There are no ads, please add some


Tete heeft clubs voor het uitkiezen en lijkt te vertrekken bij Ajax

Het begint er steeds meer op te lijken dat Kenny Tete zijn laatste wedstrijd voor Ajax heeft gespeeld. Aanvankelijk leek het er nog op dat de 21-jarige Tete naar Galatasaray zou vertrekken, want de club uit Istanbul bereikte een kleine twee weken geleden een akkoord met Ajax, maar die overstap zag Tete zelf niet zitten en gaf hij aan dat zijn voorkeur uitging naar een andere competitie.

Volgens Voetbal International hoeft de rechtsback echter niet te vrezen voor zijn toekomst en heeft Olympique Lyon belangstelling om Tete over te nemen van Ajax. Tevens weet VI te melden dat ook Crystal Palace en diverse Italiaanse en Engelse clubs Tete nauwlettend in de gaten houden. Tete heeft bij Ajax nog een contract tot medio 2018 maar gezien zijn reserverol van vorig seizoen lijkt hij dat contract niet te gaan uitdienen.

Bron: VI


Gerelateerde posts

60 reacties

  1. De Ajacied

   NEE Kenny niet doen en blijf bij Ajax,
   Veltman mag vertrekken
   ❌❌❌

  2. RickyAmsterdam

   Ik zou het Frank niet kwalijk nemen als hij Tete overneemt. Het is een jonge speler die hier alleen maar op de bank zit. Ik zou het eerder Keizer kwalijk nemen dat hij Tete niet heeft weten te overtuigen, of er niet voor kiest om hem een serieuze kans te geven. Zijn wij supporters nou dan zo blind dat wij niet zien wat er zo mis is met Tete?

    1. HURBIE

     Ze lijden spelers op en laten ze net zo makkelijk voor een Appel en Ei de deur uitgaan
     GOED BELEID?????

   1. Hoeda Fak Ajoe

    Tete past ook beter in het spelconcept binnen de PL, waar van verdedigers verwacht wordt dat ze verdedigen en de voortzetting niet belangrijk is.

  1. Mijn Club

   KOOTE: precies. Dat zeg ik ook al weken. Als je hem niet wilt behouden, kun je minstens 10 – 12 mln voor hem krijgen. Blijft onbegrijpelijk dit. En ja, uiteraard ook zuur dat hij per sé weg wil :((

   1. koote207

    Ik weet niet of dat 100% bij hem vandaan komt, zijn zaakwaarnemer zal ook wel grote invloed hebben, de weg ligt vrij voor hem om een basisplaats te krijgen in Ajax 1

  2. Thomas

   Het heeft er ook mee te maken hoeveel hij gespeeld heeft en dat is de reden waarom het bedrag een stuk lager is vergeleken met Karsdorp.

 1. Widi

  Waar haalt Litmanen het toch vandaan dat de interesse voor Tete niet groot is? Misschien legt hij het zelf nog uit. Of geeft hij toe dat hij er naast zit.

  1. dickst14

   Litmanen zal hier niet op reageren want deze berichtgeving klopt niet. Het is juist zijn Veltman waar ze voor in de rij staan. Door zijn crosspass stond Ajax in de finale EL. Omdat Mourinho.ervoor zorgde dat Veltman zijn crosspass niet kon geven verloor Ajax deze wedstrijd.

   1. Geroldkohlen

    hahahah! dickst volgens litmanen zijn statistieken, kan deze berichtgeving niet waar zijn!!😂😂

    1. Bakkie

     Tete gaat waarschijnlijk naar een grotere club dan Veltman, en dat terwijl Tete bijna geen speelminuten heeft gehad afgelopen jaar.
     Maar Litmanen zal niks toegeven vrees ik

  2. Litmanen

   Widi, daar ben ik. De belangstelling komt van zijn zaakwaarnemer.
   Tete moet 3 miljoen kosten en dat is een koopje. Hij komt dus wel weg, maar al die topclubs s die volgens onze koerier in de rij stonden (maanden geleden al) worden al iets kleiner.

   Ik hoop dat die jongen goed wegkomt en dan snel een andere zaakwaarnemer zoekt.

   Voorlopig zijn Ajacieden die voor hun 21ste vertrekken niet erg succesvol. Dat is niet leuk maar wel een feit.

  1. BobbyHaarms

   Zeker weten. Als we van Veltman verlost zijn moet het toch wel heel raar lopen dat hij niet meer speeltijd krijgt. Hoop nog steeds dat Tete blijft.

   1. Litmanen

    Bobby, Ajax wil al van hem af vanaf het moment dat Raiola begon te schermen met topclubs.
    Dat was in april.
    Hem is ook geen contractverlenging aangeboden. Dat betekent meestal: wegwezen of op de tribune zitten.

    Die jongen of zijn ouders destijds hebben de verkeerde zaakwaarnemer gekozen. Dat is triest genoeg.

    1. BobbyHaarms

     Dat is het zeer zeker, en onbegrijpelijk ook dat zo’n figuur gepruimd wordt. Maar voor geld doet men alles blijkt maar weer. Ik weet niet of zoiets zomaar mogelijk is maar als ik Tete was had ik die rioolrat in een diepe waterput geflikkerd met 6 zakken cement er achteraan.

     1. Litmanen

      Helemaal mee eens. En je snapt het niet want iedereen in voetballand kent die rat nu toch wel?

      Ben eigenlijk wel nieuwsgierig of Ajax zijn jeugdspelers adviseert in dit soort zaken.

     2. BobbyHaarms

      Ik denk dat Ajax daarin achter de schermen zeker wel mee bezig is lijkt me? Die man weet in zijn eentje een hele club op stelten te zetten.

 2. Jimmy1971

  Tete zou toch verstandiger zijn als hij eerst komend jaar bij Ajax gaat vlammen , dan kan hij daarna echt overal terecht !
  Natuurlijk is FdB gecharmeerd van hem maar FdB kan er bij Palace zomaar na 3 maanden uitliggen , ze doen daar gemiddeld niet heel lang met trainers , al heb ik in deze graag ongelijk ..

 3. De Nees

  Wat heeft Tete nou in de basis gestaan in totaal, 1-1,5 seizoen? Geen enkel geduld deze gasten, ze staan d’r naast en meteen vedette neigingen tonen, want o wat zijn ze op hun tere ziel getrapt. Waar is het stukje waardering voor de kansen en opleiding die ze hebben gehad? Zie ook gassies als Bazoer, Riedewald, Dijks, El Ghazi, Gudelj. Dit is nu de keerzijde van vroeg debuteren en snel een basisplaats krijgen. Opleiden en doorstromen hartstikke goed, maar er moet nu toch echt nagedacht worden hoe deze jochies gebracht gaan worden in het eerste, want dat leerproces is langer en moeilijker dan verwacht, in zware wedstrijden (europees) komen de meeste jonkies toch vaak te kort.

  1. AB: Jonk terug naar Ajax. Maar dat is logisch.

   Probleem van het geld de Nees. Ze kunnen contract voor 4 jaar tekenen van minimaal 2 miljoen per jaar ecxl. Extra’s. Geld verziekt het, daar is heel weinig tegen bestand.

  2. BobbyHaarms

   Klopt helemaal Nees. Maar dat is de jeugd van tegenwoordig en ook de waan van de dag. Vandaag word je op handen gedragen, morgen verketterd. De meeste jonkies kunnen hier maar slecht tegen en wanen zich na 1 knappe wedstrijd al een ster waarvoor de scouts over mekaar rollen. Haha, ja dream on.

   1. De Nees

    Idd BH, AB…Ook ik zie onze toptalenten graag spelen, maar Ajax moet mss een iets ander traject inslaan wat voor zowel de spelers als Ajax meer oplevert, daar is vast wel een model voor te bedenken. De jeugd wordt te snel de wereld belooft, tijd voor een strenger beleid…dans je niet op de muziek van Ajax dan is daar de deur. Zal niet makkelijk gaan, maar deze ontwikkeling is ook niet de juiste weg, wil ik vooral zeggen. Als iemand weg wil voor geld dan hou je dat niet tegen, maar dat moet je niet weerhouden om een streng beleid te voeren, jeugd beter begeleiden, grote ego’s minimaliseren, bolle pizzabakkers buiten de deur houden. D’r valt mee te dealen, je wint niet altijd maar daar heb je ook wel rekening mee gehouden.

  3. Mijn Club

   Mee eens NEES. Sowieso met jouw prima bijdrages … alleen wat betreft Tete kun je toch echt veel meer ‘vangen’
   Maar je hebt zeker gelijk dat de keerzijde van zo vroeg debuteren is, dat onze spelers ook zo vroeg vertrekken, terwijl wij zelf er nauwelijks de sportieve vruchten van plukken. We lijken wel een (opleidings)fabriek! Niet voor niets dat Ajax de meeste spelers heeft verkocht in Europa. We zijn niet in staat om spelers langer dan ca drie jaar aan ons te binden. Zo worden we nooit Europese top!

  4. VanDattem

   Ik vind dit in het geval van Tete toch wel iets anders. Los van dat hij volgens mij in de winterstop al weg kon, of in elk geval kon aangeven dat hij weg wilde (zoals de andere spelers die jij noemt Nees), heeft hij dit niet gedaan. Vervolgens kon elke idioot verder zien dat hij een basisplaats/veel meer speeltijd verdiende en er wel stond als het van hem gevraagd werd. Als je dan zo weinig krediet lijkt te hebben bij de club (waar je je hele leven al speelt en altijd goed in de hoofdmacht hebt gedraaid), terwijl de rest van de wereld je die wel lijkt te geven (incl meer geld), dan snap ik wel dat een ander avontuur lonkt en interessant is.

  5. Litmanen

   Verstandige taal Nees. Vaak ligt het ook aan de keus voor een bepaalde zaakwaarnemer.

  6. De Nees

   Die keerzijde doet zich wel steeds vaker voor, iets voor de technische staf om wat aan te doen? De jeugdigheid voert de boventoon terwijl fysiek, ervaring en mentaal nog erg pril is. De as vh elftal moeten zeker 4 ervaren spelers zijn, de 4 buitenkanten kan je meer risico’s mee nemen met jeugd. Jeugdige MV en CV voorzichtiger brengen, totdat ze redelijk fysiek en mentaal klaar zijn. Natuurlijk zijn er uitzonderingen waarvoor dit alles sneller kan, maar in de regel zou dit weer de basis moeten zijn.

 4. theomar

  Zonde dat hij gaat. Ajax doet blijkbaar niets om hem te houden. Dat vind ik vreemd.

 5. AFCA my World

  Als hij toch nog verstandig word (zal wel niet rioolrat wil over zijn rug geld verdienen) tekent hij gewoon een nieuw contract en kan hij over 2 jaar naar grotere clubs dan nu naar subtobberds ! ⚽️

 6. Deusie

  …ben er van overtuigd dat zijn zaakwaarnemer er voor 95% de reden van is dat hij nu z’n poot stijf houdt en aanstuurt op een vertrek, divagedrag en basisplaatsopeisneigingen zijn het handelsmerk van Mino Rioolrat en horen niet bij onze club thuis…jammer voor de spelers die hem als zaakwaarnemer hebben…

  1. dickst14

   Ik heb eerder al geschreven dat Ajax met de jeugd moet beginnen. Wil.je Raiola als zaakwaarnemer??? Ok dan heeft het geen zin om jou op te lijden. Zoek maar een andere club. Veel succes.

   1. AjaxKat

    In eerste instantie hebben we nu te maken met een nare erfenis van PB. Hij had alle gelegenheid om Tete nog extra minuten te geven om hem tevreden te houden. Daarnaast heeft ie natuurlijk een zaakwaarnemer met hele nare trekjes.
    Als dit doorgaat en ook Veltman gaat dan zou ik als ik Ajax was even informeren bij oudgedienden Van Rijn en vd Wiel. We beginnen het nieuwe seizoen al met een nieuwe staf en als je dan ook nog met teveel nieuwe spelers moet werken dan ben je teveel tijd kwijt met het wennen aan elkaar. Ajax moet aankomend seizoen gewoon de CL in.

    1. Litmanen

     vdWiel is einde carrière en vRijn heeft het naar zijn zin.
     Dat Bosz steeds voor ZIJN sterkste elf koos kun n e hem niet kwalijk nemen. Tete roept bovendien al maanden dat hij weg wil.

 7. f-side64

  nou crystal p. is alleen financieel een stap vooruit en Olympic Lyon is ook niet echt 1 werelds 11tal.

   1. f-side64

    Ja dat vette Italiaanse varken denkt alleen aan zijn eigen bank rekening de rest zal hem 1 tering zorg wezen.

 8. Charka53

  Lekker hoor , dus we moeten niet op zoek naar een linksback maar een rechtsback houden we nog wat over om een kans op de titel te pakken of laten we alles weer de deur uit lopen.

  1. Geroldkohlen

   denk dat je voor beiden kanten moet halen! al zie ik tete niet graag gaan.

   1. Charka53

    Maar een speler aan het lijntje houden heeft ook geen zin dus begrijpelijk dat Tete zijn heil ergens anders zoekt .

 9. JohnDoe77

  Tete is klaar met Ajax, zoveel is duidelijk. Hoop dat hij ergens in een serieuze competitie een basisplaats krijgt zodat hij kan laten zien wat hij echt kan. Succes Tete!!

 10. -buitenkantje rechts-

  Vanuit Ajax geredeneerd hoop ik dat beide blijven. Kunnen ze (Tete en Veltman) elkaar mooi scherp houden. Bovendien kan je Veltman nog gebruiken als stand-in Centrale Verdediger.
  Realiteit is dat ze beide vertrokken zullen zijn. Lyon zou een mooie club voor Tete zijn.. Veltman maar weer herenigen met de Boer.. Kunnen ze samen kijken wie de beste crosspass heeft.

 11. Iedereen heeft een mening

  Dat Tete weg gaat is al lang duidelijk. Samenwerking met De Boer zou voor Tete mooi zijn. Ach, het verleden heeft uitgewezen dat er altijd wel een andere speler verrast/opstaat voor die positie. De tekst suggereert dat niet zeker is dat hij vertrekt, ik durf daar bijna mijn vrouw (😂😂) om te verwedden dat hij gaat. Oh ja, dat van mijn vrouw durf ik best te zeggen aangezien niemand op dit forum haar kent 😂😂😂😂

Reageren is niet mogelijk.