There are no ads, please add some


‘Olympique Lyon gaat met voorstel van vier miljoen vol voor Tete’

Olympique Lyon versterkte zich al met Bertrand Traoré en nu lijkt ook Kenny Tete op weg naar de Franse topclub. Tete lijkt voor Olympique Lyon gekozen te hebben. Volgens Le Parisien heeft de Franse club ongeveer vier miljoen euro over voor de Ajacied. Tete had de clubs voor het uitkiezen en kon ook naar Engeland, Italië, Spanje of Turkije verkassen, maar de verdediger is volgens Le Parisien op weg naar les Gones. De verdediger wordt gezien als de opvolger van Christophe Jallet, die waarschijnlijk vertrekt.


Gerelateerde posts

70 reacties

 1. dickst14

  Karsdorp voor 17 miljoen en Tete voor 4 miljoen. Overmars heb jij niets uit te leggen???

  1. De seijs

   Dat kan je zelf wel denk! Begin eerst eens met: hoe lang duurt het contract nog van karsdorp . En hoe lang duurt het contract van Tete nog. Dan ben je al een heel end.

   1. dickst14

    Je hebt gelijk De Seijs. 4 miljoen is eigenlijk nog teveel. Laten we hem maar voor niks weg doen.

    1. Charka53

     Het is een mooi bedrag alleen als hij vaker had gespeeld was misschien zijn waarde wat Hoger

  2. Iamsterdam2015

   Ok het is een Kakkerlak maar Karsdorp is geen prutser. Er kan gediscusieerd worden over wie er beter is maar het blijft een feit dat hij basis speler is bij feyenooit en het nl-11 tal. Nee ik neem het niet voor hem op maar ook mede daardoor wordt de ” prijs” bepaald toch??

  3. Geroldkohlen

   tja en dan te denken ,dat hij het seizoen daarvoor tussen 15 en 18 mil moest kosten! het is nog niet in kannen en kruiken ,maar dat is een kwestie van tijd. heel jammer, ik denk dat ze hier spijt van krijgen.

   1. BobbyHaarms

    Dat denk ik dus ook Gerold. In 1 klap 2 rechtsbacks foetsie als je pech hebt, Tete voor een habbekrats (want dat is 3-4 miljoen wel degelijk!). En dan zeker weer dik geld neerleggen voor een vervanger die het niveau misschien niet eens aankan en die eerst moet wennen aan het Ajax niveau…er staat verdomme voorronde CL voor de deur!

    1. Geroldkohlen

     idd bobby kapitaal vernietiging wat betreft tete. maar cl voorronde staat voor de deur , en Marc gaat liever eerst op vakantie.

     1. BobbyHaarms

      En die voorrondes liggen Ajax toch al niet zo de laatste jaren Gerold. Dan zou je toch denken dat je onmiddellijk slagvaardig bent ipv eens kijken wat er te koop is als er onverhoopt iemand vertrekt. Met het risico dat je op plan B of C over moet stappen. Kost allemaal tijd, en dat hebben we niet. Je zou toch denken dat ze daar nu wel eens een keer van geleerd hebben…

     2. Prinsengracht

      Klinkt wat paniekerig hoor. Er zijn nog niet veel spelers weg. En voor de spelers die echt weg zijn, Klaassen en Traore, waren de vervangers, Donny en Neres al in huis. Voor Boer komt heus een vervanger. En verder moeten we eerst zien wie nog vertrekt. Wie denkt dat Overmars slaapt, vergist zich. Heb toch eens wat vertrouwen!

     3. BobbyHaarms

      Niet opgelet de laatste jaren dat Ajax steevast misgreep op het moment dat het er om ging? Natuurlijk, spelers gaan en spelers komen. Maar als je over een slordige 3 1/2 week voorronde CL moet spelen en er staan etterlijke miljoenen op het spel, dan zorg je dat je slagvaardig bent op het moment dat dat echt moet en zorg je ook dat je situaties als voorgaande jaren voor bent!

      Zal niet de eerste keer zijn dat er spelers vertrekken en hun beoogde vervangers niet haalbaar blijken of niet willen. En dan? Een week voor de wedstrijden van het jaar komt er eindelijk een speler (s), en voordat die goed en wel gewend zijn zit je aan de winterstop.

     4. Litmanen

      Op zich heb je gelijk Bobby, maar niemand kan er iets aan doen als ze pal voor de sluiting van de transfermarkt 15 miljoen neerleggen voor een speler als Younes.
      Vooral daardoor zijn we de laatste jaren in de problemen gekomen.
      Dat Tete wegging wisten ze bij Ajax en als Veltman ook gaat dan hebben ze vertrouwen in Zeefuik of ze halen er eentje.
      Een redelijke rechtsback vind je in Nederland voor een miljoen.

      Als ze 4 miljoen vangen voor Tete dan vind ik dat de hoofdprijs. Reeel gezien de tweede man van Ajax op rechts, dan mag je toch niet klagen?

      En dat de clubs in de rij staan geloof ik niet. Dat is bluf van die pizzabakker. Als het waar was dan was hij al lang weggeweest want hij leurt al drie maanden met Tete.

     5. BobbyHaarms

      Als Ajax zijnde kun je ook zeggen: “We spelen over 2 weken voorronde CL. Wie er nu nog komt voor een speler heeft pech of betaalt echt de absolute hoofdprijs. Met deze groep gaan we het nu doen. ” Op dat vlak lijkt het net of Ajax zwicht voor het geld ipv de sportieve ambities, want alles en iedereen is te koop, ongeacht wat er op het spel staat.

      Dat Tete te koop zou zijn voor 3 a 4 miljoen is natuurlijk een giller. Ikzelf zou het in dat geval zeer zeker logisch vinden als de clubs voor hem in de rij staan. Er is iets gebeurd bij Ajax en daarom vertrekt hij, en die rioolrat maakt daar handig gebruik van. Maar geloof me, 1-2 seizoenen knallen bij Ajax en je krijgt de hoofdprijs.

     6. Remco425

      Heeft er alles mee te maken dat zowel Tete als Veltman nog maar een 1-jarig contract hebben en beide waarschijnlijk niet bij willen tekenen. Het (domme) beleid is dan dat ze verkocht moeten worden om nog iets te vangen. Zeker in het geval van Tete zou ik graag die 4M verlies pakken voor nog een jaar bij Ajax. Het afgelopen jaar hebben ze in 1 jaar 14M op hem verloren en dáár doen ze niet moeilijk over…

     7. Litmanen

      Nou, het is niet moeilijk. Hij is privé bij een incident betrokken geweest, maar de doorslag was dat hij, nadat hij op de bank kwam, onrust heeft veroorzaakt door te roepen dat hij weg wilde.
      In een interview gezegd dat de trainer hem niet moest.

      Dat soort zaken moet je bij Ajax niet flikken, dan ben je weg. Dat was v vroeger zo en dat is nu nog steeds zo.
      Niemand is groter dan de club .

     8. dickst14

      Afgelopen jaar hetzelfde. iedereen schreeuwde om Ziyech en… Jawel hij werd gehaald toen we uitgeschakeld waren voor de CL en na 3 wedstrijden de competitie al verziekt hadden.

     9. Bakkie

      Remco heeft gelijk, ze kunnen Tete beter nog een jaar houden. Dan heb je veel grotere kans op Europese plaatsing/overleving en heb je die 4 miljoen al makkelijk binnen

    2. HURBIE

     Eigenlijk TRIEST dat een bestuur het zo ver laat komen en zo’n jongen bijna gratis de deur uit laat lopen

     1. f-side64

      Is de schuld van p. bosz dat hij nog maar 4 miljoen waard is omdat hij zijn meeloper veltman maar de voorkeur bleef geven.

 2. Charlie2011

  Hhahahahahha ja echt. Al heeft hij nog een contract van 1 jaar (tete) met de wetenschap hij tekent niet bij. Maar niet om negatief te doen maar ik ben een beetje bang dat we daar in de arena alles rustig aan doen en geen kwaliteit terug gaan kopen aan het einde van de rit. Veltman en tete weg traore aan younes word getrokken en we hebben op dit moment alleen huntelaar gehaald. Ik ben een beetje bang als ik eerlijk ben.

  1. Litmanen

   Hij heeft geen contractverlenging aangeboden gekregen. De vraag of hij bij wilde tekenen doet er dus niet toe.

   1. Charlie2011

    Ik meen mij te herinneren dat hij een contractvoorstel had gekregen maar dat hij meer geld wilde hebben.

  2. Widi

   De helft van het forum vindt Tete niks. Een nog grotere groep vindt Veltman niks. Dus wat zeuren we als ze verkocht worden voordat ze gratis de deur uit lopen?

   1. dickst14

    Ik denk dat bijna iedereen behalve Litmanen Tete goed vind. i.i.g. beter dan Veltman, ondanks zijn fantastische crosspass.

    1. Litmanen

     Voor jou en je vriendjes jammer dat de mensen die er over gaan Veltman beter vinden. Ik vind Tete helemaal geen slechte rechtsback. Bosz wilde voetballers op de zijkanten, vandaar Veltman en Sinkgraven.

     Ja, ik ben een voorstander van die keuze. Jammer dat de tegenstanders menen daarom een heel seizoen Veltman en Sinkgraven af te branden. Het vervelende is, dat Tete daar niet beter door is geworden.
     Dat blijft een speler die bruikbaar is maar alleen als rechtsback.

     1. dickst14

      Klopt inderdaad. Tete is zeer bruikbaar als rechtsback, maar ook als voorstopper. Veltman is ook zeer bruikbaar als reserve speler

     2. Litmanen

      Je weet dat je nu uit je nek lult Dickst. Geef gewoon eens toe als je er naast zit. Veltman en Sinkgraven hebben er mede voor gezorgd dat Bosz zijn tactiek kon uitvoeren.

    2. Ajax1958

     Ik vind zowel veltman als Tete tekort komen. Ze zijn beide bv niet van het niveau Maxwell en Trabelsi. Kijk dan heb je 2 backs die kunnen verdedigen en aanvallen incl. crosspass👍😜

     1. Ajax1958

      Sorry, ik krijg het niet eens meer voor elkaar om veltman met een hoofdletter te schrijven.

     2. Litmanen

      Ik denk dat hij daar heel erg mee zit. Dat een echte Ajaxsupporter zijn naam niet met een hoofdletter wil schrijven.
      Hoe ziek ben je dan in je hoofd….

 3. Yindi

  Hoop nog altijd op een vertrek van Overmars!!! Maar ja, wie wil er nou zo’n klojo?? Doet zijn kop niet open naar buiten toe. Hebben al die supporters van Ajax geen recht op enige uitleg? Of worden ze gezien als randdebielen die wel goed zijn voor de kaartverkoop en verder hun mond moeten houden?

  1. Basl

   Klopt, Ajax hoeft jou niks uit te leggen. Voor de rest weet jij ook totaal niet wat er achter de schermen allemaal gebeurt, dus maar rustig afwachten.

  2. Widi

   Ik vind het niet zo raar als iemand jou als randdebiel ziet, Yindi. Misschien je presentatie?

 4. Yindi

  30.000 seizoenkaarten verkocht!! Pb verkocht, Tete verkocht, Klaassen verkocht, Traore weg, Younes gaat ook, Veltman idem dito!
  Overmars blijft heerlijk zitten waar hij zit. Geen uitleg dus, arrogantie druipt er van af!!Supporters pikken dit allemaal blijkbaar. Niet te geloven dit.

  1. Jimmy1971

   Klaassen was niet tegen te houden en verdiend , Traore was bekend ( Huur !! ) , Tete gaf vorig seizoen al aan weg te willen , en voor de rest zijn alles geruchten ..
   Het kapitaal staat tegenwoordig op het veld EN op de bank , we doen Europees weer mee , en zijn bijna de gezondste club van Europa !!
   Overmars doet zijn job echt wel goed , hoop dat hij nog lang blijft !!

 5. Adek

  Tsja……heb liever dat hij gewoon blijft maar als hij niet wilt bijtekenen dan moet je hem idd verkopen. Denk eerder aan een bedrag van 8 miljoen ipv 4 want dat is echt te laag voor hem!
  Daarnaast een behoorlijke leegloop…….hoop dat Overmars flink bezig is achter de schermen want dat er iets moet gebeuren dat is duidelijk

  1. RonJ64

   4 is veels te laag, maar ja Handelen kunnen ze niet bij AJAX, des Joods gebruik, want zijn de beste handelaars

 6. ajaxpers

  Doodzonde en een belediging voor Ajax en Tete. Wat gaan we hem missen, gvd.

 7. Gert Ajax

  Tja hing al een tijd in de lucht dat huj zou gaan.
  Jammer zonde maar wel beter voor beiden.

 8. Dagrump

  Het is en blijft een koopje voor zo’n klasse verdediger!! Kan er met mijn botte verstand niet bij !! Snap het echt niet !!

  1. Litmanen

   Ik kan me niet herinneren dat we voor de Europese top, Aldeweireld, Verthongen en Vermaelen veel meer hebben gevangen. En daar kan Tete echt niet aan tippen.

   1. AB never forget Johan

    Een an de kenmerken van mensen die last hebben van Alzheimer is dat ze zaken slecht of helemaal niet kunnen herinneren. Dus je hoeft je er niet voor te schamen.

   2. Prinsengracht

    Dat is alweer jaren geleden Litmanen. De prijzen zijn gestegen. En als Tete zo speelt als in zijn eerste jaar, doet hij zeker niet onder voor met name Vermaelen. Wat ga jij toch altijd ver om je gelijk te halen.

 9. RonJ64

  Lekker klojos, de 1 na de ander te makkelijk verkopen en wat komt er terug??….Nieuwe Heikootjes?…durf nu al te wedden dat Sanchez ook weggaat en met een beetje pech, de Ligt volgend seizoen….WEEZr Opnieuw beginnen..geldwolven, in Alkmaar lachen ze zich rot met t gespek van hun club door AJAX, jullie willen Groot internationaal blijven, hou de boel een paar jaar bijelkaar!!

  1. Prinsengracht

   Snap je zelf wel wat je schrijft? Schrijf het dan nog eens op in begrijpelijk Nederlands.

 10. paullus

  het blijkt dan ook dat keizer het niet in tete ziet zitten
  tete is meer een speler voor de boer voetbal tikkie breed tikkie terug
  verdedigend zeer sterk
  maar opbouwend niet al tebest en met het aanvallend voetbal wat keizer ook voor ogen heeft past hij niet in het systeem

 11. dickst14

  Ben ik niet met je eens. Tete ging steeds meer naar voren als hij speelde.

 12. -buitenkantje rechts-

  Mooie club voor Tete.. als hij verkocht is korte metten maken met Raiola. Spelers met hem als zaakwaarnemer weren. Deze man is een plaag voor vele clubs.

 13. Iedereen heeft een mening

  €4 miljoen is toch relatief weinig voor een speler als Tete (qua potentie). Er moet waarschijnlijk toch veel meer aan de hand zijn. Volgens mij ligt de transfersom voor een speler als Tete (ook al loopt zijn contract nog maar 1 jaar) zo rond de €8 miljoen. Maar ja, wie ben ik om daar iets over te zeggen.

 14. Iedereen heeft een mening

  Een algemene opmerking: Ajax spelers liggen weer goed in de markt. Maar dit zijn alleen uitgaande transfers (veltman, Tete, Younes), volgens berichtgeving. Straks in augustus barst het echt los en is er straks een club die wel de €40 – €50 miljoen voor Sanchez of De Ligt neerlegt. Zie alleen nog weinig berichten over binnenkomende transfers.

 15. ElSalvador

  Tete wil niet blijven. Veel succes in Frankrijk, neem een kussentje mee.

 16. Mijn Club

  Wat ik persoonlijk niet zo handig vind, is dat er wel snel wordt verkocht nog vroeg in de transferperiode en iedereen weet dat de ‘handelsprijzen’ dan nog vrij laag liggen. Verkoop je in de laatste week of dagen, betaalt men de hoofdprijs. Dit laatste gaat Ajax dadelijk overkomen. Maw: we verkopen voor lage prijzen en dadelijk is de nood aan de man en moeten we weer flink in de buidel tasten! Let maar op! Enige positieve tot heden is de terugkeer van Huntelaar. Klaassen was logisch en hem gun ik het van harte. Youness: laat hem aub blijven of vraag de absolute hoofdprijs. Tete: jammer, maar die gaat (voor veel te weinig) weg. Veltman: die zal wss ook gaan (kun je niks van zeggen op zijn leeftijd. Hij mag inmiddels cashen). Traoré was gehuurd, ook logisch.
  Haps hoeft van mij niet. Tweede keeper is inmiddels binnen, is oke.
  Verder zal Overmars BESLIST druk bezig zijn met versterkingen en niet zomaar even op vakantie zijn. Wss een werkvakantie dan. Hij weet heus wel dat juist deze weken zijn allerdrukste en belangrijkste weken van het jaar zijn.

 17. AFCA my World

  Ja hoor rioolrat heeft het weer voor elkaar,vangt meer voor de transfer dan Ajax zelf ! ⚽️

 18. Marc Overdwars

  Verkoop voor een paar miljoen heeft die Raiolrat slim in contract van Tete laten zetten.

 19. Marc Overdwars

  Oh excuus, had bericht AFCA nog niet gelezen. Maar hij heeft (dus) helemaal geljjk. Je krjjgt van mij een gouden liftduim

 20. RobbyZ

  Naar de klote geholpen door die kut kakkerlak! Zonde hoor als die gaat! 😡

Reageren is niet mogelijk.