There are no ads, please add some


Pelle Clement vertrekt naar Reading

Pelle Clement gaat onder leiding van Jaap Stam bij Reading voetballen. De 21-jarige aanvallende middenvelder heeft een contract voor drie jaar getekend bij de Engelse club. Pelle speelde sinds 2006 in de jeugdopleiding van Ajax en bij zijn debuut in het eerste elftal wist hij op 26 oktober 2016 tweemaal tegen de Kozakken Boys te scoren. Bij Jong Ajax kwam Pelle sinds 2015 in totaal 54 maal uit waarin hij zes doelpunten op zijn naam wist te schrijven.

Gerelateerde posts

54 reacties

  1. marcussboss

   waarom? voor Ajax1 komt hij net te kort. reading is een leuk team voor hem en met stam als trainer kan hij rekenen op geregeld speeltijd.

   1. rickert

    Voor Engeland komt hij echt nog wel tekort, Stam of niet. Hij moet daar meekunnen, ik zie dat niet gebeuren.
    Vonden jullie hem meer klaar voor een transfer dan de rest?

    1. f-side64

     nee stam is dus ook 1 achterbakse hufter wat stelt reading nu voor in het Europese voetbal

     1. Litmanen

      Goede keus van die jongen. Tweede niveau in Engeland kan hij wel aan en het eerste bij Ajax zat er niet in.

 1. marcussboss

  Wat een onverwacht bericht!! Ik hoop dat hij het daar goed zal doen, maar ben van mening dat hij nog niet was uitgeleerd. veel succes en zet m op!!

 2. -buitenkantje rechts-

  Dat kwam zeker onverwachts.. Kan me niet indenken waarom je anders Clement meeneemt naar Oostenrijk voor een trainingskamp met Ajax1.

  1. Remco425

   Klopt, maar ik denk wel dat hij toch net iets te kort kwam voor ht eerste.

 3. Reservewissel

  Geen overtuigend talent. Hopelijk kan hij zich nog doorontwikkelen want anders redt hij het ook onder Stam niet. Had ook dit seizoen bij Ajax 1 weinig kansen gekregen, dus ik snap wel dat hij het daar probeert.

  1. dickst14

   Geen uitzonderlijk talent nee, maar wel een hele effectieve speler die door had kunnen groeien.

   1. Charka53

    Mee eens dickst14 ik heb hem toch goed zien voetballen jammer dat hij gaat maar misschien heeft hij het idee dat er bij Ajax niks voor hem te halen is.

   2. frenkynairo

    @dickst14 heel effectieve speler valt reuze mee. 54 X uitkomen voor jong Ajax en maar 6 goals….

     1. frenkynairo

      dus alleen een spits hoort te scoren. met wat is die wel effectief dan?

     2. dickst14

      pfffff. hoe leg ik dit aan jou uit. Hij is constant in beweging, trekt gaten en is redelijk zuinig op de bal. Kortom, zulke spelers heb je ook nodig in een elftal.

     3. frenkynairo

      volgens mij heb je moeite om het uit te leggen omdat het niet klopt. zuinig op de bal omdat die wanneer die rechtsbuiten stond eerder een tikkie terug gaf dan een verrasende actie erlangs. geen bijzondere speler.

     4. dickst14

      jammer dat je het niet begrijpt. ik ga het nog eens proberen. laatste keer. als hij een gat trekt en een andere speler loopt daarin en scoort of een back komt daardoor op en geeft een voorzet waaruit gescoord wordt dan is dat effectief. Dus met andere woorden nuttig. Deze spelers heb je nl ook nodig in een elftal. Dus als ik schrijf dat ik hem een effectieve speler vind dan bedoel ik in zijn geval niet dat hij 5 man voorbij loopt en scoort.

     5. frenkynairo

      hier in dit stukje zeg je precies waar het om gaat. hij is een NUTTIGE speler. effectief is heel wat anders. zelfde als dat younes afgelopen seizoen nuttig was maar totaal niet effectief. verder doe ik het niet om je aan te vallen je zegt meestal wel zinnige dingen.

     6. dickst14

      Ja dan hebben we een verschil van mening over het woord nuttig/effectief. Het nuttige van Younes heb ik de eetste 30 competitiewedstrijden niet gezien. Hij trok geen gaten, zette niemand vrij voor de keeper en scoorde niet. Dus zijn spel had geen nut en was dus ook niet effectief.

     7. frenkynairo

      had het bij younes niet over gaten trekken of een speler die veel in beweging is. Maar als jij vaak 2 spelers bezighoudt creëer je ook ruimte. zelfde met traore. Maar nuttig en effectief zijn hetzelfde. effectiviteit zou je kunnen baseren op statestieken. terwijl nuttigheid beter te zien in bij het kijken van de wedstrijden.

     8. dickst14

      Het is waar dat Younes 2 spelers naar zich toe trok alleen had dat geen nut, want altijd eerst naar de achterlijn dan weer terug en dan naar binnen. In die tijd stond de hele tegenpartij alweer in zijn eigen 16. Ik moet zeggen dat hij op het laatst een stuk beter was dan de eerste 30 wedstrijden.

     9. frenkynairo

      ik zie al dat we meer richting elkaar komen. Maar is effectiviteit nou hetzelfde als nuttigheid?

     10. dickst14

      dat hangt af vd interpretatie. Als er bv gescoort wordt door een loopactie van Clement dan was dat zowel nuttig als effectief.

     11. Litmanen

      Dickst, jij bent een van die mensen die vinden dat spelers als Traore, Younes, Viergever, Sinkgraven en Veltman niet in de basis horen.
      Je praat dan over de helft van het elftal dat op een punt na kampioen is geworden, de EL finale heeft gehaald en sinds jaren weer sprankelend voetbal heeft laten zien.

      Zie je zelf de logica van jouw mening?
      Want de spelers die jij wilde zien zijn na een waardeloos begin van de competitie allemaal op de bank beland.

     12. dickst14

      Je hebt gelijk. Heinz Stuy was 3 jaar onomstreden de beste keeper van Europa want hij won 3 keer de Europacup. Dit is jouw gedachtenpatroon Litmanen.
      Volgens mij won Stuy 3 keer deze cup omdat er o.a. een zekere Cruijjf in dat elftal speelde.
      Maar goed om op jouw spelers terug te komen. Ik vind dat Bosz zijn sterkste spelers heeft opgesteld. Over wereldster Veltman zal ik het niet hebben, maar een man vd statistieken zoals jij zou het rendement van Younes en Traore eens moeten bekijken

 4. JohnDoe77

  Leuk dat Stam hem haalt. Bij Ajax was het eerste helaas niet haalbaar. Succes Pelle!

 5. Iamsterdam2015

  Dit is echt zo een typisch ” HUH?!?!?!” Bericht. Jammer maar helaas. Had het beter begrepen als hij naar een Roda, NEC of Groningen was vertrokken. Dit is er een die een zogenaamde Kiki Nordin Oulida etc etc carriere tegemoet gaat. Over 4 jaar komen wij hem weer tegen bij een Moeskroen, Wurzburger Kickers of Go Ahead. Waarom hebben deze knakkers geen geduld!?!??

  1. Remco425

   Die voorbeelden die jij noemt hadden al aardig wat (top)wedstrijden in het 1e in de benen toen ze (evengoed te vroeg) vertrokken

   1. Mijn Club

    En bovendien CL wedstijden gespeeld onder van Gaal. Maar evengoed … ik denk ook dat hij voor Ajax 1 net tekort komt. Begrijp dit wel. Jaap kent hem en misschien wordt hij er juist wel beter van. Succes Pelle

 6. Dagrump

  Toch zonde dat ze vaak voor de 💰💰💰kiezen. Jammer ! Succes daar jongen!

 7. ElSalvador

  Gaat meer verdienen dan zijn collega’s van het eerste, waarschijnlijk. Ik snap hem wel.

 8. Geroldkohlen

  leeg loop dreigt! lees nu net op ajaxfreaks ,dat dolberg moeite zou hebben om nee te zeggen tegen een club als AS Roma! nu heeft de zaken waarnemer ,de deur open gezet voor eventueel een transfer. lekker en Marc is nog steeds op vakantie!!!

  1. -buitenkantje rechts-

   Hij zal z’n mobiel en I-padje toch wel mee hebben? Zelfs AB reageert op dit forum van tussen de olifanten.. Dan moet het voor Markie toch ook mogelijk zijn om de zaken door te laten gaan? 😄😎☀️

  2. Mijn Club

   Uiteraard is Marc niet zomaar op vakantie Gerard! Voor iemand met het beroep zoals Overmars heeft, zijn deze weken juist vergelijkbaar met het spelen van finales in bekertoernooien. Dit zijn zijn belangrijkste weken van het hele jaar (en over een half jaar nogmaals). Tussendoor mag hij 3 x met vakantie

 9. Mijn Club

  Ik weet niet waar hij zit, maar hopelijk is het in Brazilië of elders in Zuid Amerika

 10. AFCA my World

  Is prima oplossing,er lopen teveel middenvelders bij Ajax rond dus degene die het niet halen mogen weg ! ⚽️

 11. Iamsterdam2015

  Kan ik niet ontkennen Remco425…..maar hoe en waar zijn ze geeindigd!?! Tot nog toe is Seedorf de enige ajacied van de laatste 25 jaar die op zeer jonge leeftijd is vertrokken en het dantastisch heeft gedaan. De andere geslaagde ( bergkamp, witsche’s de Boers,kieft van basten rijkaard etc etc ) zijn op latere leeftijd vertrokken. Het is geeoon zo zonde dat geld en een tegenslag omdat ze niet in de basis staat dan maar verkassen. Redan een geweldig talent… foetsie om de €€€€. Maar ja Remco425, het is het tijdperk helaas

 12. RonJ64

  Gaan we weer, nog meer talent weg..👎👎👎zijn jullie mee bezig in die bestuurskamer?, geld tellen zeker

Reageren is niet mogelijk.