, ga dan lekker weg joh. Zo’n stabiele factor is hij niet, liever een spits met clubliefde die iedere week er voor gaat!

 6. koote207

  We kunnen misschien ook nog een paar spelers niet verkopen misschien makkelijk voor de start van de competitie, niet normaal dit en dan niet eens voor de hoofdprijs??!

  1. Dagrump

   Gewoon zorgen dat hij blijft en Th moet zich sterk maken gewoon niet te koop !!!! GVD !!

 7. Indojood

  Van 15 naar 20 is te doen. Ze zullen ergens op de 18 uitkomen en dan zijn we weer eens flink genaaid door onze TH/directie. I.t.t. wat het artikel beweert is Huntelaar geen vervanger maar gehaald als tweede spits (heeft ie zelf ook aangegeven). Hij zal bij een vertrek van Dolberg ongetwijfeld opschuiven naar de basis maar er moet dan wel degelijk een vervanger worden aangetrokken. Huntelaar wordt in augustus 34 en speelt al een paar jaar geen volledige seizoenen.

  1. De seijs

   Is hij al weg voor jou bedrag? Ben je al genaaid door onze😂TH/directie? Is Huntelaar onze 1e spits? Relax indo😎

 8. knudde32

  suske en wiske en de grote leegloop bij ajax haal sanchez en ziyech nog ff op en het is gebeurt dat mag dus nooit gebeuren

 9. Dagrump

  Komt net kijken zorg maar eerst dat je 2 jaar achter elkaar topscoorer wordt van de eredivisie !! Bij Ajax blijven en zo goed als elke wedstrijd spelen of bij Roma vaak op de bank!! Dus Dolberg als je dit leest blijf gewoon nog een jaartje of 2 ❗️❗️

  1. Geroldkohlen

   ja dat zeiden ze idd .toen dortmund voorbij kwam was het nog minimaal 40 miljoen! waarom zouden we nu zakken.

 10. JohnDoe77

  We hebben met KJ niet de opvolger in huis, die is als stand-in gehaald. Niet als eerste spits in de toekomst. Dat zal toch hopelijk Dolberg blijven als hij zich niet gek laat maken!!

  1. -buitenkantje rechts-

   Cassierra moet dit seizoen doorbreken en Sierhuis komt er aan..

 11. Charlie2011

  As Roma heeft nog het oude telefoonnummer van ajax waar zij nu denken dat wij nog steeds toppers voor spotgoedkoop wegdoen. Wilt iemand hun het nieuwe nummer geven van marc.

 12. hubert

  die gaat niet weg . maar het probleem is dat jullie alle onzinnige berichten lezen en dan krijg je ook zulke domme reakties laat je niet zo gek maken daarbij degene die echt weg wil gewoon laten gaan heeft geen zin zo iemand te houden

 13. AB vanuit Namibië

  Tsja …… maar Overmars doet het toch allemaal zo goed? Snap de kritiek niet.

  1. Prinsengracht

   Jij geeft vooral zelf die kritiek. Overmars kan het bij jou alleen nog goed doen als hij Jonk smeekt om terug te komen. De kans dat jij tropenkolder oploopt, is groter.

 14. AB vanuit Namibië

  Tsja …… maar Overmars en co doen het toch allemaal zo goed? Snap de kritiek. niet. Hij heeft zelfs een tijdig een tweede keeper aangetrokken. Toch een handelings snelheid van wereld formaat.

 15. kanu

  Wat is dat nou 20 mil .
  Zet gvd hoog in man.
  Dat is ook geen ploeg voor hem daar. 40 mil anders opzouten

 16. -buitenkantje rechts-

  Keizer weet wat hem te doen staat.. Een nieuwelftal opbouwen (zoals elk jaar)
  Om maar eens op te noemen van voor naar achteren:
  Younes, Dolberg, Klaassen, Veltman, Tete, (Sanchez?) Deze van de vaste basiself.. Daarnaast zullen Menig, Muric, (Cerny), Dijks ook vertrekken. En dan hebben we natuurlijk Clement die al vertrokken is..

  Dit is toch niet normaal.. zou je zo een volwaardig eredivisie team van kunnen bouwen…

 17. Brokamp

  Het grootste talent wat er in huis is. Heel Europa wil hem hebben. Ligt toch vast tot 2021 en dan. Voor 20 mio de deur uit is te gek voor woorden. Minstens het dubbele

 18. Charka53

  Dat er te weinig wordt geboden is wel duidelijk maar ik word er niet goed van vorig seizoen zijn we gestegen als een ster en nu staat de etalage open en moet alles de deur uit , nou Keizer sterkte.

 19. Jari10

  Die is weg. Onbegrijpelijk. CL missen kost alleen al minimaal 15 miljoen. Je moet een bod niet van tafel geven maar gewoon zeggen NIET TE KOOP. En voor dit bedrag koop je nooit en te nimmer een goede spits terug.

 20. afcadeluxe

  als ze dolberg voor dat schijntje(20miljoen)verkopen,kom ik naar amsterdam en ga protestactie houden voor het stadion…

 21. f-side64

  oprotten met dat losgeld zijn ze gestoord in Rome minimaal 40 anders halen ze die flut Deen van 010 zuid maar.

 22. Iedereen heeft een mening

  Beste forumleden. Waar staat/wie zegt dat Ajax €20 miljoen vraagt. Volgens mij heeft Ajax nooit een prijs genoemd. Bedragen komen links en rechts aanwaaien en daar wordt klakkeloos vanuit gegaan dat dit klopt en dat het Ajax bestuur uitverkoop houdt. Wacht nou eerst rustig de transferperiode af en dan zien we wel wie er is weggegaan of is gekomen en tegen welke prijs. Vorig jaar veel kritiek op bestuur i.v.m Milik, ging voor ruim €30 miljoen weg en toen had het bestuur het fantastisch gedaan. En met bestuur befoel ik voornamelijk Marc Overmars. Laten we nu allemaal lekker van de zomer genieten en ons (soms) ongefundeerde commentaar even achterwegen laten. 🏖🏝🏖🏝 Het is nog steeds komkommertijd.

  1. Basisspeler

   We reageren op wat in de media staat. De bedragen zullen misschien niet helemaal kloppen, maar dat er over gesproken wordt is al erg genoeg.

 23. Jimmy1971

  Onzin of niet , Ajax moet misschien nu nogmaals naar buiten brengen dat Dolberg nergens heen gaat voor geen enkel bedrag !

  1. Iedereen heeft een mening

   Jimmy1971, waarom zou Ajax dat doen? Hij ligt tot 2021 vast. Dat is toch duidelijk genoeg……tenzij de speler zelf weg wilt dan ontstaat er een geheel andere situatie

   1. Jimmy1971

    Om de statement net zoals bij sanchez !! Dan hoeft niemand op dit forum zich daar nog druk om te maken .

 24. RonJ64

  😂😂😂😂😂😂😂zie je dat die gasten daar er geen reet van snappen!, voor aankomstige Zlatan begin je bij 50 miljoen net als Inter 35 voor Sanchez over heb, dan hoor je als club de hoofdprijs te vragen, vanaf 75 miljoen 💪🏻💪🏻want zelf kijken overmars en co. Weer op t laatst als de toppers al verkocht zijn 🙃🙃

 25. Iedereen heeft een mening

  Forumlednpen, ik zal ook eens een ongefundeerd bericht in de groep gooien. Heb uit “betrouwbare bronnen” vernomen dat Ajax en Utrecht een deal hadden gesloten om Feijenoord €1miljoen meer te laten betalen voor Amrabat. Ajax krijgt voor deze “inspanning” €300.000,- van Utrecht en korting op de rechtsback. 😎😎😎😎

  1. Widi

   Ik las er ook bij dat Ajax eventueel Appie een jaar naar kutrecht wilde sturen. Dat is echt niet de bedoeling!! Appie hoort in Amsterdam. Bij Ajax. Veel te goed voor subtoppers.

   1. -buitenkantje rechts-

    Yep.. Ajax wilde Amrabat ruilen tegen Nouri las ik.. Ze slaan op hol

 26. Yindi

  Zag PB dit allemaal al aan komen? Is hier over gesproken, heeft PB al eens gevraagd aan het bestuur(Overmars): wat gaan jullie doen als………? Zou me niet verbazen.

 27. Iedereen heeft een mening

  Ik zie het nog altijd positief in. Als alle krantenberichten zouden kloppen dan is/wordt heel Ajax voor een fooi leeg gekocht (Tete, Riedewald, Dolberg, Sanchez, De Ligt, Onana, Younes, Ziyech). Ben ik nog iemand vergeten in dit rijtje???? CL winnen we toch nooit meer. EL zou incidenteel, met een gunstige loting, nog weleens kunnen. Kortom, ik heb vertrouwen in Ajax en de spelers die komen/blijven. En echte toppers kan je toch niet lang meer vasthouden dus daar moet je een maximale vergoeding uit weten te halen en dan weer opnieuw beginnen.

 28. fjonkman

  Jemig… 1 seizoen goed presteren en de clubs staan alweer klaar om Ajax leeg te kopen… hier word ik echt triest van…

 29. AFCA my World

  Zelfs 20 miljoen is veel te weinig,wij zaten meer aan 50 miljoen te denken,maar liever houden we hem gewoon nog een jaar (of meer) ! Ajax doet hem in uitverkoop als ze akkoord zouden gaan met 20 ! Belachelijk ik denk dat we dan het bestuur maar eens moeten gaan opzoeken ! Zijn ze besodermietert ? ⚽️

 30. Mijn Club

  Als je nog iets op voetbalgebied wilt betekenen (landskampioenschap en hopelijk CL), zul je toch echt op je achterste poten moeten gaan staan, maw … Dolberg is NIET te koop. Hetzelfde moet voor Zyech, Sanchez, de Ligt e.d. gelden. Het moet voor eens en altijd duidelijk worden naar de buitenlandse kopers, dat Ajacieden niet meer voor een schijntje te koop zijn. Sinds 1995 is dat nl al het geval, en daar kan ik elk jaar weer strontziek van worden! Mocht je Kasper toch willen verkopen, vraag dan minimaal 50 mln en doe daar dan ook geen enkele consessies aan. Bindt de beste spelers sowieso langer aan de club, zorg dat er geen éénjaars contracten meer kunnen ontstaan. Dit zorgt altijd voor onrust en veel te lage verkoopprijzen. Bestuur: denk ’s een keer echt goed na !!!

  1. De Nees

   Mijn Club die frustraties heb ik ook al jaren, zie boven mijn comment. Ik kan er met m’n kop niet bij hoe zo’n grote organisatie elk jaar dezelfde fouten maakt, wij maar denken dat het telkens toeval is maar d’r moet gewoonweg meer achter steken.

  2. Indojood

   Mijn Club, veel mensen worden verblind door geld. Hoe vaak lees je niet als er een talent dreigt door te breken dat deze lekker veel geld gaat opleveren. Het gaat zelden over het spel en het genieten ervan. En maar blijven roepen dat Ajax zo goed bestuurd wordt. Het is ook zeer teleurstellend dat Cruijff de weg vrijmaakt voor zijn pupillen en dan zien we dat ze zich gedragen als pakweg Vd Boog of Jaake.

   1. Mijn Club

    INDOJOOD: Ik denk dat Ajax voornamelijk bezig is met genereren van geld! Punt. Het lijkt alsof het sportieve aspect (waar het m.i. juist om te doen is in de voetballerij; het pakken van prijzen, succes), dat dat bij Ajax al jaren op de tweede plaats staat. Waarom zou je anders telkens weer je beste spelers verkopen en steeds jongere talenten de wei in sturen. Het lijkt alsof Ajax wil aantonen dat je met tieners de EL kunt winnen. Vergeet dat maar gerust. De waarheid is dat ervaren teams ALTIJD de prijzen pakken.

  3. AB vanuit Namibië

   Die hoge transfersommen moeten dan dan wel vooraf vastgelegd worden anders gaat de speler gewoon naar de rechter omdat hem een behoorlijke financiele verbetering wordt onthouden.

   1. Mijn Club

    AB: dat zou best kunnen. Ik weet het niet. Maar goed, alles is te regelen, lijkt me. En je hoeft een speler niet te verkopen, als ie nog een contract heeft. Of je daarmee een speler tevreden houdt, is een tweede natuurlijk.

  4. De Nees

   Ja Mijn Club , je hebt door hoe het werkt bij ons Ajax…. Sar, Overmars en TH zijn bij hun aantreden al langzaam ingepalmd binnen de zienswijze van Ajax Financieel. Dit zijn broekies op bestuursniveau, die zienswijze wordt erin gemasseerd na vele vergaderingen, je denkt toch niet dat Sar met de vuist op tafel sloeg als broekie? Dat konden types als Ling, Molenaar maar die hebben ze slinks kalt gesteld. TH, Sar en Overmars zijn de buffers voor Ajax Financieel, falend beleid en sportief falen komt bij die jongens terecht, die vangen de klappen op, bestuurders zijn niet dom he.

  5. De Nees

   Ik erger mij al jaren aan de schoolelftallen van Ajax. Waar staat geschreven dat het allemaal zo jong moet? Ja weer een schaal en beker in de slappe eredivisie, alsof dat enigszins in de buurt komt van de krachtvelden in Europa. Mooi hoor, 17 jarigen in de basis, over een paar jaar gaan we al naar 15 en 16 jarigen. De jeugdopleiding wordt daarvoor misbruikt want de aanwas is onuitputtelijk, vroeg verkopen en daarna weer een handvol laten debuteren, het is een vicieuze cirkel. Sportief ga je er niet op vooruit, wel financieel, maar daar doen ze het voor bij Ajax Financieel.

 31. a.p.

  Als ze hem willen kopen (ik hoop het echt nog van niet) moeten ze wel met echte bedragen komen. Roma….Dit slaat nergens op.

 32. LeroyT

  Hahahahaahahaha dit is gewoon lachwekkend!!! Stelletje gekke intalianen denken dat alles te koop is voor een appel en een ei. Gewoon 40 mil vragen heb je er ook geen last meer zie Sanchez. Wel ff afkloppen natuurlijk!!!!

 33. Indojood

  Dolberg, Nouri, Vd Beek, De Jong, Kluivert etc. mogen gewoon niet te koop staan. Geen bedrag aan vastplakken, gewoon niet te koop! Wat is dit voor een kutbeleid, godverdomme!!!!

  1. AB vanuit Namibië

   Ook een kwestie van heldere afspraken vastleggen voor de lange termijn met die jongens. In contract zetten dat iemand met een vierjarig nog langer contract niet te koop is zolang het contract nog langer dan twee jaar loopt. Alleen van afwijken met wederzijds goedvinden en niet eenzijdig.

 34. ajacied078

  dolberg gaat totti opvolgen bij de mooiste club van Italië. pff 20 mil als vraag prijs zou echt absurd laag zijn. minimaal 35. dolberg is nu al beter als milik was.

 35. Hallo1000

  Laat hem gaan voor 40 mil. Je merkt dat zn zakenwaarnemer dat liever heeft

 36. Yindi

  Ajax begint op de LIDL in de voetballerij te lijken!! Ik durf te wedden dat hij gaat! PB heeft dit aan zien komen, wat ik je brom. Ligt Overmars nog steeds ergens in de zon te dromen terwijl zijn (onze) club wordt leeggeroofd? VERKWANSELING is dit. Kut beleid.

 37. Forever nr14

  He De Nees, kijk eindelijk iemand die het precies verwoord, waar Ajax voor staat al jaren een NV en niet meer! Ik erger me er ook nog steeds mateloos aan! Zouden er meer moeten doen! Ajax is al lang Ajax niet meer door diet klote rotte fuck Beurs!!!! Die heeft Ajax als club de das omgedaan “punt”

  1. De Nees

   En nog zien velen de impact van de beursgang niet Forever, staren zich blind op de verkeerde zaken terwijl je uit de sportieve ‘successen’ van de afgelopen 20 jr al zoveel kan afleiden….

Reageren is niet mogelijk.